Ufrflaný chlap
Ahojte, bola by som rada, ak by ste mi napisali vas nazor na naše spolužitie s manzelom. Mame jedneho
2 ročného syna, byvame sami v 3-izb. byte.
Moj manzel nepije, nefajci, miluje nasho syna, a nema problem vyvesat opranu bielizeň, vytiahnuť z umývačky, a obcas niečo navarit. Skratka nie je to ten typ, co len frfle a nic nerobi.
Ale teraz k veci. Mozno by som chcela prilis vela, preto sem aj pisem. Ale on je stale nespokojny, , stale ma za nieco ritizuje. Vlastne, ked sa nad tym zamyslím, sam od seba mi nepovie nic, nic neutralne, nic pozitívne, iba kritizuje. Pritom su to maličkosti, ma poznamku k tomu, kedy otvorim vecer okno, kedy pustim klimu, ako krajam zeleninu, ked syn nieco urobí a ja som s nim doma, nemam oci vsade. A uz mi to vycita. Nebudem tu vypisovat konkrétne príklady, ale manzel mi niekedy v nasej domacnosti pride ako nonstop ufrflana svokra, ktora vie vsetko najlepsie. A mna ide z neho uz pomaly porazit. V spoločnosti je mily, sympatický, pekny chlap. Doma sa usmeje akurat tak na syna,.inak je vazny, o tom, ze by rozosmial mna, alebo o dobrej nalade, to ani nehovorim.. Sex mame tak dvakrát za tyzden, vacsinou z jeho iniciatívy, ale nikdy som ho neodmietla, sex je asi jedina vec, ktora nam ako tak funguje. Prosim vas mate niekto takéhoto chlapa doma?
Snaha vyhoviet druhemu, aby nefrflal nikdy nepovedie k zlepseniu 🙂 Skor naopak, ziska pocit, ze frflal opravnene. Ani stopnut "Nefrfli!"nepomoze, lebo este stale nevidi dovod, mysli, ze je frflanie opravnene, len druhemu neprijemne, ale napravat by cloveka chcek tym frflanim stale. Preto sa mi velmi paci, co napisala @montemotherone - treba s laskou a s vtipom zrkadlit. Zahrat sa tiez na komentatora a kritika a frflosa. A potom uzavriet dohodu o nefrflani a vzajomnom podporovani, komplimentoch, pozitivnom hodnoteni, objimani... Vypestovat si zvyk z pozitivnych veci, ak neprichadzaju sponntane, naucit sa to.
@jumama áno, znie to divne, ale fakt sa to dá nacvičiť a pravidelným opakovaním zvnútorniť tak, že to pôjde aj prirodzene 🙂
@montemotherone "u chlapov a vo vyššom veku je frflanie už súčasť rôznych diagnóz" ja toto mám odsledované v okolí, "zlomí" sa to niekedy po 60tke aj u celoživotných optimistov - začnú byť nervózni, ľahko unavení, ufrfľaní.. :( tak, ako sa kopia drobné fyzické boliestky do tých väčších :( U žien mám dojem to ide tiež, ale nie tak skokom, takže si to pomenej všimneš, resp. dostaneš čas sa prispôsobiť (alebo ignorovať) :D
@montemotherone problem je ten, ze on by to kludne vsetko urobil. Zobral by a nakrajal. Ale aj ja chcem nieco robit 😀 a aspon si oddychnem trochu lebo on zabava deti kym ja uvarim. Ale samozrejme, ze ma pridu niekolkokrat skontrolovat, ze co tam vsetko pridavam a "ci to nahodou nie je riedke" alebo "fuha riadne vela zeleniny si tam dala" 😀
Ja mam doma to iste
@duun mám pocit, že ženy to zomelie počas prechodu. Potom buď "naskočia", alebo idú dolu 😕 inak ešte u tých chlapov, mám dvoch takých susedov. Obaja po 60. Obaja začínajú ránko v krčme. Aj keď by si to do nich vôbec nepovedala. Je vidieť, ako ich ten vek a všetko okolo začína ťažiť... :-/
@modravlna aj ja mám takého... keď bude po svojom dedovi tak dôchodok s ním bude riadny hardcore :D len oni to asi tí chlapi myslia v dobrom...... že chcú poradiť ako máš krájať zeleninu, lebo to ako to robíš, veď to je nelogickéééé :D alebo ja varím dobre, ale mám strašne zlý systém používania jednotlivých pracovných nástrojov (hrnce, mixér, denko...) pritom :D
@zuzanapjat ooo moj bože, presneee, ja tiez robim všetko nelogicky a preto mi chce poradit😃. Vsak on chudak vlastne ani nemoze za to, ze to robim nelogicky a on mi tym pádom musi poradit. 😂
No toto bolo aj u nás a veľmi ma to hnevalo. Ak nieco nebolo na svojom mieste- výčitka. No ja som si povedala dost. Aj ty mozes pomoct ked hundres. A ja som začala frfľať tiež 😁 a ja možem teraz povedať, ze sa to zlepšilo. On tiez nema raad ked hundrem na niečo, čo sa týka jeho a teda nehundre ani on. Ozaj odporucam HUNDRAŤ, VED ked to vie on, nech si to vypocuje aj od svojej zeny. Ci mu to bude príjemné 😂
@modravlna mna ten moj vedel sekirovat kvoli tomu ze mu nezlozim boxerky na tretiny ako on chce ale len na polovicu. Svojho casu boli taketo chujoviny na rozvod - kazdodenne vycitky ma frustrovali a deprimovali. Teraz si sklada boxerky sam a s usmevom 😉 Inak tiez uprace, vyvesi pradlo a tak. Ale podozrievam ho ze nie preto aby mi pomohol ale preto ze ho to irituje. Proste puntickar. A ja oproti nemu bordelar. Dlho nam trvalo kym sme pochopili ze nasim poslanim je hladat stred - ze preto sme spolu 😉 a inak humor mame spolocny...taky rypačsky ...povie mi "Blaženko ja Vas asi miluju" a ja jemu "Ja Te miluju i bez penez"
@zuzanapjat ja od isteho casu nerobim palacinky. Tolko mi asistoval za zadkom: hrube to robis, vela oleja, stis to...az som drbla panvicu o sporak a teraz je to uz 8rokov co palacinky robi on 🤣
@romiada Môj je v znamení panny ..... :D už rokmi trošku sa ukľudnil, lebo nemal na výber, musel sa zmieriť s tým, že niektoré veci ostanú nelogické. Ale sranda je, že aj keď má niekedy bordel vo veciach, tak to nie je bordel, ale proste to je jeho systém v ktorom sa vyzná.
