icon

Tri deti s tromi mužmi

7. jún 2025

Ahojte, mám tri deti, každé s iným mužom a uplynulý týždeň som bola svedkom diskusie medzi mojimi kolegami (bola som v druhej miestnosti za rohom a nevedeli o mne evidentne). Podľa nich som kurva, štetka a zlatokopka - toto o mne doslova povedali.

Len pre info, aby som fakt nevyzerala ako štetka, čo chodí od dverí k dverám a necháva si robiť deti: prvé dieťa bolo neplánované po krátkodobej známosti, ale keďže som bola relatívne zabezpečená a mala som podporu rodiny, rozhodla som si ho nechať (a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote). Druhé dieťa mám s bývalým manželom, ktorý nás opustil a tretie so súčasným (a dúfam posledným) partnerom.

O všetky deti sa príkladne starám, sú pekné, zdravé šikovné a zabezpečené. Informácie o mne zrejme unikli z personálneho oddelenia, lebo keď som žiadala o daňový bonus, musela som pochopiteľne uviesť mená detí a dodať rodné listy, a tam si určite všimli, že majú rôzne priezviská a rôznych otcov. Už aj tam mali narážky, že čo som stvárala (no nič, čo ich do toho??). Aj Kate Winslet má 3 deti s 3 mužmi a nepostrehla som, že by bola za kurvu. O mužoch nehovoriac, taký Boris Kollár, Elon Musk či Alain Delon majú X detí s Y ženami a nie sú to kurevníci, ale "multioteckovia", "playboyi", "frajeri".

Seriózne sa pýtam - fakt som taká rarita, taká divná, že ma považujú za kurvu a zlatokopku?? Inak podobné narážky majú aj niektorí moji príbuzní.

miska1997
7. jún 2025

Popravde nechápem ženy ktoré si robia deti s viacerými mužmi. Ale to nieje moja starosť. Len by ma zaujímalo to zmýšľanie a hlavne ako sa deti cítia.

tairyx
7. jún 2025
@miska1997

Popravde nechápem ženy ktoré si robia deti s viacerými mužmi. Ale to nieje moja starosť. Len by ma zaujímalo to zmýšľanie a hlavne ako sa deti cítia.

@miska1997 deti sa necítia nijako zvláštne, kým sa to nezačne prepierať medzi dospelými pred nimi, alebo kým sa k tomu nezačnú vyjadrovať iné deti, ktoré doma od svojich rodičov počuli opovrhovanie na tú konkrétnu matku a konkrétne deti. Deti toto absolútne samé od seba neriešia, vždy je to výsledok toho, čo počujú od dospelých. To je ako keď sa nejaké dieťa zvláštne volá, nikto to v škôlke, škole, nerieši, nevysmieva sa, je mu to prirodzené, že spolužiak sa volá Gremlin, ale akonáhle začuje od dospelých posmešky, už to ide.

autor
7. jún 2025
@miska1997

@miska1997 Možno ani ja by som také ženy nechápala, keby som to nezažila. Nechcela som to tak, ale osud a život to tak zariadil. A úprimne, vôbec ma to nemrzí, som šťastná. Keby sa dal vrátiť čas, urobila by som to znova, lebo moje deti sú pekné, šikovné, talentované a hlavne zdravé. Možno keby som mala "tradičnú" rodinu a mala 3 deti s jedným mužom, bolo by to horšie, ale to sa už nedozviem. Ja som sama so sebou dokonale spokojná, len som nahnevaná, keď ma niekto za chrbtom nazýva kurvou. Lebo to je lož, nie som kurva ani len v prenesenom význame slova. Keby som bola bezdetná a mužov striedala ako ponožky, to by som nebola už kurva? Čo sa mojich detí týka, nemajú s tým v škole či v kluboch žiadne problémy, naše súkromie neriešia.

