icon

Upratujete na návšteve u svokrovcov?

31. dec 2024

Ahojte, chodievame k svokrovcom cca 5 krat do roka keďže bývajú ďaleko, aj teraz cez Vianoce sme boli pozvaní na 2 týždne, je tu aj švagriná s rodinou, ktorá tu je ako doma, ja sa správam ako na návšteve, keďže som 😀

anonym0001
31. dec 2024

Vzdy som sa slušne opytala, ci jej mozem pomoct s umyvanim riadov. Casom pochopila, ze ma to bavi a robila som to uz automaticky. Ked som videla, ze zameta, ponukla som sa, ze to urobim ja, to iste cistenie zemiakov, zeleniny na varenie napr.

tykat
31. dec 2024

Normalne sa zapajam do chodu domacnosti. Urcite sa nenecham obsluhovat svagrinou alebo svokrou. Vzdy sa dohodneme co sa ktory den robi, vari, kto ide na nakup.... akoze wc nedrhnem ale obed uvarim, svagrina upecie kolac, decka (nase vase moje tvoje) obsluhuju umyvacku, nosia na stol... svokra nam urobi kavu. Chlapi porobia co treba okolo domu na co svokor so svagrom nestacia.
2 tyzdne navsteva netrva, to je uz pobyt.

maranco
31. dec 2024

Stačí logicky uvažovať.
Ak si na návšteve pár hodín, necháš sa "obsluhovať".
Ak tam prespávaš tak sa zapojíš do chodu domácnosti.
Alebo máš možnosť na prespávanie si zaplatiť hotel, tam je za obsluhovanie platený personál.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
andreakotesova
31. dec 2024

@monsterablue to iste som robila aj u svokry, keď žila. Môj manžel tiež ide pomôcť na dvor svojmu svokrovi.

nynia
31. dec 2024

Upratovať určite na návšteve neupratujem ale bolo by mi blbé ak by ma niekto obsluhoval takže po sebe sa snažím vždy niečo porobiť napr umyjem riad alebo dám do myčky, upracem izbu ak som v hosťovskej na návšteve, opýtam sa či s niečim netreba pomôcť, skočím do potravín keď treba, pomôžem s prípravou jedla...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
petrofka
31. dec 2024

popravde ja tiez nemam rada, ked pride na navstevu na dva tyzdne moja sestra s rodinou (akoze k mame, byvame spolu v dvojgeneračnom dome) a ja ju mam obskakovat. Ked pride na otocku, na dva dni, nemám problém. Ale ked príde na dlhsie mi to lezie na nervy. Ocenila by som keby prestrela stôl a odniesla si riad alebo aspon raz by povedala, ze nechaj, navarim dnes ja. A vadí mi, ked dlho spí, do dvanástej napríklad. Urcite ale neočakávam, že by umývala podlahy a kupelku, wcko alebo prala. To by som ani nechcela.

koniarova
31. dec 2024

@monsterablue nie. Nie je to v poriadku, aby bolo všetko na švagrinej.

andreakotesova
31. dec 2024

@monsterablue ja sa tiež už cítim u rodičov ako návšteva, ale nedalo by mi to, keby som tam 2 týždne absolútne nič nerobila a nechala sa obskakovat svokrou/mamou....

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sima234
31. dec 2024

Normálne sa zapájam do všetkého čo robí. Ja robím kávu, keď prídeme, ešte sa aj ich spýtam, či si dajú kávu, akoby som tam bola doma😉 To isté aj keď prídem k svojej mame, veď sa nenechám nimi obskakovať, keď môžem byť užitočná. A to chodíme často a občas max̌ na jednu noc, nie na dva týždne 🤦‍♀️

marsmykkok
31. dec 2024

Nechám sa obskakovať ak prídem na pár hodín. Ak idem na deň a viac určite sa nenechám obskakovať starou ženou, čo už ani nevládze. Normálne je pomôcť s riadom, povysávať a tak.

