Totálna vyčerpanosť po fyzickej a aj po psychickej stránke
Ahojte ,
som v 15 ročnom manželstve, máme tri deti vo veku od 9-15 rokov, čo sa týka sebaobsluhy sú samostatné . Manžel je priemerný , žiadny zázrak ale zas nepije , nefajčí , nebehá za ženami, je skôr submisívnejší alebo možno aj nie a nechce sa mu niesť zodpovednosť. O všetkom rozhodujem vlastne ja , lebo keď sa ho aj na niečo opýtam tak mi povie vždy urob ako ty chceš a aby bolo dobre. Deti v domácnosti ako tak pomáhajú , ale všetko musím zopakovať asi 5 krát a to každému jednému a až potom sa niečo urobí .
Pracujem , mám veľmi časovo nárazovú prácu , čiže raz je toho menej a raz až do zvracania a opakuje sa to v mesačných cykloch .
V poslednej dobe som nesmierne vyčerpaná a to ako fyzicky tak aj psychicky. Dnes som sa napríklad musela vrátiť autom z polovice cesty čo som nebola schopná odšoférovať ku klientovi , bola som tak nesmierne unavená že som sa bála že to niekde napálim. Neviem či ma vyčerpáva muž neustálym prenášaním zodpovednosti na mňa alebo deti ktorým musím všetko opakovať až následne vypením alebo je to spôsob života aký vediem alebo je to všetko spolu . Najradšej by som sa zbalila a odišla na týždeň , dva niekde kde budem úplne sama a nebudem nikoho vidieť a ani počuť a mala konečne trocha kľudu .
V podstate ani neviem ako to mám riešiť aby som nebola za kravu pred deťmi , mužom ale ak to bude takto trvať dlho asi niekde skolabujem . Nakúpila som si vitamíny a tie aj poctivo beriem ale nejakú extra zmenu nebadám. Dnes keď som si nachvíľu ľahla asi 5 krát sa mi otvorili dvere a vždy ma niekto prebudil kvôli kravinám až som sa nakoniec tak rozzúrila že som kričala ako pominutá , asi prvýkrát za tých 15 rokov.
Prosím ako by ste toto riešili vy, čo by ste robili na mojom mieste. Za každú radu budem vďačná.
Žienky kľud , nenadavajte na muža, veď muži sú stále deti, nezodpovedné a roztopasne to predsa vieme Toto manželstvo z môjho pohladu má stále real šancu sa uzdraviť ..aj manžel potrebuje čas, spracovať emócie, zistiť ako chce aby vyzeral jeho život v budúcnosti..všetko sa dá keď dvaja chcu, zas si tak neublížili aby sa hnali strmhlav na súd..čas..čas..pokoj.
@fiffinkaa no neviem...jediné šťastie, že autorka je sebestačná a má prácu, financie...ináč by ju nechal v stichu.Pride mi to ako pomsta bola si veľká frajerka, samostatná staraj sa.Neviem či aj ženy riešia takto problémy koľko z nás sa môže len tak zobrat, keď sa mi niečo nepáči utiecť k mame a venovať sa sebe a hobby.
Mne je čudné aj to, že chlap v 50 tke nedáva mame peniaze, lebo si myslí, že ich dáva deťom na výživné tak kde má svoje peniaze či našetrené?či to autorka ho dotovala celé roky veď v podobnom duchu pisala?celé divné asi si vymenili role.A možno sa cítil pod papučou veď to niekde písala a potrebuje si niečo dokázať a voľne sa nadýchnuť.
Dat mu cas na spametanie je sice fajn ale nie preboha 1 rok! To si vazne myslis ze si nevrzne? Ale aj tak by ma sralo najviac to ze dlabe na deti. Na takehoto muza si ochotna cakat? To ma tolko prednosti ? lebo podla toho co pises je total neschopny. O jeho charektere hovori aj to ako necha svoju matku aby sa o neho starala bez toho aby jej nieco prispel, toto u mna neni chlap. Este aj vlastnu matku klamat, fuj hnus.
