Totálna vyčerpanosť po fyzickej a aj po psychickej stránke
Ahojte ,
som v 15 ročnom manželstve, máme tri deti vo veku od 9-15 rokov, čo sa týka sebaobsluhy sú samostatné . Manžel je priemerný , žiadny zázrak ale zas nepije , nefajčí , nebehá za ženami, je skôr submisívnejší alebo možno aj nie a nechce sa mu niesť zodpovednosť. O všetkom rozhodujem vlastne ja , lebo keď sa ho aj na niečo opýtam tak mi povie vždy urob ako ty chceš a aby bolo dobre. Deti v domácnosti ako tak pomáhajú , ale všetko musím zopakovať asi 5 krát a to každému jednému a až potom sa niečo urobí .
Pracujem , mám veľmi časovo nárazovú prácu , čiže raz je toho menej a raz až do zvracania a opakuje sa to v mesačných cykloch .
V poslednej dobe som nesmierne vyčerpaná a to ako fyzicky tak aj psychicky. Dnes som sa napríklad musela vrátiť autom z polovice cesty čo som nebola schopná odšoférovať ku klientovi , bola som tak nesmierne unavená že som sa bála že to niekde napálim. Neviem či ma vyčerpáva muž neustálym prenášaním zodpovednosti na mňa alebo deti ktorým musím všetko opakovať až následne vypením alebo je to spôsob života aký vediem alebo je to všetko spolu . Najradšej by som sa zbalila a odišla na týždeň , dva niekde kde budem úplne sama a nebudem nikoho vidieť a ani počuť a mala konečne trocha kľudu .
V podstate ani neviem ako to mám riešiť aby som nebola za kravu pred deťmi , mužom ale ak to bude takto trvať dlho asi niekde skolabujem . Nakúpila som si vitamíny a tie aj poctivo beriem ale nejakú extra zmenu nebadám. Dnes keď som si nachvíľu ľahla asi 5 krát sa mi otvorili dvere a vždy ma niekto prebudil kvôli kravinám až som sa nakoniec tak rozzúrila že som kričala ako pominutá , asi prvýkrát za tých 15 rokov.
Prosím ako by ste toto riešili vy, čo by ste robili na mojom mieste. Za každú radu budem vďačná.
@elizabet173 nemám pocit víťazstva, skôr mi je smutno že som k takémuto kroku musela pristúpiť.
@marseillefan áno, ale nemôže on len míňať, aj keby zrovna bolo z čoho a nestarať sa vôbec ani o deti ani o manželku, len o seba. Ona nemá právo byť šťastná? Veď drie ako kôň a on doslova žije na jej úkor ako cudzopasník. Ste čítali ako ju poslal stáť do rady na poštu pre svoj balík? On končí o 15.00 v práci, ona o 17:30? To je čo? Prejav lásky, úcty v manželstve?
@lusyc ale veď tu sa nikde nepíše, že míňa len on... prečo si tu domýšľate veci? Ty si myslíš, že autorka chodí v otrhaných šatách a je len suché rožky? Veď peniaze a míňanie peňazí ani len nie je problém, ktorý majú, veď to aj sama píše.
Je mi ľúto, že tvoj muž reaguje takto, asi to speje k rozvodu. Chová sa ako chalan v puberte a nie ako otec rodiny. Ja neviem, či je to touto dobou alebo čím, ale kopec chlapov si chce život len užívať a nemať za nič zodpovednosť. Môj bývalý bol tiež taký.
@marseillefan tak ešte raz. Chcem povedať, že je podľa mňa výrazná vada charakteru, keď je schopný nerobiť pre nikoho nič, len pre seba a bez mihnutia oka minúť celé svoje výplaty na SVOJE veci, lebo na rodinné nákupy nechodí, deťom sa nevenuje, dovolenky nevybavuje, čiže na ničom sa nepodieľa a potom bez mihnutia oka míňa z ďalšieho účtu na veci pre SEBA, bez záujmu o rodinný chod. To nie je v poriadku ani náhodou.
@marseillefan ja nepíšem, že míňa len on, ale že on len míňa, teda nič iné nerobí.
Autorka držím ti palce,aby to dobre dopadlo. Si silná a zvládneš to. Tvoj muž by sa mal spamätať. Nechápem ako sa nedokáže poučiť z chýb tých rozvedenych cyklistov a neváži si čo má doma. Ale ako sa hovorí, množstvo vecí si človek začne vážiť až vtedy, keď ich stratí. Len škoda, že niekedy je už neskoro.
Takyto clovek je len na pritaz, mlynsky kamen na pleciach jednej skvelej a schopnej zeny.
