Ufrflaný chlap
Ahojte, bola by som rada, ak by ste mi napisali vas nazor na naše spolužitie s manzelom. Mame jedneho
2 ročného syna, byvame sami v 3-izb. byte.
Moj manzel nepije, nefajci, miluje nasho syna, a nema problem vyvesat opranu bielizeň, vytiahnuť z umývačky, a obcas niečo navarit. Skratka nie je to ten typ, co len frfle a nic nerobi.
Ale teraz k veci. Mozno by som chcela prilis vela, preto sem aj pisem. Ale on je stale nespokojny, , stale ma za nieco ritizuje. Vlastne, ked sa nad tym zamyslím, sam od seba mi nepovie nic, nic neutralne, nic pozitívne, iba kritizuje. Pritom su to maličkosti, ma poznamku k tomu, kedy otvorim vecer okno, kedy pustim klimu, ako krajam zeleninu, ked syn nieco urobí a ja som s nim doma, nemam oci vsade. A uz mi to vycita. Nebudem tu vypisovat konkrétne príklady, ale manzel mi niekedy v nasej domacnosti pride ako nonstop ufrflana svokra, ktora vie vsetko najlepsie. A mna ide z neho uz pomaly porazit. V spoločnosti je mily, sympatický, pekny chlap. Doma sa usmeje akurat tak na syna,.inak je vazny, o tom, ze by rozosmial mna, alebo o dobrej nalade, to ani nehovorim.. Sex mame tak dvakrát za tyzden, vacsinou z jeho iniciatívy, ale nikdy som ho neodmietla, sex je asi jedina vec, ktora nam ako tak funguje. Prosim vas mate niekto takéhoto chlapa doma?
@bodka70 súhlasím s tebou, že človek nemôže zmeniť niekoho iného 🙂 z jej príspevku som ale mala pocit, že to tak nebolo u nich odjakživa a preto niekde musí byť príčina, prečo je taký.. a chlapi sú vo svojej podstate veľmi jednoduchí 🙂 a aj im môže niečo vo vzťahu chýbať a takto sa to môže prejavovať 🙂 ak je taký odjakživa, tak nemá význam snažiť sa niečo meniť, akurát sa nad tým povzniesť.. ak majú dieťa, je ale možné, že mu proste nevenuje toľko pozornosti ako predtým.. chlapi to nevedia pomenovať, ale cítia sa nespokojní..
z mojej osobnej skúsenosti viem, že to zaberá.. a nemeníš tým jeho ale seba, svoje správanie k nemu, vždy to prinesie ovocie ak ideš pozitívnou formou a nie negatívnou - výčitky, hádky irónia, sarkazmus.. to chlapom začne neskôr tak strašne vadiť, že sa poobzerajú po úcte niekde inde ☹
@bodka70 ano, na to som zvykla reagovat tym, ze jasne, nabuduce to uz nespravim..tyzden sme tak chodili okolo neustlatej postele, lebo to som zvykla robit ja a on stale kritizoval sposob, akym som to robila..tak som ju jedneho dna proste prestala ustielat a ked sa pytal preco, povedala som, ze preto za ja to neviem..potom prisiel na to, že bud to proste budem robit podla seba, alebo si to moze robit sam a funguje to jak zazrak..ale je pravda, ze deti este nemame a ak by mal narazky na vychovu, to uz by som asi niesla tazsie..caka nas to o par mesiacov, uvidim ako sa s tym popasujeme 🙂
@prevenar
@mindy112 žienky u nás to isté...😘.ano na zaciatku bolo všetko krásne ale keď sme sa vzali tak si mysli.že som jeho matka dobre.že ho nemusím kojiť😂 no veĺa.veĺa ...asi to by som knihu napisala..neskutočny sobec...takže neni to len u vás🌷a tie blbe komentare čo tu čítam akeho si si vybrala tak máš atd.si nevšimaj musia byť aj rípalky🦂🕷🕸 to by bez toho tu nebol ani jeden článok..takže pevné nervy žienky🍹🥂🍾
@pininka keby len kámoši a kolegovia...ale aj svokruša že aký super chlap je jej synáčik.... boli sme pred pár týždňami na oslave a svokra len chválila a chválila stále a furt do nebies....ach jaj....🙄
myslela som si svoje....😉
@modravlna veľmi sa mi páči ako si napísala, že pochádzate z 5 súrodencov a veľa ste sa smiali. Podľa mňa to je dôvod, prečo ste aj spolu, dopĺňaš v jeho svete tú spontánnosť, veselosť, smiech, radosť, vášeň. Tieto tipy to nevedia vypovedať. Majú svoj svet a v ňom pravidlo, že keď kritizujú, dávajú ti tým predsa najavo, že im na tebe záleží, nepoučovali by predsa niekoho, kto im za to nestojí. Jeden manžel svojej žene nepovedal 3O po svadbe, že ju ľúbi, ale započul ako sa na to sťažuje kamarátke do telefónu. Vysvetlil jej, že jej to predsa povedal v deň svadby, a keďže sa na tom nič nezmenilo, tak tú informáciu "neaktualizoval" :D ja ich volám, že sú to tragédi. Ale potrebujú nás, inak by bez nás pomreli. A je pekné, že na syna sa vie usmiať, to je jasné svetlo na konci tunela. Len mu skús ešte nadhodiť, že to, ako sa správa a rozpráva s tebou, bude preberať aj váš syn v komunikácii so svojou budúcou ženou a chcela by si, aby videla aj ako ťa chváli, aby vedel dávať komplimenty a aj ich prijímať aj vás syn. Držím palce.
