Tyran otčim, matka čo to nevidí, ako s nimi prerušiť kontakt?
Ospravedlňujem sa za anonyma, ale takto sa mi ľahšie rozpovie to, čo ma trápi.
Keď sme boli so sestrou malinke (ja 7, ona 6), nečakane nám tragicky zomrel otec. Mama po čase stretla super "uja Eda", ako sme ho volali. Bral nás na výlety, hral sa s nami, bol proste skvelý. Po čase sa nás mama spýtala, či by sme chceli aby bol náš druhý ocko a my sme nadšene súhlasili. Po ich svadbe sa však všetko zmenilo a mama bud nevidela alebo nechcela vidieť. Psychické a fyzické týranie, krik a bitky na dennom poriadku. Bol schopný ma zmlatit za to, že sa mi napoly rozlomila štrúdľa keď som ju prekladala z plechu alebo za to, že som neutrela prach na stropnej lampe, na ktorú som nedociahla ani so stoličkou. Pár krát do mesiaca sa u nás konalo rodinné "sedenie", kedy do nás so sestrou hustil, aké sme zlé, nemožné,neporiadne, bla bla. Mama vždy súhlasila a my sme sa vždy museli ospravedlnit pomaly aj za to že žijeme. Vždy nám hovoril, ako z nás nič nebude, nič nedokážeme a že si zaslúžime len mužov, ktorí nas budú tlct. Napriek tomu sme obe vyštudovali, ja medicínu, sestra si robí 2.VŠ, sme šťastne vydate a každá máme 2 deti, svoj byt aj dom alebo pozemok.
Pointa. Chcem prerušiť kontakty s otcimom aj s matkou. Nikdy sa nezastala, nikdy nepomohla. Problém je že ona je povaha čo rada psychicky vydiera a manipuluje, robí obeť zo seba. To my sme podľa nej tie čo jej ubližujú. Neviem či a ako to spraviť....
moja sestra má staršie detičky ako my. Dcérka má 2 a pol roka. Asi pred mesiacom tam boli na návšteve, jej dcérka tam plakala aj sa pocikala.. otčim ju chcel zavrieť do pivnice "nech sa tam ukľudní"... sestra sa zbalila a odišli preč. Z maminej strany výčitky a psychické vydieranie s zlahcovanie "veď ocko si len robil srandu"...
@black_olive je zmanipulovana to máš pravdu. Nemá absolútne žiaden svoj názor...a robí mu sluzticku :(
no o tomto píšem, pre dobro tvojich detí si povedz ,,stačilo,,
nie, on mi nepride ok. Ma prvky psychopata. Ako som pisala, mamu od seba neodhanaj, ale urci pravidla za ktorych si ochotna sa s nou stretavat mimo neho.
@black_olive velmi pekne napisane
S mamou by som kontakt neprerusila, ale stretávala by som sa s ňou bez prítomnosti otcima. Napríklad u vás doma. Vysvetlila by som jej ze toho človeka nechcem ani vidieť, ani o ňom počuť. Mama by bola donútena znovu si vybrať ci dieťa alebo chlap. A niesť následky svojej volby
Ja len neviem ako sa nestretavat len s ním :( proste mama je majster popierania. Nepochopí, do
krvi sa urazi, bude psychicky manipulovať a vydierať, ako ona celé noci nespí kvôli tomu ako mu krivdime
Stacilo
Diskusiu som necitala, ale poznám túto situáciu (dokonca miestami som si prisla ako "doma") a ja som sa s tým vysporiadala inak.. žijem si svoj zivot, neodstrihla som nikoho, v rámci slušnosti som s nimi v kontakte... Žiadny extra blízky vztah, vydierať sa nenechám.. ale zase nebudem za zlú... Neriešim, nesudim... Pre kľud na duši.. malá má starkých, ja mám "rodičov"... Nevraciam sa do minulosti, fakt neriesim. Na čo je to dobré? Ako sa vraví, božie mlyny melú pomaly... Myslim, že už tým že blízky vzťah matka nemá s dcerami, ak niekto nemusí ani sa s ňou nestretne, viac menej tak ako ja nemám istkam, nemá ísť ani ona kam, lebo to že si nemáme veľmi čo povedat, okrem práce, je dosť a dlhšiu dobu spolu nevydrzime ... To je/bude dostatočný trest.
omg... ze bozkavat ruky otcimovi, fuj!!
tak neviem, co to je za matka, ze i keby dajme tomu nevidela vsetky bitky a krik,...aby sa suhlasne divala ako v podstate cudzi chlap nuti jej vlastne deti bozkavat mu ruky, odprosovat, ze musia pocuvat, ze si zasluzia muzov co ich budu tlct???
kde je laska k detom, obetavost , obrana? pre chlapa aby nebola sama? /tu vynechavam ostre slova a vulgarity co ma napadaju.../
citala som niekde ze najtazsia cnost je odpustanie...je to pravda. Dala by som sa mila autorka na to , na cestu odpustenia, len pre teba a pre tvoje deti. netreba mat ocakavania, ze matka sa zmeni alebo si nieco uvedomi ako vam ublizila, Odpustit nie je tazke tomu kto prizna chybu, lutuje co urobil... ale tomu co svoj postoj nezmeni. Ona je v tom uz pomaly uvarena ako zaba, aj ked posobi ze kona rozmysla samostatne...v skutocnosti roky s tyranom a manipulatorom ju urobili uz len prirucnym okruhom jeho vole a mysle...
Vasou ulohou je nedat sa do toho kruhu uz vtiahnut. ty aj tvoja sestra ste sa ukazali ako sikovne a schopne zeny, matka s otcimom ziju v chorom vztahu, ktory sa vas uz netyka.
Otcim citi len neprajnost a zavist. Matka citi rozprava asi uz len cez neho. Treba ju brat uz ako choru osobu, tak jej lahsie odpustis.
Ozaj a ako vychadzate s malym bratom? aj jeho otec trapi?
Presne ako baby vyssie radia...nenavstevovat ani sama ani s detmi to patologicke prostredie. matke dat vzdy moznost prilezitost pozvanie k vam, aby videla deti.

@era777 Manipulátor dokáže zmeniť aj tú najtriezvejšiu najnormálnejšiu osobu, vôbec nie je potrebná mágia. Majú prirodzený ,,dar zla,,.