icon

Toxický manžel

lylkatomaskova
7. feb 2023

Ahojte ľudkovia. Neviem ako začať , ale že vôbec a toľko toho chcem napísať … Rada by som chcela vedieť odpoveď, či moj manžel je toxický človek ( manipulátor ) alebo nie . A či to je v miere tolerancie ( každý človek ma chyby nikto nie je dokonalý ) alebo nie . Vôbec neviem a po 11rokoch mi začínajú vadiť veci ktoré som predtým tolerovala alebo sa s nimi stotožnila lebo že údajne tak ,ako to ma byť. Je tu niekto kto by vedel poradiť psychológ alebo neviem , kto sa v takýchto veciach vyzná . Ďakujem

Strana
z4
magdusaaa
7. feb 2023

@lylkatomaskova rozved sa ,chory clovek

siska53
7. feb 2023

@lylkatomaskova A pri tych dalsich veciach sa na koho vyhovara?

Ci je toxicky alebo nieco ine, kazdopadne to nie je vhodny partner a ak mas moznost, tak chod prec. Nie si jeho majetok.

mk22
7. feb 2023

Ja som to už niekde písala, on ta nevlastní, nie si jeho majetok.. Neurčuje ti kde môžeš ísť, s kým a dokedy.
Si dospelá, rozumná, svojpravna.
Tiež nie je tvoj otec aby ta poucoval, usmerňoval, hresil..pozeral telefón.
To je choré.
Ale každá z nás je ina. Ty znesies veľa, tolerujes, znasas kontroly.
Pri inej by nepochodil, poslala by ho kade ľahšie hľadať nejakú ovecku, ktorá mu to poslušne bude trpieť.
Tvoju prvú dcéru zrejme používa ako zbraň, ty riešiš jeho správanie, on vzápätí vytiahne správanie tvojej dcéry..
A aby komentoval moje konverz v telefóne? Ved ty nemáš 13r aby kvôli bezpečiu sledoval co robíš na nete..
Ja mam 15r dcéru nikdy ma nenapadlo vliezt jej do telefónu..
Zrejme ti absolútne neverí, nedôveruje..

jamimo
7. feb 2023

@mk22 v mám takú obľúbenú definíciu dynamiky vzťahov z psychológie, Rodič-dieťa - dospelý. Fungujú "krásne" a čitateľne úplne všade, v manželstve, na pracovisku, na pošte, vo vzťahu k vlastným deťom, svokrám, susedom... Autorka=dieťa, vzorec správania=cíti sa previnilo, bojí sa oponovať, bojí sa urobiť zmenu, kroky v živote, vzťahuje si vinu na seba, je zahnaná do kúta, pochybuje o sebe. To je presne tá rola, keď mamička nachytá dieťa s cukríkom v posteli, dieťa skrýva papierik za chrbátom, klopí zrak. Mamička ukazuje, nonono, vyhráža sa zubnými kazmi... Dieťa prosíka, ospravedlňuje sa a sľubuje, že už to nikdy neurobí. Zrazu mamička zjemnie, už sa nehnevá, už ho ľúbi. Keď poslúcham a vyhoviem, je dobre, syndróm poslušného dievčatka. Manžel= v pozícii rodiča, vydáva rozkazy, pravidlá, kontroly, vzbudzuje obavy a strach. Keď je ON spokojný, pohoda jazz. Beda, ak sa autorka ako (v pozícii dieťaťa) vzprieči. Použije všetky manévre na to aby bol spokojný. Zdravý vzťah jednotlivca, ako k sebe samému tak aj okoliu je dospelý versuz dospelý.

mk22
7. feb 2023

@jamimo v prvom komente som napísala, že keďže spolupracuje, je všetko ôk.. Podľa neho.
Nech sa skúsi vzoprieť, nesúhlasiť, zvýšiť hlas.. Uvidí tu jeho "spokojnosť"
Oznámila by som ze si neželám aby mi lustroval telefón, nič tam pre neho zaujímavé nie je.
A na drzo zamkla, zaheslovala..

negymama
7. feb 2023

ty zijes v zlatej klietke. za "bezpecie" a opateru platis svojou vnutornou slobodou. Horsie ze si do toho vtiahla aj svoju dceru.
On kym pozaduje "obetu" teba, tvojej mysle, tvojej vole - je to o tebe, ked toto chces predat za tu klietku. Horsie je, ze pozaduje aby si podhodila aj dceru. Predpokladam ze starsia, ktora nie jeho dcera, je v puberte a odmieta odovzdat volu, byt peskovana a buzerovana a 100 percent poslusna...nech je ocinko spokojny.

ty si navrhal milucke navrhy na riesenie problemu, ktory on ako problem nevidi, preco by aj. Ved jemu vyhovuje ta poslusnost, pokora a podriadenost. a "najprv" mas teda este riesit, to jest zlomit aj dceru aby on cisto teroretickz potom, nieco riesil- ale to nebude nikdy, lebo predlozi dalsie podmienky a ultimata. On predsa riadi teba, deti aj seba a ty nie si od toho aby si riadila jeho.

a ze sa "snazI" pomalilinky to ide. No iste, molekula zmeny za rok, Zabu /to si ty/ treba varit pomaly, a ked ma snahu vyskocit z vody, tak trochu stisi plamen.

sim10
7. feb 2023

@lylkatomaskova och drž sa a daj vedieť ako dopadol rozhovor. Si silná nezabúdaj!!

