icon

Teta poberá potravinovú pomoc, ktorá jej právom nepatrí

4. mar 2023

Ahojte chcem sa opýtať čo sa stane ak moja teta pobera potravinovu pomoc 2x za mesiac a udala im nespravny udaj o výške dochodku, zámerne povedala nižší cca do 300e.Popravde ma 550e je finančne negramotna cely dochodok minie za 5 dni a čo jej pridu potraviny tak vsetku zeleninu necha zhnit a stazuje sa že jej len fazulu v konzerve dávajú. A ku nam vždy príde okolo obeda a tak 4x do týždňa a minule som urobila mäso len pre 4 osoby a ona jedno zjedla bez opytania 🤣. Ako ja nevarim vo velkom lebo mi jedlo na druhy deň nechutí tak varim len pre 4 osoby každý deň. No ide mi pekne na nervy lebo len chodí raz po olej, potom po mlieko, dnes pre mrkvu a svoju necha zhnit. Ako načo je jej potavinova pomoc? Už som jej povedala nech to zruší lebo to bude hanba ked zistia že klamala. Ale ona nechce ani počuť.

zobaka
4. mar 2023

@oli18 🙈 ja som pomohla svojej susede, ktora ledva preziva a ma narok, nie autorky, len pisem, ze sa prijem nepreveruje, odkial mam vediet, kto je autorka a koho ma za susedov? 😂

ysseba
4. mar 2023

Tak sa s ňou dohodni, že keď jej donesú potravinovú pomoc, tak to donesie k tebe. Alebo ty si to choď zobrať. Ty to rozumne zužitkuješ a jej proste dáš najesť.

lija22
4. mar 2023

baby ako funguje ta potravinova pomoc? nikdy som sa s tym nestretla

micusa2222
5. mar 2023

tak napísať na úrad dôchodkového zabezpečenia..a oznámiť poslankyňu..koľko dôchodcov by to poberalo a nemá šancu...

palicka
5. mar 2023

Och, spravodlivé sa za ozvali. Jasne že by Vám vadilo, kebyže máte denne i program postarané a na obed sa Vám vždy postaví jeden človek navyše. Človek to občasne zvládne. Ni keď je to takmer denne, nehovorte mi, že by ste s tým boli Ok. Jasne, verím Vám! A zvlast, ak má teta svoje vlastne deti. Ony majú povinnosť sa o ňu postarať, nie neter. A čo sa tým potravinovej pomocí, určite sa to zneužíva. A teda ja b som to v dome nechcela! Žiadne take, nech prinesie k Tebe! Na mieste autorky si dám stretnutie s oboma deťmi naraz a presne ako to napísala, to vytmavim aj im. Že prišiel čas sa o mamu starať!

rol76
5. mar 2023

@zobaka Presňe tak.Poznám inžiniéra,chodí medzi bezdomovcom na obed zadarmo.Je aj správca bytovky,a má tri prenajaté byty,čo vlastňí...A v tej bytovke na druhom poschodí bývá,kde sú tri byty,všetky sú jeho,má ich spojené.Najradšej by som ho...no radšej nepoviem nič...

autor
5. mar 2023

@lija22 Na obecnom alebo mestskom úrade o to poziadaš, ale mala by si spĺňať nejake kritériá. Mne povedala že jej vždy urobia nakup za 30e, prvy krat išla s nimi do obchodu, potom jej už len doviezli.

eva8
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
5. mar 2023

U nas ujo nie je schopny hospodarit, o financie sa staraju jeho sestry, pomozu mu poplatit vydavky, kazdy den dohliadaju na jeho obedy a z penazi mu robia nakupy. Kazdy cent sa eviduje v zosite, z ktoreho sa odpisuju vsetky jeho vydavky. Na nakupy on nikdy nechodi sam, povie co chce, to sa mu kupi.inak by nemal cely mesiac co jest.

