Tretie dieťa: Ako riešiť nesúhlas manžela?
Ahojte. Bola ste niektorá v podobnej situácii, 2 detičky šťastná rodinka, dohodnutí obaja, že viac deti nechceme. Dávali sme si pozor, beriem antikoncepciu a priznám sa jeden deň som ju vynechala, zabudla som si ju zobrať, keď sme sli k mojej mame kde sme neckane prespali, ale tak popravde aj v minulosti sa mi to stalo a nič sa neudialo. Nikdy by mi nenapadlo, že jedno vynechanie to môže takto narušiť, ani sex sme v tých dňoch nemali. A zrazu bum, pozitívny test…. Som v soku, strasnom soku. Muž mi vyčíta že som ro urobila náschval, prisaham neurobila, co mám robiť. Na tretie sa necítim… ale myšlienka ísť na potrat ma desí ešte viac ako porodiť a starať sa o tretie. Mame 2 malé deti… neviem co mám robiť som zufala … muž povedal, že keď si to nechám od nás odíde … takze teraz niesom sklamaná len z tehotenstva,
ale aj z manzela ….. 💔😢
Prosím nesúďte, len poraďte. Dakujem
Poznám taký prípad, muž takisto ženu nútil na potrat, aj tam išla, potom bola psychicky veľmi zle na tom, tak neskôr si aj tak urobili ďalšie dieťa, takže aj tak majú nakoniec 3 deti.
@beata_k tak autorka vie najlepsie. Ale nutit zenu do potratu, vyhrazat sa jej, strasit ju a este od vlastneho muza, ktory to dieta splodil ... vsak to je strasne ☹️ dobrovolne na potrat by nesla, ale pod natlakom. Autora vyzera, ze hoc by bola vychova tazke (ako je to vzdy pri malom dietati a ked uz je tretie) tak by do toho isla, len miesto podpory zaziva utoky.. vsak kazdy muz by si mal uvedomit, ze ked sa miluje so zenou moze z toho otehotniet..ziadna ochrana nie je 100%, zodpovednost nikde ...
No a prečo nešiel na vasektomiu, keď je takto proti.... preboha... Pravdepodobne nič ti neostane ako isť na potrat a vyriešiť definitívnu antikoncepciu - sterilizáciu alebo vazektomiu
mať v dnešnej dobe tri deti je podľa mňa luxus..možno sa bojí finančnej stránky.
@momi1_1 nevieme ako sú na tom finančne
Autorka, nechaj kým ho prejde prvotný šok a potom to prediskutujte. Spolu. K rozhodnutiu budete musieť dospieť spolu, rozhodne nie štýlom že ty sa rozhodneš že chceš a hotovo a on sa bude musieť prispôsobiť, alebo že on ťa prinúti ísť na potrat. Inak tam z tej jednej strany budú stále výčitky až to zničí váš vzťah.
