Ten pocit, keď sa s niekym zoznámiš a prerába poschodie u mamky
😀
@sisa_s mne je tato prihoda strasne vtipna, dokonaly muz, vtipny,mily, uspesny! ale! chce byvat u mamky lebo vstup je zvlast 😀ale co to meni na veci, ze byvas v jednej nehnutelnosti so svokrou v JEJ DOME das tam svoje prachy a ked sa daco stane odides s holou ricu 😀
Mne sa to stalo na prvom rande. Chalan mi zadrel, že rodičia majú velky dom a on tam má prerobené poschodie. Na otázku, kde planuje neskôr byvat, ak by mal rodinu, odpovedal, že tam. V podstate toto bolo za to rande jediným výkričníkom, ale tak výrazným, že som sa s ním už nestretla.
@tramtada31 presne tak to pocitujem,ja viem ze su aj dobre svokry, ale takych je 1z 100000 a zvysok takmer vzdy padne na drzku, je to take smutno vtipne,neviem sama🤷
Tak keď si sa s ním ešte len zoznámila, tak nie je o čom. Zaželaj mu všetko dobré do života a zbohom!
Odkedy mi môj ex predniesol svoje predstavy o našej budúcnosti, ako si prerobíme horné poschodie u jeho rodičov, tak to išlo s nami dole vodou (závratnou rýchlosťou) 😂😂😂
@evaachesa ved presne,ja to nechapem ako to moze niekoho napadnut, ved to su iste zvady za majetky 🙈🙈ja neviem aj na co sa tie 2 generacne domy vobec stavali 🙈
No áno a ešte argumenty že proste veľký dom, rodičia nemôžu ostať v tak veľkom dome sami a keďže tam nechce ostať sestra, tak bude musieť on 🤦 no dovidenia 😄
kedysi sa inak rozmyslalo. Ja ako matka dospelych deti toto uz tiez nechapem a absolutne netuzim byvat s dospelymi detmi. Mne to ani hlava neberie...
@0silvia0 ved predtym museli byt tiez zvady za majetky nie? a pri kazdej hadke toto je moj dom! malokto ma tolko inteligencie a sebazapretia ze to ani raz nespomenie pomedzi riadky😂😂😂😂
Neviem ako to bolo, ale predpokladam, ze ak zostala v dome sama zena, vdova, tak niektore muzske prace nedavala sama a padlo jej dobre, ak niektore veci riesili dospele deti. A zeny neboli kedysi take vsestranne ako teraz, nemali bezne vodicaky, vekom energie bolo menej, tak si svoje dospele deti drzali rady pri sebe.
Tak ja poznám prípad, kde chlap postavil poschodový dom pre seba aj rodicov /predtým bývali v byte/, však zvlášť vstup, priateľka odmietla tam bývať, ani tam nikdy nebyvala. Láska bola tak silná, že nakoniec išli do bytu, chlap rodičov nechal v novopostavenom dome. Už majú aj dieťa a asi idú stavať niečo vlastné len pre seba.
Takze to není úplne hneď na zahodenie, ak je inak dokonalý, však možno to časom rozmysli.
Ja som tiež pri zoznamovani s manželom tvrdila, že ja sa odtiaľto nikdy nechcem odsťahovať, že sa tu mam príliš dobre na to (výnimočné dobrá práca, krásny byť), on býva o dosť ďalej. A v priebehu pár mesiacov som zmenila názor, že za ním by som sa odsťahovala kedykoľvek.
Teraz som čítala príbeh na internete. On ju tiež huckal, že bude dobre, že budú bývať hore na prerobenom poschodí a po 6 rokoch je rozvedená s dvoma deťmi v podnájme a s dvoma prácami na krku , aby to utiahla. Takze asi tak. Autorka veľmi dobre rozmýšľa a dúfam , že s ďalším stretnutím neplánuje , lebo je tu veľa takých tém , kde to nefunguje.
Tak ja neviem v tomto záleží od situácie. Nie všetko je čiernobiele a nie každý muž co prerába poschodie u rodičov je cecok s neprestrihnutou šnúrou. Vzdy záleží od okolností a konkrétneho človeka. Nikdy by som neodsudila človeka, len preto, ze sa mi na začiatku niečo nezdá.
tak zaleží akých má rodičov možno si sadnete
dala by som na pocity,
možno kym by prišlo dieta skusila by som rok dva byvat na psiu knižku
niekedy sa dá a niekedy aj hodinova našteva za pol rok je utrpenie s následkami
Inak ja ked som sa s muzom zoznamila, tiez byval s mamou a mal 36 rokov, sen vsetkych zien😁🤭
poznam aj takych ale svokra im darovala dom a ona je tam uvedena ako dozivotny uzivatel ci ako sa to presne vola
Tak ja neviem, či v dnešnej dobe je ozaj snom zadlzit sa na celý život a žiť v trojizbaku o rozlohe 60m2. My žijeme tiež v jednom dome so svokrom a niekedy ho fakt aj celý týždeň nestretnem. Naopak, naše náklady na život su 60 eur. Žiadne dlhy. Všetko míňame na seba, dovolenky, výlety.. . Svokor pestuje, čiže nonstop home made zelenina, ovocie, mäso, čerstvé syry, vajcia... Mame cele 120m2 poschodie pre seba. Dole mam sklad, prácovňu, špajzu. Za domom veľký pozemok, ideme robiť altánok a kupaciu kadu. Neviem si vynachváliť... Hore v podkroví je ďalší predpripravený veľký byt.Ty si sa s nádejným partnerom ešte len spoznala, ale s takýmto prístupom tam žiť zaiste bude nejaká iná. Riešiť majetky ešte len v začiatku, z toho nič dobré nemôže vzist. Nie každá svokra /svokor su strašidlom. Prečo to hneď berieš negatívne? Ma to aj veľa veľa pozitívnych stránok.
Ked ides prerabat rodicovsky dom, robi sa to, ze rodicia daruju polku nehnutelnosti a je vyrieseny problem, co komu co patri. Dieta/deti to raz zdedia aj tak, rodicov vyhodit nemozes a polku domu nikto nekupi.

A diskutovat mame o com? 😀