Moj tiez frfle a ked je ticho a pasivne negativny ( ked viem ze frfle si v hlave že tu je smietka a henta hračka je v kupelni druhy den ) tak si mysli ze aky je super ze mi nic nepovie Lebo mala je chora 3noci som snou prebdela a este by som mala mat super poriadok? Jemu vadi nieco no nezohne sa ani za svet aby to dvihol. Tvoj aspon navari 😊Moj je Jamie Oliver ale len v svojej hlave kritik mega. Nastastie nie Len na moje varenie ani na Sk mu nechutilo skoro nič že maso je divne a jedla moc syte a tažke knedle su fuj dokonca moja mama super vari a chutilo mu Len par veci rizek a vegetarianske fasirky. Jeho mama onicom kucharka ( talianka) spageti 6x za tyzden ty kokos ked mu urobi hrybiky z konzervy osmahnute s hrachom z konzervy plny hrniec akoze obed tak to je mnamka 🤣Este nezje nic zo vcera vsetko musi byt uvarene tesne nez si sadne k stolu. Cesnakovu polievku v reštike v bochniku som mu objednala okoštoval a poslal to preč že to chuti ako voda v ktorej umyvaju riad 🙈Ze on vie ako ma dobre jedlo chutit. Ale fast food je ok. Prvy rok som bola "Bohyna" a skoro vzdy som mala pravdu. Teraz Len on vie vsetko naj ako jeho matka😆Myslim ze ked je žena doma na materskej tak su urcite veci ine. Ked nie je v praci ocakava sa ze bude super navarene vylešteny dom a žena nahodena krasna v super naladicke Lebo starat sa o deti predca nie je namaha neunavi netreba sa im venovat hrat učit ich to sa spravi asi same🙄Ona sa cele dni len hra s krasnym rozkošnym dietatkom mala by byt štastna ako blcha. Kym on sa musi v robote aj s par blbcami zapodievat a živit rodinu a furt nie je dobre on sa chce doma najest vyložit nohy relax mozno sex a doružova sa vyspat. A ta žena furt nieco chce kecà este aj pri večeri hnet ako dojde domov ma nejake požiadavky nudne story o tom čo dieta urobilo v parku citatuje čo jej kto povedal a este si mysli že on by mal počuvat a reagovat Lebo ona sa v podstate cely den nemala skym bavit iba o jednorožcoch atd. Vsetko bude ine ked budu deti v skole zena v robote zas bude trochu medzi ludom volnejšia vzacnejšia aj financie ine ..
@deti95060810 😂
To jeho kritizovanie je zlozvyk.. keby mna takto muz kritizoval tal by som ho kopla doriti a nasla by som si takeho co fajci a nesklapa dosku na wc ale objimal by ma a hovoril mi ze ma lubi a kde tu pomohol ked by som ja nemohla 😅
@modravlna hmm ..vies ako ..nikto tu nepozna ani jeho ani teba ..takze. vo vseobecnosti plati ,ze zaklad cloveka sa nemeni. ludia sa na zaciatku vztahu radi pretvaruju ..a tato pretvarka casom vyprcha ..je na na schopnostiach / zodpovednosti kazdeho ci si da namahu do hlbky spoznat druhu stranu.
jedine co by som ti v tejto situacii poradil je uprimna komunikacia . treba predostriet problem , aby druha strana chapala do akej miery ta trapy a tak isto si s pochopenim vypocut druhu stranu. mozno sa na niecom zhodnete a celu situaciu vyriesite k spokojnosti kazdeho.
drzim palce.
@prevenar ano, je to tak, on sa nezmenil, len sa vedel viac ovladat, ked videl ze mi to vadi, tak viac ma tak nekrirtizoval, alebo len malo, co bolo znesitelne.