gabrielamodrykonik
5. mar 2023

Ty zavidis, ze tvoja tetka dostava potravinovu pomoc a myslis si, ze sa da slusne zit z 500,- E po zaplateni zakladnych zivotnych potrieb? Tebe musi riadne kvapkat na karbit s prepacenim. Takito ludia by boli v zahranici povazovani za ludi v hmotnej nudzi, ktorym musi pomahat stat, zaplatia im dokonca strechy nad hlavami atd. a to tam zarabaju minimalne styrikrat viac a vsetko tam stoji to iste alebo dokonca menej ako u nas. Chod ty trubka udat svoju tetku, miesto toho, aby si jej ako rodina pomohla. Zavidis jej este aj chudobu? Zeby choroba Slovakov? Preto sme ako narod v permanentnych srackach a patrime medzi najchudobnejjsie staty eu, lebo miesto pytania toho co nam patri, tak si navzajom zavidime aj krivy nos a sme schopni udavat aj vlastne rodiny? Zavist je nizka energeticka frekvencia a v zivote sa mat lepsie nebudes, ked budes takto mysliet. Budes do zivota pritahovat len to, co budes vysielat. Fakt mi ostalo z tvojho prispevku zle.

blankaj
Autor odpoveď zmazal
blankaj
5. mar 2023

@gabrielamodrykonik tetka ma 550 eur na jedného človeka, pomahajuca autorka 440 eur na seba a dve deti, tzn 3 osoby... komu kvapka na karbit ?

katka700
5. mar 2023

Podľa toho čo si napísala teta má oveľa väčší problém než to, že klamala o výške dôchodku a zneužíva systém. Nedivila by som sa keby za tým bola psychiatrická diagnóza.
To že berie pomoc neoprávnene nerieš. Nie si povinná živit ju ako radia niektoré tu, keď máš príjem v domácnosti na osobu menej než tretinovy z toho čo má ona sama pre seba.
Kontaktuj jej deti nech sa začnú starať, ak treba nech ju zbavia svojpravnosti to je ich vec. Rázne im povedz že si neprajes aby ich matka k tebe neohlasene chodila na obedy, nie si vyvarovna charity.

katka700
5. mar 2023

@rol76 Prečo ho odtiaľ nevyrazia? Možno keby mu poriadne nahlas nech to všetci počujú povedali, že varia len pre tých čo to potrebujú a nie pre majiteľa 3 bytov.

eva8
5. mar 2023

Fér by bol, keby ti ten balíček dala a nie vyhadzovala, keď jej vyvaras.. Žiješ sama? Otec deti prispieva? Ako sa dá vyžiť z tvojho príjmu + susedu zivis

ma77
5. mar 2023

@katka700 Presne si to napisala tak ako by som to napisala aj ja alebo povedat jej detom nech jej vybavia domov dôchodcov alebo nejake soc.zariadenie z toho dôchodku čo ma by jej to snad stačilo na zaplatenie ved aj tak autorka piše že dom jej pada nahlavu

ma77
5. mar 2023

@gabrielamodrykonik Akože uražat autorku že je trubka je už cez čiaru a prečo by mala pomahat ona je neter nepriama rodina mali by jej predovšetkym pomôct jej deti

pink_lady
5. mar 2023

Nikde nevidím napisane že kolko ma dochodkyna rokov...osobne mi je starých opustenych ludi luto, ja dám aj babke co zobre na rohu vzdy je velmi vdacna za jedlo...
A autorka pises o svojom prijme ale zrejme máš aj muza ktorý ma tiež plat a ked nie tak výživné určitě
To že pobera pomoc "nepravom" by som neriesila, z 500e vyžit nemožné, resp tazko, ono zas ta potravinová pomoc nie je bohvie co...najlacnejsie cestoviny, konzervy atd

gabrielamodrykonik
5. mar 2023

@blankaj to, ze ma 440,- E na seba a dve deti vo svojom prispevku neuvadza a ostatne komenty necitam. Tak v tom pripade su obe socialne pripady a nemaju si co zavidiet. A za prve, ak nemam na to, aby som uzivila nielen seba, nieto deti, tak si deti nerobim a za druhe, stale ju to neospravedlnuje zavidiet vlastnej tetke, ze si dokazala nieco vybavit navyse a ona nie. To nie je problem jej tetky, ale jej problem. Takze ano, ak si mysli, ze zavidenim a udavanim vlastnej tetky nieco vyriesi, tak jej evidentne kvapka na karbit.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
rol76
5. mar 2023

