Trávi môj manžel veľa času mimo domu?
Ahojte. Manžel začal pred rokom chodiť do posilovne. Aj keď nám to mierne ovplyvnilo chod domácnosti, keďže nemáme žiadnu pomoc starých rodičov, a som na deti a domácnosť prakticky sama, nenamietala som. Manžel totiž začal viac pomáhať v domácnosti, aj keď až keď chcel chodiť do tej posilky. Samozrejme, úlohy a vyzdvihovanie detí, nákupy, plus krúžky a milión ďalších vecí je stále na mne. Máme dve menšie deti (3 a 7r.), a on chodí 3x do týždňa po 2 hodiny. Posledné týždne sa však z 2-hodinových cvičení stali 3, neskôr 4, a dokonca 5 hodinové. Príde z práce, naje sa, prichystá, odchádza o cca 17,30, a vracia sa večer po 21, resp. v noci. Defacto s nami trávi čas asi tak 4 hodiny za 48 hodín. A v tom čase je teda zahrnutá tá výpomoc v domácnosti, resp. vtedy sa snažím rýchlo porobiť aj ja veci, ktoré mi popri deťoch proste nejdú. A aspoň 1x v týždni sa snažím si nájsť čas iba pre seba na cca 3 hodiny. A pre objektivitu, cez víkend vybehneme raz kamsi spolu ako rodina (napr. kino).
Dokonca raz prišiel v pracovnom týždni o polnoci. Začalo sa to vtedy, keď si tam našiel kamaráta. Samozrejme že necvičia celých 5 hodín, ale iba tie cca 2 a potom idú na pivo. Už som s ním mala nejeden rozhovor, že je treba to vrátiť na pôvodný režim 3x 2 hodiny, lebo to už zásadne ovplyvňuje našu rodinu, moju únavu a pod., ale prichádzajú výhovorky, nepochopenie a nespokojnosť. Situáciu komplikuje aj práve tento nový priateľ, ktorý je tiež ženatý a má dve malé deti, ale nastavuje tým latku do úrovne, že keď to neni problém u nich, tak nemôže byť ani u nás. Mám aj trochu pocit, že moj muž sa cíti pred kamošom trápne, že ho "žena obmedzuje" v tom, čo si chce robiť. Ale to je jeho problém ako to kamošovi interpretuje.
Začala som chápať, že môj muž od nás uteká, pretože sa nedá inak nazvať, ak radšej trávi čas (vlastne už viac času) s cudzími ľuďmi, ako s rodinou. Chápem, že mu deti, i ja lezieme občas na nervy, ale tak to niekedy v rodine chodí. Vlastne od narodenia prvého dieťaťa bolo evidentné, že si to predstavoval inak a neprijal dobre tie obmedzenia a povinnosti, ktoré so sebou rodičovstvo prináša. Ja som z toho smutná, a bariéra medzi nami narastá. Začínam uvažovať o rozvode, pretože fakt mám pocit, že by v tom už nebol veľký rozdiel.
Aký je Váš názor na to, kebyže Váš partner odchádza každý druhý deň po práci za svojou vlastnou zábavou na niekoľko hodín?
No po prve...myslim si,ze ti nejde ani tak o posilnovnu,ako o to,ze mu lepsie niekde inde ako s vami....to je kamen urazu a osobne si myslim,ze je to blba situacia...pretoze on sa naozaj bud stretava s babou,ktora sa tam na neho nalepila...alrbo s kamosom,s ktorym je mu super lebo sa citi ako slobodny...zakladne info je,ze ty si na vedlajsej kolaji aj s detmi..proste tak to je...ostatne su vyhovorky...a ja osobne neznasam vsetky dristy okolo...jednoduchi je mu tam lepsie...domov sa pride najest,osprchovat,obliect ciste veci...no ako des...toto jednoducho si si snim sadni a povedz mu nech si vyberie...bud dva krat do tyzdna dve hodiny alebo necch sa tam prestahuje po pravde to co si vyberie ma radsej..a ak si vyberie radsej kamosa,kamosku alebo cvicenie...tak nech ide do riti...kto by uz len bojoval o takeho chlapa??!!!!len zena bez sebavedomia..
No takto. Chodit do posilky a po posilke na pivo, to je asi ako pit vodu a sediet pri tom na hajzli (jakoze to nema vyznam). Nechcem ta strasit, ale bud je tvoj pan a jeho kamarat absolutne neznaly ohladom fitnessu, alebo je ten kamarat len vyhovorka... :-/
@arcticcode tiež ma to napadlo,ze aký zmysel ma trápiť sa v posilke a ísť hned na pivo...moj chlap teda cvičí doma ale vždy po cvičení si mixuje tvaroh s bananom a mliekom....ked cvičí on si ani colu nedá alebo ani radlera nie to este pivo...nema to zmysel..