Ja som mu uz povedala, co ma trapi, aky je, ze som cele dni sama len s malym, a ze ani by mi to tak nevadilo, keby mi neprišiel domov, vecne oduty chlap, ktory mi chce pomaly diktovat ako mam dychat. Ale z jeho strany sa nedockam odpovede, ani co ho zoziera, co mu vadi, ked sa tak sprava. Tak som uz rozmyslala, ze musim zmenit ja svoj postoj a nenechať sa nakazit jeho pesimistickym názorom na svet a jeho "odporucania" ku kazdej cinnosti ktoru robim, brat jednym uchom dnu, druhym von. Len nie je to vzdy jednoduche.
@modravlna noooo toto mam domaaaaa 😀 prenho to je nevinna poznamka iba. "To uz nemozem ani nic povedat?!" "jaaaj a ty si to este nevyvesila?" (takym tym jemu vlastnym tonom) "toto tu bolo dobre nap...rt polozene" (pritom dobre vie ze som tu vec tam dala ja). "Boze zase tu je bordel, nemam si ani kde veceru urobit" ( rozumej jeden spinavy tanier s priborom polozeny na linke)... A podobne sra*ky. 😀 s tym rozdielom ze my sa vela smejeme aj sa mojkame a a podobne. Tak niekedy kvoli tomu vybuchnem ze ked mu vadime a vadi mu vsetko co robim tak tu byt nemusi. Ale ked mam hormony akurat v dobrej hladine tak odbavujem veci stylom ze: mozem tu otvorit okno? Chces nechat odtiahnute alebo zatiahnute? Chces zemiaky na vacsie kocky alebo na mensie kocky? A podobne. Niekedy to ide na nervyale tak nikto nie je dokonaly a ked si to spocitam tak to je zatial detail, ktory prevysuje vela inych dobrych vlastnosti. Ja mam tiez vela chyb. Mozno iny chlap by nefrflal, ale zato by sa nevedel hrats s detmi, alebo by nepomahal,alebo by som mu vsetko musela vysvetlovat alebo pisat aby neumrel s detmi ked odidem z domu... Ber to s nadhladom. Ber to ako projekt pracovat na sebe 😀 a cvicit trpezlivost 😀
@modravlna "ano, je to tak, on sa nezmenil, len sa vedel viac ovladat, " ..vidis to ..tak ako som to odhadol - extremne zly vyber partnera / otca svojho dietata , ale bol to tvoj vyber. cize ..mas to co si si sama vybrala. ..cas sa zial vratit neda, takze ti neostava len nejak kracat dopredu , dufam ze aspon ponaucena do buducnosti. ludia zvyknu rovnaku chybu opakovat do nemoty , kedze si ani nepripustia ,ze nejaku vobec spravili. vacsinou sa to nesie v duchu za vsetko co sa mi deje moze niekto iny, len nie ja . (bez ohladu na pohlavie)
tragedia, ze si to nezacala riesit este pred tym dietatom. teraz to bude 100x narocnejsie . zelam ti, aby si nasla najlepsie mozne riesenie v danej situacii.
@modravlna tento posledny tvoj prispevok ako by som ja pisala ked som raz nanho takto vybehla. Ze naco ide domov taky oduty, ze len tu kazi naladu aj mne aj malemu. Presne toto som mu hovorila aj s tym dychanim. Minule pindal ze ako nahlas curam lebo to clupe roo do tej vody 😀 to uz som nemohla,len sa smiat na tom, tak som mu vysvetlila ze ja to tiez neznasam ked to clupe ale bohuzial nemam bimbas aby som si s nim mohla mierit kade tade 😀
@lucilaines no to je super taktika 😂😃
@modravlna mna zaujala veta, a tej sa chytim, ohladne sexu - z jeho iniciativy. Prevezmi cajstejsie iniciativu ty, mozno aj nejaku novu kosielku, iny styl ... nieco co ho zaujme, bude ine a s usmevom sa na to vrhnete. Mozno na dalsi den pride z prace sice uchmureny, no ked si spomenie na vcerajsiu noc sa usmeje a co ty vies... mozno to pomoze. Nejaka zmena, ktora sa vymyka stereotypu...