@katka700 On tam chodí vysloveňe v strarých handrách.Lebo mi v tej bytovke opravujeme vodu často,a vtedy je vyobliekaný,správa sa ako Boh,dáva najavo,že je tam šéfom.Spolupráca s ňím je zložitá,šetrí si každý cent...A ked že tam občas robíme,videli sme ho pár krát ísť tam,odťial nedaleko pre obed...(medzi bezdomovcom)Aj niesol jedlo odťiaľ v tých nádobkách,v čom nosia dôchodcom domov obedy.Zaujímavé,že každý obyvaťel tej bytovky vie o tom,aj na bytovej správe,komu robíme mi.Svoju Audinu Q7 parkuje o ulicu dalej.Další prípad,čo sme videli raz,z škôlskej kuchyňi po obede zo zadu nakladala asi vedúcá do svojho luxusného auta vajcia a múku...ja už fakt nerozumiem k tomu...

katka700
5. mar 2023

@rol76 Tu sa až rozum zastavuje. Škoda, že už nie je také jednoduché poslať anonymné maily, mohla by si poslať fotku pána s audinou a 'bezdomovca' charitatívnej organizácii čo prevádzkuje tú vyvarovnu. Alebo ak by si bola veľmi zlomyselna nalepiť plagátiky v blízkosti tej vyvarovne 🤣
Vedúce jedální sú kapitola sama o sebe.

cacianka
5. mar 2023

Veru tak, oslov jej deti, a poriadne im vysvetli, že sa majú oni postarať o matku, venovať sa jej. Aj tej poslankyni povedz,kde je sever, tie € môže obec venovať niekomu kto to viac potrebuje.
Moja mama ma 420e dôchodok, vyzije, aj si ušetrí. A nikde nepýta charitu.

rol76
5. mar 2023

@katka700 To radšej neurobím,nechem mať problémy.

autor
6. mar 2023

@cacianka Tvoj mame sa moja teta nemôže rovnať aj keby mala 1000e tak to minie za handy, sošky, reštauráciu, zakusky a chlebíčky a za 2 týždne bude u nás.

cacianka
6. mar 2023

Smer deti. Ona je negramotna, naivná a asi aj starecka alebo psychická porucha. Ja ťa chápem, že je to otravné, rozflaka € na blbosti, potraviny vyhodí, a potom príde vyžierat teba. A ty si tu ešte zlá že nedoprajes starej chuderke kúsok teplého jedla. Ktovie kde ešte chodí a vyjedá.

veronnica080
6. mar 2023

Tak ale to je jej problem ak proste nevie hospodarit a byt tebou, tak ju proste do vnutra nepustam a hotovo. Nepovolila by som, lebo takto to pojde potom neustale len kol do koliecka

simca06022011
6. mar 2023

Z prečo ju chovať? Si jej rodina, povedz jej rovno ze dostáva aj potraviny, nech si navarí, ze nie ste restauracia. A prestane vás vyjedat.

Môže mať problémy so zrakom, treba jej okuliare, preto nevie natáčať číslo a čítať postu... ak zle vidí môže aj doma mat problém s niektorými aktivitami

blondtana
7. mar 2023

@gabrielamodrykonik
@pink_lady
@enya00
Tak 550€ pre jednu dôchodkyňu s domom je dobrý príjem, moja mama má o 100€ menej a vykuruje celý 2 generačný barák, navarené má vždy, keď prídeme, tak aj 2 jedlá a maškrtu, ušetrí a aj dá vnúčatám, oblieka sa pekne a od nikoho nečaká pomoc, takže áno, dá sa to, len treba chcieť
@gabrielamodrykonik ...a autorka nikde nepísala, že závidí a chce tetu udávať, skôr som mala pocit, že sa bojí, čo sa stane, ak sa na to príde, ale áno, treba ventilovať svoju vlastnú zlobu na iných, že?

autor
7. mar 2023

@gabrielamodrykonik Jaj som si ani nevšimla🤣🤣🤣...prepáč ja som sice na materskej ale mám aj muža a viem ušetriť skoro celu materskú. Podľa tvojej logiky musí byť každá mamička na materskej socialny prípad... Ja som.iba chcela vedieť či po nej za to nebudu pytat peniaze, lebo na to nebude mať , to je všetko. Inak zaujímavé myslienkove pochody máš...s tými deťmi že som si nemala robiť tak to sa Ti podarilo. Chcela som tym povedať že som na materskej a ona nás ešte chodi vyzierat. To od nej nie je pekne. Aj keď ju celu odložím je to len a len moja vec a niesom povinna živiť nekompetentnu tetku, ktora ma deti. A kazdy z nich ma dom.