icon

Trampoty so svokrou

13. apr 2025

Ahojte dievčatá. Trápi ma správanie mojej svokry. Nechcem sa blbo vyjadriť, ale jej správanie mi príde neslušné. Budem písať príklady. Svokra pracuje v CZ 2 týždne tam a týždeň doma. Vždy keď je doma tak sa zastaví aj u nás. Teší sa za vnukom. To je všetko v poriadku. Ale hnevá ma, že vždy mi iba napíšem zajtra o jednej prídem. Žiadne pozdravenie a hlavne otázka ci môže ci budeme doma alebo ci nahodou niečo nemáme. Príde mi to neslušné a nerešpektujúce moju osobu. Mam zlý nato pohľad? Keď príde samozrejme teší sa vnukovi, to ma teší ale nespyta sa ma nič. Ako sa mam alebo hocičo. Aby sme tu nesedeli potichu tak sa dookola pýtam len ja. Dosť ma mrzí, že mňa sa neopyta absolútne na nič. Keď aj niečo o sebe začnem tak vidím ako ju to veľmi "zaujíma" a mam pocit, že ma ani nevníma co vravím. Ale keď sa vraví o nej tak to si samozrejme musím vypočuť. Jedine co ma teší, že za ten týždeň príde len raz. Myslím to zle alebo? Ďakujem

Strana
z2
deti95060810
13. apr 2025

si precitlivelá... nemá ti svokra poslať kolkovanú žiadosť?
však ak nebudeš doma nájde zatvorené dvere. môže sa tak akurát otočiť čelom vzad.
zbytočne si z nej robiš ťažkú hlavu...

gov
Odpoveď bola odstránená
pribinak
13. apr 2025

Ty si doma? Či chodíš do prace?
Ak si doma napr na materskej či rodicaku, tak nepredpokladá že máš asi nejaký vážny program

A že sa teba nič nepýta? Buď rada, že nevyzveda a potom neklebeti ďalej.
Buď rada, že sa teší vnúčikovi a má o neho záujem

cyberk
13. apr 2025

Mne to pride drze dost, odpis Dobry den, prosim, dakujem. Mozno jej zaplne a mozno je fakt taka jeeeeehm

autor
13. apr 2025

@deti95060810 ale nie. Tak som to nemyslela. Len mi to prišlo neslušné.

@pribinak áno som na rodicaku

pribinak
13. apr 2025

Tak jednoducho predpokladá že si doma, alebo sa vieš prispôsobiť

a_alexandra_a
13. apr 2025

Nie si precitlivená. U slušných ľudí je štandard pozdraviť a opýtať sa, či je návšteva vhodná. Aj keď ide o rodinu, tiež sa opýtam - vieš čo pôjdem okolo, môžem sa zastaviť? Budete doma? … nemyslím si o sebe, že niekto sa zo mňa ide po💩, že keď stroho oznámim vtedy a vtedy prídem, že si zruši cely program, tobôž keď sa potom neunúva ani rozprávať

kavasmliekom
13. apr 2025

Napíše že zajtra príde, ty jej napíš, "dobrý deň, nebudeme doma".
Keď je u vás a nekomunikuje s tebou, tak ani ty nemusíš udržiavať komunikáciu, stačí sa pozdraviť, ponúknuť kávu a nech sa venuje vnukovi.

mandzula
13. apr 2025

Podla mna si rozcarovana opravnene. Nie si pajac, ktory ma skakat, lebo milostiva sa raci dostavit. Neviem si predstavit, ze ma ktokolvek bude stavat pred hotovu vec, a rodicak tu absolutne nerozhoduje. Mozes mat iny program, a keby aj nie, je to jedno, nema pravo organizovat ti den.

viestta
13. apr 2025

A co taj jej aspon raz odpisat Mali sme iny program, ale zmenime ho kvoli vam. Mozno jej docvekne. Ak nie, tak na dalsi krat sa dozvie, ze nebudete doma a vy doma nebudete

lenkakravcova
13. apr 2025

Možno šetrí sms-ky 😅 (rovnako v messengeri). Niektorí ľudia zo staršej kategórie sa tak snažia redukovať slová v písomnej komunikácii na minimum, aby sa dalo odpovedať len "OK".
Normálne jej odpíš s pozdravom, ak chceš aby ho používala tiež. A keď nechce aby prišla, lebo niečo máš, napíš že niečo máš (ak niečo máš).

jazula
13. apr 2025

Nevychovaná je, ale s tým už asi v jej veku nič nenarobíš, veď vieš “Ohýbaj ma mamko…” fáza je už fakt pasé 🤷‍♀️. Akurát rozbroje narobíš. Akurát by som sa kvôli nej neobmedzovala a ak napíše, keď budete napr u lekára alebo niekde inde, tak jej jednoducho navrhni vhodnejší termín.
A čo sa týka toho záujmu o tvoju osobu…keď si na rodičáku, vnúčik bude ešte malý. Príklad z mojej rodiny…keď sa mi narodila dcérka, na nejakú dobu som sa odsunula na druhú koľaj u mojich rodičov. Ja viem naisto, že ma ľúbia, ale najviac ich zaujímal najmenší človek, hlavne keď ju videli raz za pár týždňov 🙂. Po pár rokoch je to zasa úplne inak. Ak sa na ňu vieš spoľahnúť, že malý návštevu prežije bez ujmy, tak nech sa hrajú a ty si rob svoje.

