icon

Trpím depresiou, som nešťastná

lilinka17
29. mar 2016

Ahojte maminy, ani neviem ako zacat. Odkedy som sama matkou vnimam temu "deti" ovela citlivejsie. V poslednej dobe sa velmi trapim ked citam o chorych detoch. Naposledy som preplakala cely tyzden kvoli chlapcekovi, ktory vinnou lekara ostal postihnuty a rodiacia nemaju na liecbu. Nedavno som videla pribeh chlapceka Hope, ktory ako dvojrocny zil 8 mesiacov na odpadkoch a nikto sa ho neujal. Alebo mi staci ked zapocujem nieco v spravach co sa tyka deti a hned je mi zle. Neviem co sa to so mnou deje, uz sa to dost zacina prenasat do mojho sukromneho zivota. Stale chodim smutna, nevrla... najprv mam chut vyobjimat svoje dieta dakujem Bohu, ze je zdrave a ma co jest... potom vzapeti dostanem nervy ked place pre nejaku hlupost lebo si uvedomim, ze ine deti nemali to stastie na rodicov alebo miesto kde sa narodili. Ked citam niektore pribehy na Modrom Koniku o detoch, ktore su chore alebo postihnute opat placem...neviem sa tomu ubranit aby som to nepozerala alebo necitala aj ked viem, ze mi to nerobi dobre. Ja som vdacna zato co mam ale toto ma doslova ubija. Mnohym z vas sa moze zdat, ze vymyslam alebo, ze veci prilis prezivam ale neviem inak. Najradsej by som sa rozdala aby bolo kazde dieta na svete stastne, zdrave a malo milujucich rodicov. Mate s niecim podobnym skusenost?

Strana
z4
adsumus
2. apr 2016

@mima4 ale ved nech ide, ked to tak cíti. nikto jej nebráni, ja ked vidím tie hystericke príspevky, tak by som tiež tu zopár ludom odporučila smer psychiatria. ale tak niekto sa cíti dobre, ked nadáva a uráža iných, to ako problém nevidí, škoda.

mima4
2. apr 2016

@adsumus mas pocit, ze histericky ludia patria na psychiatriu?

vies kolko ludi v tvojom okoli navstevuju psychiatra/psychologa? kolko ludi bere aj antidepresiva? prave kvoli takemu pristupu aky mas ty... vacsinou vsetci mlcia o tom.....

adsumus
2. apr 2016

@mima4 no budeš sa teraz čudovať, ja o tom viem, mne sa nikto nebojí povedať o sebe.

sardinka335
2. apr 2016

@argyro ty si uplne mimo v kazdej teme do ktorej prispeješ takze neriešim tvoja nevzdelanost a obmedzenost je naozaj zaražajua.

@adsumus a ty prečo propaguješ očkovanie? Biješ sa tu za neho do prs? šak nech si kazdy zvoli ako chce...prečo do dieťaťa ideš pchat chemiu? To je to iste len v ružovom...očkovanie je tiež chemicka pomoc...a lieky na psycho poruchy su tiež pomoc. ALebo podla teba a tebe podobných sa taky schizofrenici ani liečiť nemaju...lebo ved podla tvojej kolegyne argyro liek na dušu neexistuje - vam zakazat pripojenie na net a širenie týchto zivot ohorzujucich bludov.
Kolkati sa zabili koli tomu lebo nevyhladali pomoc - teraz hovorim všeobecne....a mozno práve koli takým obemedzencom ako ste vy dve...poručam sa, krasny de na to aby som stravila debatami s vami. Bye bye..

trdelnik234
2. apr 2016

@moni244 Super si to vystihla moni. Aby malicka nedopadla tak, ze bude na tom ovela horsie ako tie decka, ktora jej mamina lutuje a kvoli ktorym ma neurozy. Citala som o tom knihu, o matke, co mala spasitelsky syndrom, vsade musela byt do vsetkeho sa angazovat a jej vlastne deti pritom boli nestastne, zanedbane. Najvyssi cas navstivit odbornika, uz vcera bolo neskoro.

