icon

Unavení z rodiny

10. júl 2022

Ahojte. Chcela by som sa s vami poradiť. S priateľom sme v poslednom čase dosť pracovne vyťažení, naozaj si veľakrát iba podáme kľučku od dverí. My sa málo vidíme a aj to málo ktoré niekedy máme, raz mesačne venujeme jeho rodine. Nie je to často, ja viem, ale viac sa nám skutočne nedá lebo prednejšie nám je stráviť ten kúsok voľného času spoločne. Prečo tam nechodíme často? Sme z nich unavení, psychicky. V jednom kuse priateľovi vyvolávajú, vypisujú. Prídi, prečo neprídeš? Kedy prídete? Je doma všetko ok? A kedy prídeš, treba doma porobiť toto a toto. Treba doma dať pozor na toto a toto. A keď už prídeme, v jednom kuse rozoberajú to, prečo si nekupime vlastné bývanie, prečo nemáme ešte deti, prečo sme sa ešte nezobrali. Priateľ je z toho unavený, znechutený, dokonca priznal že čím viac mu s tým pília uši, tým menšiu chuť má riešiť zásnuby a podobne. Proste mu to totálne zhnusili, vieme či chceme alebo nechceme kúpiť byt, vieme či a kedy sa chceme vziať. A toto nás neskutočne otravuje, ničí, nemá chuť tam chodiť , ja tiež absolútne nie pretože sa cítim ako na výsluchu ešte im chýba lampou svietiť do tváre. Že jemu už je zle keď vidí, že mu niekto z rodiny píše . Povedala som mu nech im teda nevolá, chodiť tam nebudeme, nemusí im odpisovať. Že to by bolo ešte horšie, 300 zmeškaných hovorov, sms, otázky či sa niečo nestalo a či je všetko v poriadku. Prosím vás, poraďte mi čo máme robiť, lebo takýmto tempom sa odsťahujeme na druhý koniec republiky 🥲

elenita
10. júl 2022

Uz si tu pisala, vsak? Aj Tvoja mozno buduca svokra...neporadim, ale sucitim. Asi pomoze len 100x im to zopakovat. Musia si zvyknut, ze syn uz ma vlastny zivot, ze uz vyletel z hniezda - co vsak neznamena, ze ich ma menej rad. A takto to podat aj im.

betka233
10. júl 2022

Autorka, velmi dobre chapem situaciu v ktorej sa nachadzas... a ver mi, po svadbe to nebude s jeho rodinou o nic ine... potom bude kedy deti, kolko deti, ako sa mas starat, preco nechodite s detmi ku nim... velmi dobre si zvaz, ci do tohoto manzelstva, resp tejto rodiny chces ist... ja som to uz par krat olutovala lebo to nedavam a casto si hovorim ze dobre som vedela aki su, tak som mala zutekat z kratsej cesty...

tykat
10. júl 2022

Posledna veta ...najlepsi napad. 👍

autor
10. júl 2022

@betka233 máme príležitosť stavať na pozemku blízko mojich rodičov. Už teraz vieme, že keď to spravíme, u nich doma sa prevrati svet naruby , prečo sme nešli stavať k nim keď majú pozemok...

janinah
10. júl 2022

Tak rok nie je veľa.Len treba prejaviť toleranciu.diplomaciu a robiť kompromisy.buchanim po stole nič nevyriešite ani on ani ty Či sa ti to páči alebo nie.jw to jeho rodina.nikdy nevies čo život prinesie...známu nechal manžel bývali v domisku u jeho rodičov on tam chcel doviesť tu novú zenstinu.rodicia podržali nevestu a nechali ju tam bývať aj s dieťaťom a syna vypoklonkovali...

