icon

Téma dieťa je u nás tabu

melissa_19
12. apr 2023

Ahojte, ako ste sa vysporiadali vo vztahu s tym ak ste velmi túžili po dieťati ale váš partner ani pocut? Teda on uz jedno dieta ma, viem asi to bolo pre neho ako chlapa “narocne” no ja tuzim tiez po dieťati a VELMI kazdu noc mam sny s dietatom velmi sa pre to trápim a on to vie dokonca jeden cas ma klamal ze sa snažíme aby mal od do mna pokoj… ako to vnímate vy? Stretli ste sa s tym uz ?

Strana
z2
majkovaalinka
15. apr 2023

@syslik81 nesúhlasím. Môže názor zmeniť. S mojím teraz už ex sme chodili 2x. Prvýkrát mal cca 33r a deti kategoricky odmietal. Keď sme sa dali druhýkrát dokopy tak iné neriešil len kedy si dieťa urobíme.
Autorka píše, že jej partner má už skoro 30r. To je v súčasnej dobe dosť nízky vek na túžbu po dieťati a usadení sa. Navyše už jedno dieťa má a vie asi čo to obnáša. Aj po finančnej stránke, aj po časovej. Nepíše v akom veku sa stal otcom, v akej fáze vzťahu. Ja sa mu veľmi nečudujem, že si chce teraz len užívať život iba vo dvojici.

davidofff
15. apr 2023

@melissa_19 áno mala som takého a rozišla som sa s ním.prerobili sme chalupu .a jemu stále bolí presnejší kamaráti ako deti ..absolútne nemal záujem že už máme skoro 30 rokov .proste mu to nič nehovorilo.rozchodom som urobila to najlepšie čo som mohla.nasla som si ďalšieho priateľa neskôr ...on chcel veľmi deti aj ja .a urobili sme najlepšie čo sme mohli .už máme doma 6 roxneho

dominikac321
15. apr 2023

@melissa_19 ak si sa s nim davala dokopy nerozoberali ste temu dieta? ci chce v buducnosti....

bessdonna
15. apr 2023

@melissa_19 zbytocne to tu riesis, podla mna to nevies ukoncit😪

tilly
15. apr 2023

@melissa_19 moja rada, nestrácaj čas. Reálny príbeh mojej blízkej osoby - zoznámili sa, keď mali 25, čiže ideálny vek na zoznámenie sa so životným partnerom, budovali si život, ona vždy túžila po deťoch, on jej sľuboval, že s ňou bude mať deti (aj keď vedel, že nebude). Po štyroch rokoch začala tlačiť, že už je čas a on sa s ňou rozišiel. Bolo to dosť kruté. Výsledok, ona sa z toho dosť dlho dostávala, poznačilo ju to na dlhé roky, neverila mužom. Teraz je už vo veku, keď deti nemôže mať.
Ty máš aspoň šťastie, že s tebou jedná na rovinu. Nečakaj, odíď, nájdi si niekoho, kto s tebou deti mať bude. Deti sú dosť zásadná vec vo vzťahu.

luciah187
15. apr 2023

@melissa_19 suhlasim s babami, podla mna tiez zial rozchod. Nie az tak preto, ze dieta nechce (nie kazdy ho musi chciet), ale hlavne preto, ze mate ine predstavy o zivote, ze nie je ochotny sa s tebou o takej dolezitej veci rozpravat a ze ta v takej dolezitej veci klamal, aj ked poznal tvoje pocity ohladom toho. Je mi luto, ale s takymto chlapom asi stracas cas. Mas na lepsieho a verim, ze sa ti podari najst milujuceho otca pre tvoje dietatko. A mrzi ma, co sa ti stalo v minulosti, to je velmi smutne. Snad uz bude len dobre.

ailiba
15. apr 2023

@melissa_19 ja by som sa s nim vazne porozpravala na tuto temu. Toto je jedna z veci, v ktorej musite byt za jedno, inak to bude do buducna cele zle....urci si priority a stoj si za svojim. Inak budes stale nestastnejsia a aj tak sa nakoniec rozidete a este aj budes mat pocit, ze ti znicil zivot.

lacibo
15. apr 2023

@melissa_19 a dietatu sa nevenuje, iba plati vyzivne ci ako? Vobec nevystupuje v roli otca? Ak ani pri tom jednom nie..tak ani pri druhom by nebol...takeho otca si zelas pre svoje dieta? Pochybujem

elvia
15. apr 2023

@melissa_19 nezmení, má 30 .. keď sa na to teraz necíti, nebude sa už nikdy. Rozíď sa s ním, je to sebec, myslí iba na seba.On dieťa má a tebe ho chce odoprieť.. sila.