Je to chrapun, ako to otocil proti tebe, ty si plodna a ty sa mas starat, aby si bola neplodna... To iste mohol spravit aj on, co vyzaduje po tebe, nechcem tretie, dam si podviazat oneee🍚🍚co teraz... Tretie by ste v pohode zvladli, ale on radsej rozmeta na prach roky a vsetko, co ste vybudovali... Ja by som si decko nechala, ale to som ja. 🌷🌷🌷
@janickacrazy pozname tu istu zenu??😅(blondava sestricka)
Nechoď na interrupciu, do smrti si to budeš vyčítať! Poznám ženu, ktorej sa presne toto stalo, akurát s rozdielom, že muž jej tvrdil, že si dá pozor...a nedal. No keď vyšiel pozitívny test, odrazu bola vinná ona. Zo dňa na deň nespoznávala muža, s ktorým žila. Absolútne sa o situácii nechcel rozprávať, odmietal diskusiu a racionálne argumenty. Nepripúšťal žiadne iné riešenie s výnimkou svojho. Pritom finančne na tom boli dobre, tretie dieťa určite neohrozovalo ich existenciu. Vyhrážal sa žene, dával jej rôzne ultimáta, prestal jej doma pomáhať, hoci videl, že má silné nevoľnosti a nevládze, vyslovene jej robil naschvál, len aby dosiahol svoje. Napokon sa mu to aj podarilo, dieťaťa sa vzdala, no ešte v deň zákroku sa psychicky zrútila. Depresia, nechuť žiť, neskutočné výčitky svedomia. Gól bol, keď jej muž ešte vynadal, nech nevystrája, však ju tam nikto nasilu neodvliekol, sama sa rozhodla. Po čase sa v ňom ozvalo svedomie, videl, ako na tom žena je, že ledva prežíva, tak jej navrhol, že môžu to tretie dieťa ešte mať, keď jej tak veľmi chýba. Aj ho po nejakom čase mali, jej to psychicky veľmi pomohlo, uľavila svojmu svedomiu, ale vzťah sa im už nikdy nedal do poriadku. Jednak mu nevedela odpustiť, k čomu ju donútil, ako sa zachoval, ale on to tretie dieťa ani nikdy neprijal. Vždy mu dával najavo, že ho nechcel, správal sa k nemu ako k cudziemu a na žene si vybíjal svoju frustráciu. Takže, rozhodni sa podľa toho, ako to cítiš Ty, lebo si to práve Ty, kto bude znášať dôsledky. Ale ja osobne nepoznám ženu, ktorá by niekedy ľutovala, že sa stala matkou, no poznám dosť veľa takých, ktoré ľutovali, že sa matkou nestali. Ver mi, si silnejšia ako si o sebe myslíš. Nebude to ľahké, ale tie najťažšie prvé mesiace ubehnú ako voda a potom si to budeš užívať. Sama mám tri deti, to tretie sme mali s odstupom, keď už staršie dve boli odrastené a "bezproblémové". Ale náš tretí drobček je dieťa ako za odmenu. Milý, prítulný, dáva mi nesmierne veľa lásky a staršie dve by mu zniesli aj modré z neba. Keď ich spolu vidím ako sa hrajú, túlia, som najšťastnejšia mama na svete. Som na nich takmer vkuse sama, muž chodí často po služobkách, aj skoro celé tehotenstvo bol mimo mesta, keď by sa mi pomoc bola najviac zišla. Ale zvládla som to a zvládneš aj Ty, len si ver!
@ahhola nie, táto bola tmavovláska
@fliacik ver že takých žien čo ľutujú že sú matkou je dost, ale to sa nechvália verejne tým, ale napríklad tu na MK z niektorých diskusii to cítiť, že to lutuju. A žiaľ existujú aj zle deti , meme takých chlapcov v triede. A nemusí to byt len vychovou
Môžeš ho dať na adopciu, alebo ísť na anonymný pôrod a tak sa nemusíte starať o tretie dieťa ktoré ste nechceli, ale urobíš šťastnú neplodnú rodinu kde čakajú kedy sa k nim dostane bábätko aby sa oň mohli starať a vychovávať ako svoje.
@maranco autorka dieťa očividne chce, aj keď je v šoku a neplánovala ho. Prečo by dávala preč svoje dieťa zato, že jej muž je blbec
Myslim si,ze vo vasej rodine,resp.manzelstve je ovela viac problemov ako tvoje tehotenstvo.To ze muz povedal,ze si to urobila nastchval.musi mat v niecom.povod aj to radikalne jeho riesenie situacie.Myslim,ze je tam pribeh,ktory si v uvodnom prispevku zatajila.
