Toxická osoba

22. apr 2023

Prosím vás, keď máte v rodine toxického človeka (z mužovej strany) ale ze úplne - bezcharakterneho, arogantneho, odporne slizkeho ktorý vám kopu krat slovne ublížil alebo vás zhodil..pri ktorom sa vám dvíha žlč už len keď počujete jeho meno..pri ktorom vám je tak strašne psychicky zle, ze sa z toho dostávate aj 3 dni. Absolvovali by ste návštevy kde sa takýto človek nachádza? Sú to dva dni za mesiac. Vkuse 2 dni. Plus nás sem tam aj zavolajú k nim. (A to sme uz v takej faze s tym clovekom ,ze sa ignorujeme - napriek tomuto nas do takejto prijemnej atmosfery volaju) pane bože prosím poraďte mi.....

harrisson
22. apr 2023

Žeby návštevu odmietnuť?

dzulli1980
22. apr 2023

Nuž, pokiaľ mu toto nedokážeš povedať od srdca, jediné riešenie je tam nechodiť ... ja osobne na takéto akcie, kde sú ľudia, ktorí mi vyslovene vadia, cucajú zo mňa zbytočne energiu, nechodím ... ja to aj, samozrejme slušne, na rovinu poviem, som priama povaha.

alexnina777
22. apr 2023

v žiadnom prípade..a prečo by ste to mali absolvovať? slušne by som oznámila že máme iný
program, neni to snáď povinné isť
niekam kde ti nie je príjemne

evica17
22. apr 2023

zalezi kto je ta osoba, aky vztah s muzom maju . je to jeho mama, otec alebo vzdialenejsia rodina ? a mate deti ?
ale ak nemate deti, nechodila by som tam vobec, nenicila by som si zdravie tou osobou, vyhybala by som sa a poprosit muza nech nechodia k vam na dlhe navstevy,na kratke odides vn niekde, zavries sa v izbe.
a ak mas deti a su to muzovi rodicia,tak ak sa nebojis deti pustit same s muzom, tak pusti,inak chod s nimi, ale nechodila by som na dva dni v mesiaci cele. k vzdialenejsej rodine by som nesla ani s detmi, naco, ja tiez nechodim po mojich tetach a inych pribuznych a vobec nie tak casto ako popisujes.

autor
22. apr 2023

Môj muž logicky chce ísť, lebo je to jeho brat...
A ma ho veľmi rad. Deti máme. A malé. O to je to ťažšie.

ckocka
22. apr 2023

Však muž nech ide, zoberie deti ak chce, a ty si zatial urobíš relax. Kde je ten problém?

evica17
22. apr 2023

a to akoze pri bratovi ste cele dva dni, aj tam spite ? alebo to chodia oni k vam ? a so svagrinou si nepokecas, ze by si jeho brata ignorovala ? a deti s atam maju s kym zahrat aspon , bratranci, sesternice ? toto by som vsetko zvazovala, ze ak so svagrinou si ok a maju deti, co sa tvoje mozu s nii hrat a tak, tak by som sla asi, pripadne deti same poslala k bratrancom, sesterniciam

autor
22. apr 2023

Muž sa mi raz pohrozil, že ak ja nevydržím "takú chvíľu" jeho rodinu, tak ani on nebude chodiť k mojej. Proste by sa tým rozbehol kolotoč, ktorý rozbehnúť nechcem. Chcem aby sme boli ako rodina . Držali spolu

autor
22. apr 2023

@ckocka neviem prežiť, ze ten toxický človek by bol s mojimi deťmi.

autor
22. apr 2023

@ckocka bez mojej prítomnosti. Asi by som zošalela :(

alexnina777
22. apr 2023

Veď nech on ide, ked ho má veľmi rád, to je úplne v poriadku, ale nech teba nenúti trpieť, potrebuješ svoju energiu na deti, nie ist s malými detmi fo prostredia kde sa necítiš dobre.. vobec by som tam s deťmi nešla, muž nech ide..

ckocka
22. apr 2023

To zas trocha preháňaš, nie? A v čom je tá tvoja prítomnosť tam prospešná?
Ak ti muž dáva ultimáta, buď sa podvolíš alebo ho pošleš niekam. Akú inú radu chceš?

uhnakova
22. apr 2023

Normalne pošli muža samého s deťmi, rýchlo ho tie návstevy prejdú.

autor
22. apr 2023

@evica17 toto sa týka svagrinej. To je ten toxický človek. A spíme u svokrovcov. Áno s ich deťmi si naši rozumejú a to nechcem trhať tento vzťah. Preto sa pýtam ci to mam nejako vždy vydržať aj keď moje psychické zdravie je tým neskutočne nalomene proste mi to spôsobuje až úzkosť.