@0kristina0 z tvojich prispevkov usudzujem, ze si este mlada. ludia okolo 40 - 50 uz nezvyknu riesit veci zbrklo, ale s rozvahou. ja osobne si myslim, ze tento vztah mozno este zachranit, pretoze jednoducho povedane, panko ma aktualne len akusi krizu stredneho veku.
@alenka7777 a to ho oprávňuje sa správať zbabelo a nezodpovedne a čakať, že cyklo výlety v zime skončia a on príde domov?Prečo nepríde a nepovie ok zlyhali sme dajme pravidlá, aby vyhovovali obom?ona živila rodinu, dotovala jeho koníčky, hyckala si ho a akonáhle bolo toho na ňu veľa a vykypela on utiekol.Mozno chlap nemal pocit chlapa všetko riadila autorka, lebo bol neschopný.Este aj zarába viac ako on a má vyššiu funkciu.Teraz si potrebuje niečo dokázať, ale chlap pred 50 tkou s prácou v štátnej či verejnej službe nechce sa mi to hľadať nemôže mať plat, aby matke nedal peniaze.Asi ho autorka zvalcovala vždy zariadila, postarala sa...u nás v práci, keď som robila na ministerstve sa tiež na oslave opil chlap 50 tnik, ktorý si vylial srdce, ze zarobí menej ako žena a je nula.Chlapi to zle znášajú...a možno mu to bolo neraz vytknute.A možno by on povedal zase mi dáva podmienky, ultimáta...alebo je rád, že odtiaľ ubzikol veď mu bolo dobre a, keď mal pomôcť s deťmi utiekol ako zbabelec.
@alenka7777 kriza stredneho veku ho ma ospraveldnit?
Ja sama mam dajma tomu odrastene deti a aj vekovo zhruba kopirujem a aj zamestnanim tak napolovicu, tiez by som to bez muza dala v pohode, ale !!!
ak by sa zbalil a vysral sa na deti ( seba neriesim, dospeli si vselico porobia) a este zo mna robil pizdu pred svokrou, tak toto by si panko za klobucik nedal.
nie ze by som este rok cakala, aby sa spamatal, tak by z neho perie lietalo, zeby nestihal na tom svojom bicykliku zakruty vyberat.
kriza stredneho veku je jedna vec, ale deti su aj jeho a ze sa sprava voci nim ako oberdebil tak toto nie
@0kristina0 Ja nikde necitam, ze autorka caka o rok len na happy end rozuzlenie... Je rozdiel riesit rozvod v bojovom naladeni okamzite, ked su vypate emocie, nasratost, ublizenost, vzdor, zlost a vsetky cerstve emocie... a riesit rozvod napr. o rok, ked budu zucastneni v klude, s nadhladom a s chladnou hlavou. Mozno uz aj odcudzeni a mozno nie. Ona tym rokom nic nestrati, ved to jasne pise.
@78787878 myslím že si to vystihla presne, rok je doba kedy sa veľa vecí vyjasní , obidve strany sa schladia a ja budem vedieť presne čo urobím .
@luccija som toho názoru že rád ubzikol z domu a teraz žije život ktorý mu max vyhovuje, jednoducho on bicykel cesty a zákruty. Teraz je v takom ošiali že nemusí nič . To že kašle na deti , tak ma to ani nejako neprekvapuje , videla som na súde už dosť vecí , kedy sa otcovia počas rozvodového obdobia išli potrhať o deti a po rozvode ani o nenezakopli a napokon aj situácie kedy sa otcovia počas manželstva o deti nestarali a po rozvode sa stali ďaleko lepšími otcami ako boli
@0kristina0 kríza stredného veku ho samozrejme neospravedlňuje skôr vysvetľuje prečo sa tak chová . Vtedy sa človek chová akokeby bol chorý a môžem mu ja dohovárať a apelovať na neho koľko ja chcem , vtedy je ten mozog tak osprostený že by to aj tak zle vyhodnotil .