autor
10. júl 2022

@janinah och, skutočne sme sa snažili. Tieto otázky začali po polroku vzťahu, že kedy bude vnúča, kedy kúpime a všetko. Po pol roku🤨 najskôr sme sa snažili po dobrom, že nevieme, keď bude správny čas. Keď sa lepšie spoznáme. Mysleli sme si, že to raz stačí. Nestačilo ani druhýkrát, ani tretí. Potom to začali byť krížové výsluchy, koľko zarobím, či šetríme. Už sa do toho začala montovať aj jeho krstná mama, babka... Všetci. Každá návšteva bola o tom istom, prekrikovali sa jeden cez druhého a keď sa už vytočil, že stačilo tak ho vysmiali prečo sa rozčuľuje, že veď o nič nejde, iba sa pýtajú. Cítili sme sa ako pubertiaci, nie dospelí ľudia.

ropucha6
10. júl 2022

Toto znie ako nocna mora 🙂 ja som teda s mamou v kontakte casto, ale aby sa ma vypytovala taketo blbosti kazdy tyzden dookola, tak to teda aj jej by bolo blbe a uz vobec manzela s tym otravovat. Su to jeho rodicia, on nech si s nimi urobi poriadok, ak ho to stve, ty mozes akurat obmedzit navstevy. Ja ako nevesta by som akurat odpovedala stale to iste, ze vsetko podstatne sa dozvedia 🙂

betka233
10. júl 2022

Aj my byvame daleko, ale chodit tam treba stale, lebo sak narodky, meniny, sviatky, piatky, brigady... neprides? Ostanu urazeni, zlozia telefony, sceny, potom nasledne vy dvaja z toho nervozni (ci chces ci nie, neodfiltrujes to v hlave), take tie manipulacie, ale prerusit uplne kontakty sa zas neda, je to rodina... prides? A preco nie na dlhsie? A preco neostanete spat? Kedy pridete zas? Pozri toto sme dnes nedokoncili, o tyzden keby ste prisli by sme to akurat dotiahli... do toho podrypovacky a kvantum hlupych otazok a poznamok... bludny kruh... to naozaj len prestahovat sa na opacny koniec republiky, minimalne, lebo inak to bude takto... resp cuvnut a utekat, zvaz si ci sa nad tu rodinu budes vediet dlhodobo povzniest

ropucha6
10. júl 2022

@autorka, kolko zarabam a setrim nerozpravam ani svojej rodine, nie to este kadejakym pribuznym mojho “frajera” 🤦‍♀️

panelacikova
10. júl 2022

@zuzanka.zuzu nezažila si, nepochopíš....

autor
10. júl 2022

@ropucha6 moja mama sa spýta, či si niečo odkladáme, že nech nie sme hlúpi a nech máme čosi vo vrecku keby sa hocičo stane. Inak nemá potrebu vypočúvať mňa,alebo frajera. Chvalabohu, chodí k našim radšej ako k jeho rodine...
@betka233 presne ako oni, uuuuplne presne. Prečo, prečo nie na dlhšie, prečo netravime Vianoce u nich, prečo s nimi neoslavujeme moje narodeniny, prečo toto, nech príde pomôcť , veď treba ale najlepšie keby chodíš 4 krát týždenne, čo tam po tom že benzín stojí majetok, treba prísť na pol hodinu na cigaretku. 🤭 No ide ma vykotit. Priateľ sa sťažuje, že ich má plnú hlavu, nedokáže to vytesniť...

autor
10. júl 2022

@ropucha6 ja by som sa prepadla keby sa toto mama spýta priateľa. Asi by aj dostala poza uši 🙂

autor
10. júl 2022

@betka233 keby ho neľúbim, už utekám čo mi nohy stačia. Len to nedokážem...

mamelka
10. júl 2022

@betka233 tak ale zas si treba uvedomiť,že si berie jeho to neznamená, ze si berie jeho rodinu. Ono si treba nastaviť pravidlá. Ja by som sa napr.muza nevzdala, a blinker mal dávno blikať,podľa mňa majú super,že nebývajú u nich,už len to je veľké plus.

