icon

Tichá domácnosť

mobilbabie
23. nov 2013

Baby kolko dni u va s trva ticha domacnost?u nas uz od utorka no hruuuza...

mobilbabie
autor
23. nov 2013

to je pravda, aj take bolo, sice tiez presiel nejaky cas , ale nakoniec sme udobrili.To je na tom to najkrajsie, a este ked sa ti rozplace a povie ako velmi Ta miluje.vseliake zazitky mame, o tom je zivot.

mima4
23. nov 2013

@vejula chapem ta, ale tu je problem aj v komunikacii od @mobilbabie smerom k manzelovi... proste dostala nervy, tak spustila na neho.. a tak sa tiez problemy neriesia, aspon take "riesenia" nevedu k pevnemu manzelskemu vztahu. Obaja robia chyby, ale pokial su to zreli ludia, dokazu si ich priznat a zacat pracovat na svojom vztahu.

Urcite sa neda neustale ustupovat... niekedy sa manzelia ucia komunikovat spolu aj par rokov po tom, co uz su v tom manzelstve... 😉

My momentalne s manzelom zaciname citat tuto knizku http://www.martinus.sk/?uItem=162587 a neraz nad tym, co precitame, diskutujeme aj cele hodiny..aj popri upratovani, vareni.. 🙂

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@nelka341 to je mi luto, ze ste odseba hlavne kvoli malemu.Kriza je v kazdom vztahu bud prejde alebo sa to pokazi a idete od seba.Tiez sme prezili krizu ale nevedeli by sme bez seba zit, sice mame vselijake "muchy" ale vsetko to preslo.

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@mima4 tak nie je to len na mne, neprestala som komunikovat JA.

evita_g
23. nov 2013

OSPRAVEDLNENIE NEMUSÍ VŽDY ZNAMENAŤ, ŽE STE SA MÝLILI A DRUHÁ OSOBA MALA PRAVDU. ZNAMENÁ TO LEN, ŽE SI VÁŽITE VÁŠ VZŤAH VIAC NEŽ SVOJE EGO! Na tenti citát si vždy pomyslím, keď sa s mužom pochytíme a nakopne ma to k tomu, že idem spraviť prvý krok k udobreniu. Chlapi sú ješitní a detinskí, tak aspoň jeden musí byť vo vzťahu ten dospelý, nie? 😀 😀

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@evita_g krasne napisane 🙂 ano aspon jeden no nie vzdy sa da podla toho riadit ..

mima4
23. nov 2013

@mobilbabie ale ty si s manzelom neodkomunikovala dovody, prečo to nezaplatil ale hned na neho sla s vycitkami... aspon tak si to pisala.

mamavera
23. nov 2013

@mobilbabie tak to som ešte nezažila, mne by museli zašiť tlamu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale nie, neuznávam to, problém treba vydiskutovať, keď sa o ňom nehovorí, nafúkne sa do ešte väčšieho

mobilbabie
autor
23. nov 2013

nepovedala by som pol kriveho slova keby nebol na to upozorneni a nie raz, uz kaslat na to.ked sa bude chcet bavit pride, ale urcite si ho nebudem zastavat nakolko ma nevie ani len pozdravit...

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@mamavera hehe 😀 😀 jasne treba len ja prva nebudem kto dolezie 😉

mamavera
23. nov 2013

@mobilbabie najprv som odpovedala, až potom čítala diskusiu. Chápem, že si nahnevaná, ale nechápem, prečo na adresu svojho partnera používaš slová, ktoré používaš 😝 😝 😝 Tam už nie je problémom nezaplatený účet, ale to, že sa vám zo vzťahu vytratila úcta a na to pozor, hneď za ňou ide láska!

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@mamavera tak to urcite nie..

mamavera
23. nov 2013

@mobilbabie verím, že to u teba tak nebude, ale nikdy nedovoľ, aby ste skĺzli do takéhoto tónu. daj na mňa, poučuje ťa stará korčuľa, ktorá si už čosi odžila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@mamavera kludne ja si rada vypocujem, na to tu je ta diskusia. ale neviem aky zly ton som vsak pouzila..

mamavera
23. nov 2013

@mobilbabie prečo nazývaš niekoho, koho ľúbiš somárom a vyjadruješ sa, že na neho se...š?

babaker
23. nov 2013

@mobilbabie ja som tiez kedysi na zaciatku nasho vztahu praktizovala mlcanie. bolo to tak u nas doma. bohuzial. mm vzdy za mnou prisiel, vzdy on prerazil to ticho, ospravedlnil sa. aj ked mi bolo jasne, ze chybu som urobila ja a ja som sa mala ist asi ospravedlnit. zopar rokov spolu a uz sa na tichu domacnost nehram. ked si aj vojdeme do vlasov a ideme "vychladnut", uz aj ja viem prist za nim a ospravedlnit sa a povedat prepac, aj ked som neurobila chybu ja.
tym, ze za nim pojdes ty, mu len ukazes, ze si silnejsia. mozno to nepochopi ihned, mozno to pochopi az x-ty krat, ked za nim prides ty a budes sa ospravedlnovat. ked sa nieco pokazi vo vztahu, treba najst povolenu skrutku a pritianut ju. teraz to mas v rukach ty, za nejaky cas to bude mat v ruchach tvoj muz.

mobilbabie
autor
23. nov 2013

Somar- pubertak.nikdy nie myslené v zlom

mamavera
23. nov 2013

@mobilbabie to je jedno, vymaž to zo svojho slovníka, aj keď si nahnevaná.

