icon

Trojročný syn priateľovej sestry

kristinka748922
23. jan 2022

Ahojte baby, som tehotná som na konci 7 mesiaca, môjho priateľa sestra má syna, má 3 roky chodí do škôlky ona nastúpila do práce, kým nechodila do prace tak nás furt otravovala kedy môže prísť na návštevu teraz odkedy je v práci furt volá aj 3 krát do týždňa nech mu vyzdvihneme syna zo škôlky už mám toho dosť je u nás od 15tej do 20tej som z toho unavená, je dosť hyper aktívny všetko po ňom musím pratat, a niekedy ani nepočúva, hovorila som jej že o mesiac to skončí že max do konca 8 mesiaca jej odpoveď bola že nie nie ona nemá kde dat dieťa a ze ajked porodim moje bude len spat tak kľudne tu môže byť jej syn som z toho hotová, neviem už ako jej to mam vysvetliť naschvál volá furt môjmu priateľovi nech vyzdvihne malého lebo vie ze on nepovie nie čo mám robiť? Neviem načo si robili dieťa keď ho nemajú kde dat furt ho vesaju na nás, a teraz ešte vymyslela že keď pôjdeme my s našim bábätkom niekde napríklad do zoo alebo kúpať sa kľudne môžme brat aj ich dieťa, je to choré som z toho na nervy

Strana
z3
elizabet173
23. jan 2022

@kristinka748922 inak, keď robia obaja dvanástky, kedy majú voľno?

dollyzv
23. jan 2022

Že kto s ním bude? Veď nech si zaplatia opatrovateľku ako 99% rodičov ktorým nemá kto pomôcť..ako toto mi príde ako vrchol drzosti,niekomu nasilu nasackovat domov svoje dieťa,hoci viem že to niekomu prekáža..a ešte na drzovku že tvoje bude len spať prvé mesiace..moje dieťa malo 8 mesiacov otočený rezim- cez deň spalo a celú noc hore,nech sme robili čokoľvek keď sme sa mu to snažili napraviť bolo to ešte horšie..ako neviem si predstaviť byť celú noc hore a cez deň sa starať ešte o jedno dieťa ani o vlastne,nie to cudzie..to by som si asi hodila..ako ona by bola určite schopná že len čo prídeš z pôrodnice ti dovlecu chlapca zo škôlky..a choroby zo škôlky,covid ku novorodencovi s nulovou imunitou,no není bohovi..nepoviem keď sú to súrodenci- veď predsa si nedáš druhé dieťa do decaku lebo máš novorodenca,ale vystavovať riziku keď nemusíš? Načo..

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@kengurica mňa ona vôbec nezaujíma aj keby sme sa roky nemali baviť vôbec by mi. Nechýbala od prvej chvíle viem ze je to mrcha ktorá svojho brata len využíva, ved ona si povie ze co mame malému kúpiť na narodky a tak a keď sme nekúpili pozerá ako keby sme jej zjedli večeru je to prepnuta žena ktorá mysli len na seba ved toto dieťa nemá ani detstvo všetko mu zakazujú nič nemôže žiadne prechádzky preliezky len doma medzi štyrmi stenami

kengurica
23. jan 2022

@kristinka748922 už len presvedčiť priateľa, aby bol asertívny, a poslal ju niekam.

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@kengurica dnes sa sním porozprávam keď príde domov a uvidím ako to bude od budúceho týždňa keď sa nič nezmení zoberiem sa a pôjdem preč a potom nech sa rozhodne on ci chce mať vlastnú rodinu alebo sa chce starať o svoju sestru aj s deckom

kengurica
23. jan 2022

@kristinka748922 držím ti palce 😉

kristinka748922
autor
23. jan 2022

@kengurica ďakujem

lenkavalova
23. jan 2022

@kristinka748922 ahoj. Ja by som sa pokojne porozprávala najprv s ním. Že nemám nič proti sestre ani malému, ale že som tehotna, potrebujem teraz oddychovať.
A nie robiť opatrovateľku. A že chcem mať rodinu s ním a malou a nie sestrou a synovcom. Aby sa venoval nám.
Od nej mi to pride maximálne drzé. Aj keď tvoja malá bude spinkať, spať budes potrebovať aj ty. Aj sa postarať o domácnosť.
Jedna vec je pomôcť občas ale toto je také vyuzivanie že až.
Ak by nepomohlo, by som sa ho spytala či je to aj môj domov a či tam mám slovo. Ak áno, tak že si neprajem aby tam bol denno denne synovec.