mandala77
2. apr 2016

@adsumus príklad so zlomenou nohou a dušou bol trefný. Dušu si málokto vylieči pozitívnym myslením alebo nejakou snahou veci zmeniť. Takí schzofrenici tí by bez liekov ťažko žili. V jej organizme je nejaká nerovnováha, niečo nie je v poriadku a odrazilo sa to u nej na jej slabšom mieste - v tomto prípade na psychike, ktorá precitlivene reaguje. Nie som zástanca liekov, zvolila by som napr. Tradičnú čínsku medicínu alebo niečo čo lieči komplexne ale nemala by som problém ani s tabletkami keby to bolo nutné, rovnako ako nemám problém ísť so zlomeninou k lekárovi. Vyhľadala by som pomoc psychiatra alebo psychológa, pretože je zrejmé, že sa to bude zhoršovať keď sa k tomu nepostaví.

stolvertka
2. apr 2016

Ja lutujem jej manzela a dieta.Je "nevrla, ma nervy, lebo dieta si nevazi co ma".Preboha a co si ma babo, ktore ledva chodi a rozprava, vazit?.Jedlo? Tak mu nedaj jest!.Hracky?.Tak mu ich nekupuj.Zober ho do decaku, nech vidi ako ziju deti tam, a nech sa "uvedomi".Manzel ti povedal, ze mu pripadas ako cudzia.Do kedy myslis ho budu bavit tvoje vykyvy nalad.Zamysli sa a utekaj po pomoc pre seba.Toto neni normalne.Kazda zena, ci uz je matkou alebo nie, nie je lahostajna k utrpeniu, najma deti.Ale vacsina ked vie, ze to nemoze zmenit, tak to neriesi.A vlastne deti sa od toho snazi uchranit.Aj ja placem, aj mna to dojima.Ale odtial potial.A ak chces pomoct, tak existuju rozne centra na pomoc detom, rozne akcie.Zapoj sa ako dobrovolnik a pomahaj.Ale prosim ta, neprenasaj tuto svoju precitlivenost na svoju rodinu.

adsumus
2. apr 2016

@sardinka335 preboha, čo ty riešiš čo ja riešim očkovanie, mna tema zaujíma z mnohých dovodov a nič nepropagujem, nech si každý robí ako uzna za vhodne. čo sa schizofrenie týka a aj paranoje chemia je nevyhnutná, inak človek trpí bludmi ale nie vždy si to uvedomuje, skor jeho okolie. ináč mala som blízkych priatelov, viem čo to je, zo života, niekedy to veľmi dlho ani nevypozoruješ. ale náznaky tie už viem rozoznať. aj to, že mnohí prenášaju svoje psychicke stavy na iných, projekcia sa tomu hovorí, miesto aby si uvedomili, že s nimi niečo nie je ok, poukazuju nato u iných. to su všetko veľmi smutne veci.

mandala77
2. apr 2016

@adsumus je zaujímavé, že propaguješ očkovanie a na strane druhej máš problém s tým ak si niekto kto potrebuje, dá antidepresíva. Ale schizofrenik ak si dá lieky to je ok, lebo on to potrebuje a keď niekto kto zámerne vyhľadáva videá o utrpení, je smutný, nevrlý, nahnevaný na dieťa tak ten podľa Teba je fajn, že je taký vnímavý a citlivý voči utrpeniu. Ale to je zbytočná debata toto.

adsumus
2. apr 2016

@mandala77 ale ja s tým nemám problém, nech užíva kto chce, čo chce, to, že existuju ludia, ktorí psychofarmaka používaju miesto toho aby sa popasovali so životom je fakt, a aj mladšie vekove skupiny ešte aj inému ponuknu ako riešenie, a je to ich vec, ja som len poukázala nato, že existuju aj ine sposoby ako riešiť taku vec, je to na lili ako sa rozhodne, možno nám prezradí, očkovanie nepropagujem, reagujem len na hlavne klamstvá antivaxerov.

mandala77
2. apr 2016

@adsumus psychika ovplyvňuje funkciu telesných orgánov a naopak. Napr. pečeň a žlčník je spojený s hnevom. Pokiaľ má človek chorú pečeň stáva sa neskôr i rýchlo podráždeným. Konkrétne zakladateľka témy sleduje utrpenie vo svete, v mysli si ho prehráva a to oslabuje hormón nadobličiek. Ona potrebuje pomoc zvnútra - niečo dodať organizmu. Ty si nepoukázala na nič. Len si povedala, že je to fajn, že to cíti a vyzdvihla si to. A vyhranila si sa voči tým čo jej radu dali a poukázali na to, že to nie je v poriadku a treba s tým niečo robiť.

