Tolerovať partnerovi trávu, alebo nie?

23. jan 2020

Chcem sa spýtať na Váš názor. Mám 3 roky priateľa, 2 roky žijeme v spoločnej domácnosti. Ja mám dcéru z predchádzajúceho vzťahu, on deti nemá.

Priateľ pred pol rokom menil prácu, nový kolegovia sú fajn, poznám ich už aj osobne. Všetko vzdelaný ľudia, s rodinami, zázemím. Majú zaužívané, že 2 x do mesiaca si vybehnú večer na pivko (žiadne ožieračky, pokecajú pri jednom - dvoch a idú domov), s čím samozrejme problém nemám, treba sa aj odreagovať a na utuženie kolektívu je to super. Lenže priateľ mi povedal, že posledné 2 razy si k pivku dali aj trávu. Nie veľa, len na náladu, že každý si "potiahol" len pár krát. Povedal mi to sám, nech o tom viem, aby som nebola nahnevaná ak by sa to ku mne prinieslo. No poviem vám, dosť ma to prekvapilo, hlavne pre to, že som si to na ňom vôbec nevšimla. Neviem aký mám k tomu zaujať postoj. Priateľa veľmi milujem, je to skvelý človek, starostlivý a spoľahlivý po všetkých stránkach. Pomáha, varí, upratuje, venuje sa dcérke, učí sa s ňou, vozí ju na krúžky, má ju veľmi rád a berie ju ako svoju. Ma mňa je veľmi milý, pozorný. Jednoducho všetko klape na 100%.
Neviem čo mám ale robiť. Mám mu to "občasné" fajčenie trávy tolerovať? Ja som mu samozrejme povedala, že som s tým nie úplne v pohode. No on ma uisťuje, že mám byť kľudná, je to iba forma odreagovania. Tiež povedal, že ak s tým budem mať moc problém jednoducho si s nimi nedá. No ja nechcem byť zase hneď nejaká sekera.

Čo by ste spravili vy?

nevludna
23. jan 2020

Tolerovala, trava je v hlavach ludi zakodovana ako nejaka nebezpecna droga a je to nelegalne a neviem co. Pricom to pivo by mi asi vadilo viac.

Sama vravis, ze si si to ani nevsimla, takze bud kludna. Je to uplne v pohode. Len sa s nim dohodni, ze nech je to naozaj len taketo prilezitostne, lebo ten pocit v zhulenosti je naozaj pekny a mozu ho ludia so slabsou psychikou zacat viac vyhladavat (to iste plati ale aj s alkoholom)

tenerifka
23. jan 2020

to musis citit, aky mas k tomu postoj, ja osobne by som netolerovala,lebo mam ku vsetkym drogam velmi negativny vztah, nikdy som nevyskusala ani tu travu. Tu na ostrove ale hulia takmer vsetci, my s manzelom sme jedni z mala, co to nepraktizujeme

limetka69
23. jan 2020

je to trinasta komnata, do ktorej sa nema chodit... tolko ti poviem, ked t niekto povie, ze na trave clovek nemoze byt zavisly tak tomu never, moze, vlastna skusenost, fyzicka zavislost nie, ale psychicka urcite, je na nejh tak dobre, ze si to clovek dopraje stale castejsie ak ma moznost, a po druhe, lezie to masakralne do penazi, a po tretie, je nelegalna, asi tak.

77daniela77
23. jan 2020

Pivko,dve su ok,ale by som ho poprosila aby tu travu odmietol,ze mu je z nej zle,alebo nejako inak.Mne sa trava nezda vobec ok.Ale je pekne ako sa sprava a ze ti to hovori.

unicornlady
23. jan 2020

Áno, vadilo by mi to. Ja si myslím, že tie látky zastierajú vnímanie. Postupne si telo vytvorí rezistenciu a pýta viac a viac, aby človek aspoň niečo cítil. A potom už nevie prestať.

nevludna
23. jan 2020

@unicornlady to je blbost, to by musel hulit denne niekolko krat

saskia_98
23. jan 2020

@unicornlady z vlastnej skusenosti, keby mal zastrete vnimanie atd by musel tahat aspon 3-5 krat do dna po 5g a nie brka ale rovno bongo paliť. Ked jedna partia da jedno brko (1g max), kazdemu mozno vyjde po 2 tahy a z tohto tu si zavislost nevytvori. Ja by som z toho cirkus nerobila ale moj muz hej. 🤷🏻

limetka69
23. jan 2020

@nevludna je to presne tak ako pise
@unicornlady

unicornlady
23. jan 2020

Teraz s tým ešte len začínajú. Telo si postupne navykne na tie príjemné pocity a bude pýtať viac. Predsa všetci závisláci začínali na postupných malých dávkach, nie hneď veľké množstvá každý deň.

nevludna
23. jan 2020

@limetka69 nie, nie je. Ak si da 2x do mesiaca, nie je sanca aby sa mu na to vytvorila tolerancia. Je to blbost. Ci to mas nejako podlozene alebo je to tvoj “pocit” lebo fuj “droga”.