evcagabi
13. apr 2025

Kolko ma vnuk? Musis byt pri tom? Uvar kavu, nech sa pobavi s malym a j*b na nu 😅 alebo sa vyber na vylet 😁😁

simca06022011
13. apr 2025

wow kolko tolerancie sa tu zislo. Ano taketo spravanie by sa ma dotklo, je to neslusne a necitlive. kludne by som napisala, nie sme domaaa.. a isla by som s deitatom prec. Bez vybavovaciek. A ked ju nezaujimam, nech pride za vnukom, ked bude mat syna doma a ja by som si zatial, kym ona sa bude kochat vnucikom, napr rajbala kupelnu/kuchynu, isla na nakup a nech sa postaraju o seba. proste rovnaky nezaujem ako ma oina, by som mala aj ja.
A to ja som velmi pro-stari rodicia orientovana

nikpa
13. apr 2025

Treba jej raz len odpísať, že zajtra o jednej nebudeme doma, už máme niečo dohodnuté ale mame čas o....
Keď jej vždy bez slov vyjdes v ústrety tak odkiaľ má vedieť, že ti to vadí? Druhá vec, že jej to samé nedocvakne 🤷 ale niektorí ľudia sú už takí. A preto im to treba naznačiť alebo rovno priamo povedať

liv1
13. apr 2025

@cyberk presne tak, je to drze, nevychovane, uz male deti vedia ze sa maju pozdravit.
Napisala by som jej nabuduce, ze dobry den, alebo ahoj, zajtra nam to nevyhovuje, vyhovuje nam to vtedy a vtedy. A tvoj muz co na to? On by ju mal upratat

lucia13022023
13. apr 2025

Akože, je to nevychovane podľa mňa. Proste základné čarovné slovíčka a pozdrav by mali byť v slovníku každého normálneho človeka 😁
Ale asi by ma to nejak netrápilo. Ak máte program, napíš, že žiaľ, tetaz sa to nehodí.. Aj ja som tak svokre, mame, sestre, hocikomu napísala... Vedia, že ak chcú malého alebo mňa vidieť, treba sa dohodnúť..

a_alexandra_a
13. apr 2025

Inak akože ja nechapem tie poznámky, či si na materskej, takže je predpoklad, že nemáš nejaký vážny program… Omg, nie sme v dobe kamennej, materská nie je choroba, xy žien na materskej má kopu iných aktivít, ktoré absolvuje aj spolu s dieťaťom, ako len sedieť doma alebo na ihrisku… už opustime tieto stereotypy

kavasmliekom
13. apr 2025

A ináč, kde je tvoj manžel v tom čase?

evcagabi
13. apr 2025

@a_alexandra_a presne tak, sice ja momentalne ine altivity ako byt doma s malou, lebo ma obdobie, kedy ide zub za zubom a je jedovata ako cert, nemam. Ale keby si toto ku mne niekto dovoluje v momente by som planovala. Pripadne sa zatajovala 😅

lubka2510
Autor odpoveď zmazal
evcagabi
13. apr 2025

@lubka2510 a aj ty sa budes spravat ako skatula a ani nepozdravis? 😅 no ved.. kazdy komunikuje po svojom

bonboniera
13. apr 2025

@lubka2510 snáď mas základy slušného chovania, vies sa pozdraviť a necakas ze sa všetci riadia podľa teba 😕

kristin00062
13. apr 2025

@evcagabi Hahaha že škatula, to je trefné 😉

cukroska
13. apr 2025

Podľa mňa riešiš úplne nepodstatné veci..To bude zrejme to materskou.
Poznám XY ľudí čo píšu rovnakým štýlom sms a rovnako aj ľudí čo hovoria stále iba o sebe a nepočúvajú a nezaujímajú ich iný. Čo čakáš,že každý sa bude chovať a správať podľa tvojich očakávaní? Nie je najpodstatnejšie to,že príde k Vám vidieť si vnúčatá,nerobí ti zle a ak začneš ľudí taký aký sú, tak môžte mať aj normálny vzťah. Hoď kameňom ak si bez viny. A nikde nie je napísané, že musíš byť doma.Naozaj nevidím dôvod to riešiť.

cukroska
13. apr 2025

@lubka2510 Smutné ..

mandzula
13. apr 2025

@lubka2510 a tvoja nevesta sa ta uz nevie dockat, ked sa jej domov nasackujes vtedy, ked sa tebe uraci. Bez pozdravu, suchy direktivny oznam a potom z milostivej este tahat slova. Cista arogancia. Akoby nevesta bola len kvocka, co vysedela mlade. A potom sa svokry cuduju, ze ich nevesty nemusia.

lubka2510
Autor odpoveď zmazal
bonboniera
13. apr 2025

@lubka2510 hlavne ze ty si jej poradila 😅

cacianka
14. apr 2025

Strohý oznam ? Zajtra prídem o 10.00.
Strohá odpoveď - nebudeme doma.
A čo jej syn, ten je kde v tomto príbehu ? Prečo sa nevyjadrí a nerieši svoju mamu, že haló to čo má byť ?

Strana
z2