milenke
31. dec 2024

Návšteva keď pride na pár hodín samozrejme nič nerobí …. Ale skákať vám kolo zadku 2tzydne?? A ti nepohne ani prstom … akože haloooo neverím 🙈🙈🙈🙈 hanba

slavomira236
31. dec 2024

@jomarch a prefo by nevydrhla zachod. Bed tam vykonava potrebu aj ona a deti 2tyzdne. To iste urobit poroadok v kypelni po osprchovani kuoeli umyt vanu. Podla mna normalne

topier
31. dec 2024

Bezne po sebe upraceme, bolo by mi trapne nechat sa obskakovat cely cas. Ako pisu ostatne, nemusis vysavat, zmyvat a umyt okna, ale normalne si po sebe upratat je predsa samozrejme. Nie ste kralovska rodina, aby vam zadok obskakoval niekto iny. Je rozdiel hodinova navsteva a 2 tyzdne😁

viera27
31. dec 2024

Nespravas sa ako na navsteve, ale ako leniva tapa.

michaela329
31. dec 2024

Nie, ani svokra u mňa. Maximálne sa ponúknem umyť riady. Iné je, keď nás poprosí o pomoc na záhrade, tam makáme celý deň - ale s tým tam ideme.

marca12
31. dec 2024

Nechodim prespavat k svokrovcom,byvame blizko,ale ked som tam,pomaham so vsetkym. Aj upratujem,aj s riadom,jedlom pomaham,v zahrade jej okopem,burinu vytrham. Mne je blbe sediet a nezapajat sa a nechat sa obskakovat. Ak si tam 2 tyzdne,tak jasne,ze by si mala pomoct a zapajat sa do chodu domacnosti.

prasiatko30
31. dec 2024

Neprišla si do hotela, zapájaj sa do chodu domacnosti a pomáhaj. Je vas tam pravdepodobne vela ludi a naozaj nie su povinni ta obskakovat

nevenka
31. dec 2024

Ja by som sa opytala, s cim mozem pomoct.

miadi
31. dec 2024

Hovori sa ze navsteva je ako ryba, kazda po 3 dnoch smrdi. Niekto tu pise xe je to v poriadku .Ze sa citis ako navsteva. V poriadku je to len v tom pripade ze aj svokrovci s ich detmi chodia na dva tyzdne k vam a nepohnu prstom Lebo su navsteva. Ked aj ty davas co dostavas . Full service. Moj svokor ma 90 chodim mu upratat umyt podlahu vytepovat koberce umyt wc . Nikto to odomna neziada len vidim ze to treba. Necitim sa tam ako doma ani ako na navsteve.

mandzula
31. dec 2024

Ked sme chodili k ex svokre na cca tyzden, vzdy som ponukla pomoc, vzdy. To, ze bola odmietana, to uz je druha vec, ale sediet niekde 2 tyzdne a nemat zaujem pomoct, to je cista vychcanost.

januska12323
31. dec 2024

2 týždne si na návšteve a tebe ani nenapadne po sebe upratať? Minimálne izbu kde spíte, riady po sebe, kúpeľňu nechať v slušnom stave. Ja som teda takto nikde nebola možno týždeň u kamarátky a normálne som umývala riady, zametala, pomohla s varením a podobne. Však by mi bolo blbé týždeň sedieť na riti a nič nepomôcť.

lenka_da
31. dec 2024

Zober si to z opacnej strany. Pacilo by sa ti, keby k tebe prisla navsteva na dlhsiu dobu a cely cas by si po nej musela upratovat?

letfenixa
31. dec 2024

Mojej mame vadí, keď sa svagrina nechá obsluhovať. Ona krížom slamku nepreloži ani doma, domácnosť vedie brat. A to bol v detstve bordelar 🙂

banalu
31. dec 2024

My sme boli teraz na tyzden a normalne som sa spytala s cim treba pomoct. Povysavala som ked bolo treba (hlavne po detoch), vybrala/nalozila mycku. Dala dokopy kupelku. Dala do pracky ci susicky, vyvesila pradlo. Nasupala zemiaky, prizrela sporak...
je ine prist na par hodinovu navstevu ci vikend a na navstevu na cely tyzden. Na konci som este vyzliekla postelne pradlo a hofila ho do pracky.
Akoze ja by som nevedela sediet cely tyzden a nechat sa obskakovat.

sasa1310
31. dec 2024

by som sa hanbila, tváriť sa 2 týždne, že som návšteva a nič neurobiť

ema22270
31. dec 2024

Pomoct v kuchyni je normalne, spratat zo stola, umyt riad alebo vybrat umyvacku v klude, vysavat alebo umyvat kupelni nie

kittykat22
Autor odpoveď zmazal