Tichá vojna kvôli Vianociam, ktoré sú ešte ďaleko
Ešte len začal nový rok pred cvhilou a u nás doma už začína tichá vojna kvôli Vianociam. Sme manželia 5 rokov, máme jedno dieťa. Každý rok je ten istý problém - moja mama chce aby sme boli u nej (býva sama), svokra zas trvá na tom, že Štedrý večer musí byť v "hlavnom" rodinnom dome u nich. Minulý rok sme boli u svokrovcov a moja mama preplakala celý večer do telefónu. Tento rok som chcela aby prišla k nám, ale svokra spustila scény že im rozbíjame tradície a že sme nevďační. Manžel mi povie že jemu je to jedno, nech sa rozhodnem, ale ja viem že potom bude počúvať blbé reči od svojej matky. Prečo sú tie sviatky také stresujúce? Ako ste to vyriešili vy, aby bol vlk sýty aj ovca celá? Máme sa proste zavrieť doma a nikoho neriešiť?
@anonym_1f995b psycho na Vas zabralo
@anonym_2f12ab pretoze nemate a mate selekticbu pamat a mozno vycitky, to neznamena, ze si niekto ma nechat robit psychoteror! Vyplackava jej aby zmenila jej rozhodnutie po jej! A to je cista manipulacia
Tebe dobre hrabe.Nechala opustenu mamu,ktorej bolo luto,ze sa dcera na nu vykaslala,ty manipulacia.Ja som s mojou mamou okrem dvoch Vianoc bola kazde.
Kym sme nemali dieta tak sme chodili vacsinou k mojim rodicom. Tak to chcel manzel 🫣 ked sa narosil syn jasne som zaviedla pravidlo Stedry den doma. prvy sviatok vianocny u svokry, druhy u mojich rodicov. O rok sa to otocilo najprv k mojim a potom ku svokre. paci, nepaci je to tak. Tak ako Tvoja svokra si zaviedla pravidlo, ze jej rodina pokope tak aj Ty s Tvojou rodinou mas pravo na vytvorenie si vlastnych tradicii 🙂
Ako by povedala moja babka: ani nevieš či dovtedy dožijete. Vážne sa na konci februára stresovať čo bude o 10 mesiacov? Všeličo sa môže zomleť a možno sa to nakoniec samé pod vplyvom okolností poukladá. Vôbec by som sa tým teraz nezaoberala a rodine oznámila, že budem riešiť keď bude aktuálne.
Veď zavolaj mamu k Vám podľa mňa by sa potešila. A na 1 sviatok pôjdete k svokrovcom aj s nou ak bude chcieť
@anonym_autor my to robíme tak, že jeden rok sme u svokrovcov, jeden u mojich rodičov a tretí sme sami doma... samozrejme že občas je zmena plánu, kvôli chorobám, alebo,keď prišiel výnimočne na sviatky švagor z cudziny, tak sme šli s ním ku svokrovcom, aj keď sme mali byť u mojich rodičov...ale inak sa to snažíme takto striedať po roku...
bude pocuvat manzel svokru alebo ty mamu? min rok ste boli u svokry a tento si zavolajte mamu pripadne chodte spolu k svokre... a aj keby sa na hlavu postavila -mamu by som samu nenechala.. ved svokra tam ma zvysok rodiny a musi si zvykat,ze ty nebudes skakat ako ona piska .. a povedala by som to len raz s upozornenim ,ze je len marec a nebudes chcet o vianocach pocut minimalne do decembra ....
Ja s mužom sme od začiatku manželstva chodili tak, ze jeden rok moji rodicia, druhy rok svokra. Postupne nám pribúdali deti, už máme styri malé deti. Najlepšie Vianoce boli, keď sme mali covid a boli sme SAMI, lebo sa nas každý bal. Čakala som, aký počet detí je dostatočný na to, aby sme 24.12. boli sami. A konecne to so 4 detmi nastalo. Treba vlastne tradicie a sukromie. Prudko to odporúčam. Moja mama dokonca ani nebola zduta, asi po prvýkrát a svokra spokojnucka na whatsappe ze usmazila som si kapra, kukla telku.... s mamou sme zistili, že každá má nejakú svoju kapustnicu, svoje koláčiky.... tak sme sa vykašľali na to vzájomne pozývanie sa. Jasne ze potom sme sa navštívili, aj darčeky boli... deckam som buchla k rybe hranolky a hotovo a nemuseli sme jest nikto žiadny šalát... hurá🙂
@anonym_autor bud všetci u svokrovcov alebo jeden rok tam, druhý tam. My sme to presne kvôli týmto nezmyselným hádkam vyriešili tak, že na štedrý večer sme ako rodina sami, a potom, podľa dohody ďalšie 2 dní u jedných a potom u druhých. Toto sú také nezmyselné hádky ze az
@anonym_b9f45f a mozno o den neskor uz pojdu ako rodina na lyzovacku.
@natalka13 nie je problem ☺️
@anonym_autor ste samostatná rodina, nevidím dôvod na štedrý večer niekam chodiť. Mne by vadilo nebyť na štedrý večer doma a nemôcť si to spraviť po svojom. Mamu keďže je sama by som pozvala k večeri a k svokrovcom by som išla na návštevu na druhý deň. A bolo by mi jedno či sa to niekomu páči alebo nie.

@anonym_1f995b psycho na Vas zabralo
@anonym_2f12ab pretoze nemate a mate selekticbu pamat a mozno vycitky, to neznamena, ze si niekto ma nechat robit psychoteror! Vyplackava jej aby zmenila jej rozhodnutie po jej! A to je cista manipulacia
@batom koho rozhodnutie? A ako ho zmeni ked uz vecerali? U nich rozhodla predsa svokra. Ona sa iba podriadila.