Ty sa pasuj zo životom, keď to tak cítiš. Tak ako to cíti niekto, kto si dá antidepresíva. Alebo iný kto nezaočkuje svoje dieťa.

adsumus
2. apr 2016

@mandala77 ja som sa voči nikomu nevyhranila, naopak, vy ste tu zástankyne toho, že ina cesta ako sa nadopovať neexistuje, to je všetko z mojej strany, nemá zmysel tu omielať toto dookola.

Ty sa nepasuj so životom, ak to tak citiš. Tak ako to cíti niekto, kto sa radšej miesto dopingu popasuje. Alebo iný si zaočkuje dieťa.

mandala77
2. apr 2016

@adsumus
s Tebou sa ťažko píše, lebo nie si schopná prijať názor druhého alebo zamyslieť sa nad ním. A nie si ani moc schopná vnímať babu čo písala z jej pohľadu - lebo pre ňu to už problém je, ale vnímaš to zo svojho, že utrpenie cítiť je veľmi dobrá a prospešná vec.

Ty si jej napísala, niečo v tom zmysle, že je dobré keď je citlivá voči utrpeniu (to, že to prekračuje hranicu únosnosti a ona má z toho problémy si vôbec nepostrehla).
Potom v inom komentári si písala, že človek má prijať svoje pocity aké sú a snažiť sa vyrovnať vlastnými prostriedkami a hľadať riešenie (napísať knihu a pod.) a nie tak, že dať si hneď pilulu na ukľudnenie a nič necítiť.
Príde mi, že čítaš Eckharta Tolleho. Nie každý ho číta a má podobný postoj ako Ty.
Už si sa tu raz rozlúčila. Teraz je to druhý krát.

adsumus
2. apr 2016

@mandala77 s tebou je oveľa ťažšie si písať, lebo ty prisudzuješ v diskusii človeku názory, ktoré nezastáva a ešte ho kvoli tomu dodrbkávaš, ja si vobec nemyslím, že utrpenie je veľmi dobra a prospešná vec, ešte mi nešvitorí. ale nemám chuť tu vyvracať čo si ty myslíš, že ja si myslím, tak to nepíš a bude vymalované.

adsumus
2. apr 2016

@mandala77 tolleho nečítam ani len netuším čo to je za človeka, kuknem wiki, či ma neurážaš náhodou.

mandala77
2. apr 2016

@adsumus toto sú Tvoje slová: "nikdy si nezvykni na utrpenie iných, kto si zvykne a je kvazi imunny, priešiel o to najvzácnejšie, čo máme, pud sebazáchovy, láska, milosrdenstvo, pochopenie, sucit, bez týchto pocitov ludia vymru. a nezachráni ich, že budu strkať hlavu do piesku. pretože tu budu znecitlivení jedinci, ktorí im nakopu rite."
Neprekrúcaj čo som napísala, podľa Teba to, že CÍTI utrpenie s druhými je dobrá a prospešná vec a nie že utrpenie je dobrá a prospešná vec.

A keby som Ťa náhodou urážala, tak prijmi ten pocit (ako to radíš aj tej babe) a nechoď s ním von ale buď s ním vo vnútri a neodpisuj mi. Už dávno si na mňa nemala reagovať. Už 2x si odišla a vrátila sa.

adsumus
2. apr 2016

@mandala77 kde tam je to, čo ty píšeš, že utrpenie je veľmi dobra a prospešná vec, ja si to nemyslím, ja si myslím, že naopak lahostajnosť je veľmi zlá a neprospešná vec a to som tým chcela povedať, to s tým urážaním bol vtip, tolle vyzerá celkom fajn. ja som tej kočke nikdy nepísala aby s tým nešla von, naopak, je treba o týchto veciach hovoriť. každý odchádza a vracia sa, ak má čo povedať. ty nevnímaš iných a žiješ vo vlastnom svete a cítiš sa kompetentná posielať na psychiatriu.