petulda333
7. jún 2025

Moja suseda ma 51r,6 deti a kazde s inym. Najmensie ma 2r, potom 7, 9,15,20 a 25. A podotknem,ze zije s partnerom asi 10r a nie je otcom ani jedneho. Len si z vyletov vzdy jedno priniesla. A narozdiel od teba,ziju hrozne,bez elektriny,bez vody,bez prijmu....a za to moze stat

autor
7. jún 2025
@petulda333

Moja suseda ma 51r,6 deti a kazde s inym. Najmensie ma 2r, potom 7, 9,15,20 a 25. A podotknem,ze zije s partnerom asi 10r a nie je otcom ani jedneho. Len si z vyletov vzdy jedno priniesla. A narozdiel od teba,ziju hrozne,bez elektriny,bez vody,bez prijmu....a za to moze stat

@petulda333 To sú ale nejakí psychicky narušení ľudia alebo príslušníci marginalizovanej menšiny.

miska1997
7. jún 2025

Vysvetľovať mne nič nemusíš. Mňa len zaujímalo či sa to deti nejako dotýka? Nikto nema právo sa takto vyjadrovať o matke, ale ľudia sme všelijakí...
Všetko dobré !

tairyx
7. jún 2025

Autorka ľudia vždy mali aj budú mať predsudky, verím, že ťa takéto vyjadrenie zasiahlo na tom najcitlivejšom mieste. Ale vieš čo? To nehovorí nič o tebe, za to o nich to napovie veľmi veľa. Ty sama vieš, kto si, aká si, čo si prežila, a nie si povinná to nikomu vysvetľovať. Ale áno, je to tak v spoločnosti, žena, ktorá má viac detí s rôznymi mužmi, je automaticky menejcenná, jednoduchšia, hlúpejšia a šlapka. Bohužiaľ 🤷‍♀️

petulda333
7. jún 2025

Vobec nie su z tejto komunity. Prave naopak. Matka chodila do skoly s mojou sesternicou,pochadza zo slusnej rodiny a ucila sa nadpriemerne. Co sa jej stalo neviem,ale teraz sa s nou normalne bavit neda

mikadooo
7. jún 2025

Ja by som napísala na personálne,.cc riaditeľ, že sa mi dostalo do uší, že sa o mne povráva, že som zlatokopka a kurva, lebo mám 3 deti s 3 mužmi. Keďže moja situácia je úplne iná ako sa pravedpodobne zdá, naschvál som túto informáciu nikomu nehovorila. Informáciu o priezviskach mojich detí som dala len na personálne oddelenie. Žiadam, aby osoba, ktorá tieto informácie zverejnila kolegom, sa postarala o očistu môjho mena. Lebo nie som ani kurva a ani zlatokopka. Nie je mi príjemné, započuť o sebe takéto reči a báť sa ísť za roh, čo sa tam náhodou dozviem.

autor
7. jún 2025
@mikadooo

Ja by som napísala na personálne,.cc riaditeľ, že sa mi dostalo do uší, že sa o mne povráva, že som zlatokopka a kurva, lebo mám 3 deti s 3 mužmi. Keďže moja situácia je úplne iná ako sa pravedpodobne zdá, naschvál som túto informáciu nikomu nehovorila. Informáciu o priezviskach mojich detí som dala len na personálne oddelenie. Žiadam, aby osoba, ktorá tieto informácie zverejnila kolegom, sa postarala o očistu môjho mena. Lebo nie som ani kurva a ani zlatokopka. Nie je mi príjemné, započuť o sebe takéto reči a báť sa ísť za roh, čo sa tam náhodou dozviem.