Pre autorku- Mna by tiež otravovalo keby mi ešte niekto organizuje život. U nas sa chceli starať do rekonštrukcie domu a hneď sme to ,,v zárodku,, stopli. Pýtajú sa na financie- nepovieme, je to moje a mužove súkromie, myslím,ze bez tej informácie dokážu žiť,
A zas nehadzte vsetky nevesty ,,tak dufam, ze take nezazijem, tak taku nevestu nechcem atd atd,, Je rozdiel ,,opýtat sa a opytat,, a ak už jasne povedali o danej situácii tak je to len zbytočne vŕtanie. Ja zas nechápem prečo majú mladí stále držať ústa a súchat nohami len aby rodicia mohli organizovat niekomu život. Treba si uvedomiť,že rodicia sa majú odpojiť od deti a deti od rodičov a nechať ich žiť, nie dávať rady.
Ja som si svojím prešla a naozaj by som dopriala skúsiť aj ,,iné kaffe,, ako má človek vo zvyku.

panelacikova
10. júl 2022

autorka, títo tvoji "svokrovci" idú na to aspoň takto očividne. to buď ešte rada, že nie sú tak vychcaní, ako som mala možnosť zažiť ja, že "svokra" (teda matka ex) dokázala všetko tak úžasne zaobaliť rôzne požiadavky, že ex jej doslova na všetko skočil. predstav si podobné stupídne telefonáty a požiadavky, ale s tým, že on zakaždým veril, že je to vážne, potrebné, nevyhnutné... ona to tak dokázala podať, že lietal ako špinavé prádlo... v duchu veriac, že tá mama naozaj potrebuje to či ono. a tiež ako píšeš, v jej domácnosti sa nachádzali iní, ktorí by v pohode mohli pomôcť... ale prečo neťahať syna z nejakej vzdialenosti, len preto, že si zmyslela, že má sedieť pri jej zadku? 🙂 preto píšem vyššie, kto nezažil, nepochopí.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mamelka
10. júl 2022

@panelacikova tiež som toho názoru 😊

panelacikova
10. júl 2022

@mamelka čakám, kedy sa niektoré do teba obujú, že naopak, s mužom si predsa berieš aj ich rodinu!!!!
a čo sa týka dávania rád, je fajn, ak niekto, kto prežil kus života, dá radu. ale stačí raz a je na tebe /na mladých/ či si ju premyslia a budú sa podľa nej držať alebo nie a potom okúsia, či sa rozhodli správne alebo nie. so všetkým ostatným u teba súhlasím do bodky.

betka233
10. júl 2022

Autorka: Ja ta chapem, ja som to mala presne tak isto, ta laska bola silnejsia ale stale mam co robit aby som sa nad to vedela povzniest, su to uz roky...
@mamelka: bohuzial, berie si aj rodinu 🤷🏿‍♀️ nastavenie pravidiel mozno funguje u nejakych rodin, ono sa to lahko hovori, ale u tychto takych manipulatorskych rodin nie... naozaj kto nezazil, nepochopi...

mandzula
10. júl 2022

@autor Ja ta uplne chapem. Moja exsvokra bola taky ten exemplar, ktory nam bol schopny 20-krat denne pri novorodencovi vyvolavat, ze co nove. Muz uz totalne zuril, nevedeli sme kam z konopi, dcera bola velmi narocne dieta, padali sme na hubu. Vysvetlovanie nepomohlo, proste jej prestal dvihat telefon, zdvihol max. raz denne. Som rada, ze je ex, takito ludia vedia cloveku nenormalne otravit zivot, takze ta uplne chapem. Jedine nase stastie bolo, ze sme byvali 330 km od nich, inak si viem predstavit, ze by som ju mala cely den za zadkom. Toto je z kategorie kto nezazil, nepochopi.

autor
10. júl 2022

No, myslím že si beriem aj tu rodinu. Nežijeme s nimi, naozaj úprimne verím že nikdy nebudeme donútení s nimi žiť (priateľ povedal, že toto by v živote neurobil ani sebe, ani mne) ale vždy budú do toho života nejako zasahovať. Či priamo, alebo nepriamo. A svokra je taká opica, večne zavesená na priateľovi. A je jedno pred kým... Hranice tu asi fungovať nebudú, je taká riaditeľka zemegule, každému by radila, každého by kritizovala, poučovala, lebo ona všetko vie a všetko pozná. Jediná hranice je nedvihat mobil a nenavstevovat sa. Ale tento extrém si neviem predstavit.