mandala77
2. apr 2016

@adsumus schopnosť CÍTIŤ utrpenie, ktoré majú iní o tom píšem (nikde som nenapísala, že si povedala, že utrpenie je dobrá vec). To si hovorila Ty, že nikdy si nezvykni na utrpenie druhých.
S Tebou je škoda reči.
Ty nevieš jednoducho rozlíšiť kde je hranica toho, kde citlivosť voči utrpeniu druhých je už sebadeštrukčná.

adsumus
2. apr 2016

@mandala77 ja ani netvrdím, že CITIT utrpenie iných je veľmi dobra a prospešná vec, naopak tvrdím, že NECITIT utrpenie iných je strata ludskosti a ty asi nevieš rozlíšiť kedy je neschopnosť citiť utrpenie samodeštrukčna a to nielen pre jednotlivca, ale celu spoločnosť.

argyro
3. apr 2016

@mandala77 "dušu si málokto vylieči pozitívnym myslením alebo snahou veci zmeniť" - tak tu sa veľmi mýliš, lebo presne toto je kľúč k vyliečeniu psych. problémov, nik iný a už vôbec nie lieky, to neurobí za nás. Adsumas trefne napísala - u nás sa nadužívajú lieky - o tom sú dokonca štatistiky, od atb cez analgetika až po antidepresíva. To, čo píšeš o vnútorných orgánoch - tam súhlas, ale to jej snáď porieši AD? Ak nemá v poriadku pečeň tak AD jej k tomu nepridá, skôr naopak. Škoda, že namiesto automatickeho predpísania lieku naši psychiatri radšej neodporúčia vziať zodpovednosť za vlastné problémy do vlastných rúk. Sú ťažké prípady, ktoré by to bez liekov nedali, ale tieto lieky sú zväčša silne návykové a majú aj nebezpečné vedľajšie účinky, takže je to dvojsečná zbraň. Poznám ľudí na AD - sú na nich už celé desaťročia, bez AD ani na krok. Toto je vari liečba? To je skôr udržiavanie stavu a závislosť na lieku.

argyro
3. apr 2016

@sardinka335 máš strašne agresívne príspevky a základný problém prijať iný názor ako svoj - nechceš si dať vymeniť liek? tento ti očividne nerobí dobre..

mandala77
3. apr 2016

@argyro najskôr k adsumas: baba, čo založila tému vyjadrila, že je tak vnímavá voči utrpeniu, že sa to prenáša do súkromného života - chodí smutná, nevrlá a neviem aká. Ona jej napísala, že "nikdy si nezvykni na utrpenie iných, kto si zvykne a je kvazi imunny, priešiel o to najvzácnejšie, čo máme, pud sebazáchovy, láska, milosrdenstvo, pochopenie, sucit, bez týchto pocitov ludia vymru".
Tu treba vedieť rozlíšiť, že zakladateľka to už "prehnala" a to vnímanie utrpenia ubližuje v prvom rade jej a jej okoliu.

Čo sa týka nadužívania liekov súhlasím. Ak s tým mám problém, hádam začnem od seba a toľko ich neužívam, vymením doktora, ktorý na všetko predpisuje lieky, hľadám alternatívu, nepodporujem farm. biznis.
Ale čo robia druhí - to je ich vec.
Tak ako moja je to, že to neužívam (ale nemám problém si dať lieky na alergiu napr. alebo aj atb ak je to nutné).
Aj tu platí, že každý extrém je škodlivý. Aj ten keď na všetko si dám hneď tabletku aj ten opačný.

Ja som spomenula tradičnú čínsku medicínu. Jasné, že nerovnováhu v organizme nevyriešia antidepresíva. To vyrieši napr. čínska medicína, akupunktúra alebo niečo iné. A keď sa človek dá niečím takým do rovnováhy (keď si dá do rovnováhy telo) tak potom môže aj jednoduchšie pracovať s psychikou. To je moja skúsenosť. Ak máš oslabené obličky lebo sa celý život bojíš tak aj keď sa rozhodneš to nejako meniť, tak obličky budú stále oslabené a báť sa budeš tak či tak. Preto treba najskôr posilniť obličky.