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@sim10 ozvem určite

larisalarisa
7. feb 2023

@lylkatomaskova bývalá ? Tomu by som neverila, tiež to mohlo vzniknúť ako blud v jeho hlave.Vsetci patologický žiarlivo majú bývalé neveríme ženy. Je to klamstvo. Na to dám krk

777januska777
7. feb 2023

@lylkatomaskova neviem ci majú pravdu dámy tu, osobne mi to príde od žien tu až príliš dramatické hrotenie situácie. Ono každý človek má svojho kostlivca v skrini a každý človek je svojím spôsobom toxický. Tvoj manžel sa snaží a to je podľa mňa obrovské plus, lebo veľmi málo ľudí sa snaží vo svojom živote niečo zmeniť, také niečo ako sebareflexia u väčšiny populácie nefunguje. To ze tvoj partner má chyby, ktoré ti ubližujú, tak také sú a budú vždy, ved predsa nik z nás nie je dokonalý. Podľa mňa ss tvoj partner snaží a on svoje chyby predsa neodstráni mávnutím ruky, to je celozivotny boj. Podla mňa ta tu baby dosť nastrasili a z muža urobili kriminálny živel. A to ze nemáš vlastný názor, v tom máš asi pravdu, lebo aj tu babám si dosť hneď všetko uverila a vzala si to ako fakt, pritom baby tu tvojho manzela absolutne nepoznaju, takze neexistuje aby dokazali urcit povahu partnera len z tvojho rozpravania. Verím, že to tak je pri všetkom, nie si si istá vo svojich názoroch. Možno je to aj vďaka manzelovi ale možno si bola taka vždy, ze si preberala názory druhých a teraz sa možno nevieš zaradiť ak majú ľudia okolo teba viac názorov. Ale to je len môj osobný odhad.

lylkatomaskova
autor
7. feb 2023

@777januska777 nemyslím , že som im dala hneď za pravdu z každého názoru som si niečo vzala a snažila si to vyskladať a rozmýšľať nad tým

777januska777
7. feb 2023

@lylkatomaskova to je fajn, podľa mňa tvoj manžel nie je úplne hrozný, možno to bude preto, lebo v niečom co si písala by som sa našla aj ja a v niečom aj môj manžel. Verím tomu, žeby sme pre druhých mohli byť zli partneri, ale pre seba navzájom sme fajn. A tak to ma každý, záleží od konkrétneho človeka co je ochotný tolerovať a co uz nie. Zaujímalo by ma prečo nad tým rozmýšľaš teraz? Prečo si myslíš, se tvoj manzel je toxický človek? Co sa zmenilo?

petedea
8. feb 2023

@lylkatomaskova Prepac, ale si poriadne hlupa a slepa.
Zijes s chorobne ziarlivym psychopatom, ktory nerespektuje ani teba, ani tvoje sukromie.
Ja si nedokazem predstavit, ze by som manzelke liezol do mobilu, nieco take totiz robi len psychopat, ktoremu nikto nevysvetli, ze pokial je baba vo vztahu spokojna a stastna, tak nic nehrozi, ale ak jej nieco chyba a chce si vrznut bokom, tak ju nik neustrazi.
A okrem toho, ta ma hlupu hus, o ktorej si mysli, ze nema ani tolko rozumu, aby z mobilu vymazala vsetko podozrive, ked uz mu dovolis, aby ti do neho liezol.

tykat
8. feb 2023

@lylkatomaskova kamaratke tak muz vzdy hovoril ze "kludne mozes moj mobil pozerat" aj heslo jej dal. Ona, spokojna a on mal druhy mobil schovany v garazi 😂 a dozvedela sa to az ked si zbalil kufor a povedal ze uz rok ju podvadza, snazil sa s milenkou o dieta a az teraz otehotnela tak ide k nej. A ju nechal aj s 3 detmi.

srdeenko19
8. feb 2023

@tykat 😱😱 ty kokos, tak to aký hajzel. Neuveriteľne.

mimi2120
14. feb 2023

Ahoj. Tak ako dopadol rozhovor?

bellaverona
20. dec 2023

@lylkatomaskova Manipulatívny žiarlivec..Potrebuje ťa kontrolovať,aby ťa ovládal.

veronikavathi
15. apr 2024

@mamamoni ahoj prečítala som si tvoju správu a našla som sa v tom dosť jasne chvalabohu už je to za mnou aspoň čiastočne pretože nie som fyzicky s takýmto typom človeka už viac ako rok a napadla mi jedna otázka keďže jeho blízki veľmi dobre vedia aký je to človek a napriek tomu uveria že my sme tie zlé nerozumiem tomu pretože oni vedia aký agresívny oni vedia za tie roky aký je ich syn že je agresívny že uráža že je taký a taký veď oni sa mi to zažívajú denne ale napriek tomu aj tak uveria že my sme tie zlé?
Btw mohla by som ti napísať súkromnú správu;? mala by som nejaké otázky ďakujem veľmi pekne

mamamoni
15. apr 2024

@veronikavathi ahoj...kľudne mi napíš....čo sa týka jeho príbuzenstva,tak je pravda ,že vedia o tom,že je agresor,ale neuvedomujú si,že je to niečo zlé,berú to proste ako fakt,možno si povedia ,,aj otec mal takúto povahu"...,,tak má viac temperamentu"....alebo takto nejako si to ospravedlňujú,a ešte ak im narcista občas predhodí nejakú sťažnosť na partnerku,tak tam je jasné,že ona musí byť tá zlá......Oni ako rodina museli spolu vyrastať v agresívnom prostredí, veď ani tá narcis.porucha nevznika len tak z ničoho....V takýchto rodinách sa to generačne posúva (nie dedí...pretože NPO podľa štúdii vraj nieje dedičná, sú to vzorce správania, ktoré sa kopírujú)...ja si myslím,že do určitej miery je to dedičné...

Strana
z4