Trápi ma sestra a jej správanie
Ahojte, chcem sa poradiť, lebo som veľmi nešťastná po tom, ako tu bola na návšteve moja sestra zo Švajcu. Má 3,5 r. chlapčeka a 7 mes. dcéru. Obe detičky z umelého oplodnenia, vajíčko od darkyne. Píšem to preto, lebo si myslím, že to dosť súvisí s našimi vzťahmi. Sestra tu strávila týždeň, potom bola týždeň u našich. Veľmi sme sa snažili zabezpečiť im komfort. Bývame v 4-izbovom byte, rodinka dostala najväčšiu izbu, ktorú používam ako pracovňu a zároveň je to synova detská izba. Počas toho týždňa tu boli aj naši, tí mali spálňu k dispozícii a my s mužom sme spali v obývačke. Pred ich príchodom sme s mužom pripravovali všetko ako si segra želala, kúpili sme detskú postieľku, detskú sedačku, vybavili veľké auto, lebo do osobného by sa nezmestili (prileteli do Viedne), nakúpili hračky pre malého aj pre malú, čajíky, vitamíny, všetko. Tesne pred Vianocami sa ocinovi (82 r.) vrátila rakovina a on sa proste rozhodol, že o tom sestre nepovie. Ja som to rešpektovala a nepovedala som, čo sa deje. Sviatky boli fajn, dlho som túžila mať všetkých takto pokope a aj naši boli šťastní. Jediný problém bola sestra. Nemohli sme zapnúť telku - pritom ocino si rád cez deň pozrie TA3, mamina zase fičí na Vlhovej a môjmu synovi akurát dali dole sadru z nohy, takže mal kľudový režim a teda chcel pozerať rozprávky. Ale tým, že všetky boli označené od 12 rokov (syn má 11), tak mu to segra vypla, že potom chce aj jej malý pozerať a to pre neho nie je vhodné. Boli to rozprávky ako Garfield alebo mimoni. Žiarenie z TV vraj škodí aj malej. Sestra bola celý čas nervózna, malej išli zuby, malý robil zle, vyslovene si vynucoval pozornosť non stop. Všetci sme behali okolo detí, malá nesmela zaplakať, čiže sme ju vždy keď nespala, nosili na rukách, tak je proste naučená. Jej manžel bol nervózny z nej. Všetkých nás doslova šikanovala, s jedlom, ohľadom detí, všetko kritizovala, že akí sme chudáci, že sme urobili letisko v izbe z madracov, že či oni majú spať na zemi, stále nás kontrolovala, mala výbuchy, také arogantné, ohľadom Slovenska, že aké vysoké ceny a že pritom do Dubaja každý letí. Proste úplne od veci. Malý má od narodenia sestry tendencie ubližovať jej. Tak sa stalo, že ocino mal malú na rukách a malý ju búchal do hlavičky, tak mamina ho trochu šuchla po zadku, že to nesmie robiť. No cirkus, že vraj domáce násilie. Malý reval ako pavián, pritom som bola prítomná a fakt to bola len taká obranná reakcia - chrániť malú. Proste prepnutá mama, ale že totálne. Pritom večer išla na terasu fajčiť s mužom a dala si pohár vína, že na nervy. Jej hovorím, že ja som teda 2 deti odkojila, ale cigarety a alkohol počas kojenia neuznávam. Vraj teraz sa to tak neberie. Ale ok, nedávam nevyžiadané rady. Gradovalo to zo dňa na deň, pritom denne hovorila, že ide ho hotela, že toto tu u nás je otras. Deň pred ich odchodom naši išli domov, ocino mal kontrolu. Keď sa lúčili, povedal jej o svojej diagnóze a ja potom večer som priznala, že o tom viem. Nasrala sa. Len ocino s odstupom času hovorí, že je rád, že jej to nepovedal, lebo by bol nerád, aby sa na niečo hrala a ukazovala nejakú ľútosť. Segra sa šťastlivo vrátila domov do Švajcu a má takú šikovnú poradkyňu, ktorá jej povedala, že sme toxická rodina, že už tam nemá chodiť, že si má zobrať ponaučenie a nevychovávať deti v klamstve (vytkla nám, že sme jej nepovedali o ocinovej dg) a v domácom násilí. Proste drama queen. Veľmi ma to mrzí, dala by som medailu môjmu manželovi, ktorý denne varil a staral sa o chladničku a mal trpezlivosť. Najviac smutní sú naši, mamina plakala, že čo sa stalo z jej dcéry. Skúsila som vrámci dobrých vzťahov ozvať ako prvá, že Ako ste doleteli, ako deti???? dostala som odpoveď ohľadom tej poradkyňe, že ako jej poradila, že má s nami prerušiť kontakt a že je šťastná a že už nepríde na SK najbližších 10 rokov. ďakujem za vaše názory, dajte aj kritiku....
