Umývanie okien, keď bývame so svokrovcami
Ahojte. Chcem sa opýtať,tie,čo bývate v dvojgeneračnom dome so svokrovcami,či rodičmi,tak umývate všetky okná na dome,či len svoje a tie čo sú spoločné? Ja umývam 15 rokov sama,čo je v cirke 23 okien,no ako tak počúvam okolie,tak každý umýva svoje. Chcela som dobre,veď svokrovci majú 70 nevládzu,no keď sa pozerám spätne,tak ja tie okná umývam od svokrinej 55 😁... Už vtedy nevládala.
Ja umývam tiež veľa oblokov vo viackeneracnom dome aj 6x do roka. Lebo keď sme od cesty, sú špinavé. Ku babke tiež chodím občas umyť obloky, lebo už nevládze. Tiež viacgeneračný dom. A chodila by som umývať aj svokre. A aj 36 oblokov, keby nevládala a bolo jej treba pomôcť.
@sissy27 švagrinej dom postavili rodičia,nakoľko je o 20 rokov staršia od manžela a odmietla bývať s rodičmi
@angel993 som veľmi rada,že si napísala a niekto aj chápe danú situáciu
No mala šikovných rodičov švagriná. Aké dom je tvoj, takze sa musíš starať ty. Nič neurobíš s tým.
Ja som zo začiatku tiež umývala okná v celom dome aj som upratovala každú sobotu som vysavala, umývala, utierala prach aj svokrovcom. Manžel mi samozrejme pomáhal. Ale keď som ostala na rizikovom, nemohla som už také veci robiť a manžel nestíhal, naučila sa svokra sama upratovať a tak je to doteraz 🙂 občas príde švagriná, akože pomôcť, to znamená že vypije kávu, kým svokra umyje okná.
@angel993 80 tisíc a to nie sme ani v polovici
@annamalaga Ty umyvas vela okien aj 6x do roka a este chodis pomahat aj babke? Ale pracovat nikde nemozes, lebo tam treba vela stat a to ty nezvladas? Tak teda waw.
My sme tiež už vrazili okolo 90 tisíc a ešte stále je čo robiť
@angel993 tiež som to robila,kým mi raz nepovedala,že si mám robiť poriadky na svojom poschodí z dôvodu,že som nedovolila do nových plastových vchodových dverí na presklenu výplň byť klince,lebo tam chcela zaclonku 😁
To by ma asi trafilo 😁
a sestru brat z domu vyplatil ? inak ak je dom vas umyvas vo svojom a je uplne normalne ze na vsetkych poschodiach ....
podla mna ti chyba vdacnost .... preco potom nepredate ten dom a nezaplatite z toho svokrocom mensi byt alebo zariadenie ?
A ten dalsi dom ste si na koho pozemku postavili .... ?
Proste neda sa len brat .... a tie peniaze si si investovala do svojho a nie do ich ... ale zjavne to beries tak ako sa ti to hodi ...
@sasa1310 prepac ale to ze syn dostane dom neznamena ze nevesta tam bude do konca zivota muklovat!!!!!
Nema im za to do konca zivota nehodou behat okolo zadku ako si zamanu??? Kks to mas teda zmyslanie. 🤔🤔🤔
Pokial je to ich dom, tak ich pravidla... a nech laskavo respektuje svorka, ze okna 5x do roka umyvat nebude.
Nehovoriac o tom, ze pise ze nemozu si urobit co chcu a ako chcu. Cize de facto su stale iba podnajomnikmi ako keby ...
@lienka.7 to ako fakt myslis vazne ? cely zivot muklovali aby detom zabezpecili a vsetko im dali a maju koncit ako podnájomníci ?
Toto je jasny pripad preco by rodicia nemali dat detom nic .... radsej predat kupit mensie ak nevladzu a peniaze si odlozit ...
ale to by tie deti potom ktovie ako boli ak by sa same o seba museli starat a neuzivat si pohodlie zabezpecenia rodicmi
@nafka0483 tak zase umytie oblokov my určite nebude trvať 10 hodín. A mám nemotornú ruku pajkovať by som nezvládla. Pri oblokoch predsa normy trhať nemusíš či ?
autorka: nečítam diskusiu, fakt sa mi nechce. len jedna otázka. kdesi som zahliadla tvoju vetu: dom dostal manžel..... ty nie si na LV???