fleur1111
23. jan 2022

@kristinka748922 necitala som všetky komentáre, tak neviem či to tu už nepadlo. Ty si hlavne uvedom, že ešte nevieš ako môže dopadnút tvoj pôrod. Ak náhodou budeš musieť mat sekciu, tak prvý týždeň budeš rada, ked bez väčších problémov vstanes z postele. Pred vyše mesiacom som mala sekciu, tak viem o čom hovorím. Obdivujem všetky ženy, ktoré majú viac deti a prešli si sekciou, keby mi muž nepomôže, tak sama by som to nedala. A v takom stave sa starať o cudzie dieťa, lebo ti to prikázala nejaka cudzia ženská? O svojom živote rozhoduješ ty a nie ona. Povedala by som rázne nie. Ak berie priateľ ohľady, nech sa stará on, nie ty. A zrejme mu na tebe az tak nezáleží, ked ho viac trápi sestra ako ty a tvoje dieťa v bruchu. Zostaň u mamy až do porodu, nech sa panko uvedomí.

kittykat22
23. jan 2022

@kristinka748922 zacni kaslat do telefonu aka si chora a slaba a nejdes. No a idealne este zavolaj vecer predtym, ze tyzden po neho nejdes, lebo ti nie je dobre. Cau. Rob to nonstop az pochopia ktora bije.
A k tej situacii samotnej. Nie je normalne aby si sa starala o cudzie dieta nonstop. Nie je to tvoje dieta, tvoja zodpovednost a oni ta zneuzivaju. Ze ho nemaju kam dat? Nech zaplatia pani na dochodku. Zadara vyuzivat rodinu - no urcite. A ked ti matka maleho povie, ze je to tak jednoduche sa o neho par hodin postarat, tak jej povedz, nech to teda robi sama.

vilma7
23. jan 2022

@kristinka748922 normálne som sa nasrala za teba, toto snáď pravda nieje. Maminke by som povedala, že po chlapca pôjdeme a si ho vezmeme kedy my budeme chcieť a nám vyhovovať a nie ako bude ona pískať.
Alebo by som ho zo škôlky brala stále k starým rodičom...možno by sa časom konečne preorientovali.

A tvoj priateľ je pekný hňup, keď robí poskoka svojej sestre.

mamamoni
23. jan 2022

Veď zájdi na chvíľku ku svokre na návštevu a medzi rečou spomeň........že malého synovčeka ľúbite,chcete pre neho len to najlepšie,a vidíte ako málo času trávi vo svojom domove, ako málo je s rodičmi,počas stráženia ste si všimli, že sa mu málo venujú, väzby si vytvára k vám,možno už onedlho vás začne oslovovať mami a tati....a tak uvažujete,že si ho osvojíte, pokiaľ jeho rodičia nebudú mať záujem venovať sa mu....stačí vám kontaktovať sociálku....a svokra už zariadi aby chlapčeka tak často u vás nenechávali 😉😁

dada0902
23. jan 2022

S fleku by som jej povedala prepáč mam iné starosti príde aj nám na svet malé a chcem mať kľud tak nech zmení jeden z nich robotu chceli dieťa tak nech sa starajú však to je choré aby ste ho mali do 8 nepoviem raz za čas ale stále ja mam 3 ročného a malé babo a to není len tak ze ti bude len spat to je blud bude ta potrebovať stále chceš nechceš treba si to na rovinu povedať a nič iné im neostane len ho dat starým rodičom

telly4
23. jan 2022

Zavolaj ze mate covid a hned mate na 10 dni volno 🤣🤣🤣.

miamaria
23. jan 2022

@kristinka748922 Chudak chlapcek, nemoze zato, ze ho rodicia nechcu a akoby im bol na pritaz, do prace, oddych a dieta v skolke a potom u niekoho, to si moze povedat len matka hyena, ja by som isla do porodu k mame, potom ak uz bude babo sa ti bude tazsie s nim odchadzat na truc, ak by bolo treba, svagrinu by som poslala do teplych krajin, vy nemate narok na svoj sukromny rodinny zivot? Mas to tazke, prajem vam pevne nervy

whatever1
23. jan 2022

@kristinka748922 Tak ty ju konfrontujes, ze o mesiac toto skonci a ona ti oznami ze jej decko mozes strazit aj po porode. Tak snad o tom rozhodujes ty ci mozes alebo nemozes😅. Som sa pobavila. Nenechaj sa vyuzivat. Moze si najst inu pracu, alebo si zaplatit niekoho na strazenie. Stopni to hned a zaraz, ziadne vyjednavanie.

telly4
23. jan 2022

@whatever1 inak presne by mi nikto nediktoval ci budem strazit alebo nie 🤣🤣🤣.

veronika33
23. jan 2022

@kristinka748922 veď nech jej nedvíha telefón a hotovo, nech si ju zablokuje v telefóne a nedovolá sa mu

haanovajana
23. jan 2022

@kristinka748922 Ma dvoch rodičov ma,Budeš po pôrode strašne unavená.V noci stále hore,bábätko ti stále nebude spať.Poobede si určite,budeš chcieť pospať.Nech si nájde opatrovateľku,alebo zmení prácu na 8 hodín.