To mozem aj ja povedat, ze ked sa niekto 2x do mesiaca pripije, tak musi pit viac a viac, aby dosiahol rovnaky ucinok.

nevludna
23. jan 2020

@unicornlady hej no, kolko tu mame zavislakov na cukre, kave, porne, automatoch, cigach a pod, len z toho nikto tak nesalie lebo je to “legalne”.

osky
23. jan 2020

Trava-je to droga ako kazda ina...keby nebola,nebola by zakazana.
A zakernejsia ako tvrde drogy je prave v tom,ze clovek si na nu zvyka pomaly,nevedome,nenapadne...
Ale isto!!!
Az pride moment,kedy tych par slukov bude uz chciet za kazdu cenu kazdy den.
Je to taka pasca a myslim ,ze otvara branu k tvrdsim drogam.
Ja by som to urcite netolerovala,pekne mu to vysvetli-ak je clovek stastny,spokojny so zivotom,nepotrebuje taketo "rozptylenie",ktore poblazni cistu mysel!
Uz len koli dcere by v tom nemal pokracovat!

unicornlady
23. jan 2020

Veď nikto ani netvrdí, že závislosť na porne, automatoch, cigaretách... atd je snáď dobrá.

nevludna
23. jan 2020

@unicornlady kave a cukre? Tiez zlepsuju naladu

saskia_98
23. jan 2020

@osky zakazana ? Preto je v Holandsku povolena ? To len tu je toto obmedzene myslenie. Inac alkohol by som zakazala tiez. Je este horsi ako tráva.

amelia000
23. jan 2020

Jasne, tolerovala trava nieje nic strasne a podla toho co pises s nou nemas skusenosti. Nemusis sa bat bude to ok. Este super ze ti muz o tom an sam povedal 🙂

limetka69
23. jan 2020

@nevludna nic take som nenapisala, fajcila som travu 10 rokov a aj 4x denne, viem o tom svoje, a posledne roky som isto necitila to co prve 3 roky 🙂 to clovek huli, len aby sa do normalu dostal, nie ze by mu veselo bolo, a ty mas aku skusenost? 🙂

autor
23. jan 2020

Myslím si, že na závislosť by asi tiež musel huliť častejšie. Môj brácho si so ženou takto pohulujú už roky rokúce. 3 -4 krat za mesiac a nemám pocit, že sú drogovo závislý. Majú zamestnanie, rodinu, sú vzorný rodičia. Možno len zbytočne panikárim.

nevludna
23. jan 2020

Inak tiez si myslim ze je super, ze ti o tom povedal. Myslim, ze je zodpovedny a mozes mu verit;)

saskia_98
23. jan 2020

Ved mas zivy priklad na bratovi .. Je iny ? Je zavisly ? Je zmeneny ? Nepanikar... Ja kym som otehotnela sme s partiou davali kazdy vikend a teda radsej by som ubalila brko jak pila tvrdy alkohol ..

nevludna
23. jan 2020

@limetka69 lenze on si da 2x do mesiaca😄😄🙈🙈🙈 nie ako ty;) ano, hulila som denne roky, z nudy, ale v pohode som prestala, ked uz mi to nic nerobilo. Skoda prachov. Horsi “abstak” som mala, ked som vylucila cukor, kvoli zdraviu

osky
23. jan 2020

@nevludna
@saskia_98

Vy tu pisete,akoby ste boli distributorky tej travy....😅
Este ju budete aj obhajovat....
Holandsko????
Preco davas za priklad prave krajinu,kde uz nie su pomaly ziadne hranice a je tam povolene uz takmer vsetko!!!!
Krajina bez zabran-to je ok?

Autorka-naco sa pytas a zadavas otazku,ked napokon tu travu sama obhajujes?
Nerozumiem....

nevludna
23. jan 2020

@osky nie som dilerka, len nebudem robit z komara somara.

dassena
23. jan 2020

vies zacina to trochou a postupne sa dopracuje k tomu, ze bez toho nebude moct zit! neviem, mne osobne by to vadilo!

saskia_98
23. jan 2020

@osky taaa da sa to tak nazvat ze som aj ja na nej otocila love jeden cas. Cize ano viem. A videla som tie socky co si travu miesali s kryštalikmi aby boli "zavislí" .. Cize si myslim ze mam do toho co povedat ked som to mala pod nosom..

nevludna
23. jan 2020

Inak ja teraz si dam tak raz do mesiaca, ked sa stretnem s kamaratmi (tiez slusni pracujuci ludia, ambiciozni, slusne kariery, ziadni zadubenci s vyfajcenym mozgom). A dam si uplne minimum a to uz je na mna vela, takze 2x do mesiaca naozaj nic nesposobi.

saskia_98
23. jan 2020

@osky a ked nechces Holandsko, nech sa paci, susedia Češi maju tiez travu legalnu na rekreačne účely a držanie maleho množstva. 😉

anonym0001
23. jan 2020

Trava je najprijemnejsia droga, clovek je po nej kludnejsi, vyborne odburava stres aj depresie, vyborne sa po nej spi. Jedine negativum je, ze tie pocity su tak prijemne, ze si na nu clovek velmi lahko zvykne. A ked zvykne navyk, tak potom staci, ze si par krat neda, ked bude mat potrebu, a bude nervozny az agresivny. A v tom je prave ten problem s travou.

limetka69
23. jan 2020

@anonym0001 ano, uplne suhlasim

autor
23. jan 2020

@osky ako ju obhajujem? nechápem?