icon

Týrané ženy

renka40
29. dec 2013

Je to veľmi háklivá téma. Je to zväčšujúci sa problém v spoločnosti. Je to problém na ktorý akoby neexistoval žiaden zákon a pomoc sa hľadá veľmi ťažko, keď sa u nás objaví, už sa ho nezbavíme. Ba skôr sa ešte rozmáha a ono diktuje chod v našej domácnosti....
Kto sa odvoláva na Boha a tvrdí, že to predsa musí takto biť, lebo sme pred oltárom prisahali : -v dobrom aj v zlom... robí veľkú chybu! V DOBROM AJ V ZLOM, je rozšírené ďalej : V DOBROM teda V ŠŤASTÍ, V ZDRAVÍ . Lebo keď je človek šťastný a zdravý je to v tom dobrom. V ZLOM je v NEŠŤASTÍ , CHOROBE. Tu by som sa trošku zdržala. Keď si prisaháme pred oltárom, ja predsa nemôžem vedieť či nepríde nejaká prírodná katastrófa a neprídeme o dom, majetok, či nám dačo nepripravia deti, či sa mi nestane nejaký úraz a nebudem kalika, či nebudem mať rakovinu a bude sa treba o mňa postarať? Ale POZOR! To neide o nešťastie, ktoré si človek zapríčiní sám! Že príde o prácu, lebo porušil prac.predpisy, že ohrozí rodinu pre svoju ľahkomyselnosť, nezodpovednosť, že havaruje na aute spitý a ohrozí nielen seba ale aj iných, že príde o dom, majetok, lebo dal do záložne (automaty, ruleta) , leží na gauči doma,ľutuje sa a obviňuje (členov rodiny) že sú na nič... atď. toto nie je v zlom, toto je v príšernom! Nič z toho Boh nechcel! Boh dal človeku manželstvo, lebo ve dvou se to lépe táhne. Aby sa manželia dopĺňali. Nie súperili. Aby si boli oporou a všetky problémy zvládli spolu. Nie jednému ešte na plecia aj problémy toho druhého. Aby vychovávali deti v úcte, porozumení a láske v akej sami žijú a deti si ich zato ctili a milovali a taký by bol krásny celý svet... Boží zámer bol veľmi jednoduchý, ale človek ho veľmi zdehonestoval.
Boh nám dal slobodnú vôľu. Nezasahuje do ničoho. Do výberu partnera sa nemieša, ale dáva nám rôzne znamenia už počas chodenia, rözne situácie, ktoré nám ukazujú charakter partnera... ale my pre tie ružové okuliare nie sme schopné vidieť žiadne impulzy, žiadne znaky a aj keď vidíme, aj tak my chceme (To my chceme!) pokračovať a už vtedy veríme, že to bude inak! Už vtedy nemáme silu to stopnúť. Vlastne už vtedy zasa my naznačujeme násilníkovi , teda dávame mu ,,zelenú" do budúcnosti, že môže si dovoliť aj viac, že s tým vlastne súhlasíme
Verte, že Boh za to nemôže a či sa môže na to pozerať?! To som sa pýtala aj ja! Nemôže! Určite je mu z toho blivno. Ale zasa čaká na naše rozhodnutie. Keď v sebe nájdemu tú silu opustiť tyrana, On nám pomôže. Ale musíme si prejsť ďalsím peklom, ktoré nebude trvať určite tak dlho ako to -zotrvať v neustálom psychickom a fyzickom nátlaku! Aj ja som si hovorila, že kvôli deťom... a potom som si začala uvedomovať: -NIE! PRÁVE KVOLI DEŤOM!!!!!!!!! Deti si zaslúžia aby pozerali na moju zmangľovanú tvár?! Aby ma videli častejšie plakať ako sa smiať?! Aby od malička rozoznávali pretvárku (lebo v spoločnosti ľudí sa nič nedialo, on bol fantastický človek...) aby deti sa skrývali v kútoch a triasli sa ? Aby počúvali nezmyselné hádky z ktorých nebolo konca, lebo aj tak boli výplodom chorej mysle?! Veľakrát vyvolal hádku aby mohol vypadnúť z domu a obviniť mňa, že to so mnou sa nedá vydržať, preto ide do krčmy!!! a ďalšie a ďalšie nezmysly!!!!!!!! A samozrejme on ma nikdy nechcel udrieť, to ja som ho vyprovokovala.... MY SME ZODPOVEDNÉ ZA VÝCHOVU DETÍ, preto keď vidíme v akých pomienkach dieťa vyrastá, neuchránime ho od zlého???? chceme pre svoje dieťa zlé? Je horšie pre naše dieťa, keď jeho myseľ a vnímanie života deformujeme už od malička tým, že samo má z toho všetkého zmetok a bude sa mu to zdať normálne - hádky, bitky, pretvárka, láska (a dokola) Ponížiť sa na úroveň tyrana tým, že mu chcem vrátit to ako sa správa, aby pochopil?! nepochopí! Ešte sa to obráti proti vám! A vy budete tá bláznivá, ktorej treba zobrať deti.
Keď sa vám zdá milé ženy, že to sa nedá, lebo je tu ešte majetok, dom, a to veru len tak nenecháte, alebo nevyplatíte ho, lebo nemáte z čoho, keď vás spútavajú takéto veci... povedzte si, čo keby prišla katastrófa,(cunami) ostanete z holou riťou ale žijete vy aj vaše dieťe v náručí (smiali by ste sa od radosti)! Nechajte delenie majetku na súdy. Keď vám sú prednejšie materiálne veci, potom niet rady.
Ja nehovorím, že sa hneď oslobodíte a budete šťastné... Ale Boh vás nenechá samé. Pošle svojich anjelov v podobe dobrodincov, ktorí vám pomôžu. A stále hovorím: Keď Boh neexistuje, tak už od prírody je to tak dané, že stále je cesta a stále je riešenie! len ten čo sa vzdáva a nechce vo svojom živote prekážky -upadá.
Prišla som k rodičom z holou riťou a s tromi deťmi ( tí ma pred rokmi skoro vydedili, a nevidela som ich skoro celých 8 rokov čo som sa proti ich vôli vydala) čiže som prišla akoby k cudzím ľuďom! Vedela som, že ma budú čakať výčitky, že deti si budú zvykať na nových ľudí, prostredie, že to bude hrozné!!!! Bolo !!!!! Trapenina! Rodiča si deti postupom času obľúbili, výčitky utíchli, chodila som do roboty, opravovala dom, dokonca kúpila auto, (to aby ste verili, že majetok je pominutelný aj nadobudnutelný) cirkevne rozviedla, opäť sa vydala a teraz čakám štvrté bábo... to sa udialo za 13 rokov odkedy som odišla od tyrana. Má to jednu podmienku- všetko s jasným odhodlaním a pokorou... vytvoriť pre deti krajší život. Stagnovanie, prešľapovanie na mieste tu nemá miesto. Život nám dá to, čo od neho chceme.