mobilbabie
autor
23. nov 2013

Baby, ďakujem za vase pochopenie,názory,odpovede.

mobilbabie
autor
23. nov 2013

@mamavera nesud iných,vyjadrím sa podľa seba a viem ako to myslím a nie v zlom.vďaka!

mamavera
23. nov 2013

@mobilbabie ja ťa nesúdim to by som si nedovolila, ani mi nik na to nedal právo. Pýtala si sa, ak som odpovedala a nebola som zďaleka sama v tejto diskusii, ktorá mala taký istý pocit - že tvoja komunikácia....no veď vieš....

h2
23. nov 2013

Ahoj @mobilbabie. Jáj, tichá domácnosť, toto ja neznášam, nemôžem takto existovať, takže u nás vôbec. Nečítala som príspevky, len trochu na začiatku, ale ak napríklad ten môj má tendencie k tichej domácnosti a ja mám pocit, že som fakt v práve a že sa nebudem ospravedlňovať, tak mu vždy poviem: "Poď sem! Tu mi daj pusu na líce! A opakuj po mne: Prepáč, že som bol na Teba hnusný a vrieskal, ako zmyslov zbavený!" Zvyčajne to hneď zaberie, usmeje sa a tú pusu mi dá. Ak ešte váha, tak dodám, že potom som ochotná na celú vec zabudnúť a budeme sa zase normálne baviť. Ale ak mám pocit, že je tam aj moja vina, tak vždy začnem tým, že ja poviem: PREPÁČ.
Tichá domácnosť nič nerieši, len predĺži hádku pre maličkosť na niekoľko dní (až týždňov!).

dana_l
23. nov 2013

ja som osoba ktora chce vsetko mat "vysvetlene" a muz by radsej vsetko presiel - ved je vsetko ok. takze ak pride k situacii ja som ta hlucna a on je ticho. potom sa ospravedlnim ze som nemala byt taka vybusna ale mu aj poviem ze nech si uvedomi ak urobil chybu ze aj on by mal pracovat na probleme. nielen nechat najst riesenie na mna.
a samozrejme ak ja urobim nieco zle tak sa mu tiez ospravedlnim.

ticha domacnost je mozno sposob ako ukazat na problem ale neriesi to situaciu.

slivka3
24. nov 2013

@mobilbabie Tak u nás už je po tichej domácnosti,lebo zas zaučinkovala príroda. 😀 😀 😀
Prajem Ti,aby to aj u Vás skoro skončilo a hlavne si to vysvetlili.
Nie každý vzťah je ako z rozprávku,hoci to tu často čítam,ale neverím tomu,veď každý má právo na zlý deň,zlú nálada a práve vtedy často vznikajú spori medzi partnermi,ale vždy sa to dá,ak sa majú dvaja radi, vydiskutovať,aj keď k diskusii dôjde až o pár dni a niekedy pár dni ticha nie je na škodu,aspoň mne to pomáha si usporiadať,myšlienky,skutky atď,s odstupom času sa človek už na problémy pozerá s nadhľadom.

mobilbabie
autor
24. nov 2013

@slivka3 dobré ranko,no super som rada,ze ste sa udobrili.súhlasím s tebou, niekedy je ozaj potrebné aj pre mňa pár dni ticha..ale od utorka to je už dosť.Dúfam,ze aj mi si to vysvetlíme,snáď čoskoro.

cecil36
24. nov 2013

@mobilbabie prepac, mne to pripada ako manipulacne taktiky- z tvojej strany. Chces ho tichou domacnostou vytrestat, chces, aby ta odprosil, aby uznal chybu..... Ale on nie je tvoje dieta, ale partner. Mate spolu komunikovat, riesit problemy (aj ked 100x opakovane) a ak to nejde a mas s nim taky velky problem, potom to treba riesit radikalnejsie. Ries problemy vyzretejsie, nie ako dieta.

mobilbabie
autor
24. nov 2013

@cecil36 ja som totizto nezacala s tou tichou domacnostou

iveta71
24. nov 2013

@mobilbabie
Tak zaplať ten nájom ty a basta. Kde je problém? Daj si trvalý príkaz a si za vodou. S chlapom bojovať je zbytočná námaha - keď raz k niečomu nemajú vzťah, tak sa môžeš aj pototo. To sa budeš teraz každý mesiac jedovať kvôli nájmu? Ničiť si nervy, vyrábať tichú domácnosť a aj tak budeš len za hysterku. Si doma, zadaj trvalé inkaso - trvá to 5 minút a máš celý život pokoj. No to by sa mi chcelo hádať sa kvôli takému niečomu - prídu oveľa dôležitejšie veci, potom budete čo robiť? Toto je len taká vojna tvrdohlavcov, že kto z koho a to do manželstva nepatrí.

mobilbabie
autor
24. nov 2013

@iveta71 platiem to o ruky, a to tak aj musi zostat podla slov majitela.ja si to uz dooriesim sama tak ako som pisala.

sense
24. nov 2013

necitala som vsetko ale u nas je ticha domacnost len ked spime 😉 , u nas sa riesia problemy rozhovormi a nie vycitkami bez toho aby jeden vedel preco ten druhy konal tak ako konal al. preco zabudol. A apropo zabudame obcas obaja, a takisto byvame v najme....a pre par dni opozdenia ta urcite nikto z bytu na ulicu zo dna na den nevyhodi....
...nepoznam ta osobne ani tvojho chlapa, ale podla tych par reakcii co som si precitala keby reagujes na mna tak ako tu tak sorry aj ja by osm ti treskla telefonom....