@mikadooo Informáciu nemuselo vypustiť personálne, osobné údaje máme aj v internej databáze, odkiaľ si ich môžu ľudia s príslušnými prístupmi cez SQL vytiahnuť. A takých ľudí tu máme veľa. Takže to nechám tak. Nebudem sa proste s tými kolegami baviť a komunikáciu s nimi obmedzím na nevyhnutné minimum. Nič lepšie ma asi nenapadá. V ich očiach asi budem aj tak len kurva.

diaamax
7. jún 2025

Uz neviem kto to pisal, ale suhlasim. Staznost na vedenie - to najvyssie ze co to malo znamenat. Druha vec… keby si tu prosila peniaze, ze nemas na zakladne potreby svojich deti, spustila by sa lavina odpovedi, ze na co mas deti, ked sa o ne nevies postarat. Neodpustili vy si poznamku maj aj 10 ale postaraj sa. TY sa staras, tak daco treba povedat… za seba tiez nechapem, lebo ja som tehotna zahlasila, ze moje dieta bude mat ine priezvisko ako ja LEN CEZ MOJU MRTVOLU! To neznamena, ze ak dakto ten nazor nezdiela, tak je to a to a to. O mne vraveli tiez se som k… lebo som sa NIKDY netuzila vydavat, roky plynuli nazory sa menili, ale na svadbu nie. A mala som len 3 vazne vztahy. So synovym otcom, co nedopadlo, jeden ked som zila v zahranici a terajsi (podaktore toho stihli v manzelstve viac) ale stetina som ja lebo u mna svadba nooooo goooo! Sa na tom len smejem. Nazor ludi ma nikdy nezaujimal a rokmi ma zaujima este menej…

majka1719
Autor odpoveď zmazal
nevenka
7. jún 2025
@kitycat

Uz len z principu, ze prve neplanovane si si nechala, si mu mala dat svoje priezvisko aspon a dalsim detto...
Kolegovia nech si vravia, bavili sa sukromne, tri deti a kazde s inym je skratka trochu na nadvihnutie obocia... ale je zvlastne ako sa to dozvedeli

Insk, rovnako uzasny manzel sko ten sucasny, bol predpokladam aj ten minuly 😌

Ja Vam nerozumiem zeny, tolko odsudzovania, tiez si robite vlastne fabulacie a zavery, aby ste mohli zenu s 3 detmi odsudit, presne ako ti kolegovia.
@autorka ja som veriaca, pre mna je toto nepredstavitelne, mat s 3 chlapmi 3 deti, ale zase Ta chapem. Vsak si bola zalubena, stala sa "nehoda", dieta si nechala, to je obdivuhodne, ist do toho ako slobodna mamicka a potom si stretla mua, co sa stal manzelom a drb, preplo mu a odisiel, neviem, preco a ako, ale opustil Vas. On je co potom, ak Ty si "stetka"? No a tento sucasny partner, prajem Vam, aby Vam to konecne vyslo. Mas krasne 3 deti, mas byt na co hrda. Stetka je zena, co ide s muzmi do postele za ucelom zarobku...Ma ich vela a strieda ich ako ponozky. To si nerobila. Kurva a stetka si nerobi deti s muzmi, Ty si evidentne bola a si normalna zena, ktora zije normalny zivot a mas moj obdiv.
Ja by som si o Tebe taketo veci nikdy nepomyslela, skor asi take, ze och, kolko sklamania a bolesti taka zena musela zazit, ked verila, ze to manzelstvo uz je to prave a ze to bude dobre a on Vas opustil. Neviem, co tu zeny riesia? Mala by si ostat uz navzdy sama? Alebo, ak ste to tak s terajsim partnerom citili, ze chcete spolocne dieta, ale mali ste si povedat, ze och, uz mam 2 deti s 2 muzmi, uz s Tebou nie, lebo sa budu na mna pozerat ako na kurvu? A to, ze zijes s kvazi tretim (lebo s tym prvym ste asi spolu ani nezili, mozno, neviem), to uz moze byt, to je akceptovatelne, len nech tam nie je dieta? Uz by si nebola kurva, keby si ostala len s tymi 2 detmi? Fakt cudna logika. Nerozumiem tejto uvahe, fakt.

nevenka
7. jún 2025
@senta_sofia

Mozno riesili poradovnik, kto dalsi by ta vojel. Neries, je to primitivne, ty mas svedomie ciste. Moj znamy ma tri deti s troma roznymi zenami. Zena je v tomto vzdy vnimana inak.

