Totálna vyčerpanosť po fyzickej a aj po psychickej stránke
Ahojte ,
som v 15 ročnom manželstve, máme tri deti vo veku od 9-15 rokov, čo sa týka sebaobsluhy sú samostatné . Manžel je priemerný , žiadny zázrak ale zas nepije , nefajčí , nebehá za ženami, je skôr submisívnejší alebo možno aj nie a nechce sa mu niesť zodpovednosť. O všetkom rozhodujem vlastne ja , lebo keď sa ho aj na niečo opýtam tak mi povie vždy urob ako ty chceš a aby bolo dobre. Deti v domácnosti ako tak pomáhajú , ale všetko musím zopakovať asi 5 krát a to každému jednému a až potom sa niečo urobí .
Pracujem , mám veľmi časovo nárazovú prácu , čiže raz je toho menej a raz až do zvracania a opakuje sa to v mesačných cykloch .
V poslednej dobe som nesmierne vyčerpaná a to ako fyzicky tak aj psychicky. Dnes som sa napríklad musela vrátiť autom z polovice cesty čo som nebola schopná odšoférovať ku klientovi , bola som tak nesmierne unavená že som sa bála že to niekde napálim. Neviem či ma vyčerpáva muž neustálym prenášaním zodpovednosti na mňa alebo deti ktorým musím všetko opakovať až následne vypením alebo je to spôsob života aký vediem alebo je to všetko spolu . Najradšej by som sa zbalila a odišla na týždeň , dva niekde kde budem úplne sama a nebudem nikoho vidieť a ani počuť a mala konečne trocha kľudu .
V podstate ani neviem ako to mám riešiť aby som nebola za kravu pred deťmi , mužom ale ak to bude takto trvať dlho asi niekde skolabujem . Nakúpila som si vitamíny a tie aj poctivo beriem ale nejakú extra zmenu nebadám. Dnes keď som si nachvíľu ľahla asi 5 krát sa mi otvorili dvere a vždy ma niekto prebudil kvôli kravinám až som sa nakoniec tak rozzúrila že som kričala ako pominutá , asi prvýkrát za tých 15 rokov.
Prosím ako by ste toto riešili vy, čo by ste robili na mojom mieste. Za každú radu budem vďačná.
Chápem...všetci očakávajú... veď si sa vždy postarala🙂ale ľudsky rozumiem, ale svojím spôsobom jeho zaujímalo či máš peniaze pre deti?zduchol ako smrad a možno sa cíti ešte urazene ktovie čo mu ide hlavou...len ozaj tomu nerozumiem 15 r je dosť dlhá doba a kus manželstva.No veď uvidíš, ale sama od seba by som sa mu nenukala vždy si všetko riešila zaňho nechaj ho popasovať sa trocha s tým samého.Kolko bol v umelom spánku?
@luccija neviem presne, po viacerých operáciach nohy ( neviem či ja panvy ) ho uviedli do umelého spánku , ale predpokladám že tak 10 dní .
Pomoz mu a mozno aj vezmi spat ak mu to vsetko doklikne, bude si sypat popol na hlavu a zacne sa spravat ako vzorny manzel a o otec.
Pride mi to akoby mu boh toto poslal do cesty aby konecne pochopil o com zivot je a mozno sa mu ziarovka konecne rozsvieti ked ako vravis zisti ze si nie schopny ani zadok utriet. Ale bez tohto osvietenia a zmeny by som pre neho neurobila vobec nic.
Okolie od teba ocakava ze sa o neho postaras lebo si stale jeho manzelka. Ako to ze okolie neocakavalo od neho ze sa postara o svoje deti?
Nuz...ja by som ho nevzala, ak na to mas ( myslim ze ano) zaplatila by som opatrovatelku,pre tvoje svedomie a rozviedla sa. Tu nejde o nejaku mladu milenku, alebo o hadky s manzelkou, ale o to ze sa doslova vysral na hlavu vlastnym detom.
Nepamatam sa presne ale v minulych prispevkoch si pisala, ze ma bicykle v hodnote 7k … ktore su navyse v BSM. Ak by som sa mala postarat, tak by som mu pomohla ich predat a zafinancovat z toho opatrovatelku. Nebrala by som ho spat.
Velmi ti fandím, aj ked v tejto situácii neviem ani ja, čo by som robila. Zatial to nechaj tak nech sa strábi, lieči a potom uvidíš. Asi príde doliečovanie, vybavovanie. Rovno mu povedz, nech sa obráti na bratov a priatelov. Ja by som ten rozvod asi podala. A tu teda velmi platí to staré známe KARMA JE ZDARMA. Má ju aj vrátane výživného, ktoré malo byť na deti.