@loginexistuje skús navrhnúť rodičom alebo svokrovcom že predáš ich dom a ich presťahuješ inde. Veď to ich pochova. Staršia generácia je dosť naviazaná na domy a pozemky.
@panelacikova nie
@angel993 vies to su len vyhovorky .... da sa vsetko poriesit .... urcite aj tak aby boli vsetci spokojni .... ale stavat sa k nim ako k podnájomníkom to je uplne mimo .... ine je ak dostali spravodlivu sumu za dom ...a ine ak to bolo bezodplatne.
a autorka ty nie si na LV ? tak ale to je problem a o hodne vacsi ako umytie okien. Preco tam teda nie si ? Manzel nesuhlasil ?
@nafka0483 a keď ich neumyjem ja neumyje ich nik. U nás žiaľ nemá kto. Všetci sú pracovne vyťažený a babka ma viac vnúčat ale tiež sa nik nepretrhne, tak idem ja. Ja som predsa doma. Nie. Ale mna baví upratovanie.
Autorka vieš o tom, že si bezdomovec a defekto nemáš nič ?
@loginexistuje bývaš v dome ?? Tak vieš,že s tým sú spojené minimálne každých 10 rokov nemalé finančné investície.
@annamalaga Jasne ze nemusis trhat normy. Ale predsa existuje plno prac, ktore nie su na normy a nemusis byt manualne zrucna. Ty si argumentovala dlhym STATIM, ze nevies stat, ze to ti robi problem a preto nerobis ziadnu pracu. Tak sa cudujem ze zvladas sa natahovat a chodit na rebrik pri umyvani okien.
Premna , ten kto nieje na liste vlastníctva nemá nič. Neni to tvoje, jeto manželove.
@annamalaga viem...som si toho plné vedomá. Nemám nič len povinnosti a aj tak som zlá
hej byvam v dome .... mame hypoteku a vsetko sme si riesili samy ... postavili sme si ho .. kupili pozemok ... a hlavne na LV sme obaja s manzelom
autorka: nechcem byť premúdrelá, ale čím skôr by si mala trvať na tom, aby ti manžel 1/2 domu prepísal :( aby si neostala na staré kolená, keď deti vyrastú a odídu z domu, na ulici... lebo ty fakt nevlastníš nič a ešte si v manželstve do toho aj investovala. trvala by som určite na prepise polovice domu. akože toto nie, toto nechápem, prečo niektoré ženy robíte. že investujete čas, peniaze, prácu, slobodu a napokon nič nevlastníte a riskujete, že jedného dňa skončíte na ulici :(
@loginexistuje ano, myslim to vazne! Lebo poniektori rodicia/svokrovci si potom myslia, ze si ich dozivotni otrok.
Autorka jasne napisala, ze do domu aj investovali, aj preco je to tak ako to je... a aj tak je tam ako cudzia...
okna jednoducho umyjem tolko krat kolko chcem ja a kedy chcem ja. Bodka. Ak sa jej nepaci nech sa paci, moze si ineho zavolat na pomoc.
Je rozdiel pomahat a buzerovat ci vyuzivat. Sorry.
Kamoska ma daco podobne tiez so svokrou, ktora si tiez zvykla robit z neviest svoje sluzky. A este natruc povie ze chce daco vtedy a vtedy ked ma ona uz iny program, lebo o tyzden sa uz proste neda!!!
@loginexistuje čiže asi vieš,že časom treba vymeniť strechu, kúrenie, zatepliť, prerobiť hlavne kúpeľňu,keď budú imobilni...a x iných vecí..nie,že si dostala strechu nad hlavou a to je výhra, pretože tá čaká x iných povinností

@sasa1310 a nenapadlo ti že niekedy to je preto aby svokrovci neostali sami? 80 tisíc je dosť, za toľko mohli mať svoj bungalov. Najľahšie je odísť, kúpiť svoj byt, či postaviť dom, raz za čas prísť na návštevu. Myslím že žiadna nevesta nechce bývať so svokrovcami preto lebo jej ide o ich dom.
My sme dom od svokrovcov odkúpili. Dali sme urobiť znalecký posudok a za tú cenu sme ho kúpili od nich. Čo oni urobili s peniazmi mňa nezaujíma. Na odkúpení som trvala preto lebo mám takú švagrinu ako ty, ona by mi vkuse vykrikovala že som jej rodičov obrala o dom. Sto krát lepšie by mi bolo, keby sme boli sami,ale kvôli manželovi som súhlasila že sa postaráme o jeho rodičov.