No tak nepríde a spokojní budete všetci.
@valeva
tolko ludi v 4 izbovom byte, asi by som aj ja bola toxicka 😉
Osobne si myslim, ze ste si proste od seba vsetci odvykli a tym, ze ste si boli tak "blizko" v malom priestore, vacsina veci sa az neprimerane vyhrotila. Mozno by bolo dobre si so sestrou zavolat, ked bude mat cas a v klude si to s nou vsetko prejst.
Co vsak s nou suhlasim, ze urcite nikto nesmie bit dieta. Ja by som si k nikomu nedovolila ho "suchnut po zadku". Toto nepatri do zdravej vychovy a nevidim dovod takto ponizovat dieta. Toto sa praktizovalo v minulom storoci
@valeva Tu úplne vidieť, ako sa vraví na východe "Keď sa z gadža stane pán..." Sestra má pocit, že vy ste nikto a ona má svoju pravdu. Veď nech sa jej páči.😀 Ťažko identifikovať, ale pre mňa je toxicka ona. Keby prídem po dlhej dobe k sestre tak by som sa správala tak aby som ju čo najmenej obťažovala, veď dve cudzie deti sú ťažký oriešok. Nič si nevyčitaj. Je ovplyvnena a vidí to len zo svojej sebeckej perspektívy. Ja tam vidím veľmi také až manipulovanie s vami. A to, že koľko ste kúpili kvôli návšteve.. Wau, klobúk dole pred vami. A nemala čo byť urazena na otca a teba. Je to jeho diagnóza a je to iba jeho vec komu a či to vôbec povie... Asi je čas prijať, že sestra si žije svojim životom a nemá zmysel udržiavať umelý vzťah s ňou. Inak, neviem ci to je tym, že má darované vajíčka, skôr si myslím, že je tam aj ďalšia nespokojnosť možno vo vzťahu. Ktovie.
No ty kokos...jedine toxicka je tvoja sestra...akože prepáč ale riadna krava...dobre ze jej do zadku nevleziete a ona bude na všetko pindat? No nech ide tam odkiaľ prišla keď sa jej nepáči.
Poradkyňa poradila aby ste sa 10 rokov nevideli?
Poslala by som jej ako poďakovanie kvety a bonboniéru
Takúto sestru by som poslala do riti a nech sa vráti až keď bude normálna
@valeva pri prvej zmienke o hoteli by som jej povedala, ze dvere su odomknute, moze ist. A ked nepride 10 rokov? No, tak nepride. Aspon vas nebude nikto vo vasom byte sikanovat.
Ja som to nedočítala ani do polovice. Máte s mužom deti a zoberiete k sebe sestru s 2 deťmi a rodičov? Načo? Načo toľko ľudí do jedného bytu? Veď to je dosť na pár hodinovú návštevu. Aj keby bola sestra v pohode, toľko dospelých a toľko detí v jednom byte celý týždeň je na vyskočenie z okna.
@zmrzlinka2021 áno, mamina to urobila, lebo chránila malú. Viem, že dnešný pohľad na výchovu je iný, ale neublížila mu.
Jediná chyba bola podľa mňa že ste sa všetci naskladlai do jedného bytu. Sestra mala ísť niekde inde,a rodičia k vám,alebo teda ségra k rodičom alen ja neviem🙈🙈🙈ja by som takéto sviatky neprežila....jak sardinkanv konzerve....a k tomu s neprispôsobivým človekom....nechala by som to už tak. Chvíľu nekomunikovala a nech robí čo chce....nerozoberala to a nechala to tak....
@dskjhfdlkdjhl no vidíš a do hotela nešla. Len denne o tom hovorila.
@valeva tu nejde o to, že sestra vedela do čoho ide. Ty si vôbec nemala súhlasiť, aby k jednej plnej rodine do bytu sa nasáčkovali rodičia a ďalšia rodina s deťmi. Vôbec si to nemala navrhnúť a ak to navrhla ona, tak si nemala súhlasiť. Moja dcéra deti ešte nemá, alebo keby sme k nej s mužom išli na týždeň, tak na toľko dní sa jej ani bez detí do bytu nenasáčkujem. 1 možno 2 noci okej, ale viac dní rozhodne nie. A že hovorila o hoteli ale nešla? Jasné že nešla, lebo vedela, že si mäkká a môže si u teba v podstate robiť čo chce.
Fúha, ja by som milú sestru vyhodila už na druhý deň asi, nech si ide do hotela, keď u vás je všetko také hrozné. A také, že by u mňa doma nedovolila pozerať moju telku môjmu otcovi a synovi, to by nehrozilo ani náhodou! Že škodlivé žiarenie?! Toto vypustí z úst žena, čo fajčí a pije alkohol popri tom, ako dojčí sedemmesačné dieťa?! No prepáč, ale je to krava fakt. Buď rada, že tak skoro nepríde. Ja už by som ju k sebe domov ani nepustila.
