icon

Teta mi nosí oblečenie z detského domova

linda20111
11. apr 2013

Kocky prosim napiste svoj nazor.. Mam tetu ktora pracuje v detskom domove. Nedavno co sa mi narodilo babo poslala mi /po sestre/ nejake oblecenie pre nho, nie nove ale to co dostavaju do toho detskeho domova. Veci boli niektore ako nove, niektore vidno ze pouzite, ale citila som sa blbo pretoze niesme odkazani na to. Ona tam zobrala od tych chudakov opustenych deti bez rodicov a dala nam, co to az tak velmi nepotrebujeme. Vtedy som sa zo slusnosti podakovala a nechala to tak. No teraz zase poslala dalsie, plnu tasku a nabuduce donesie zas.. Uz neviem co s tym, najradsej by som to vratila kvoli tym detom, ktorym to zobrala, ale zase nechcem ju urazit. Ona by sa tiez zle citila, lebo chce nam pomoct ako len vie, kedze nema vela penazi. Nejak jej musim dat vediet ze nepotrebujeme to ale neviem ako na to.. Dajte nejaku radu

Strana
z4
sissmiss
13. apr 2013

@jabadaba neviem ci to este stale plati ze vo finsku sa nekradne, japonci po zemetraseni sami odsudzovali ludi co rabovali rozpadnute domy, ze ani hlad ich neospravedlnuje ze kradnu...Asi to nebude uplne v ludoch ako takych. Asi ma dost co robit s tym nasa minulost, vychova, aj system kory tu je. Niekto pisal ze aki politici tu mozu zist z takehoto naroda...no neviem ci su teda medzi politikmi aj nejaki cestni, nekradnuci. Ja som sucastou naroda, nekradnem, snazim sa zit cestne, a poznam takych ljdi ako som ja viacerych...takze aj toto je crta niektorych ludi a teda by mala byt aj cast politikov taka. A tusim dygisa, neviem ci spravne pisem nick, co vy ktori odtialto odidete sa hned od slovenskeho naroda a zmyslania distancujete, mate tu istu krv ako ked ste tu zili, odrazu sa tu spominaju typicke slovenske vlastnosti, ktore sa vas ale netykaju. Akoby ste tym odchodom zmazali ze ste odtialto. A to teda neodsudzujem ze niekto odisiel, tiez chcem odist, ale nemyslim ze sa automaticky stanem nositelom vlastnosti prisudzovanych inemu narodu. Ale ked vravite typicke slovenske, tak potom aj typicke vase. Ak zial, ludske vlastnosti, alebo caste, potom ok, distanc, ale inak nie je namieste.

sonickaka
13. apr 2013

@sissmiss veľa ľudí odchádza do zahraničia kvôli práci, brigádam, k tomu niaka reč a napokon sa ani nevrátia a je ich dosť. Nikto svojím odchodom nezmaže, že je slovák , len sa ti naskytne možnosť porovnať a zistíš, že my sme nesmierne pracovitý, inteligentný národ, vynaliezavý, vďaka čomu sa u nás pekne rodia podvodníci, a sme bez hanby a hrdosti. Som Slovenka, poznám naše dejiny a prešli sme ťažkými skúškami a dovolím si tvrdiť, že sme tak blbý národ, ktorý sa len pozeral a prizeral ako sa niekomu podarilo položiť nás všetkých na lopatky a urobiť z nás chudákov a že niekto žije radšej so statusom cudzinec v zahraničí, než ako rodák doma, ani sa nečudujem.

sissmiss
13. apr 2013

@sonickaka ja sa vobec necudujem, ze niekto odtialto odide, alebo ze je inde lepsie. Ale pisat o typickych slovenskych vlastnostiach ale seba z toho vynat lebo na sk uz nezijem... Je podla mna ine pisat ze som teraz tu a vidim ake to bolo na sk zle. Ok, to je logicke. Ale napisat ze vy slovaci ste taki a taki, ale ja tam nepatrim lebo byvam inde. Len tolko, mna tie prispevky kde sa pise o slovakoch a ich typickych zlych vlastnostiach trosku urazaju a hlavne ked ich pise odstahovany slovak. Nechcem hovorit o typickom slovenskom prislovi ktore sa na to hodi.

sonickaka
13. apr 2013

@sissmiss Toto je na veľmi dlhú debatu, a to že dnes niekto žije v zahraničí, ešte neznamená, že tam je na stálo.
No za seba môžem povedať len toľko, že je mi jedno či žijem na Sk, alebo v zahraničí, je mi zle z tej slovenskej mentality, no samozrejme, že sa to aj odvíja od lokalít. Nechám to radšej tak. Ale pochopila som , ako si to myslela.

