icon

Trápi ma budúcnosť mojej dcéry

18. mar 2022

Trapi ma dcerina buducnost a potrebovala by som poradit.Dcera ma 21 rokov a za rok uz vystriedala tri fabriky.Zo vsetkych ju prepustili.Ona vraví že všade sa snaží,ale nenauči sa všetko tak rychlo ako vyžadujú a preto vraj prepustaju.Naozaj to tak vo fabrikach funguje,že ak sa človek dajme tomu do mesiaca všetko nenauči tak hneď prepustia? Dcéra ma ukončené sou kaderníčka,ale mat svoj salón neje len tak takže to je nateraz vylucene.Bojim sa o jej buducnost aj ona je dosť stoho nešťastná,vidim to na nej aj ju pristihnem hocikedy plakať.Ako to riešiť?

lujza123
19. mar 2022

Nech skúsi nejakú inú prácu, nie každý vydrží vo fabrike. Úprimne ja som to dala az 4 dni a bolo to úplne najhoršie zamestnanie aké som kedy mala. Som myslela ze mi mozog vybuchne z tej monotónnej činnosti.
Fakt radšej by som robila hajzelbabku na hlavnej stanici ako fabriku.

Druha vec je vas prístup. Treba jej pomôcť, podporiť ju. Tým prístupom ze "nedá sa, kaderníčku nikto nechce, nemôže si otvoriť salón" jej veľmi škodite, to je najväčšia brzda v živote dopredu hovoriť ako to nepôjde a ani to nevyskusat. Keď máte obavy "co ak, čo keď" nechajte si ich pre seba, dcéru nasmerujte nech si osobne obeha všetky salóny na okolí ci ne prenájmu kreslo. Pripadne nech skúsi nejaké veľké mesto, Brno, Bratislavu, Prahu tam nájde ubytovania aj práce vela

elizabet173
19. mar 2022

ja nechápem, prečo vlastne do nejakej fabriky išla, prečo si hneď nehľadala miesto v kaderníctve.

maminkadeticiek
19. mar 2022

Btw u nas je po kadernickach velka poptavka.Samozrejme zalezi ci je sikovna.Ale ja co chodim ku kadernickam,tak maju btutal problem najst sikovnu silu.Takze nech sa spamata.Urcite nech necaka ze si otvori bez skusenosti a vlastnej klientely vlastne kadernictvo 🤦‍♀️Baby tak bezne zacinaju,ze idu robit,vytvoria si siroku klientelu,ktora je s nimi spokojna a poyom sa mozu spokojne osamostatnit.No leniva je ta tvoja dcera,ofukovana...co ine chces pocut.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
marca12
19. mar 2022

A preco sa nevypracuje na kadernicku? Nech sa chuda netrapi vo fabrikach. Ved moze aj doma zatial robit,ak mate priestor. Musis ju podporovat a nie davat dolu recami ako ju nikto nezamrstna,lebo konkurencia. Nech hlada aj vo vacsich mestach alebo si porobi kurzy a moze pomaly zacat sama podnikat. Vsetko sa da,len musi mat podporu a dodat jej odvahu. Moja kadernicka robi doma. Ma vyclenenu miestnost na salon a tam si robi.

marca12
19. mar 2022

@maminkadeticiek preco by mala byt leniva. Nie kazdy dostane do vienka podnikavost a dravost. Vies kolko je sikovnych ludi,len nie su dravy a boja sa riskovat. A este ked ma zazemie od rodicov,ktori ju nepodporia a len ju zneistuju a hovoria,co sa ako neda,tak sa necuduj. Nesud mladych ludi,mnohi sa casom vypracuju.

luccija
19. mar 2022

Nech sa venuje tomu, čo vyštudovala.

karolinakr
19. mar 2022

Moja mama tiež, že sa nič neda a ako všetko nefunguje - hovorim jej, mami, s takymto pristupom by ani potraviny nemohli otvorit, chlieb predavať, by sme všetci od hladu pomreli

vinkel
19. mar 2022

Nech chodí k ľudom strihať. A neviem či to platí ak si na úrade prace a pôjdeš na živnosť tak dostaneš dajaký príspevok.

angelous1991
19. mar 2022

Ja som začínala ako zamestnanec v salone . Robila som za malo a dreli sme ako fretky .. získala som tým super prax a návyky ako makať .., potom som tam skončila a otvorila som si vlastný salón … najlepšia vec čo som mohla urobit už 4 rok to taham sama a zarábam lepšie ako môj manžel …
Som na fb v skupinách kaderníkov a umelcov krásy a všade sa ponúkajú miesta pre kadernícky . Velaaaa dávajú baby aj do prenájmu kreslo vo svojom salone . Neberú to tak že zamestnať si konkurenciu . Toto je taký odbor kde sa musíš vypracovať sama .. ľudia idú za tým kde sú spokojní , nebála by som sa toho že mi kolegyňa preberie klientelu . A keby aj áno ľudia sa vždy nájdu čo prídu na vlasky . .. nech ide do toho … zo začiatku to nebude žiadna sláva kým sa vypracuje , ale môže skončiť ako úspešná kadernicka a byt pani svojho času . Podporte ju ako matka preboha !

