Tretie dieťa: Ako riešiť nesúhlas manžela?
Ahojte. Bola ste niektorá v podobnej situácii, 2 detičky šťastná rodinka, dohodnutí obaja, že viac deti nechceme. Dávali sme si pozor, beriem antikoncepciu a priznám sa jeden deň som ju vynechala, zabudla som si ju zobrať, keď sme sli k mojej mame kde sme neckane prespali, ale tak popravde aj v minulosti sa mi to stalo a nič sa neudialo. Nikdy by mi nenapadlo, že jedno vynechanie to môže takto narušiť, ani sex sme v tých dňoch nemali. A zrazu bum, pozitívny test…. Som v soku, strasnom soku. Muž mi vyčíta že som ro urobila náschval, prisaham neurobila, co mám robiť. Na tretie sa necítim… ale myšlienka ísť na potrat ma desí ešte viac ako porodiť a starať sa o tretie. Mame 2 malé deti… neviem co mám robiť som zufala … muž povedal, že keď si to nechám od nás odíde … takze teraz niesom sklamaná len z tehotenstva,
ale aj z manzela ….. 💔😢
Prosím nesúďte, len poraďte. Dakujem
@h2 netvrdím, že je v poriadku ako sa chlap zachoval. Ale tiež nie je v poriadku riešiť to spôsobom - ja chcem - a ty sa prispôsob, inak budeš bezcharakterné hovado. Sú na to dvaja, obaja s tým musia byť stotožnení, oni dvaja sa rozhodli spolu žiť. Má to byť spoločné rozhodnutie. Tu autorka sa už rozhodla sama, čiže poznámka že má myslieť aj na prvé dve deti je podľa mňa úplne na mieste.
@beata_k ja nikomu otca, ani deti neberiem🤷♀️ existuje aj striedavá starostlivosť a existuje aj možnosť, že po narodeni nás tretie dieťa spojí ešte viac. Alo ma byt, tak bude. Ja nikomu deti nezakazujem ani otca
Si dobra a uprimna zena, ako to opisujes o 20.30., co som nahodou zahliadla.
Ono to je opakovany scenar, zena sa tu vystazuje na chlapa, vsetko sa 100* znasobi a po vyprasku ho zacne obhajovat... No nemiluj to. Nech ho osvieti a "dovoli" ti nechat si vase c. 3.🍀🌷🎄👶💝
@ahhola tak ono je to myslím, že dosť pochopiteľne ved ho ešte stále ľúbi a každý aj najväčší hlupák ma nejaké dobré vlastnosti. A aj keď naše niektoré rozhodnutia môžu byť hlúpe, tiež nie vždy musíme byť hlupáci.
@777januska777 tak mohol si ist zabehat, drevo rubat, nejak sa odreagovat a nie nezmysli vykrikovat, ako proti nemu spachala graviditu.... 😅
@vikiki29 takže ona ma ísť proti svojmu svedimiu zabit svoje dieťa, lebo pánko si užíval a teraz nevie niesť zodpovednosť? Vieš pre niekoho je to dieťa s nie zhluk buniek, ktoré odrežes a ideš ďalej. K dospelému životu patrí aj zodpovednosť. Keď si chce užívať, vždy musí rátať s dieťaťom. To dieťa už vzniklo, nebavia sa o ňom, že ona chce a on nie. Na mieste je byt zodpovedný. Ak odíde je to chmulo, ktorý nevie mať zodpovednosť ani za to, čo robí jeho penis a už vôbec nie za iné
Ja nechápem prečo ta tu všetky nahovaraju aby si nešla na potrat. Ony tvoje deti nebudú vychovávať. Tvoj muž tretie nechce. A aj ty sama si povedala ze tretie už nechceš. Stalo sa. No a? Chod na potrat a bude všetko v poriadku. Načo treba siliť niečo, co nechcete obydvaja? Práve pre tieto prípady existujú interrupcie. Držím ti palce.
@bielasovicka za toto to tu schytáš🤦
@bielasovicka My ju nenahovárame, aby na potrat nešla. Ona sama naňho nechce ísť. Lebo to nie je, ako nechať si odstrániť znamienko, veď o nič nejde. Ide. O život.
@mateson2004 viem, ale vôbec mi to nevadí. Je to môj názor.