Zariadila by som sa podla toho, ako by sa správal on. Ak by som u neho videla nejakú pokoru a snahu aspon prehodnotiť svoje doterajsie spravanie, tak by som mu pomohla. možno... zjavne už nikoho blízkeho nemá. bratia nepomôžu, mama zomrela, si tu ako jeho zachranne koleso len ty. A on si toho bude vedomi. Navrhla by som mu predat tie jeho drahe bicykliky a z toho financovat aspon docasne opatrovatelku. Sama by som si ho do domu nenastahovala a nepomahala utriet zadok. Nestoji sa to. A ak by sa staval na zadne ze ty musis, lebo si stale jeho zena a ocakava sa to od teba, rovno by som mu s kludom anglicana splechla do tvare ze ak on za ten cas nezakopol o deti a nevenoval sa im ako osobne, tak ani finančne, nemusis ani ty nic. Nech sa stara o seba sam.
Autorka: odpovedz si na otázku. Postaral by sa o teba, ak by si bola v takejto situácii? Ako vás nepotreboval doteraz, tak nechá vás nepotrebuje aj naďalej. Dáš ho znova dokopy a znova ti "osere" plot. Buď "hnusná", "sebecká" a kašli na neho. Nech mu pomôžu kamaráti, ktorých má tak rád.
Predala by som bicykle, už ich veľmi neužije a peniaze investovala do nejakej osetrovatelky1xdenne na 2 h nech mu utrie ten zadok a pomôže s čím treba. Ostatne nech mu pomôžu kamoši a bratia. Ja by som ho vo svojom dome viac nechcela, môže bývať v matkinom ako doteraz.
Žena, držím ti palce...neviem ako sa rozhodneš, my ti tu môžeme písať barsco, lebo ty budeš s tým rozhodnutím žiť,nie my..ja pri mojej povahe by som si ho nevzala späť, nie z pomsty, ale z pudu sebazáchovy, bola si na zrútenie keď bol zdravý ked ti nijako nepomahal a toto je ešte horšia situácia.. musíš byť zdravá, kvôli sebe,kvôli deťom.. na výčitky jeho rodiny by som sa obrnila ignoraciou, keď sú taky husti nech sa postarajú oni..najhoršie je ze právny nárok na tvoju opateru ma, môže kludne požiadať aj o výživné na manžela.. treba mu poriesit financie aby ta nemohol vydierať, zistiť co dostane, na co ma nárok.. nech sa z nemecký vráti tam kde žil doteraz, na par týždňov nejakú opatrovateľku.. to ze bol dolamany neznamená ze ma zostať na posteli..moja kolegyňa tak mala po nehode, panva na 3kusy..chlap sa od nej odsťahoval a nechal ju aj s 5rocnym synom..dala to, na chôdzi jej vidieť ze mala buracku, ale chodí.. dokonca sa bude vydávať..
Strasna situacia...svedomie hovori vziat spat, postarat sa, rozum krici nechaj ho tak, vykaslal sa na vas a nestali ste mu za myslienku, navstevu, telefonat, neexistovali ste, v srdci zabil co sa dalo... Ja by som si ho do domu a zivota nepustila. Si uz vyrovnana, zmierena, dlzna nie si mu po tom vsetkom nic. On sa moze spamatat ( ale uz by som zaujem nemala), ale - co si myslim ze sa skor stane - das ho dokopy a vykasle sa na vas zase, lebo on ma svoj zivot uz inde. Pomoz mu, ale nie nastahovanim si ho do domu, ale jeho penazi ( nie tvojich, alebo vasich, kedze nie ste este rozvedeni) zaplat opatrovatelku. Ak na to nema financie odkomunikuj s nim predaj jeho majetku mimo bezpodieloveho spoluvlastnictva a tym nech plati opatrovatelku, lebo starostlivost potrebuje. Odkontroluj ho denne , jest mu prines ak navaris, ta porcia co odoberies Ta nezabije, osprchuj, umy ho , trochu mu hoci aj uprac, odvez k lekarovi ....ale nenaviaz sa, zijete oddelene, z jeho vole, nech je to akokolvek krute, nech si to pan ,,vyzerie,,. Keby bola situacia opacna, on by sa o Teba postaral? Financoval by tvoj/vas zivot, ak by si sa ocitla v takejto situacii? Ak by sa stalo nieco dietatu, ze by bola nutna24h starostlivost, postaral by sa, na striedacku vzal k sebe, aby si si Ty oddychla? Odpovedz si a podla toho sa zariad.
A on teraz co chce, ako si to predstavuje? Co ocakava?