puklica13
23. jan 2022

@kristinka748922 vieš, ty nemáš problém so sestrou ale so svojím priateľom...to si pories, a ešte sa nauč asertivita...

sulejmanka
24. jan 2022

Tvoj priateľ ale tiež nemá všetkých 5 pohromade. ak by som bola na tvojom mieste, priateľovi by som povedala, že do konca týždňa sa o malého ešte prípadne postaras, ale od pondelku stačilo. On nech sestre povie to isté a že telefón jej nebude dvíhať. Nech sa zariadi, jej to jej dieťa, nie tvoje.

juliasb
24. jan 2022

@kristinka748922 ty nemáš morálnu povinnosť sa starať o cudzie dieťa. Takže ak povedia, aby si po neho šla, môžeš povedať nie. A ak pôjde po neho priateľ, nemusíš byť v ten deň doma, môžeš ísť aspoň párkrát k vašim, s kamoškami, vonku,... Priateľ možno pochopí, keď sa bude starať sám.
Ale zas pozor, aby si nevyznel pre priateľom ako lenivá mrcha, ktorá nechce.... Ja by som urobila kompromis, že 1x do týždňa by som ho prizrela a ostatné dni by som si robila program sama

fiafia
24. jan 2022

@kristinka748922 veľmi by som chcela vedieť koniec príbehu. No predpokladám,že v ich rodine budeš za zlú.otazka je ako sa ku všetkému postaví partner. Ľudia si dovolia len toľko,koľko im dovolis. Držím palce

lubina
24. jan 2022

@kristinka748922 no urobili si z vas opatrovatelky zadarmo...... bud to budes riesit teraz, alebo ten maly bude u vas este aj pocas zakladnej skoly. Musis sa porozpravat s priatelom, ze si unavena a este mas na starosti dieta, ktore ani nie je tvoje. Preco isla do prace, ked nemala kde dat dieta?? To ste sa takto dohodli, ze ho budete stale brat ku vam? Ak nie, tak nech si hlada inu pracu, aby sa mohla venovat vlastnemu dietatu....

babulkomale
24. jan 2022

@kristinka748922 neuveritelne! A ja sprosta som nevzala uz viackrat fajn pracu kvoli prac. casu, lebo by mi nemal kto vyzdvihovat deti a vozit na kruzky 😃
Riesit to takto by mi v zivote nenapadlo...

cacianka
24. jan 2022

s partnerom veľmi slušný rozhovor, s témou ako ti tu už baby veľa x napísali, poslať im sms že tak ako ste im v piatok a veľa x predtým povedali obaja že ich dieťa ich zodpovednosť, a vy ho vyberať z MŠ nebudete, ani varovať celé hodiny nie, potom zablokovať sestru aj švagra, na všetkých kontaktoch a totálne ignorovať.
Viem že to dieťa je v tom nevinne, ale chces aby ti doniesol skolkarske sople, kovid, a iné detské lakocinky, keď si tehotná ?!
Rodičia nadrzovku vám hodia zodpovednosť za malé dieťa, nakŕmiť napiť ovocie tiež niečo stojí a nie sú to haliere. Hygiena tiež. Animátor takisto nie je zadarmo, oni nielen nenabalia jedlo pre dieťa, ale ani vám nedajú nejaku pozornosť za vašu drinu a starostlivosť. Keby išiel tvoj partner v tom čase občas na brigádu, tak si zarobí, pre vaše dieťa, teraz prerobite. Keby vám na revanš aspoň niečo urobili, pomohli, aaaale nie, oni rozkazu a vy / braček skáče.
Žiadne také že ešte týždeň, Max do konca 8.mesiaca , iba 3 dní a pod. Nie.
Okamžite, lebo sa inak nezbavíte. Blokovať, nedvihat, nekomunikovat, nevysvetlovať.

simca06022011
24. jan 2022

nevysvetluj, oznamze po neho do skolky nejdes, nech si zariadia. nie je to tvoje dieta, je jej. K tomu, ze ti bude dieta spat.. ok, nech spi. Ale aj tak nemas dovod aby si TY robila jej opatrovatelku, tiez mozes mat svoj vlastny program.

verizienka
24. jan 2022

tak ako tu radi @simca06022011 . Či myslíš, žeby ho v tej škôlke nechali alebo čo? Prišli by si po neho, neboj sa. Normálne neskutočne niečo, až sa mi zdvihol tlak, keď som to prečítala. Ja by som im zabuchla dvere pred nosom. Ani by som sa v 8 mesiaci nebavila s nimi.

Strana
z3