Túžim po dieťati ale rodičia by ho nechceli. Čo robiť?
ahojte kočky 😉 . možno to čo napíšem vyznie ako hlúposť súca na liečenie, ale už si neviem dať so sebou rady.......... ☹ mám 16 rokov.. a nekonečne túžim po bábätku - viem, asi je to normálne, ale ... - stále sa mi sníva o tom ako mám bábo, stále čítavam diskusie ako sú tuto, prípadne na iných stránkach články o tehotenstve a rodičovstve, u gynekológa keď vidím všetky tie tehotné mamičky a fotky bábetiek tak ma chytí také neuveriteľné šťastie a zároveň smútok, že ja také nemám, na ulici mi pobehujúce detičky spravia radosť na celý deň atď.. jednoducho vidím v deťoch a v rodine zmysel života a čo najskôr by som si chcela niečo také vybudovať.. priateľa mám vlastne o dosť staršieho už 3 roky (nie, nebojte sa žiadny 40 ročný "dedko") - tešíme sa spoločne na naše bábo a spoločný život... môj sen bol po ukončení strednej školy otehotnieť (podľa plánu by sme mali už kde bývať), ale neviem či je to dobrý nápad - rodičia by boli asi dosť proti a sklamala by som ich ☹ preto sa pýtam vás čo by bolo v mojom prípade najlepšie urobiť?? počkať si ešte pár rokov a vlastne sa "trápiť" lebo to táááák veľmi chcem alebo si splniť sen aj napriek rodičom?? - viem, že aj škola je dôležitá ale to mám už ako-tak vymyslené čo potom... ďakujem vopred za odpovede 🙂
🙂
@risita5 - no ani nasi neskakali meter dvadsat, ale tatino to zobral fakt fajn, vnucatka neskutocne miluje... vies ako, oni to chcu pre nas najlepsie... dostudovat, cestovat, uzivat si slobodu... nejako nedokazu pochopit, ze nie kazdy sniva prave o tomto 🙄
@norikk ak sa môžem popýtať.. nemusíš odpovedať ak ti je to nepríjemné alebo niečo 😉 ale.. ako to, že čakáš bábo zniesli tvoji rodičia? kedže manžel, mali ste už svadbu? 🙂
a áno, strednú si plánujem dokončiť.. neviem si predstaviť študovať na strednej popri dieťatku, obdivujem ťa 🙂 to bývani vo svojom úplne chápem.. my by sme v tom období snáď už mohli mať vlastné.. ale to je zatiaľ len vo hviezdach 😅
@risita5 ja som bola dlho detska..v 8 rocniku som pod stromcek dostala babiku 😀 /velmi som ju chcela, vyzerala ako zive dietatko/, a potom sme isli do detskeho obchodu kupit dupacky..mama sa hanbila, tak povedala, ze pre niekoho z rodiny...a nie ze pre moju babiku 😀 /inak som v poriadku xixi/..stale som tvrdila, ze chcem vela deti..a aj som skoro otehotnela/ v 18tke ale o dietatko som prisla/..a aj nasi to brali tazko..ze tak skoro ,ale tak sa s tym zmierili.a asi zvlast, ked videli, ze to myslim vazne a pristuujemk tomu zodpovedne...a ked sa potom narodila simonka, tak to bolo tolko radosti.. 🙂
@anjelicek26 "dostudovat, cestovat, uzivat si slobodu", to sú presne slová môjho otca 😅
teda nie to doštudovať, ja som na výšku neišla 😔
ano mali sme uz svadbu,nasi to prijali, stale nasod tohovarovali,zesi mamedokoncitskolyatd, a ked sa uz pritrafilo,tak sa to nedalo zmenit a teaz obe baickysu cele vytesene z miminka.......len my vadia poznamky mojejsvokry,ze kedsarozprava s malym, tak muvravi,ze on je nas pomstitel,ze on namtovrati,co sme my vyviedli
som zvedava,co tobude,ked sa pritrafi druhe 😀

ja ti poradim,abysisidokoncila aspon strednu aby si nemusela vsade diktovat,zenajvyssiedokoncenevzdelanie mas zakladku (ako ja),jasom teraz vmaturitnom,nas drobec ma mesiac a pol a mam vazne obavy ako to zvladnem....alenelutujem toze ho mam, boltiez viac menej planovany 🙂 a som hrda mamicka,byvame u svokrovcov,manzelchodi navysku azatial to zvladame...ajkedstrasnebysomchcelabyvat vsvojom ☹....nietnad vlastne riadenie domacnosti ☹