@valeva Realne, rozumeli ste si aj predtym ako sla do svajcu?
@veronicka88 neboli sme ako sardinky. Jedine ja a muž sme boli obmedzení. Máme veľký byt a nebol problém v tom. Vedela, čo ju čaká.
@valeva akoze sorry, ale nesedia ti tam udaje, sestra bola tyzden u vas a potom u vasich, ale vlastne ste boli vsetci pokope a vasi odisli den pred ich odchodom… a jej poradkyna jej kedy stihla poradit, ze ste toxicki, ked si jej volala ako dosli a ako deti, hadam si jej tu otazku polozila kratko po odchode a nie po mesiaci… cele je to pritiahnute za vlasy…
@valeva nič to na Tom nemení(u našich som bývala v stvorizbaku 105m2 takže reálne si viem predstaviť ako to u vás vyzeralo) že e si nemala dovoliť aby prišla ku vám....mala si za abezpecit ubytovanie ...
@valeva ahoj, prislo mi smutno aj za Teba.....normálne sa mi aj tazko citaju niektore komentare. Nemas si co vycitat. Sestru by som uz vobec neriesila.... Vydrzat tyzden so svojou rodinou v 4 izbovom byte nie je az taka katastrofa ako niektore popisuju.. Je to len o ohľaduplnosťi vsetkych zúčastnených...z textu vsak sudim, ze Tvoja segra je velmi narocna. ona bola jedina, ktora všetkým vsetko menezovala, a pritom bola u Teba na navsteve. Ak sa jej nepacilo mohla ist fakt na hotel...
K suchnutiu maleho po zadku... Je to jeho babka... Ak si ho nevedeli upratat rodicia, tak to urobila ona. Nevidim na tom nic zle... Ked naozaj ublizi mladsej sestre bude vymalovane....
Ps :verim, ze najdete sposob ako sa znovu dostanete do ako tak neutralnych vztahov. Drz sa. Vsetko dobre💞
@zmrzlinka2021 Segra má už dlhodobo maniere, aké je Slovensko šit. Je iná ako ja, je dominantná, vzťahovačná, a odkedy má deti je tá jej povaha iná. Ja som introvert, nie som dokonalá matka, ale v minulosti sme mali problém jedine v tom, že žiarlila, že mne stačí roztiahnuť nohy a som tehotná a ona dala za celý ten cirkus celé svoje úspory.
@petricka22 áno, boli sme ich zobrať na letisko, potom boli u nás týždeň, potom u našich a zase prišli späť k nám, lebo sme ich viezli na letisko. Leteli domov 4.1. a ocino mal kontrolu 3.1.
Toto sami až ťažko čítalo a prišlo mi ľúto tvojich rodičov, hlavne tvojho chorého otca. :( Tá tvoja sestra nebude úplne ok, z toho čo píšeš sa javí, že to bude ten typ osoby, ktorý keď odíde zo Slovenska, veľmi rýchlo zabudne odkiaľ pochádza. No nič, ak sa neuvidíte, nakoniec to až také zlé nebude pre vás ani tvojich rodičov aj keď verím, že ich to veľmi zamrzí. Skoré uzdravenie ocinovi.
Ake ste mali vztahy predtym? Ako decka? Lebo mne sa to nechce verit, ze sa sestra takto chova. To uz je hadam na nejaku diagnozu.
Narozdiel od niektorych prispievateliek, my bezne hostime rodinu. Ja mam tri sestry, niekedy pridu aj vsetky naraz, aj s mamou, popripade muzova mama/ina rodina/kmarati a par dni sa to v pohode da zvladnut, ked sa vsetci spravaju normalne. Tvoja sestra sa normalne nesprava a uz by som ju nwpozvala nikdy😃
@valeva toto ako keby som citala o mojej svagrinej… s tou ked sa mam stretnut tak potrebujem diazepam… pritom sme jej pomahali ked bola tehotna a nikdy nic nebolo dobre. Vzdy len my sme boli odpad a spodina pre nu. To su take typy ludi. Nevyhoviete im aj keby ste sa rozkrajali. Ona je toxicka nie vy. Nechce sa stretavat viac? Tym lepsie pre vas. Z takychto ludi ide len negativita a je lepsie sa im vyhnut.
Ja len toľko, ze mas poriadne svacnutu sestru. Najviac mi je luto tvojich rodičov 😭, pre nich to musi byt riadne sklamanie a šok. A ten jej muz ju nemohol troska usmerniť? No podla všetkého aj on pri nej trpí. Ja by som ju uz nijak neriešila, nekontaktovala by som ju, vymletu hlavu

To je dobrá krava ... ani by som ju u seba doma viac neprijala ... snažili ste sa všetko zabezpečiť, na úkor vlastného pohodlia, aj tak ste boli chudáci ... nabudúce, nech si zaplatí hotel hééérečka.
@valeva