maryetta
15. apr 2023

Je este dost mlady na to aby sa na to uz teraz necitil. Okej. Dieta je zavazok. Ale prave oc ja poznam pary. Ked si nasli noveho partnera tak prave chceli aby mali aj spolocne dieta. Obzvlast ak jeden partner bol bezdetny.
Ma on vobec umysel s tebou byt? Planuje s tebou aspon buducnost? Svadbu?
Ci proste si len vyplnenim jeho nejakeho casu… a ked sa mu znepci resp najde si iny dovod odide?
Fakt ked to dieta nechce tak stracas cas. Ty mas aj tu minulost a podla mna si proste chces “dopriat” mat svoje dieta… na co mas samozrejme pravo. Len tento aby ti casom nevycital ze on to nechcel…. A ostanes aj tak na dieta sama. Radsej ozaj zodpovedneho chlapa.

khr2016
15. apr 2023

@melissa_19 fuuu ... A taká otázka. Ak by sa Vám zadarilo časom? Si si istá, že by s Vami zostal? Ze by Vás neopustil a nehľadal si inú, ktorá dieťa nechce? Radšej si nájsť iného. Je veľa mužov, ktorí po dieťati túžia. Napr my s manželom. On túžil po dieťati už dávno, ja som sa rozhodla az v 30 ze teda áno chcem uz aj ja. Zadarilo sa nám skoro hneď. Teraz máme 6 ročného syna, ktory ma žiaľ dg pas ... Môj muž zasa túži po druhom dieťati. Ale ja sa bojím. Co ak? Ale akceptuje ma. A naše dieťa aj ked je choré miluje najviac na svete. Takže odísť a hľadať si muža, ktorý dieťa chce. Držím silno palce, aby si bola šťastná a mala dieťa, po ktorom budete túžiť a chcieť obaja partneri ✊🙏

penelope2066
15. apr 2023

@melissa_19 nebola by som s nim

pink_lady
15. apr 2023

Ano stretla som sa s takym "ja som ta len chcel potesit že chcem dieta" "klamala si ma o diagnóze Lebo ja som si o tom čítal že s nou neotehotnies 🙉" alebo "ja sa na dieta necítím" je 14r ex. Ked som mu napisala že sa mu narodil syn, napisal mi: Gratulujem Vam. Ku gratulacii sa pripajaju aj brat s rodicmi. 😂😂😂😂

katkami123
15. apr 2023

Ďalšia, ktorá čaká, že chlap sa/svoje názory zmení…
Čo čakáš od takého, ktorý nemá rad deti, nechce ich? Že to s tebou bude iné? Nebude. No nezmení, nie je to vhodný partner na rolu otca, vidíš to snáď aj sama s jeho postojom k jeho aktuálnemu dieťaťu. Nie každý je stavaný na rolu rodiča a byť dobrým rodičom. Treba sa realite pozrieť do očí aká je a nezabijať čas dúfaním.

derdia
15. apr 2023

@melissa_19 ja si osobne myslim, ze takyto vztah je odkazany na zanik.
Ked by si s nim aj mala tp vytuzene dieta, tak on by od vas asi len utekal.... Odchadzal, nechaval ti ho stale a tak... Casom by ta to prestalo s nim bavit, prave koli tomu.

andreatytler
18. apr 2023

@melissa_19 Ak by ste sa rozisli, stale by si chcela mat dieta? Lebo ak chces mat dieta a je ti jedno s kym, tak s tymto partnerom stracas svoj drahoceny cas a trapis sa. Ale ak chces dieta iba s nim, tak to je problem.
Moj muz nebol kategoricky proti dietatu, ale nevadilo mu ak ziadne nebude, preto odmietal ist na IVF, ale zmenil nazor koli mne.

melissa_19
autor
24. apr 2023

Dievcata, je to vonku! Podvádza ma! A sme doma!!! Najhorší scenár

melissa_19
autor
24. apr 2023

Este sa tvari ze on nic zatajil by aj sam seba

liv1
24. apr 2023

@melissa_19 tak vidis, je to jasne znamenie. Mrzi ma to, ale lepsie teraz ako premrhat cas a o 10 rokov by ti povedal sorry

retatka
25. apr 2023

@melissa_19 Ako si zo zistila ,že ťa podvádza ?
Ešteže sa vám to dieťa nepodarilo a dával si pozor …mala si šťastie

Strana
z2