@chiccco co to mam v minulosti odcvicene, takze viem ako to chodi. V posilke ani dve hodiny nemas co hladat. Najvacsi borci sveta (heath, johnson, schwarcik, ...) necvicia viac ako hodinu.
@luci767 ak chce oddych, siel by na bicykel, ale urcite nie do posilovne. Do posilovne nikto nechodi na to, aby oddychoval.
@marsmykkok Praveze sa mi zdalo, ze mi vykas, preto som sa zacudovala. Moj manzel ma nejaky svoj osobny problem, ale ten je rovnako scestny ako to jeho utekanie z domu.
Volam ich riaditelsky syndrom - chce o vsetkom vediet, delegovat a rozhodovat a urcovat, kto ma co robit. Sam ale prakticky nechce robit nic. A ked to tak nie je, ako chce, citi nespokojnost a tu musi nejako ventilovat.
Takisto mu prekaza ked sa s niecim ozvem, co mi vadi, napriklad aj toto prehnane odchadzanie z domu a to neni jedine samozrejme, to by bol cely roman. Napriklad ako dal svojej mame, ktora ma cisty mesacny prijem 1300 eur, len tak nenavratne 300 eur, lebo mu vyplakala, ze sa jej nieco doma pokazilo a jej to vraj z platu proste dlhodobo nevychadza, pritom my zijeme z o nieco vyssieho prijmu styria. A ked ho upozornim, ze jeho mama ma doma same BIO potraviny, ktore teda nie su vobec lacne a teda vidim priestor na to, aby si usetrila, zastane sa jej, ze je to uz starsia osoba, ktora musi dbat o svoje zdravie. Takze asi tak. A samozrejme, ze sa so mnou predtym, nez dal mame tieto peniaze, nedohodol, lebo to asi nie su "nase" peniaze, a asi pretoze ma vyssi prijem, tak si mysli ze s tym "nadmerkom" si moze robit co chce.
@derdia Mas pravdu on si uz vybral. Asi som verila, ze tak, ako sa z toho "normalneho" chlapa stal takyto clovek, tak verim, ze by to este slo aj naspät, lebo kto je teda tento moj muz? Clovek spred 10 rokov? Alebo clovek dnesny? Je to kriza? Treba preckat? Treba zdupkat?
A nie, momentalne nemam zaujem o takeho chlapa, musim si asi zrovnat tie jeho vyhrazky, lebo viem, ze mnohi chlapi sa len vyhrazaju, ale v jeho pripade... som si ista, ze by to neprebehlo dobre, otocil by v tej chvili o 180 stupnov, zabudol by aj na posilku... mam strach o deti, ze keby nam odklepnu striedavku, co by mi technicky nevadilo, deti nedostanu tu starostlivost unho co by mali. Po vsetkych strankach. uz sa nejedenkrat predviedol, ked mal deti na starosti - mozno aj to bol taky akt "pozri ako sa neviem starat o deti, radsej mi ich teda nedavaj na starosti", zla strava, zle prostredie, zla komunikacia, nulova trpezlivost.
Niektore to tu uz spominali, ze by veru nenechali deti same s muzom, ktory ide pripity z krcmy.
Ako pise @simca06022011 , niektori sa pretvaruju aki su starostlivi, takze ten nesuhlas s rozvodom moze byt tiez o tom jeho statuse pred "verejnostou".
Bohuzial sudy aj urady sa uz po rozvode malokedy staraju o to, co sa deje potom.
No je mi to luto...ale proste ja som aspo taka osoba,ze keby mi moj muz da najavo,ze som pre neho na druhom mieste ja by som odisla..viem mozno som hrozna,ale proste som taka...uz som totizto dospela do stadia,ze chcem od chlapa uctu a to abyma chcel a bola som pre neho proste top v zivote... Nie len nejaky inventar...a urcite si toto zasluzi kazda zena...byg pre chlapa prvoradou!!!drzim palce...a velmi mi je luto,co prezivat a co sa stalo...
@derdia Dakujem ti za utechu.
@0kristina0 Už som sa zľakla, že som jediná, čo si myslí, že chlapisko naháňa nejakú čúzu , ktorej sa chce dostať do nohavičiek 😝 Ak tam teda už dávno nelieta😂

Nie je normálny ale ani nenormálny... Problém nejaký má a neviem aký😂 môj je taký istý.... Až na to že nechodi.cvicit.... tiež nik neveri že v tom ina žena nie je....proste niečo.urobia ( u nás nie fitko, ale napr. Okolo domov, vonku... A potom 2-3-4-5 hodín sedia a kvakaju ako babky.. presne fotky co urobili,. jedlo a somariny.. divadielko ako sa.stara doma, keď náhodou nejde za.kamosom.a pritom sedí na zadku 😂