@bielasovicka čítala si čo píše autorka? Asi nie…
“No keď sa ma aktuálne tato téma týka, rozhodnutie zabit niečo vomne je úplne mimo, nedokážem to, nedokážem si to ani prestaviť a som ochotná radšej celé to “ trápenie “ absolvovať ešte raz.”
Wow vy ste tu niektoré ženy riadne... Tak ona je zodpovedná za to, že chlap bude mať ďalšie dieťa a rozhodol sa zachovať ako kus vola namiesto toho aby sa k veci postavil ako chlap namiesto toho má akože ona zabiť svoje tretie dieťa lebo inak rozbije rodinu?? Nie ona nič nerozbije, rozbije ju jej blbý manžel, ktorý tiež dobre vedel, že kde je sex tam je vždy možnosť otehotnieť akože tiež mohol ísť na sterilizáciu keď bol tak na tisíc percent presvedčený, že ďalšie nechce ... Neskutočné toto
@h2 mne je normálne nevoľno z toho čo sa tu popísalo...akoby to bolo len tak ísť na potrat
Ahojte, odhodlavala som sa sem napisat… cez tyzden sa u nas situacia ukludnila, muz prijal tretie dieta, sice frfle, co vserko bude inak, ale budiš.. a teda vcera som mala kontrolu a ja cakam dvojičky… toto nezvladnem. Co mam robiť, mam chut sa hodit pod vlak, prečo sa mi toto deje… co mam robiť😢😢😢 muzovi som to od vcera nedokazala povedat, konecne sme sa dohodli si to nechat a ja tam mam dvojičky?! 😢 na dvojičky ja nastavena niesom😔
Autorka ešte je asi skoro hovoriť o dvojčatách. Teda neviem v ktorom si tt ale syndróm miznuceho dvojčaťa je tiež dosť častý. Každopádne, už to je zázrak, že sa vám podarilo otehotnieť cez 1 zabudnuté tbl. Pre niečo k vám tie deti "prisli." Každopádne vyžaluj sa teosku oripadne na poradni Alexis. Určite poradia, podporia
No je to asi ďalší šok pre teba, chápem. V ktorom si týždni? Ako ste na tom finančne, myslíš, že by ste to zvládli? Nechaj si pár dní na rozmyslenie. Skús zavolať aj do tej poradne. Drž sa.
Mám známu, mala dve deti s odstupom 13 mesiacov a potom mala ešte dvojičky, staršie deti boli ešte obe v škôlke. A zvládla to. Je tomu už síce 35 rokov,čiže nemali ani toľko vymožeností ako teraz,mamu aj svokru mala desiatky km od seba,čiže jej ozaj nikto nepomahal. Bývali na samote prvé roky. Zvládnuť sa dá všetko, len treba chcieť
Rozmýšľam ako veľmi musí byť šťastna rodina keď muž po zistení teh.chce odísť od rodiny ....
Ja som v tomto mozno sebec ,ale tehitenstvo, porod a naslednu starostlivost o dieťatko je na žene.
To ,že chlap zarába jé asi normálne, lebo do roboty chodiť musí tak ci tak ...
Nikdy ,by som na potrat koli chlapovi nesla ..ak by ma opustil tak ma vlastne neľúbil a taky dilino mi je k nicomu .
@vikiki29 v pokoji ? Tam by pokoj uz nebol ..... a áno, bola by som radšej sama . Nedokázala by som žiť s človekom, ktorý mi dava možnosť..dieťa,alebo on ...
To je tó iste akokeby mi teraz muz povie ...vieš čo jedno dajme na adopciu, lebo je to veľa
..bud ho dáme, alebo ja proste idem preč ...čo si vyberieš? A prosím ta nepíš mi ..neporovnáj zhluk buniek s dietatom ..Pre mňa je dieťa aj to ktoré ma 1mm.
Mne to príde ako vymyslené celé....
@zuzi0911 vôbec nemusí byť muž dilino, len zato ze nechce viac detí
Bude dobre a krásne. Len nech sú zdravé, všetko bude fajn.

@vikiki29 Ďalšia! 🤦♀️ Ale veď ja nepíšem, že je to super, že je tehotná a že to nebudú mať ťažké. Budú. Ale už sa to stalo, treba brať situáciu takú, aká je. Autorka sa neoplodnila sama. Chlap, ktorý chce kvôli tomu opustiť rodinu, je za mňa bezcharakterné hovädo!