@lucia147852 desí ju myšlienka ísť na potrat
na tretie dieťa sa necíti ani s manželom
muž odmieta tretie dieťa
sama ostať s 3 deťmi nechce
toto je možné riešenie nezabiť svoje dieťa, ale ani sa oň nestarať a dať mu štart na lepšiu budúcnosť v inej rodine kde ho privítajú s láskou
@maranco Ja si neviem predstaviť, že žena, matka 2 detí, je tehotná, nosí v sebe dieťa 9 mesiacov, všetci z okolia aj z rodiny to vidia, vedia, staršie deti sa tešia na sestričku, či bračeka, potom mamička odíde do pôrodnice, niekoľko dní nie je doma a vráti sa bez dieťaťa a bez brucha, spokojná, lebo sa zbavila "problému". Proste ženy v jej situácii nedávajú deti na adopciu.
@maranco toto môže napísať len chlap. Absolútne nechápeš jej myšlienkovým pochodom
@lucia147852 no nechápem len z troch možností
vychovávať deti s ťažkosťami pravdepodobne sama a s pocitom že ho nechcela
"darovať" dieťa s pocitom že je mu dobre v novej rodine
zabiť dieťa a potom naňho myslieť ako by to bolo, keby bolo na svete
@maranco možno sa to nakoniec vyrieši inak
@pikachu999 tak je tu aj 4. možnosť, že budú piati a naďalej šťastná rodinka, môžu využiť čas a si to v kľude spolu premyslieť
@maranco alebo ho možno ani nedonosi a potrati spontánne keď má teraz takéto stresy 🫣
Teda to je idiot...keď tak veľmi nechcel dieťa tak mal ísť na vazektómiu! A nie nútiť ženu do seba každodenne pchať hormóny a následne ju obviniť..chápem, že nie je nadšený (ani ty) ale má sa k tomu postaviť ako chlap! Snáď z neho hovoril len prvotný šok...
@petracandle a kde píše, že ju nútil do seba pchať tie hormóny? Hádam je svojprávna a rozhodla sa sama…
padla tu otázka prečo nešiel na vazektómiu a že autorku nikto nenútil hltať tabletky… asi ju to donútila skutočnosť že on na vazektómiu nešiel. a prečo on nešiel? no lebo chcel mať možnosť mať ešte dieťa…
Takéto šoky som zažila už v okolí...každý nakoniec to dieťa miloval nadovšetko a bol to Benjamin celej rodiny...naozaj nechaj odozniet sok
@sisska96 Pozri, nikde nespomína, že by tretie dieťa nezvládli z finančného hľadiska. To by úplne menilo situáciu. Ani Ty ani ja nepoznáme ich rodinné pomery, nevieme, či a do akej miery má pomoc napríklad od rodiny, je ťažké radiť a rozhodnutie je iba na nej. Chcela som len poukázať na to, že ak bábätko niekde vnútri chce, iba má obavy, či to zvládne, tak áno, dá sa to zvládnuť. Kde je vôľa, tam je cesta. Ak by bola stopercentne presvedčená, že sa na to necíti a dieťatko nechce, nepísala by sem. Fakt, že má pochybnosti, svedčí o tom, že časť z nej ho chce, len má strach. A práve táto časť, ktorá ho chce, bude nesmierne trpieť, ak sa ho vzdá. Nie každá žena takú bolesť zvládne prežiť. Keď som prišla o svoje prvé dieťa, na izbe so mnou ležala mladá pipka, čo bola na interrupcii. Ani len okom nemihla, nevyronila jedinú slzu, jediné, čo ju trápilo, bolo, kedy ju konečne pustia, lebo priateľ ju čakal v obchodnom centre. Aj také sú ženy. Ale sú aj ženy, ktoré sa s niečím takým nikdy nevyrovnajú a neodpustia si to. Autorka, pohľadaj si na nete kontakt na združenie Alexis, pomáhajú ženám rozhodnúť sa správne a pomáhajú aj ženám, ktoré prekonali potrat (umelý či spontánny). Tam Ťa nik nebude súdiť, poradia Ti, vypočujú všetky Tvoje obavy. Ujasnis si, čo naozaj chceš a čo je správne pre Teba. Akokoľvek sa rozhodneš, prajem Ti všetko dobré.

@tilonka Ja som to pochopila presne tak ako to napisala. Necitim sa.