Ukričaný manžel - cholerik
Môj manžel pri každej možnej blbosti kričí alebo zvyšuje hlas . Viem že sa nezmení , najprv som kričala tiež , teraz odchádzam z izby - ignorujem. Myslíte že také manželstvo má budúcnosť ?
To pred tym nerobil?
Ked sa s tym naucis zit tak preco nie? Nie je jediny cholerik na svete...
davaj mu rano magnezko, nech skludni hormon
Normálne by som si dala štuple do uší...
Nahrávaj ho vždy na mobil a posielaj mu to keď odíde do práce, nech si spríjemňuje cestu.
No neviem tiež nad tým rozmýšľam pretože to aktuálne mam doma a uz to predstavám zvládať psychicky
Takže môže sa to mierne okresat, ale výraznejšie to k lepšiemu nepôjde ak on veľmi nebude chcieť na tom popracovať.
Bude kričať resp sa ľahko rozčúli aj neskor voči deťom.
Sú ľudia čo sú ako tzv.taliani. všetci kričia, ale nikto z nich si to extra k srdcu neberie. Takže fungujú v pohode.
Tebe však tento spôsob komunikácie vadí.
Skúšala si aj inú formu z tvojej strany okrem kriku a ignoracie? Použiť kľudný a hlas a požiadať: Nekrič, ja počujem.
Ja na teba nevrieskam kvôli ničomu, a to isté očakávam od teba.
Preháňaš.
Áno, máš pravdu, ale to nie je dôvod vrieskať
Na argument, že ty si ho vytočila, kľudným hlasom: nie, vytáčaš sa len a len ty sám.
Ja sa chcem dohodnúť a ty?
Ak ide o nevyznamnu vec, tak hneď pri štarte: áno máš pravdu.
Ak neprestane, tak odijst, ale potom v kľude sa vrátiť a prebrať to.
Ale je to náročné hlavne ak je to typ Ferrari, že z 0 na 200 za 3s.
Pokiaľ nemáte deti, ich príchodom sa to vyostrí. Tu by som zišla z kratšej cesty.
Skus dať pár príkladov jeho reakcií.
Chudák tie ( zrejme ešte nenarodené) deti.Bud to začne riešiť s odborníkom alebo by sa tých detí do mňa nedočkal.Teda ja by som sa do takej situácie nedostala.cholerik sa dá odhaliť ešte počas randenia a k manželstvu by som nikdy nedošla.
Ak nemáte deti odišla by som nežila by som s takým. Moja bývala spolužiačka mala takého muža ochorela s toho psychický. Aj sa liečila na psychiatri a je invalidná. Podľa mňa všetkého veľa škodí aj ten najtrpezlivejši človek raz povie dosť.
No príklad . Dnes upravoval a ja som kúpala dieta . A on vysipal celý kočík a dal ho pred dom. A ja že počuj ty tak upratujes že robíš ešte väčší bordel . A on už hneď vrieska že si ho vôbec nevazim. A nevidím čo všetko robi
A tvoja poznámka bola k čomu dobrá? Čo konkrétne si chcela docieliť? Ak si chcela, aby to nenechal tak, mala si jasne a vecne povedať. Zlato prosím ťa, nezabudni odpratať aj tie vysypané veci z kočiara.

Vekom sa zhoršuje sluch, ak vydržíš tak ti to potom už nebude tak vadiť.