Upratujete na návšteve u svokrovcov?
Ahojte, chodievame k svokrovcom cca 5 krat do roka keďže bývajú ďaleko, aj teraz cez Vianoce sme boli pozvaní na 2 týždne, je tu aj švagriná s rodinou, ktorá tu je ako doma, ja sa správam ako na návšteve, keďže som 😀
Dalsia tema kedy sa odpovede autorke nepacia 😂😂😂
Upratujeme po sebe izbu, operieme si, keď treba. Spoločne so švagrinou chystáme raňajky deťom, večere, pomáhame s obedom, spratávame riad. Keď odchádzame povysávame po sebe horné poschodie. Nedrhneme kúpeľňu, neperieme obliečky, neutierame prach, nestaráme sa o zverinec. To isté, čo robím keď som doma u mojej mamy na "návšteve".
Ja sa vzdy spytam co treba pomoct ale na 99%, ked prideme tak ma vsetko hotove. Riadny mi nechce dovolit pomahat, lebo ona ma svoj postup a aj ked ma mycku vsetko umýva rukami. Tak sem tam, ich aspon utieram. Ale to je malokedy, lebo oni upracú riady az ked odídeme . Ale spytam sa vzdy.
Velmi dobre ti svagrina povedala. Ja som svokre len po narodeninovom obede riad poumyvala a pospratovala po kuchyni bez opytania a ty na pobyte u svokry neurobis nic? No hanbila by som sa. A potom tu zalozis diskusiu, ako ta svokra ohovara.
Je to svokra,aj keby si tam bola 3 hodiny,aj tak sa patri pomoct spratat zo stola,pomoct ponosit kavu,ci umyt,aspon sa ponuknut,ze s cim jej mozes pomoct.Ak nic neupraces a nepomozes za 2 tyzdne co ste tam,to je ciste hulvatstvo.Chodievame ku svokrovcom na 2-3 dni a pomahanie s beznymi vecami je samozrejmost.Muz im pomoze aj okolo domu.Neviem comu sa tym smajlikom rehoces na tom co ti svagrina povedala,ale teda mna by hanba na 3x obisla byt v tvojej kozi.Sorry ale co si ty za zenu?!Byt u niekoho 2 tyzdne je riadne dlha doba a ked nepomozes druhy krat by som ta ani nepozvala.Co ty mas za vychovu preboha?
Tak ja zas...sa idem modliť za normálnu nevestu.
Akože byť u svokry dva týždne a navariť,nepracoval,nenakupit,lebo ty si návšteva? A nechať sa obskakovat o d inej ženy,ktorá je tam na návšteve tiež? Ze ťa hanba nefackuje...
My takto nechodíme, ale keby hej, určite by som pomohla s riadmi, prádlom atď.. Normálne by som sa opýtala co treba. Linku ci záchod by som nedrhla, no nespravala by som sa ako na návšteve kde som dve hodiny. Ste tam dva týždne...
@janinah poznám rodiny kde sa takto chovajú aj deti ak idú k matke. A matka vysoko po 70tke ledva ťahá nohy po ich návšteve niekoľkodňovej a jedno dieťa ešte ak nie je upratané tip top aj skritizuje. To je proste výchovou. Tak dúfaj, že natrafíš na slušne vychovanú nevestu.
Nic nerobim lebo sme tam kratko. Byt niekde 2 tyzdne, tak urcite pomaham minimalne tolko, aby o mna a deti nemali starost 🤷🤔
Ja ked idem k mame v lete na tyzden/dva, tak vysavam, aj deti, uz su dost velke, prach utru, ja aj kupelnu, pavuciny, kde treba a to iste u svokrovcov, len na chalupe. Pomoc s varenim, upratanim kuchyne, to je samozrejme.
Ale tak, moja sestra je kustik ina a tam skor pomoze svokre zat, ako nic v zlom, teraz je tehotna a mala dake krce a spinenie, tak som sa zdrzala komentara, lebo teraz mala dovod. Ale inokedy, za inych okolnosti, to je kapitola sama o sebe.
Napíšem ti z opačnej strany. Keď som u dcéry a jej priateľa, aj keď boli v jeho domácnosti, normálne navarím, uprace, čo treba, nakúpim, chovám sa a starám sa ako o vlastnú domácnosť. Je predsa rozdiel prísť na hodinu na návštevu a byť u niekoho niekoľko dní.
A úplne rovnako je to pri návšteve naopak. Umyť riad, pozametať, povysávať, pripraviť napr raňajky, večeru,...