Počítam s tým že sa odcudzíme a počítam aj s možnosťou že si niekoho nájde, veď koniec koncom môžem aj ja , perfektný koniec že sa domov vráti stratený " syn " viacmenej neočakávam , ale definitívny koniec tomu urobím po roku .
mna by zaujimalo ako to vnimaju deti? myslim ten nezaujem
@eeffka keď tak rozmýšľam , ani neviem . Vedia že otec odišiel že boli medzi nami nezhody, ale tak akosi sme pokračovali bez neho plynule že sme to ani neriešili . Akokeby sme stratili zbytočný článok po ceste ktorý nikomu nechýba. Jednoducho on sa za tie posledné 3-4 roky tak od nás oddelil , že naozaj žil pri nás a nie s nami.
Vlastne to samé islo do stratena.Zvlastna situácia, že nikto nikomu nechýba a možno tebe sa aj uľavilo
@luccija
@0kristina0 samozrejme, ze ho to neospravedlnuje. ale ako uz bolo vysvetlene vyssie, je ine riesit rozvod zahoruca a ine s chladnou hlavou. urcite by som tiez neutekatala v takejto situacii na sud s rozvodovymi papiermi.
@alenka7777 lenze tato ich kriza netrva mesiac, ako sama autorka napisala, uz je to niekolko rokov co ignoruje rodinu
@0kristina0 a zaroven pise, ze s nim zazila aj pekne chvile a ze bol volakedy normalny
Ako na začiatok roka? Pol rok prešiel, mate sa?
Veru ,ako sa Vám darí?
No , ako sa nám darí .... v podstate nič moc . Manžel bol stále mimo domu , na deti neplatil vôbec, ani sa s nimi v podstate nestýkal , občas im zatelefonoval ale inak žiadna veľká sláva. Bohužiaľ v polovici decembra mal ťažký úraz , spadol na lyžiach tak nešťastne že má zlomenú panvu , zlomenú na niekoľkokrát nohu a aj zlomeniny v tvárovej oblasti . Je po operáciach , nedávno ho prebrali z umelého spánku . Svokra v novembri zomrela na ťažký priebeh covidu , nemal mu kto ani veci priniesť do nemocnice. Bola som za ním zatiaľ raz , len som mu doniesla veci , pohovorila s lekárom o jeho zdravotnom stave. Nech to vyznie akokoľvek hnusne , nemám chuť tam chodiť za ním a ani sa o neho starať keď ho pustia z nemocnice, bije sa to vo mne strašne, najradšej by som som mu vykričala že to má za to všetko ,na druhej strane je to stále otec mojich detí a nebol vždy taký .
Takže začiatok roka nie moc dobrý , čo budem ďalej robiť neviem .
Tak tomu sa povie božie mlyny. Úprimne, on úplne odstrihol deti,ani zákonnú povinnosť si neplnil o tej ľudskej - otcovskej ani nevravim, nečudujem sa ze nemáš chuť starať sa onho, aj keď to znie blbo. Teraz nech nastúpia ti úžasní kamaráti, čo mu tak dobre radili a za ktorých vás vymenil.
No veru... inak sa ti cudujem ze si mu nieco niesla, ja by som mu poslala uzasnych kamaratov. Nie za seba ,ale za to ako sa zachival k detom.
Viem je to hrozne, ale ja sa normalne tesim z toho kde a ako skoncil. Sebec sebecky. Na deti sa vykasle, ale lyzovat ide. Ak by sa mu to stalo tak ze ho napriklad niekto zrazi autom, alebo prepadne, ale on si ide za zabavou a tam sa vytrieska. To sa fakt neda polutovat.
Ako to znasaju deti ze naraz su bec otca? A co tvoja unava? Zlepsilo sa nieco?