@senta_sofia hej, on je geroj najvacsi a zena je stetka, hrozne toto 🙄

mircalla
7. jún 2025

Co ja viem....cudne to je. Najma ak este budes pokracovat...samozrejme to ale nie je dovod na ohovaranie.

nevenka
7. jún 2025
@konicekmodry

Poznam dve, co ma 3 deti s tromi muzmi a jednu 2 deti s dvomi muzmi.Obe su trochu jednoduchsie, naivne a maju radi muzov, koketuju atd.Tiez ich ludia ohovaraju.Za mna robit si s kazdym muzom dieta je nezodpovedne .Mne by blikali kontrolky aj keby to bolo v opacnom garde.Nechcela by som muza co ma dve deti s dvomi zenami, nieto tri.A tak isto to beru aj niektori muzi, ti co nemaju moc sance u zien, vezmu aj taku zenu.Obhajovat to budu hlavne tie zeny ktore same maju 2,3 deti s roznymi muzmi.

@konicekmodry vies co, mam 4 deti s 1 muzom a s nikym inym som ani nespala, len s nim, ale chapem a zastanem si autorku diskusie. Deti maju 17, 11 a 4 roky. To nie su deti, ktore by nasekala po roku, dvoch, co striedala muzov predsa!

katusik456
7. jún 2025

Rozumiem ti. Bolo to myslené trošku iným podtónom, neviem či si si všimla, že čisto môj subjektívny názor bol , že keby som v tvojej situácii, 3 dieťa by som asi nemala gule už mať…. Možno hej možno nie, nepoznám ta a super že si spokojná a šťastná teda takto ti prezentuješ o deti je postarané. Načo potom riešiť blbých kolegov? Veď keď si spokojná si svojou rodinou ani by si sa nad tým nemala pozastaviť. Každý ma nejaký pribeh a pokiaľ nezažili niečo podobne, čo ty, budú odsudzovať, tak ich nechaj alebo zakroč voči nimi

bonboniera
7. jún 2025
@majka1719
Odpoveď bola zmazaná

@majka1719 ale prosim ta nevymyslaj si, ženy na koniku ktoré majú zatiaľ to šťastie ze ich chlap neposlal doriti si myslia ze si slapka ktorá si potrebuje k sebe chlapa zo zúfalstva pripojiť deckom, takže to tak musí byt! 😅

ibajaanikiny
7. jún 2025

Aj mne pride tato situaciua nestandardna,ale takymi slovami by som fakt nikoho neoznacila…sama viem,aky vie byt zivot vrtky,ja by som sa pri druhom dietati stopla,ale to som ja,ty vies,preco si sa takto rozhodla a ako si to citila. Ja dlhodobo zastavam nazor,ze “nekukuckovat sa” s kazdym muzom,ale ty poznas svoj pribeh najlepsie,zaklad je,ze o deti je postarane a nic nepostradaju. Uprimne,keby som v takej situacii,asi by som tak trochu s takymi recami “ratala”,aj ked,realne si ich aj vypocut je urcite neprijemne. Asi sa musis len odosobnit….

marianarem
7. jún 2025

Za mna s touto historiou nie si ziadna stetka a ak ta niekto tak nazyva, tak to nevypoveda nic o tebe, ale o nom. Niekomu proste robi dobre odsudzovat inych a kydat na nich a podla mna hovori kadeco aj o inych ludoch, nielen o tebe.

cukroska
7. jún 2025
@777januska777

@matkahelka počkaj, ty poznáš nejaké 14 až 15 ročne dieta co sa nehanbi za svojich rodičov nech su akýkoľvek? Tak to je raritne dieta, keďže väčšina pubertiakov sa hanbí za rodičov len preto, ze su, aj keby boli najdokonalejšie na svete.

@777januska777 to je pravda.

natalienka12
8. jún 2025

Mila autorka, no urcite vybocujes z “normy”, preto o tebe hovoria to, co hovoria. Uvedom si vsak, ze nikomu nemozes prikazat, co si ma mysliet. Kazdy si moze mysliet a hovorit, co chce. Ak boli komentare urazlive (co boli), mozes riesit staznostou alebo nechat tak. Ale ludia ta proste riesit budu.

