Ukričaný manžel - cholerik
Môj manžel pri každej možnej blbosti kričí alebo zvyšuje hlas . Viem že sa nezmení , najprv som kričala tiež , teraz odchádzam z izby - ignorujem. Myslíte že také manželstvo má budúcnosť ?
Nahrávaj ho vždy na mobil a posielaj mu to keď odíde do práce, nech si spríjemňuje cestu.
No neviem tiež nad tým rozmýšľam pretože to aktuálne mam doma a uz to predstavám zvládať psychicky
Takže môže sa to mierne okresat, ale výraznejšie to k lepšiemu nepôjde ak on veľmi nebude chcieť na tom popracovať.
Bude kričať resp sa ľahko rozčúli aj neskor voči deťom.
Sú ľudia čo sú ako tzv.taliani. všetci kričia, ale nikto z nich si to extra k srdcu neberie. Takže fungujú v pohode.
Tebe však tento spôsob komunikácie vadí.
Skúšala si aj inú formu z tvojej strany okrem kriku a ignoracie? Použiť kľudný a hlas a požiadať: Nekrič, ja počujem.
Ja na teba nevrieskam kvôli ničomu, a to isté očakávam od teba.
Preháňaš.
Áno, máš pravdu, ale to nie je dôvod vrieskať
Na argument, že ty si ho vytočila, kľudným hlasom: nie, vytáčaš sa len a len ty sám.
Ja sa chcem dohodnúť a ty?
Ak ide o nevyznamnu vec, tak hneď pri štarte: áno máš pravdu.
Ak neprestane, tak odijst, ale potom v kľude sa vrátiť a prebrať to.
Ale je to náročné hlavne ak je to typ Ferrari, že z 0 na 200 za 3s.
Pokiaľ nemáte deti, ich príchodom sa to vyostrí. Tu by som zišla z kratšej cesty.
Skus dať pár príkladov jeho reakcií.
Chudák tie ( zrejme ešte nenarodené) deti.Bud to začne riešiť s odborníkom alebo by sa tých detí do mňa nedočkal.Teda ja by som sa do takej situácie nedostala.cholerik sa dá odhaliť ešte počas randenia a k manželstvu by som nikdy nedošla.
Ak nemáte deti odišla by som nežila by som s takým. Moja bývala spolužiačka mala takého muža ochorela s toho psychický. Aj sa liečila na psychiatri a je invalidná. Podľa mňa všetkého veľa škodí aj ten najtrpezlivejši človek raz povie dosť.
No príklad . Dnes upravoval a ja som kúpala dieta . A on vysipal celý kočík a dal ho pred dom. A ja že počuj ty tak upratujes že robíš ešte väčší bordel . A on už hneď vrieska že si ho vôbec nevazim. A nevidím čo všetko robi
A tvoja poznámka bola k čomu dobrá? Čo konkrétne si chcela docieliť? Ak si chcela, aby to nenechal tak, mala si jasne a vecne povedať. Zlato prosím ťa, nezabudni odpratať aj tie vysypané veci z kočiara.

Vekom sa zhoršuje sluch, ak vydržíš tak ti to potom už nebude tak vadiť.