Strana
z2
visteria
31. jan 2014

Dnes sme boli s maličkou u pedopsychiatričky..... tá mi dala ľudia takúúú hubovú polievku ,až mi je ....... si predstavte, tak ja tam prídem riešiť psych. problémy mojej drahej maličkej a ona vraj, ako som to mohla dopustiť, že sa mi rozpadlo manželstvo,že človek ak už má deti musí zabudnúť na seba, na svoje sny, túžby, predstavy, ale urobiť všetko preto,aby udržal rodinu pokope. Aby dieťa ZA KAŽDÚ CENU MALO LEN KOMPLETNÚ RODINU. Keď som jej v skratke porozprávala ako sa manžel chová a aké ma maličká problémy, tak len ,že či som sa snažila porozprávať s jeho rodičmi, matkou, a že to ako je na tom maličká je chyba moja..... V tom mi to docvaklo....... Maličkej dala lieky na utlmenie-upokojenie a s opovrhnutím ma vypoklonkovala. Som jej dala otázku : Ako môže vyrásť niečo zdravé a vyrovnané ,a sebavedomé na chorej pôde plnej pretvárky? Ostala pozerať ako puk.......... To čo mi docvaklo som si dala dokopy a prišla som na to, že svokra tam chodí zo svojou postihnutou dcérou,mojou švagrinou..... sú jedna ruka. Prepáčte,ale DO RITI to ozaj natrafím len ja na debilov debilných?
@renka40 budem rada ak popíšeme 🙂

renka40
autor
31. jan 2014

joooooj! tak to je veľmi smutné! Môžte podať námietku, že nesuhlasíte s týmto súdnym znalcom, lebo jeho názor nie je nestranný!!!! Nesuhlasíte s jeho posudkom, keďže jeho pacientom je najbližší príbuzný s manželovej strany !!!!! Nech si vyšetruje svokru aj mužovu sestru! Predsa to majú v rodine! asi by som to spomenula aj na súde aj na cirkevnom !
Nezúfajte. Možno si treba prejsť takým trápením aby sme boli vždy silnejšie a silnejšie práve voči tým debilom!

visteria
31. jan 2014

@renka40 nene to nebol súd.znalec ,ten nás len čaká ,toto bola odporučená dr. od pediatra, pretože maličká je stále rozbitá.