jabadaba
13. apr 2013

@sissmiss ale isteze su tu aj poctivi ludia. Ja tiez nekradnem a ani moja rodina. Nemame to akosi v genoch. Ale vo vseobecnosti sme znami ako narod zlodejov. Takze niecim v nas to predsa len bude a ako vsade inde aj tu su vynimky. Neviem ci zrovna byvaly rezim na na tomto podiel. Skor nie. Byvaly rezim by som vinila z inych veci ako napr. to, ze si ludia nic nevazia pretoze nic dlhu dobu nevlastnili a boli zvyknuti, ze o vsetko sa postara niekto iny, najma stat. A tak to potom vyzera. Umetene mame len v ramci svojich obydli a co je za nimi a pred nimi nas nezaujima. To znicime zdevastujeme posliapeme. Sak co, nie je to nase. To je ale na inu debatu. Lepkave prstiky su vsak nasou crtou nech sa nam to akokolvek nepaci. Ani mne sa to nepaci a rozculuje ma ak sa tak nas narod sprava. A zacina to od tych najnizsich urovni az po tie najvyssie. V politike mas ine veci na kradnutie a ten kto ma tieto sklony by kradol aj na tej najnizsej urovni. Tam by mu stacil ten hajzlak,. Ale bude snad lopkat ten ked moze rovno par melonov? A ze ich je dost v nasej politike si nemusime asi vraviet...cest vynimkam.

Ved uznaj sama - kde inde si sa stretla s fenomenom beznym u nas, ze miznu este aj umyvadla ci cele wc misy zo spitalov? No kde? Je takyto narod normalny? Podla mna nie! Chod sa pozriet do Zeleznicnej nemocnice v BA. Zachody rekonstruovane ale pozamykane! A dovod? Pisem vyssie. A ani v tych uzamknutych nenajdes toaletny papier, papierove obrusky na ruky a mydlo! Nie z dovodu penazi, ale z dovodu, ze aj to by zmizlo!!!! Vsak tu zmizne co nie je doslova privarene ci pribetonovane! Tak kurnik, kde su ti poctivci? O spine ani nehovorim, to je na dalsiu debatku a nejdem sa ani rozculovat. Mame dojem aky sme poctivy narodik, ale ked sa vokol seba pozeram, tak to tak vobec nevyzera. 😝

digysa
13. apr 2013

@jabadaba
@sonickaka Ale na jednom sa hadam zhodneme- brat cokolvek z detskeho domova je pod uroven kazdeho cloveka.

sonickaka
13. apr 2013

@sissmiss http://cestovanie.aktuality.sk/clanok/7985/slov...

Aj toto je výsledok slovenskej mentality.

jabadaba
13. apr 2013

@digysa celkom isto. Ved som to aj vyjadrila hned v prvej reakcii na tuto temu. 🙂 😉

sissmiss
13. apr 2013

@jabadaba kde inde som sa s tym stretla...polsko, rumunsko, bulharsko, ukrajina. Zial, chudobne staty kam patrime aj my. Ale ty pises inak, pises sme taki a taki. To je ok. Ja sa tiez obavam ze SME taki. Aj ked ja taka nie som. Aj ked ty taka nie si. Ale nebudem hovorit, ja slovenka,ze vy slovaci STE taki.

sissmiss
13. apr 2013

@sonickaka precitam si neskor, ked budem na pc, aj ked zdroj neuznavam a v nadpise je slovicko "vraj". A zopakujem Sme nejaki, ok. Ale slovak ak povie vy slovaci ste taki a taki a vasa typicka crta je...

anjika3
27. apr 2016

Veď si tie veci nemusíš nechať . keď dieťa z nich vyrastie, vráť ich tvojej tete a ona ich dá naspäť do DD. A deti majú v domovoch dosť materiálnych vecí, to čoim chýba, je láska od rodičov. 😒

veronika33
27. apr 2016

@anjika3 je to 3 roky stará téma

janhe
27. apr 2016

@linda20111 akoze to je otras. Tak napr ja nosim detom do domiva vecicky po dcerke aby mali aj oni radost a pani vasa teta si to nosi ludom ktori to nepotrebuju? A vy sa nehanbite? Tak vezmite tasku a chodte to dat do domova isto nie je iba jeden vo vasom okoli a postavte sa k tomu ako dospela a povedzte jej to narovinu.
Je to otrasne a fakt mi he luto ze koli vam su oberane deticky z domova!!!!!

janhe
27. apr 2016

Nemyslim koli vam ze to chcete ale koli vam ze sa jej neviete postavit

marianka25r
Odpoveď bola odstránená
kopirkala
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4