@andrea78 súhlasím s tebou až po to umývanie. Na to by bola tá opatrovateľka. Ja by som sa ho ani nedotkla.
@fiffinkaa to si robíš teraz srandu? 😂
@acrobaleno tiež si myslím 😳
@fiffinkaa a ty by si ho neprichýlila? Určite sa ti to dobro vráti 😁
@acrobaleno obávam sa že nie
ahoj posunulo sa to u vas niekam?
Ahojte, po dlhšej dobe píšem .Manžela mám doma, on sám mi volal že či by som pre neho neprišla. Takže mám ho v hosťovskej izbe na prízemí , má barle a chodítko , ja som hore na poschodí . Napriek všetkej snahe lekárov noha sa nehojí tak ako by mala , viem že ho bolí , berie lieky proti bolesti . Málo spolu komunikujeme ale s deťmi sa baví podstatne viac. Povedal mi však že ho mrzí ako sa choval , že si to uvedomil až tam v nemocnici keď za ním nikto z jeho bývalých kamarátov neprišiel ani len ho pozrieť a jediný človek čo mu niečo aspoň doniesol som bola ja. Nosila som mu čisté prádlo a vždy prihodila nejaké ovocie, džus , kusok koláča ale len som to podala sestričke a išla som preč.
Samozrejme po lekároch ho vozím ja , na rehabilitácie ja , keď sa mi nedá platím asistentku ktorá ide sním . Myslím že normálne už pracovať nebude, niekedy si vravím že čo som komu urobila keď sa točím v jednom kolotoči.
No minimalne moze popredavat vsetky bycikle... Ma dost casu na rozmyslanie, nieco si uz uvedomil, ze ti kamarati su dobri, ked je zabava, ked treba pomoct, uz tolko casu nemaju.. Vela sil ti prajem a dakujem, ze si napisala
Klobúk dole pred tebou, autorka! Si silná žena 👏
Muž si ťa ani nezaslúži. Ale aspoň uznal, že bol chrapúň 😟
Tak už je pokorný, keď vie ako sa zachovali kamarati.A jediné čo ma si ty a deti.Dost smutné, že musel dostať takú facku od zivota ináč by si sa asi užíval, na deti neplatil a nechal všetko na tebe plus teraz Ti pribudol aj on.Velmi ťažké a smutné neviem čo by som robila asi to čo ty, ale čo ďalej?
Máš to ťažké a zachovala si sa úžasne, aj keď si to nezaslúžil. Nech Ti to Pán Boh oplatí (na Tvojich deťoch) a manžel sa hádam spamätá a pomôže tiež aspoň v rámci svojich možností. Držím palčoky všetkým vám, ale hlavne tebe.
@luccija áno a to neviem či mu niekedy aj odpustím či je to v mojich silách . Vidím však že je zničený , tak mi je ho tak ľudsky ľúto , schudnutý a keď ho vidím ako sa šuchce po tom prízemí s tou barlou necítim v sebe nejako zadosť učinenie že tu máš ty sviňa akási za to ako si sa choval. K čomu by to aj bolo , situáciu to nevyrieši a len sa takto zožierať sa mi nechce. Vidím že u neho nastali zmeny smerom k lepšiemu , už len to že mi poďakuje za nachystané jedlo , alebo večeru je zmena , predtým to nikdy nerobil
@stevvvka no predala bicykle, nie je čo predať, tie už nie sú . Jednoducho ako svokra zomrela , manžel mal úraz , tak sa bicykle stratili z domu svokry, samozrejme nikto nič z rodiny nevie nikto žiadne bicykle nevidel pričom dom nebol vykradnutý . Ako nemám slov .
To vazne? Ved si pisala, ze to su niekolkotisicove polozky.. To je strašné. A v neposlednom rade ma mrzi umrtie svokry.
Ahoj autorka, zaujima ma ako sa vyvija vas pripad. Ak mas chut, napis.
Mila autorka, po dlhej dobe som sa vratila k tejto diskusii. Si tu este? Ako sa Ti dari?
Ahoj autorka, aj mňa zaujíma, ako sa ti darí?

To je blbá situácia. Úplne ťa chápem, že nemáš chuť sa o neho starať. Ja som mala s bývalým blbý rozvod a keď som si predstavila, že by som ho mala mat späť, až mi stiahlo žalúdok. Ak by nebola iná možnosť, tak by som mu na tvojom mieste našla nejaké zariadenie na doliečenie a potom opatrovateľku. Blbé je, že ste ešte manželia a všetci budú očakávať, že sa oňho postaráš ty. Len po tom ako sa zachoval je dosť ťažké sa správať ako vzorná manželka. Ja by som to teda nedokázala.