Tehotná s alkoholikom
Ahojte, sme s partnerom spolu 2 roky a 2 mesiace. Že si občas da alkohol som neriešila, ale posledný polrok je to už neúnosné. Začal piť hlavne tvrdé, rum, hruška, vodka to je jeho, neopije sa každý deň, pod obraz sa spije tak každý druhý týždeň, ale popíja každý deň. Piva a vína kupuje po kartónoch. Keď nemame doma chlieb, tak v pohode, akonáhle chýba alkohol, je to hrôza. A teraz, som s ním tehotná, 11tt. Nad potratom neuvažujem. To tehotenstvo je tiež jeho výmysel, bez môjho súhlasu a vôbec sa do mňa spravil a povedal, že on chce dieťa a nezáujem, že ja ešte akoze nie. Takže čakám dieťa s alkoholikom. Teraz čo robiť? Zmení ssa ešte? Má to zmysel? Plánujeme v októbri svadbu, ale vôbec sa neteším. Včera sa tak opil, že sa potacal, spadol mi na brucho, na prsník, ohrozoval môjho psa aj mňa, nadával mi do kúr..v a blbé je to, že nemám kam inde ísť. Možno k rodičom, ale tam sú zas iné veci. Asi prastaré ako uhod.
@tinkerbell vystihla si to. Udržuje si takú tú svoju "hladinku", ale vobec to nevidno. Nie je žiadne tackanie, váľanie sa po zemi, že nevie, čo robí. To už dost dávno nie. Teraz napríklad chodím do práce a on je s malým doma (stráženie moc nemáme) a viem, že malý je v dobrých rukách. Každú chvíľu fotka, ako sú v lese, v obchode, na ihriskách, v aquaparku, v meste, varí mu každý deň to, čo má rád, malý je vždy nadšený zo dňa, ktorý strávi s tatom. A sú dni, keď nepije vobec, že radšej si dá čaj. A keď je s malým len on, tak to vobec. To vie, že nesmie. Tak som rada, že som do toho rizika (áno, riziko to bolo) išla. Lepšieho otca pre malého som si nemohla želať.
@beronsche no, mala som tú česť hovorit s ľudmi, ktorí to liečenie podstúpili, aj z rodiny a tie zážitky. To sa povie ľahko, íst na liečenie, ale v tých liečebňach sú vyslovene trosky, alebo ľudia, ktorí majú fakt vážny problém s alkoholom, ktorí ked chytnú slinu, tak se spijú pod obraz, aleno takí, ktorým stačí trochu a nevedia, čo robia a sú schopní aj zabiť a nebudu v ten moment o tom vedieť. A bojím sa, že by to iba uškodilo. Aj keď povedal, že by možno v zime tak na 2 týždne šiel, že by mu dali lieky, po ktorých ked by sa napil, tak by mu bolo zle, ako nikdy v živote. Ale ja som mu povedala, že akonáhle by sa opil pod obraz, tak o takého záujem nemáme, ani ja a ani syn a može si vybrat a on vie, že ja do vetra nehovorím. A naozaj by som si lepšieho otca nemohla želať, keď vidím, co chodí okolo. Tento moj má svoje chyby, samozrejme, okrem toho popíjania aj iné, ale syna a mňa ľúbi, o rodinu sa skutočne vie postarať, keď sme spolu začínali, povedal, že zoženie veľký byt a zohnal, potom, že kúpi doma a kúpil, potom, že zaplatí novú strechu a fasádu a zaplatil a už aj máme. Už som mala pred ním niekoľko iba tak sľubotechien /sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú), čiže dokážem sakra oceniť.
@zaxinka tvoj problem je, ze zivot s alkoholikom posunul tvoje hranice, co je normalne a co uz cez ciaru.. si v podstate spoluzavisla..
Vyjadrenie, ze by muzovi mohlo liecenie uskodit len dokazuje, ako velmi si do toho padla....
Skus si vyhladat, co na toto hovoria psychologovia.
Zatial je to u vas znesielne a ja ti uprimne prajem, aby toto obdobie trvalo, co najdlhsie..
Lebo aj tie trosky nejako "zacinali"..
Áno, trosky nejako začínali, ale ja som to videla u nás v najbližšej rodine (napríklad aj moj otec). To nebolo popíjanie, alebo to bolo popíjanie velmi krátke obdobie, potom to prerástlo do ozajstného nebezpečného pijanstva, ale toto popíjanie je už dlho, že si nemyslím, že by to prerástlo do niečoho vacsieho, co by nebolo únosné.
@zaxinka Prepac, ale zatvaras oci pred realitou...
Sama si vyrastala v kontakte s alkoholizmom, tvoj usudok je v tomto skresleny..
To nie je vycitka, to je fakt.
Vyhladaj odbornika, ktory sa specializuje na zavislosti, taky, co pomaha blizkym osobam alkoholikov, nech si pripravena, nech sa v problematike orientujes, urob to kvoli vasmu dietatu..
Lebo teraz sa vas zivot zda idylicky, ale tvoj muz je alkoholik, ta rovnovaha je krehka, velmi krehka..
A ked to praskne, doplati na to najma vase dieta...

@zaxinka ak som to správne pochopila, tak si každý deň udržuje "svoju hladinku" (dá si, ale len toľko, aby sa mu netriasli ruky a zároveň nebolo na ňom vidieť, že pil) ? Či dokáže normálne fungovať aj bez alkoholu a len sem tam si vypije?