Trampoty so svokrou
Ahojte dievčatá. Trápi ma správanie mojej svokry. Nechcem sa blbo vyjadriť, ale jej správanie mi príde neslušné. Budem písať príklady. Svokra pracuje v CZ 2 týždne tam a týždeň doma. Vždy keď je doma tak sa zastaví aj u nás. Teší sa za vnukom. To je všetko v poriadku. Ale hnevá ma, že vždy mi iba napíšem zajtra o jednej prídem. Žiadne pozdravenie a hlavne otázka ci môže ci budeme doma alebo ci nahodou niečo nemáme. Príde mi to neslušné a nerešpektujúce moju osobu. Mam zlý nato pohľad? Keď príde samozrejme teší sa vnukovi, to ma teší ale nespyta sa ma nič. Ako sa mam alebo hocičo. Aby sme tu nesedeli potichu tak sa dookola pýtam len ja. Dosť ma mrzí, že mňa sa neopyta absolútne na nič. Keď aj niečo o sebe začnem tak vidím ako ju to veľmi "zaujíma" a mam pocit, že ma ani nevníma co vravím. Ale keď sa vraví o nej tak to si samozrejme musím vypočuť. Jedine co ma teší, že za ten týždeň príde len raz. Myslím to zle alebo? Ďakujem
je to nezdvorilé, ale odpovedala by som jej podľa toho či máš čas alebo nie na jej návštevu
Odpísala by som že vtedy nie sme doma ale môže prísť napr o 4 (dala by som čas keď je aj muž doma) a to už vždy. Nech je doma on s ňou
Až ma udivuje, že príde niekomu toto úplne v poriadku...je to neslušné a to že si na materskej neznamená, že musíš doma čakať kým svokra príde a riadiť deň podľa nej. Jednoducho jej odpíš, že nemáš čas a keď nemá záujem ani by som sa nesnažila nejako komunikovať.
@cukroska nemyslím si že tu ide o to aby sa svokra správala tak ako autorka chce ale čo tak základ slušnosti?
@lubka2510 a kde píše autorka že jej to vadí? Píše o štýle komunikácie, ktorý je nevhodný, či sa ti zdá takýto prístup okej?
@natall113 Však keď nemôžem napíšem, že mám iné a preložíme na iný deň. Nevidím problém. Ne každý má základy slušnosti v krvi. Žiaľ poznám také typy. Pomyslím si svoje a ide sa ďalej. Ale v živote by ma nenapadlo také riešiť cez koník. Tak so mala od začiatku nastaviť hranice autorka .Je to na nej. A niektorých ľudí proste nezmení a už v takom veku určite nie.
@deti95060810 ty si asi presne ta spomínaná svokra 😂😂
@zoja1234 pravdaže... 😉
Tak raz za mesiac by som to prežila, ale nevnucuj sa ,prehod par viet a chod si robiť svoje.Nemusis silou mocou udržiavať konverzáciu, ak o ňu nestojí.
@autorka nie si, oni totiz nas toleruju len ako zeny svojich synov... skus si s nou sadnut, spytat sa ci ma nejaky problem a to, ze ci sa ani nespyta co a ako kedy by mal nastavit manzel, mojej svokre pomohlo az to, ze sme ju odstrihli, 16.7. to budr najpokojnejsi rok v nasich zivotoch odkedy sa s nou nebavime 😊
Takých ako tvoja svokra že ani mu ani búú takých je veľa.Ja hľadam ľudi a tiež ak niekto potrebuje pomoc tak česť vynimkám ani bu ani múú len vyhľadate mi toho alebo tu. A ani dakujem, prosím nič.
Buď rada,že príde babka za vnukom niektorí starý rodičia nemajú záujem o vnúčatá.Ver mi ,že to je sto krát horšie ako ten tvoj ,, problém,, čo nie je problém 🙂
By som chcela vidieť tie reakcie keby bola situácia opačná, žeby sem svokra písala ako jej nevesta stroho oznámi do smsky ze zajtra o jednej pridem s dieťaťom. Presne viem ktorá by sem ako prvá, brontova od hnevu, písala ako je toto krásny obraz doby, ze všetky nevesty sú takéto nevďačné svine co nevedia kde je ich miesto, nemajú kúsok slušného vychovania a majú svokru sa handru ktorá ma skákať ako nevesta píska. Ale keď sa tak správa svokra tak jej treba ešte nohy vybozkávať 😂 ach zase to pokrytectvo 🙂
@bonboniera to je ten povestný dvojitý meter MK
Mne svokra napíše, že príde na 13h pre deti a už o pol 9 mi zvoní, že je dole 😏nezaujíma ju, že ma prísť o 13h.
Proste robí si co chce ona

@lubka2510 a vidis niekde, ze autorka si pyta radu? Chce poznat nas nazor na to, ci ma na danu situaciu spravny pohlad. K tomu som sa aj vyjadrila.