0kristina0
8. jún 2025

Autorka, co keby si tych kolegov konfrontovala? Normalne im splechla do ksichru, ze si ich pocula a trosku ich vyplasila, ze fo budes riesit cez HR.

fotoarch
8. jún 2025

O 30 rokov , ti co ta dnes ohovaraju , nemusia uz zit . 0 30 rokov - dnesni instantni mladi, ktori utekaju pred prvym stresom budu mat uz len deti s inymi partnetmi, takze nik sa nepozastavi . Doba sa meni. A nakoniec začala neplodnost, o 30 rokov bude prirodzene pocatie vždy radosť , a hadam aj ľudstvo evolucne porastie a miesto ohovarania v sebe dohlada aj zmysluplnejšiu myšlienku. Ludi , ich predsudky, zmyslanie dnes nezmenis ... Malokto je vo vlastnej rodine šťastný , maju sa radi , mozu povedat ze im partnet rozumie a je mentalnym partnerom ... Mas vpodstate stastie 🙂

eva8
8. jún 2025

Vykasli sa na to, kazda senzacia trva 3 dni.
Ukaz, ze si hrda, stastna mamicka, ktora miluje svoje deti a partnera. A prevezmu tvoj postoj.

victory7897
8. jún 2025

Nečítam komentáre ,podľa mňa si tu aj tak nemala písať ,lebo je to samovražda , dočkaš sa ešte viac odsudzovania aká je každá dokonalá ,bohvie ako to doma skutočne majú...
Len sa smejem v duchu ,že keď by tak ostal muž s tromi deťmi,lebo jedna by ho nechala ,ďalšia by utiekla atď , tak to by už bolo taky dobrák chudák , ako sa stará príkladne a toto sa mu stalo ...už ho vidím v tv v siedmom nebi... Ale že je to žena už je to štetka..mala si sa hneď ohradiť keď si to počula ,že či nemajú nič iné na robote , ...plus priložiť pár nadávok.. maj hrdosť aj keby čo bolo..

feuille
8. jún 2025

Asi to mysleli tak že sexujes bez rozmýšľania a bez ohľadu na následky 😀

darmasiswa
8. jún 2025

ak tvoji partneri nemali - nemaju svoje vlastne ine deti z inych vztahov, tak nikoho nic nie je do tvojho zivota (moj otec sa rozviedol s mojou mamou, vzal si mamicku s dvoma detmi, potom mali spolocne dieta, jeho zena si so mnou nevytvarala vrucny vztah, bola som vtedy dieta, hrala divadlo, neskor sa aj oni rozviedli, s otcom som mala nadstandartny vztah, ale nikdy som neprijala jeho dieta ako mojho nevlastneho surodenca, jeho to trapilo, ale ja som bola zatvrdnuta, jeho byvala zena s troma detmi, kazde od ineho, potrebovala manzela, v tom case mojho otca, a to, ze mam niekde nevlastneho surodenca mi je ukradnute, aj ked sa otec cele roky snazil nas zblizovat, uz ako druhykrat rozvedeny.)

simka17161
8. jún 2025

Ono to niečo hovorí o inteligencii tých ľudí keď sa takto o Tebe vyjadrujú .Buď silná, nereaguj na to. Možno by bolo dobré dať deťom jednotné priezvisko - svoje.
.

berta100
8. jún 2025

Ja teda také zeny v okoli nemam, ani zeny s dvomi detmi od dvoch muzov.Je to nestandardne.Ty nemozes ovplyvnit myslenie inych ludi, je to kazdeho osobná vec.A áno ľudia si myslia vselico.Ano aj ja si myslim o takych zenach, aj muzoch svoje.Ale zase vzdy lepsie ako sa trapit v nefunkcnom vztahu, zit v pretvarke a vonku hrat stastnu rodinu 😀