mamelka
10. júl 2022

@panelacikova ja som prisahala muzovi,nie jeho rodine a naopak 😊 keby to mame brat,,beriem si teba a tvoju rodinu,, tak možno je na svete tak 20% v manželstve 😂 v kazdej rodine je niečo. Niekde chcú obe strany vychadzat a funguje to, inde sa snazia fungovat pretvarkou,a inde sa len jedna strana snaží.
Do nás sa nikto nestará, myslím,ze to ani nepotrebujeme, ale prešla som si svojím a autorku chápem. Lenže kto si niečím rovnakým neprejde tak vždy bude pre neho ,,TA,, zla arogantná nevesta. Každá minca má dve strany. A vidíš ako píše autorka, stačilo by sa nevypytovat to iste, nevyzvedat o financiách, a neorganizovat život. Také pozvanie ,,ahojte co robíte budúci víkend,nechcete prísť?,, padne lepšie ako keď ti niekto ide víkend planovat

mamelka
10. júl 2022

@betka233 ono je to skôr,,rodinu a suseda si nevyberies,, 😂 aspoň tak tvrdí môj manžel. A ako píšeš,niekde sa to dá,ale niekde proste kde je manipulátor sa to nedá.

autor
10. júl 2022

@mamelka áno, už som si tu vypočula že by ma za nevestu nechceli.🤭 Zaujímavé je, že vždy je zla mladá nevesta, veď svokra je maminka, ktorá vychovala syna, máš byt vďačná. Áno , vďačná som, ale to neznamená že teraz sebou nechám manipulovať a prizerať sa, ako chodí priateľ bez duše, lebo maminka už trikrát volala , prečo neprišiel. A to ste mali vidieť, keď prišla jeho teta na návštevu. Telefonáty týždeň vkuse , akoby nemohla zniesť že jej syn venoval pozornosť aj niekomu inému, než jej.

ropucha6
10. júl 2022

Autorka, ale zas tvoj priatel nie je nesvojpravny, toto si on musi poriesit, ak ako hovoris chodi bez duse 🙂 on nevie svojej mame nezdvihnut telefon, ak uz vola treti raz za den?

autor
10. júl 2022

@ropucha6 samozrejme, nedvihne. ani neodpise, ale vie že mu to dá vyzrat keď jej najbližšie ten mobil dvihne.😂

panelacikova
10. júl 2022

@mamelka predstavila som si sobáš s takouto formulkou 😀 ani za svet!

sticker
panelacikova
10. júl 2022

autorka, máš veľké plus v tom, že aj tvoj chlap to vidí rovnako ako ty, že je to otravné, nepríjemné a lezie mu to na nervy. držte spolu a skúste nájsť také riešenie, aby ste čo najmenej urazili (to sa asi nepodarí), aby ste dali najavo, čo vás serie s prepáčením a aby ste si žili pokojný život.

drzaopica
10. júl 2022

Raz!!mesacne sa venujete jeho rodine a takto si zrutena?S nimi nemusis bojovat neodkusnu Ti z neho.Samozrejmre, ze si s priatelom beries aj rodinu.Myslela som, ze ste tam 3x tyzdenne a raz mesacne.Nukaju sa Vam 2 pozemky a vy byvate v podnajme.Pochopis, ked budes mat vlastne dieta, ktore si uvidis 12x rocne.Postav dom pri maminke tam to bude urcite ine mozno este budes k svokre utekat, aby si mala klud

autor
10. júl 2022

@drzaopica prepáč, ale máš pocit že sa pýtam na radu kde máme stavať dom? Nechcem bývať ani u jednych rodičov, ideálne by bolo bývať aspoň o pár dedín ďalej , ale pokiaľ sa nič iné nenaskytne, radšej pôjdeme bližšie k našim. A sme s tým obaja zmierení. Posledné miesto kam by som utekala aby som mala kľud, je ku svokre. Tam ten kľud by absolútne nikto nehľadal 😅 a áno, ak sa dieťa rozhodne že ma chce vidieť raz mesačne, asi sa nad sebou zamyslím, kde som urobila chybu.