Začala si riešiť totálnu fyzickú a psychickú vyčerpanosť. Celý čas si nabitá energiou - skôr negatívnou. Obviňuješ svoje deti, že málo pomáhajú. Takých detí je veľa. Obviňuješ svojho manžela, že nič nevybaví. Aj takých je viac. Tvoj spôsob riešenia je dosť autoritatívny aj voči deťom, aj voči manželovi. Bude tak ako som povedala a basta. Zablokuješ mu kartu. Si dosť panovačná a to mohlo byť aj dôvodom, prečo sa tvoj manžel postupne prispôsoboval a poddával sa tvojim rozhodnutiam. Bojí sa objednať pizzu, aby bolo podľa teba, ako ty chceš. Nechce hovoriť do výberu auta, lebo sa ti niečo nebude páčiť a bude zle. A teraz je on vinný, za tvoju vyčerpanosť? Ak máš vybité baterky, tak si ich nabi, relaxuj, zvoľ správnu formu re-kreácie (znovutvorenia) ale neznič, nezabi okolo seba všetko, čo máš. Vôbec sa nemusíte hádať a nadávať na seba, zvoľte manželskú poradňu a porozprávajte sa na úrovni. Nech sa darí.
@elizabet173 Čítala som. Uvedom si, že my tu čítame info len od nej. Vôbec nevieme, ako situáciu vnímajú deti a manžel. Ich verziu nepoznáš a prinieslo by to do diskusie viac svetla. Ja keď som na dne a som totálne psychicky a fyzicky vyčerpaná, tak sa ani nedoplazím na MK. Na môj vkus, pri takom silnom emotívnom názve má energiu aj na rozdávanie. Stále dokáže riešiť situáciu, komandovať deti, organizovať a celý priebeh rozpisovať do sveta. Energická žena. Pri nej každý si môže vyložiť nohy, prípadne zaradiť hoci aj spiatočku, lebo ona stále všetko vybaví. Na mňa pôsobí takýmto dojmom. Ak by som mala takéhoto manžela, prispôsobím sa mu podobne. Urob, vybav, bude ako ty povieš a ja mám svätý pokoj. Takže rozprávať sa má - majú so psychológom, nie hádať sa spolu. Lebo teraz tie jej rozhovory vedú znova len k tomu, že bude tak ako poviem a urobíš to, čo ti poviem. Ty tento jej štýl nevnímaš - nevšimla si?
@elizabet173 Ja nerozumiem, prečo to rieši na MK. Je dostatočne vzdelaná, problémy v manželstve sú predsa citlivé veci. MK je tak na odventilovanie, ale riešiť to budem s odborníkmi, predsa môj život, moje manželstvo si zaslúži patričnú a odbornú pomoc. Riešiť tu, ako sa hádajú a kto čo vypustil z úst... úroveň pádajet. Čisté ohováranie vlastnej rodiny, len ja som tá " skoro až dokonalá" - to sa mi nepozdáva.
@loliki presne take pocity z tohto celeho mam aj Ja. Pride mi to niecim ine ako ked sa bezne stazuju zeny na partnerov. Tie ine su uprimnejšie. Toto je od zaciatku nejaka poza. Cele je to vtipne pisane ako clovekom co mà energie na rozdavanie na pobavenie davu. Taka macherka rebeka styl nie Niekto nestastny zniceny. .najprv je to zabavne citanie povrchne problemy a potom to ide do temnoty. . Tiez by som velmi chcela pocut vec z druhej strany. ( a na mk sa tu o tyzden Ta “druha strana” moze kludne objavit)
Tvoj manzel je extrem......ked tak citam. Naozaj nedozrete dieta.....aky tlak musis mat pri nom.
@elizabet173 Nie sme povinné všetkému rozumieť, ani všetko riešiť. Berme to s nadhľadom. Ako písala miadi ( neviem, prečo radšej nespí v noci), zábavné čítanie, že aj inde majú problémy, celá rodina hnilá, nič nerobí, všetko na mojej hlave, klasika a potom príde PMS alebo spln či obyčajná posledná kvapka a práásk. A susedia majú divadlo zadarmo. Na MK si týždeň popíšeme, všetci ochotne poradíme a pcháme nošteky do toho, do čoho nám nič nie je. Potom sa oni pomilujú a všetko je OK. Prajem krásnu nedeľu. 🙂
Ahoj... Moje čerstvé rady.... Nie všetko čo si teraz poviete, povycitate, povykrikujete navzájom bude pravda.... Bude mať MM naval emocii to šoku, že sa mu rúca zabehnutý stereotyp..A klasický scenár kt.urcite poznáš popierať novú realitu, vyjednávať, kopať okolo, egoistický manipulovat s podporou právníka ...U teba môžu prísť fazy pocitu zlosti, ľútosti a kombinácia či výmena oboch .... Teda turbo emócie.... Ale je super že máš odvahu meniť vašu rodinu. Lebo ľudia sa po desaťročiach veruze menia... Držím palce aby nový model fungoval a vyhovoval kompromisom všetkym.... Wellness s kamoškami či sama odporúčam aspoň 1x mesačne, robí to divy ! 🙂