@andreatytler deti jeho odchod nezasiahol, fungovali sme v podstate bez neho . Mne sa aj uľavilo , riešim len seba, prácu a deti . Manžel z toho vypadol, energiu ktorú som venovala jemu a jeho veciam som presmerovala na seba a deti . Teraz si však vôbec neviem predstaviť ako to bude, je dochrámaný , bude potrebovať liečenia, rehabilitácie, nikto nevie do akej miery bude jeho noha funkčná . Takže nie že budem riešiť len jeho veci budem riešiť ešte aj jeho samého, takže to bude nie že rovnaké ale ešte horšie ako bolo . Rozviesť sa as ním teraz by bolo zverstvo voči nemu , ale zostať s ním a ďalej si ničiť život nie je zas fér voči mne. K zmene u neho počas toho obdobia neprišlo k žiadnej , neverím že príde teraz .
Takže to išlo do stratena ako som predpokladala....veľmi ťažký záver roka a zvláštna situácia.Vy ste si ani nepísali za ten čas?mne to príde,že sa Vám obom aj uľavilo, že ste od seba.Ako otec sa zachoval hrozne, ako manžel detto ja neviem kde sa to v tých chlapoch berie taká sebeckosť a, že vedia tak ľahko zabudnúť na svoje deti:(a hodiť všetko na ženu, ale zase ako píšeš si silná a vždy si sa postarala, takže vie, že budeš fungovat...tak liečenia, rehab si vie vybaviť aj sam teraz má more času ležať a premyslat nad životom.Pomoct môžeš... a tak isto si môže nájsť opatrovateľku domov, keď bude imobilny dočasne.
To je tak, keď starý chlap machruje🙂drž sa som rada, že si napisala
Fuck. Tebe sa podaril taky kvazi happyend z blbeho manzelstva... Vsetky sme ti drzali prsty...
A teraz toto? Dokaliceny muz? Ach, velmi neprijmna situacia 😒 ty to jejak zvladnes
Prečo by si mala riešiť muža? Nemusíš absolútne nič a aj by si to tak mala brať. Nech si pomôže sám. Dovidenia 🤷
Rozviesť sa s ním by bolo zverstvo voči nemu? Ani nie. Keby sa nehral na chrumkaveho mladasa a nehral sa na frajera, neleží pochramany v nemocnici. Si myslíš, že by sa o teba postaral rovnako, ak by si sa vlastnou blbosťou dostala do rovnakej situácie? Áno, pomohla by som mu vybavit rehabilitácie, liečenia, pripadne dôchodok, ak by bolo najhoršie. Ale vziať ho naspäť a nechať ďalej ničiť život svoj i deti? No nie. Šancu mal. Nevyužil ju. Nemá žiadne, ani morálne, právo, teraz čakať podporu od rodiny, ktorú odkopol.
@luccija nie my sme si nepísali ani sme sa nekontaktovali . Jednoducho odišiel na deti neplatil , raz za mesiac im zavolal a tam to končilo . Kým svokra žila , občas mi zavolala aby sa mi posťažovala na neho , ale to bolo všetko . Ja som si žila svoj život s deťmi on s kamarátmi . Ako je mi ľúto čo sa mu stalo, ale neviem či ho vo svojom živote ešte chcem , už len to že by som si naspäť nasťahovala do domu vo mne vyvoláva vlnu nevôle . Zas nie som Matka Tereza , ale poviem pravdu svedomie ma hryzie že by som ho nechala len tak . Veď on si nebude schopný nejakú dobu ani zadok poriadne utrieť, nieto sa o seba postarať a opatrovateľku z jeho PN si určite nebude môcť zaplatiť. Bratia ho k sebe nevezmú , oni v podstate očakávajú že sa o neho postarám ja lebo som stále jeho manželka. Budem to musieť premyslieť ako s tým naložím momentálne neviem.

Neviem prečo mám pocit, že niekoho má preto aj taká ignorácia a predtým doma robil len dusno