Mám známu, schizofreničku, poznám ju vyše 20 rokov, ona vďaka tým liekom žije a dokáže fungovať, je na invalidnom, maľuje, štrikuje, je veľmi aktívna. Stalo sa občas, že ich prestala užívať a úplne iný človek z nej. Tie lieky jej pomáhajú žiť.

argyro
3. apr 2016

@mandala77 ano, ved ja súhlasím s tým, že pri ťažkých dg akou je schizofrénia to nie každý zvládne a lieky sú akousi barličkou, ale - to čo tie lieky robia nie je liečba ale udržiavanie stavu. Sama píšeš, že po 20 rokoch, ak by ich vysadila, tak je tam kde bola. Ja si liečbu predstavujem inak - tak, že sa vyliečim a ochorenia zbavím. Ale to tieto lieky nedokážu.
Zakladateľka má problém zvládnuť tieto stavy, preto by jej určite odborná pomoc vo forme vhodného nasmerovania, vysvetlenia dôvodu jej konanía mohla pomôcť. Ale nie predpísanie liekov!! Ona sa toho potrebuje zbaviť a nie tlmiť to po zvyšok života.
Ľudia ktorí sú celoživotne závislí na liekoch končia s ochoreniami obliečiek a pečene a umierajú mladí.
Liek má byť na najkritickejší stav, nie ako celoživotné riešenie.

argyro
3. apr 2016

@mandala77 a znovu zdôrazním - pozitívne myslenie a nastavenie je práve to, čo lieči. Sú ľudia, ktorí si vyliečili rakovinu pozit. myslením. O tom, že pozitívne myslenie lieči už existujú aj vedecké štúdie. Len naši lekári to prijímajú len veľmi pomaly a s ťažkosťami.

prevenar
3. apr 2016

@lilinka17

nic necitaj , odid z kona ..venuj sa svojmu dietatu. kazdy den sportuj , sama aj s rodinou. studuj nove veci - strava, sport , volny cas , zdravie , pestovanie ..

nestastia je prilis vela na to, aby si s tym nieco spravila. pomoz vo svojom okoli niekomu , ak to niekto potrebuje . zvysok si bude musiet pomoct sam, svet nezachranis.

vsetko dobre.

mandala77
3. apr 2016

@argyro pri psychózach sú lieky nutné.

Vychádzaš zo seba. Tak to aj má byť. Ty si liečbu predstavuješ inak. Treba vedieť brať aj ľudí, čo si svoju liečbu predstavujú úplne opačne ako Ty.

A čo sa týka zakladateľky. Chápem, že ste obe narážali na to, ako by som to povedala - aby sa naučila popasovať sa so sebou a neužívala lieky, ktoré neodstránia príčinu, možno ani dôsledok a telu môžu ublížiť, preto ste sa postavili proti príspevkom, ktoré jej radili psychiatra.

adsumus
3. apr 2016

@mandala77 ja som sa nepostavila voči rade isť na psychiatriu, naopak myslím, že je to rada, ktoru treba brať do uvahy, ale dala som aj iný názor, ved kočka asi nechcela len jeden poznať. najrozumnejšie by asi bolo najprv zabojovať a ak sa to bude zhoršovať, tak potom psychiatria.

argyro
3. apr 2016

@mandala77 práveže aj ja som jej odporučila psychiatra. ale nie takého ktorý sa na ňu ani nepozrie a predpíše liek. a áno, píšem podľa seba, ale to snáď každá čo sme tu. a vôbec neodsudzujem ľudí, ktorí to nezvládajú bez liekov. ale vyhlásenie - bez liekov to nejde - zvlášť v tejto téme - považujem za zavádzajúce.

mandala77
3. apr 2016

@adsumus
@argyro
tak vlastne sme jej asi všetky poradili psychiatra tak čo tu vôbec riešime, možno bolo na mieste dať kontakt rovno na konkrétneho čo sa na ňu aj pozrie a nepredpíše hneď liek 😉

Už len čakám kto ďalší sa na mňa vrhne, že on jej ho neodporučil keďže som napísala - asi všetky 🙂

Strana
z4