@loliki miadi zije na druhej strane sveta ma den🙂
@elizabet173 pise, ze to postupne gradovalo az posledne 3,4 r.A podla mna vela veci zeny prehliadaju nemaju popri praci a detoch cas cepovat muza, alebo im to je pod uroven ako pise autorka ved je dospely svojpravny mal by sam chciet, vediet co sa ocakava.Autorka ho ma ako stvrte trucovite dieta.ale moze byt, ze kriza stredneho veku deti vacsie, zena uspesna idem medzi svojich kamosov tam nemam pocit menejcennosti ved aj dobry bicykel mi kupila, dres, idem na vylet...Ved on dobre vie, ze ju potrebuje, lebo ak chlap pred 50 tkou caka na vyplatu, aby mobil zaplatil je to jedna hanba.Hovorim zlatokopka, ale ta aspon dava nieco za nieco...z neho niet osohu.Ale ano moze byt, ze ona musela rozhodovat, bola dominantnejsia a on sa postupne utahoval moja mama a otec maju taky model.Dokonca aj to auto vyberala, lebo otec ma taky postoj sprav ako myslis vzdy bol taky...ja ju chapem inu moznost nemala ved nemohla dvaja doma sediet a mykat plecom.Ked vidim, ze druhy sa nechyta musis riesit a pri 3 detoch duplom.V podstate je to uz jedno v jej ociach klesol uz davno a on bude kopat a zurit, lebo zistil ako je zavisly.Uz si moze sebavedomie zvysit len tym, ze si najde pipku a ocari ju postavou a dobrym bicyklom co tam po tom, ze zena kupila;)Podla mna neprekusol, ze mas lepsiu pracu, financie..
@miadi, ta žena píše, že je advokátka. Takže je evidentne zvyknutá formulovať, argumentovať, dokladať. Zmysel pre humor sa vypnúť nedá. Jednoducho ho v správe posielaš, či chceš ci nie. Energiu detto. Každá správa obsahuje aj stopy osobnosti svojho odosielateľa. Ja jej úplne rozumiem a viem, ako k takýmto situáciám prichádza. Pomaly, postupne až si v tom až po krk. A k akcii ta nakopne (ak máš šťastie) často úplne nepodstatná drobnosť. Pre mňa, za mňa, aj diskusia na koni. Neviem koľkokrát už napísala, že chybu vidí aj, či dokonca hlavne v sebe. Takže neviem, kde vidíte tu akože dokonalosť, ktorú tu ma predvádzať. Ale zase pripúšťam, že ja zase nerozumiem tým "úprimným" (skôr ufnukanym) diskusiám, že mi muž nadáva, bije ma, nedáva mi peniaze atď, čo mám robiť. To je nejaká žena skutočne tak blbá, že sa musí pýtať, čo robiť, keď si vzala debila? A potom sa dozvieme, že on je vlastne strašne fajn a my nerozumieme problému... To nie je úprimne, to je len hlúpe. To mi je žena, ktorá vie, kde je sever a nepotrebuje nutne kameň na nohe len preto, že je to chlap, miliónkrát milsia.
Autorke rozumiem, disponujem mnohými vlastnosťami, ktoré vidím aj u nej 🙂 Rozumiem jej motivácii, prečo napísala na koňa. Vie čo má robiť, vidí svoje pochybenia. Akurát hľadá inšpiráciu od iných žien v riešeniach a ich detailoch. Keby chcela psychológa, už tam dávno sedí. Je to momentálne strata času. Ja byť na mieste autorky, napíšem, že som sliepka, natvrdlá, panovačná, perfekcionistka, diktátorka. Snáď tie dámy, ktoré nevedia, kedy treba prestať s presadzovaním sa, budú konečne spokojné s víťazstvom a nebudú dokolečka donekonečna točiť to isté🙂
@magnetko Tu nejd eo nejake doprianie ci nedpoprianie dovolenky.. Ale o to,co je efektivne urobitr pre vyriesenie prblemu.. Na dovolenky moze a mohla chodit vzdy....aj teraz aj predtym...Aky bol a je problem s tym? ..Premyslat mala pred 15 rokmi. teraz je cas uz konat.... nema vela na vyber....
Pani autortka, 9 rokov v kuse bez prerusovia si bola na mateskych a rodicovskych pauzach ?
No ked pises, ze Vas nezivil,tak o.k beriem to ako relavantnu info...
Ano,.to nevyriesi teraz tvoj problem .. Tvoj si mala vyriesit pred 15 rokmi,ked si isla do manzelstva s muzom,,ktoreho povaha a konanie ti nevyhovuje...
Ja som napisala riesenie..ty si ho odmietla... tak iny nevidim... Ty ano?

@lusyc ak to neohrzuje rodinné financie, tak prečo nie? je úplne jedno, kto peniaze zarobí.. peniaze sú na to, aby robili ľudí šťastnejšími.. ver tomu, že minúť peniaze na to,, aby bola moja manželka šťastnejšia, je tá najlepšia investícia, akú môžem urobiť.