@romiada ale úprimne... ja naozaj si spravím strašný bordel keď varím. Cibuľu napr. ho zavolám nech mi pokrája, lebo fakt to vie lepšie. Kopec vecí robí on sám, sám si perie, povešá, naloží-vyloží umývačku (inak naložiť umývačku tiež vie lepšie... on do umývačky dá 2x toľko vecí, než sa zmestia mne a je na to strašne hrdý). Keď chlap je taký, že nefajčí, nepije, nenormálne starostlivý otec a manžel.... tak to nie je nič závažné. Môj exmanžel doma robil veľké H a malé o. Nebol starostlivý ani manžel a už vôbec nie dobrý otec.... takže domov mi nosil len špinavé prádlo, najesť sa a vysrať... a ten keď prišiel s tým, že prečo som nelogicky zavesila jeho bundu na vešiak, tak keby neboli zákony a tresty, tak ho zabijem s panvicou. :D
@modravlna inak na mojho manžela funguje keď mu vždy poviem ZAS FRFLEŠ. Tiež som mu x-krát musela povedať, že negativizuje ostatných a znepríjemňuje svojím frflaním deň a pohodu niekedy aj nám. A asi sa trošku uvedomil, lebo občas začne vetu: viem že stále Frflem, ale....😀😀 ale inak (keď ho nič nejak extra nepopudí - neporiadok, správy v telke😉) tak sa to s ním dá vydržať a tiež je z neho milý, pekný chlap
Frfle na teba kritizuje a nemá dobrú náladu. To iste by som začala ja do neho parat. Čo sa máš smiať a hodiť rukou a ďakujem miláčik zas si si rypol??? A vo vnútri sa pretvarovat? To dokedy toto dokážeš?? Vráť mu to a poriadne od srdca mu povedz nech s tým láskavo prestane a začne sa kontrolovať lebo budeš robit to isté voči nemu a zlá nálada sa prenáša z neho na teba a potom celá atmosféra bude na nič. Nikomu nedobre padne keď do neho rypu. Nedokázala by som s takým človekom byt v pohode.
niekedy pomáha šoková terapia, nedať sa stiahnuť jeho náladou ale: objať, dať pusu, a povedať Ty môj frfloš jeden...na môjho to zaberá, sem-tam zabudne prečo frflal, až mám pocit že si tým frflaním chce takto vydobiť presne túto moju pozornosť 😀

@mrkvicka060 "chceš zemiaky na väčšie, alebo menšie kocky"?! 😂 To ma pobavilo... A čo takto "nakrájaj si zemiaky ako chceš" ...😉 Táto veta je efektívna a liečivá pre všetkých frfľošov, bez ohľadu na hormonálnu hladinku ženy 😉
@modravlna rovnako by som ti radila reagovať aj na toho tvojho. Nič lepšie, ako zážitkové učenie a priestor na vlastnú sebarealizáciu neexistuje 😀 A potom ešte "zrkadlenie". Funguje na malé deti a rovnako aj na chlapov. Môj muž, dokázal dookola komentovať, čo už všetko urobil. Od zatĺkania klinčeka do steny, cez vyloženie umývačky až po zarobenie väčšieho platu ako ja 🙂 Tak som začala robiť to isté a dopadlo to tak, že sa ani nedostal k slovu. Zrazu videl ten nepomer všetkých tých činností v domácnosti, zistil, že kuchynská linka sa musí v priebehu rokov umývať aj zvnútra, že dvere, kľučky, lampy, parapetné dosky nemajú zázračné odpudzovače prachu a špiny, ale občas ich treba umyť... Tiež zistil, že pôrod, čiže vytlačenie melóna cez otvor pre orech, je výkon, za ktorý by ma mal dokonca života nosiť na rukách. Rovnako že to, že jeho deti ho milujú a vedia vôbec kto je, aj napriek tomu, že ho vidia hodinu denne, nie je len jeho zásluha. O dojčení a vstávaní k nim, ktoré ho vždy obišlo, aby sa mohol ráno čerstvý venovať zarábaniu svojho "vyššieho" platu bol tiež pravidelne informovaný. Takže veľmi rýchlo si nastavil aj svoje hodnotiace parametre na mňa a bol rád, že je rád 🙂 Teraz je už peknú chvíľu pekný chlapec. Ako dlho mu to vydrží neviem, lebo hormóny robia neplechu aj u chlapov a vo vyššom veku je frflanie už súčasť rôznych diagnóz... 😕 Ak frfle mladý človek, to nie je dobré znamenie. Niečo s ním je a mal by si to v hlave usporiadať. Bude len horšie 🤔