sandracs
31. jan 2014

@visteria Povedz to pediatričke a žiadaj nový lístok i inej psychiatričke. Ani sa mi nechce veriť taký neprofesionálny prístup 😖

renka40
autor
9. feb 2014

dnes ide na Nova cinema film ,, Dosť" stále si ho rada pozriem a samozrejme záver je najlepší!!!! Môj ex sa ma pri pozeraní toho filmu spýtal, či aj on je taký. Odpovedala som, že áno. Myslíte, že sa zamyslel a zmenil sa ?! Sviňa bude stále sviňa!

kiki68
9. feb 2014

Ja neznasam tyranie kohokolvek a cohokolvek a toboz nie zeny... 😠
Krasne napisane ten uvodny prispevok, velmi vela zien,co preslo ci uz fyzickym alebo aj psychickym tyranim sa citi byt vinnymi za nieco,co vobec nemaju na svedomi. Mna desia tie posledne priapdy,co citam v spravach, pritom by sa tomu urcite dalo nejako predist. Nasa spolocnost a nielen nasa,ale aj v inych castiach Europy je stale dost lahostajna k tomu,ked vidi,ci pocuje nejake prejavy tyrania a to je velmi nebezpecne. Dufam,ze raz toto prestane,ze raz prestanu byt muzi take precenovane a egocentricky vychovavane bytosti a potom hadam bude vacsi pokoj. Dovtedy to bude boj a risk,pretoze vela tyranov sa spociatku javi ako super princ na bielom koni...

mama996
11. feb 2014

@borsanh ahoj mas pravdu,treba sa postavit na svoje vlastne nohy aj ked to niekedy neni jednoduche,a treba si verit

borsanh
11. feb 2014

@mama996 Presne tak 🙂 Všetko sa dá, i ked začiatky nie sú ružové ale pôjde to a deti za to stoja!!!

pemasinika
12. nov 2014

Tak toto som čítala so zatajeným dychom, akoby som to písala ja 🙂
Presne toto som ja cítila, keď som od tyrana pred štyrmi rokmi so štyri deťmi odchádzala!!!
Ale úplny pokoj nemáme, dobrý psychopat sa o to stále postará. Splieta pavučiny, kým jeho to baví, ja som z toho už pomaly na prášky. No hádam raz bude aj tomu koniec. Ďakujem za tvoj článok.

renka40
autor
12. nov 2014

@pemasinika bude tomu koniec! Tí hajzli vedia sužovať! Ja viem. Akoby tomu nebolo konca... ale netreba cakat ani na to ci ho to unavi, ale skôr sa tomu postavit tak, ze si ho nevsimas. Nic ho tak nenasere ako ignoracia! Oni su takí sebci, že su zaťažení len na seba a myslia si, že so vsetkym zatocia. Skutočne treba mať pevné nervy aj na to, nevsimat si ho. A ignorovať všetky jeho protivenstva... ono sa to vsetko po rokoch obrati proti nemu

mava1
13. nov 2014

Dievčatá, som rada že pokračujete v tejto diskusii....renka 40 - ako keby som čítala o sebe, ja som od manžela odišla pred 3 - mi mesiacmi, tiež k rodičom, ku ktorým mi manžel zakazoval chodiť, tiež počúvam výčitky, ale pomáhajú koľko sa dá. Teraz bojujeme o dcérku, ktorá má sedem rokov. Ale chodím do práce, kúpila som nové auto 🙂 a dúfam že to pomaličky pôjde. Manžel útočí už aj na moju mamu (nevideli sa šesť rokov), ktorá našťastie neuverila jeho klamstvám a to ho nahnevalo. Dala som žiadosť o rozvod, ale bojím sa že nám dajú striedavú starostlivosť.

renka40
autor
13. nov 2014

@mava1 výčitky časom ustanu, ale o striedavej starostlivosti neviem ako to chodí. Vraj sa deti rozhodujú kde chcú byť.. neviem. Keď sa nevedia rozhodnúť, nastupuje súdny znalec psychológ, ktorý to posúdi. Treba mu zaplatiť 290€ ty, a 290€ bývalý. ( dobrý biznis! Ne?!) Viem to z pravej ruky. Môjho bývalého bývalá žena o to žiadala aj on, a nedávno mi poslala ofoteny posudok. Môj bývalý z toho nakoniec vyšiel ako psychopat 🙂 asi to radšej nemal žiadať to vyšetrenie. Teraz to koluje medzi všetkými jeho bývalými 🙂 co majú s ním deti a nesúhlasia ani s návštevami 🙂

renka40
autor
4. feb 2015

@stanulienkat trochu neskoro, zdá sa, že som ti vtedy neodpovedala 🙂 mám šťastnú rodinku a teraz krásne dievčatko 🙂

katkavan
3. nov 2016

Pozdravujem vsetky nestastne mamicky...Pracujem v zariadeni,kde poskytujeme docasne ubytovanie hlavne pre tyrane matky s detmi.V pripade potreby,zaujmu ma kontaktujte.

Strana
z2