babulkomale
22. apr 2023

Povedala by som to takto cele muzovi a odmietla ist.
Ja napriklad chodim casto sama za svojou rodinou, oddychnem si od kolotoca doma, muz sa o deti perfektne postara, ja sa postretam s mojou rodinou, mam tam aj kamosky lebo je to rodne mesto, pokecame, ideme na nejaku akciu, vystavu...a to mame vsetci dobre vztahy, on chodi tiez ale takto to mam ako taky moj mini vylet.
Inokedy ideme zas vsetci spolu, pripadne ked sa ide gratulovat niekomu.
Dokonca chodi aj sam pomahat mojim rodicom.
Treba si to nastavit ako to tebe vyhovuje.

ckocka
22. apr 2023

Ty nemáš svoj rozum a svoju volu? Robíš to čo ti povedia úplne cudzí ludia?

autor
22. apr 2023

@ckocka ze nedovolím tej krave aby mi deti umyvala, prebalovala, krmila hovadinami atď...

alexnina777
22. apr 2023

ked ti muž pohrozil, a dáva ti takéto podmienky, asi má aj on problém, nie? ved na tom nič neni ked ostanes s detmi doma a on nech si užije brata s rodinou..

autor
22. apr 2023

@ckocka akí cudzí ľudia? Myslíš môjho manžela?

ckocka
22. apr 2023

Bolo by lepšie keby ich neprebalila a neumyla?
Nie, myslím to že potrebuješ aby sme ti tu my povedali čo máš robiť.

evica17
22. apr 2023

inak co robi take ze je toxicka podla teba ? a robi to aj na deti, to podla teba toxicke spravanie ?
inak ja mam nieco podobne so svokrou, muzovi som povedala vsetko (napisala som mu list aby som to lepsie a s citom vyjadrila), rpeco to tak vnimam a tak, pochopil, chape ze preco tam nechcem chodit,on to tiez tak vidi. takze sme obmedzili navstevy.

autor
22. apr 2023

@ckocka každí nech sa stará o svoje deti. Manžel sa vie o ne postarať na 100%. Ty sa naozaj pýtaš ci robím to , čo mi povedia cudzí ľudia? Vieš na čo toto fórum funguje? Mimo iného? Ľudia tu diskutujú, pýtajú sa druhých, aby získali na vec pohladovo väčší rozmer, iný názor, skusenost a aby si zakladateľ témy z uvedeného zobral ,čo potrebuje. Nehovoriac o tom, ze tu môže byť niekto s veľmi podobnou situáciou, kto musí trpieť nejakého dementa v rodine a nevie si s tým dať rady aby zostal ako diplomat a aby nespravil svojim rozhodnutím "spáliť mosty" rozbroje v rodine. Ďakujem za tvoju drb> lu otázku. Predcila tu moju

ckocka
22. apr 2023

No tak vážne, akú inú radu ako nechoď tam alebo naďalej trp keď sa nevieš ozvať si chcela počuť?

autor
22. apr 2023

@evica17 ponižuje , znevazuje, útočí, uráža, aj s mužom často flirtovala. On to vždy ignoroval

autor
22. apr 2023

@harrisson fantázia. Dikes.

ckocka
22. apr 2023

Už to mám, na dark netu si objednaj vraždu.

evica17
22. apr 2023

a keby si sa naucila nejake frazy co tie jej urazky a ponizenia otoci na nu, ze by z toho vysla ako krava ona. pripande mozno by stacil len nejaky pohlad, ze nie je normalna. ale ak mas deti, tak na navsteve sa im venuj, vezmi ich na prechadzku tam kde ste, na dvor, na ihrisko a tak sa da krasne stravit cas s detmi bez nej, a aj muz bude spokojny,a budte pri svokre viac, k nim skocte na par hodin, ked spite pri svokre, a ak pridu k svokre, asi ona bude viac kecat so svokoru a ty sa s detmi odpras do inej izby, akoze idete kreslit alebo co, najlpesie ak deti budu robit nieco co maju strasne radi, moj ked sa hra s autickami, neriesi ostatných ldi, len auticka a nenecha sa nikym otravovat. skus ist na to trochu takticky, a verim ze to dako prezijete, ak uz nechces aby bolo doma s muzom zle..

autor
22. apr 2023

@evica17 si strašne zlata. Ďakujem

autor
22. apr 2023

@evica17 ona je straaaaasne sebavedomá, drzá., každého odpalkuje. Moja myseľ pri nej dobre nefunguje lebo mi je strašne zle a búši mi srdce. Neviem sa pri nej dobre brániť

evica17
22. apr 2023

to poznam, ja tiez v hlave co by som na to povedala, ale v realite nedokazem povedat nic, proste si vsetko necham. ale aspon som sa naucila taky pohlad, a hlavne neriesit co povedia ludia, viac to svedci o nich ako o tebe. a ake mas stare deti ? a inak uraza aj vase deti ?