matkahelka
19. mar 2022

je mytus, ze kadernicka musi mat svoj salon. to funguje mozno tak na dedinach, kde majitelka robi aj kadernicku. v mestach ani zdaleka. ja chodim do salonu, kde je naraz 5-6 kadernicok a ziadna nie je majitelkou salonu. platia majitelovi prenajom. a co sa tyka tvojej dcery, zrejme jej tento druh prace nesedi, nech skusi obchodne retazce- lidl ma stale oznamy, ze prijimaju novych ludi

anita6666
19. mar 2022

Ja sa vôbec čudujem,že dnešné 21 ročné dievča chce pracovať a drieť za pár supov niekde za pásom. Je rozdiel mať ambície,adekvátne vzdelanie a budovať kariéru a rozdiel nemať nič. Mať 21 v dnesnej dobe a výučný list,tak nerobím vôbec nič.

a_adamcova
19. mar 2022

Ja by som poradila presne to isté. Kaderníčky sa uživia dobre ak sú šikovné. Záleží od toho, aký vzťah má k tomu dcéra. Kaderníčky chodia neustále na školenia, takže sa bude musieť vzdelávať a bude to len pre jej dobro. Naozaj by som sa na jej mieste obhliadala za prácou kaderníčky, aj my tu máme salóny kde robia viaceré kaderníčky, a nemajú živnosť, sú riadne zamestnané. Takto by získala prax, ktorú by časom mohla využiť vo svojom salóne. Z úradu práce zvyknú dávať dotáciu na podnikanie, takže ja by som išla na jej mieste týmto smerom. Fabriky majú vysoké tempo... tam pre nich nie si zamestnanec, len číslo.

a_adamcova
19. mar 2022

A ty ju podpor, prosím ťa. Sadnite si dneska k tomu, a pohľadajte niečo, nech získa prax. Popozerajte si kurzy nejaké ak v tom nie je až taká dobrá. Úrad práce prepláca aj kurzy nejaké tuším.

mpg
19. mar 2022

@a_adamcova Sú kaderníctva, kde ich pracuje viac a tam by mala začať (buď na živnosť alebo prenajať si kreslo), získať prax za nejaké 2 roky a potom by tam buď zostala alebo sa osamostatnila. Skoro každá kaderníčka tak začína, prax je potrebná. A aj keď to bude pre ňu dosť nevýhodné alebo bude veľa práce, treba vydržať a vypracovať sa.
V každej robote musí získať najprv prax a vydržať to.

brembo
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tncka
19. mar 2022

Ak za rok vystrieda 3miesta a zo vsade ju vyrazia,tak chyba bude niekde inde😁 nikto ju nepostavi za stroj a rob. Dostane zaucenie a to ze jej to nejde uz neni chyba nikoho ineho len jej. Je dalsich x prac.ponuk ktore by mohla robit ked teda ani kaderko nie.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
mpg
19. mar 2022

@zoro9836 Keď je plynárov, vodárov, elektrikárov (skúsených a čo to urobia aj dobre) málo, tak si pýtajú aj poriadne zaplatiť. My sme tiež mali veľmi šikovného plynára-rev.technika a umrel a teraz už druhý rok hľadám niekoho kto nám to bude robiť.

dharmasanata
19. mar 2022

No ja som chodila po fabrikách a nikdy sa nestalo žeby niekoho vyhodili, to už musel byť s prepáčením iný analfabet. Takže myslím že z práce odchádza sama. Vie vôbec strihať pekne? Baví ju to? Zrejme nie keď sa neuberá týmto smerom. To s konkurenciou sú tiež len výhovorky. Ak máš obavy, cítiš to dobre. Keď zvykne plakať možno má iné problémy. Napadla ma jedna vec, možno nezapadá do kolektívu.

sono2
19. mar 2022

A keby išla ešte študovať.?
Je to strašná škoda rokov študovať a potom robiť úplne niečo iné

ddaassuullaa
19. mar 2022

Nooo, jedina poznamka na margo dcery: kto chce, hlada sposoby, kto nie, hlada dovody..a tebe dala.dcerenka jedine dovody, preco sa to neda....vsetko co pises, su taraniny. Aky salon, bez praxe? Caka, ze jej ho orvorite, zariadite...a bez praxe sa aj tak.neuchyti. kadernictva neustale hladaju kadernicky na zivnost, uz niekde bola? Na toto dala aku odpoved? Kym dceru nepostavis v jej veku priamo celom.k situacii, ze je dospela, poskytli ste jej sancu na vzdelanie a dalej uz musi ist sama (jasne, byvanie, strava sa bude podielat, kym bude u vas), tak ti rozpravky na dobru noc bude rozpravat do dochodku. Ak ti to nevadi a toto chces, tak smelo do toho. Treba sa s dcerou porozpravat na rovinu, ze pracovat sa musi, pecene holuby uz davno nepadaju do ...y

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
19. mar 2022

@marca12 nemusí to byť o dravosti, žiaľ školy sú plné ľudí, ktorí tam chodia len preto, aby mali školu a tým to jasne. Vo všeobecnosti je náročné nájsť šikovných ľudí.

limetka69
19. mar 2022

@deti95060810 sama som robila v automobilke 7 rokov, ale uz 7tam nie som, beriem, ze casy sa menia. Za mojej ery tam robili aj taki co mali o koliesko menej.
@zoro9836

daniela2202
20. mar 2022

Áno , tempo vo fabrike je veľké, nie každý je na tú otročinu a zvládne to.. dievča nech hľadá niečo iné