Teta poberá potravinovú pomoc, ktorá jej právom nepatrí
Ahojte chcem sa opýtať čo sa stane ak moja teta pobera potravinovu pomoc 2x za mesiac a udala im nespravny udaj o výške dochodku, zámerne povedala nižší cca do 300e.Popravde ma 550e je finančne negramotna cely dochodok minie za 5 dni a čo jej pridu potraviny tak vsetku zeleninu necha zhnit a stazuje sa že jej len fazulu v konzerve dávajú. A ku nam vždy príde okolo obeda a tak 4x do týždňa a minule som urobila mäso len pre 4 osoby a ona jedno zjedla bez opytania 🤣. Ako ja nevarim vo velkom lebo mi jedlo na druhy deň nechutí tak varim len pre 4 osoby každý deň. No ide mi pekne na nervy lebo len chodí raz po olej, potom po mlieko, dnes pre mrkvu a svoju necha zhnit. Ako načo je jej potavinova pomoc? Už som jej povedala nech to zruší lebo to bude hanba ked zistia že klamala. Ale ona nechce ani počuť.
Ani by ma nestvalo to, ze zneužíva potravinovú pomoc od štátu , ako to ze so mnou zametá a chodí ma vyjedať.
To si neoveria, koľko berie dôchodok.?... neverím,.
..bez toho v dnešnej dobe vybaví prd makový.. veď človeka chorého na rakovinu upreháňaju pre 20 e príspevok s prepáčenim jak zdutú kozu,potrebuju k tomu milión dôkazov,papierov,podpisov
Prvy krat pocujem a to som dochodkyna . Tvoja teta nie je financne negramotna, ale az privelmi gramotna. Ak vie takto bez hamby klamat a vyuzivat neter, velmi dobre jej pali. Zrejme nema ziadne moralne hodnoty, takze ked jej na to pridu, neutrpi ziadnu hambu .
@miskakyska To jej vybavila poslankyna na obecnom urade lebo ju lutuje aj k nej chodieva vyjedat.
uz som videla ludi prist po potravinovu pomoc na audine, takze nejaka teta s 500 e dochodkom, ked zaplati najom az taka zbohatlicka nie je pravdupovediac, inak v tych skatuliach su cestoviny, muka, konzervy, nejake lacne sladkosti
550e dochodok ak zije sama a plati najomne a energie a mozno ma nejake dlhy, o ktorych ani nevies a chce aj jest, bohuzial nejake slavne tiez nie je. Viem, ze ludia musia vyzit s toho, ale ze by "zili" sa povedat neda, skrtaju vsetko mozne... Vie ona vobec varit? Ved nech tie potraviny donesie rovno tebe, win win situacia, ked sa jej nevies inak "zbavit"... ked pojdes do prace od deti a doma nebude nikto, tak nebude aj tak mat ku komu behat po jedlo...
@anjelicek26 Ma dom nema ziadne dlhy ani hypo, plati len elekriku, vodu a drevo..A ja s tymi potravinami nechcem mať nič spoločné takže doma ich nechcem. Variť asi nevie, ked nevie čo s tým. Inak ma syna a dceru len s nou nebývajú. Keďže sme skoro susedia ide k nam. Hovorí že nevidí tak vsetku poštu jej musim prečítať a vysvetliť takže dlhy naozaj nemá. Už som jej povedala nech ide do zariadenia lebo beztak jej pada dom na hlavu a nemá čím krúrit....
No celkovo neschopna :( Skoda, ze je sama, nemas sancu syna a dceru nejako zmanazovat, nech za nou dojdu aspon 1-2x v tyzdni, navaria na dva dni, pomozu popratat, financie pozriet? V urcitom veku to uz starsi ludia potrebuju a to niekedy prijde uz v 60ke prve znaky toho, ze to "sama" bez pomoci nepojde...
@anjelicek26 No oni sa od nej odstahovali pred polrokom a odvtedy je u nás varena pečena. Mala ist byvat k dcere aj izbu s vlastnym vchodom a kupelkou jej urobili len nešla lebo že jej nedovolia žiť. Oni varili, kurili takže ona je teraz stratená...
K žiadosti musela doložiť kópiu výmeru dôchodku (resp. iného príjmu, trebárs hmotnej núdze) - bez toho by jej potravinovú pomoc zamietli.
a co ti vadi,ta potravinova pomoc,alebo to,ze chodi jest k vam?tak jej nedaj…mne by to bolo jedno,dam najest kazdemu-viem co je hlad..uz ta jedna porcia ma nezabije..mozno je uz mimo,ked to necha navnivoc,zober a var jej z toho iba pre nu a nebudes mat vycitky…550 nic moc na prezitie
tak nenavar 4 porcie ale 5 a zanes jej .. ci das o pol litra viac vody do polievky teba vela stat nebude a jej pomozes ...
Mne vadi že to čo jej donesu vyhodí a ide jesť k nám..
tak jej ponukni,ze jej z toho navaris polievku alebo ine jedlo,kt si moze zamrazit a postupne konzumovat
@syslik81 11:30 vstáva...a ja budem utekat s obedarom od 2 detí...
mozes jej ho dat den predtym alebo nech si pon pride .. vsetko sa da ked sa chce ale kde nie tam nie .. hlavne ze je cas na trapnu temu ze ano ..
Ani chladničku nemá... Ono je asi najlepšie nepomahat nech ide do zariadenia. .Bohužiaľ.
Ako je mozne, ze nema ani chladnicku? Jasne, ze sa potom potraviny hned pokazia, ved sa neda hned spotrebovat vsetko. Dohodni sa s jej detmi, ako na nu, lebo toto nejde a bude sa to len zhorsovat :(
Prečo by mala niekam ísť, brúsiš si zuby na dom alebo byt? Ja som ešte nebola v situácií, že by sme navarili ozaj tak presne, že by jedna porcia nebola nazvyš.
@nikolka1986 🙈 som na materskej doteraz som mala matersku 445e aj s pridavkami...a ona ma 2 deti takže ja niesom dedič. Ma ist do zariadenia preto lebo nevie variť, musi kúrit drevom a už nevladze a niekedy nemá ani čím kúriť , dom jej pada na hlavu asi nevie ani čítať keďže jej musim vždy vytukat číslo do mobilu lebo sa nikdy nikam nedovolala a keď som pozrela do mobilu boli tam vytukane nezmysli a tiez jej musim čítať poštu.
Ja len že či to nebude musieť vrátiť, keďže ma väčší dochodok ako uviedla. Ja som pri pisani zmluvy nebola viem len to, čo mi ona povedala, že povedala že ma menší. Ale keď tvdite že to je asi v poriadku tak OK. Aby si nevyrabala ďalšie problem y.
autorka - nebude to musiet vratit, ja som pomohla susede, ktora ma maly prijem, nemusela dokladovat kolko ma, ja viem, ze ma minimalny dochodok a zije velmi skromne
@zobaka Ďakujem.
Veď už si tu o nej písala, tak načo zasa. Buď si chcete pomôcť alebo nie. O čo ti naozaj ide?

Tú potravinovú výpomoc berú bežne aj boháči. Podľa mňa sa nič nestane. Zneužíva sa to, to je všeobecne známe.