@pininka toto su rovnake znaky takychto chlapov 😀 moj tiez, ked nieco spravi zle, prve co povie okrem nadavky je poznamka, ktora poukazuje na to, ze za to mozem ja. bud som akurat nieco povedala a nesustredil sa, alebo som nieco zle dala a mu to zavadzalo, alebo ze som mu mohla aj skor povedat ze to robi zle... (lebo ja len jeho spehujem co robi a ako robi...) no komedia 😀
@modravlna toto som mala ja s ex katastrofa vždy prišiel zo zlou náladou ako keby som mu niečo spravila a keď som to chcela riešiť tak sa nedalo nijako samozrejme mi to začalo vŕtať hlavou aj som začala žiarliť... Ono teraz keď si na to pomyslím viem len, že už ma nemusel neriešil šla som mu na nervy a nakoniec sa všetko obrátilo voči mne.. No teraz som za to neskutočne vďačná som happy, že sme sa rozviedli pretože takého sebca a narcusa je treba hľadať.. To samozrejme nemusí byť tvoj prípad treba komunikovať ak sa nedá dať ultimátum máš tiež dosť celý deň no ak sa ani tak nebude dať bohužiaľ realita je, že bol taký vždy a iný nebude.. Je len na tebe, ako sa k tomu postavíš, držím prsty.. Upozorňujem ak začneš byť nešťastná ty treba riešiť
Držím prsty
Aaaach, mam doma podobny exemplar! Aj ked vie, ze mi to vadi, tak sa snazi nic nehovorit a vtedy mu to na tvari vidno, ze vo vnutri trpi :D
Moj muz je uzasny... A z domu si doniesol otcovu frflavost. Veci su dobre, ale.. On ich vie lepsie 🙂 ked varim a pride ma poucovat, polozim noz, dam pusu s usmevom, nech to urobi sam.
Ked ochutna a povie, je to uzasne, ale... Vzdy je nejake ale... Pretoze akokolvek je to super po mojom, neni to po jeho. Tak mu poviem nech papa a nehovori :D
Najnovsie mame pravidlo 20sekund..ze ked nieco chce ofrflat, nech sa zamysli, ci to je na nieco dobre a hovori az potom.
A zabera to :D eate ma tak poinformuje, ze 20sekund a ja viem ze ho mam nechat lebo ma tazku chvilu a spracovava. Je vtedy natlakovany riadne :D
Vacsinou potom nepovie nic uz.
Ale on sa teda zmenit chce, je to to, co videl u rodicov a vie, ze je to naprd.
Inak zvelicenie a obratenie na srandu tiez zabera u nas. Ale mega zvelicenie to musi byt.
Vacsinou ho s laskou stopnem, upozornim, ked nemqm naladu, tak mu kontrujem nejakou kravinou, co spravil on s tym, ze ja som mu na to nic nepovedala. Napr uplne novy stolik v obyvke pri skladani cely doskrabal. A ja nie som typ co place nad rozliatym mliekom. Stalo sa, no nic uz. Nenadavam, neriesim.
Ale pouzijem to proti nemu a to mi tiez zabera v zmysle, ja do teba nerypem, ked cosi pokazis, oplacaj mi to :D :D
@pajinka91 aaano, ich to boli :D
@mischelin89 Óh môj bože. Môj muž takýto nebol, ale vekom to prichádza, ja som si myslela, že z otca nemá pomaly nič, že svokor je proste frfľoš, ale ako roky idú tak on začína mať rovnaké maniere.
Presne si to vystihla v tvojom komentári. No ja začínam teraz robiť tak, keď sa mu niečo nepáči, ako krájam, ako niečo v kuchyni pripravujem, tak nech sa páči poď sem a urob to 🙂
hm, že zlý výber partnera....už zas? žeby som sa zmýlila dva krát???? 😉
@mrkvicka060 presne, aj ked nahodou niesme pri tom tak je to nasa chyba ze sme im nepomohli...
To nezijete s mojim ex??? 🙂 rozumiem Vam, vsetko super bolo, ale EX je dolezite🙂 pevne nervy
Najradšej mám také typy, keď on môže stále poučovať a frflať a keď zacíti sebamenší náznak kritiky smerom k jeho veličenstvu, tak ako keby sto čertov do neho vošlo.
A niekedy stačí len otvoriť ústa, ešte človek ani nič nepovie a on už zaujme obranno-útočný postoj...
ach jaj... vystreliť na Mars, nech sa tam vznášajú vo svojej dokonalosti a nedotknutosti 😬
@miriam439
@stelak
@pininka
@deti95060810
@tykat
@alexi2211
@mischelin89
@pajinka91
@danicabbb
@mrkvicka060
@janula12345 žienky, naozaj velmi pekne dakujem za vsetky vase komentáre. Aspon viem, ze v tom nie som sama. A urcite ste mi pomohli pozriet sa na to viac s nadhľadom. Dufam, ze mi to dlho vydrzi.😃

@modravlna ...mas takeho, akeho si si dobrovolne vybrala. ak sa ti nepaci, mala si si vybrat ineho, v dobe ked bol na to priestor. (predpokladam ,ze ta nepredali za tavy, ako v pakistane)
cize otazka je , preco si si vybrala zrovna tohto z tych vsetkych ? ..to netusim, ale ty by si mala vediet .