Keď som niekde dlhšie ako 3 dní už to nie je žiadna návšteva , zvlášť ste rodina. Ja teda nemám problém ani wc umyť ak treba či umyvadlo. Povysávam , navarim , nakupim. Pomáham , nesedim ako lemra a netvárim sa že som návšteva .
Ja som to robila stále , my sme tam ale chodili aj 2-3 krát do týždňa. Pomahala som aj s chystanim obeda/večere potom som umyvala riad , lenže si na to tak zvykli že som to raz neurobila a bol cirkus ☺️💁🏻♀️ takže keď ešte niekedy budem mať nejakú svokru , tak sa budem vždy pýtať či nepotrebuje pomôcť s niečim, ak povie nie, tak nie. Vybavené.
skoda, ze autorka uz neprispela .... ale asi jej doplo, ze by dostala nalozene.
svagrina tam je "ako" doma - teda dost mozne, ze tam ani priamo nebyva (mozno ano, mozno nie) - avsak predpokladam, ze svagrina ich nepozvala a gro starostlivosti o hosti ostalo na nej. preto je nafrnena.
dalej - nevieme, ci sa jedna len o par, alebo aj deti - ak ano a autorka ma takyto pristup, o to horsie ....
navyse 2 tyzdne - to uz zrejme aj nieco oprat treba a podobne.
takze - ak som niekde 2 tyzdne, hoc aj na pozvanie rodicov, necakam, ez 2x denne sadnem ku stolu, najem sa a samo sa navari aj uprace. jasne, ze nebudem umyvat okna, ale snazim sa prispiet ku zabezpeceniu stravy a poriadku, ak moje deti robia bordel, upratujem po nich, ak treba, idem na nakupvynesiem smeti. aj povysavam, ak treba, nebudem hliviet na gauci a kukat, ako sa svokra/svagrina taha s vysavacom ...
Presne - ako bolo napisane vyssie - mam 2 synov, uz teraz sa idem modlit, aby mi neprikvitlo nieco taketo, co sa 2 tyzdne necha obskakovat, lebo "je na navsteve".
Ja sa opýtam, že či môžem s niečím pomôcť, vždy povedia, že netreba. Je to skôr len taká zdvorilostná otázka a zdvorilostná odpoveď 😀 Opýtaj sa aj ty tak a keď švagrina začne, že vás nebude obsluhovať, tak ju odpálkuješ, že veď ty si sa pýtala s čím môžeš pomôcť 😀
Na návštevu sa chodí na 2 týždne? To nie je návšteva keď si u svokry. Moja nevesta keď príde tak je tu ako doma. Keď niečo treba, tak porobi a nesedí na riti a nenechá sa odo mňa obsluhovať. Ani to tu neberie tak ze je tu na návšteve. Mate veľmi cudne vzťahy.
@monsterablue ale ver,že pozvú...aj taku lenivu voš..budu tootiz chcieť vidieť a objať vnucata....ina vec bude,ak ta svokra už ozaj nebude vládať, to asi rýchlo tie návštevy nevesta utne
pozvi si ich ty na 2 tyzdne a vsetkych obskakuj,sak co ved su na navsteve... asi by si ich uz v zivote nepozvala...ak ani riady neumyjes po sebe tak si kus peknej hnidy sorry
Autorka - návšteva u svokry začína nákupom potravín, ktoré my jeme bežne a oni ich zvyčajne nekupujú + dobroty pre svokru, samozrejme kvety pre potešenie. Na návšteve pomáham s varením , servírovaním, pečením - čo je treba. Riad je VŽDY moja práca ... v čase moje prítomnosti riad svokra neumýva, iba si ho čistý vkladá do skriniek, aby som jej niečo nepremiestnila inak, ako je zvyknutá. Prestieram stôl , svokru vždy počas návštevy pozveme na malý výlet a spoločný obed alebo kávičku. Mám veľmi rada svoju svokru, je to dobrá žena a ona má snáď rada mňa 🙂
Dva tyzdne to uz nieje navsteva. Neplatis za byvanie ani stravu....to nieje all inclusive v turecku.
@slavomira236 ale ved ja netvrdim ze nechat okaksny zachod a bordel po sprche 😂😂 ale napriklad ja mam v upratovani vlastny system…akoze upratovani s cistiacimi prostriedkami. nie zakladna slusnost sko vydrhnut zachod s kefou po velkej potrebe
Tak to by mi ani nenapadlo byť u niekoho na dlhšie a nechať sa obskakovať a nepohnúť ani prstom- by ma hanba fackovala. Tu ma máte a starajte sa o mňa 🙊🙊🙈🤦🏽♀️
Ja som vyhrala, som svokra, ale trom chlapom. Ked sa zideme vsetci, je nas dvadsat. Navarim, napeciem, s manzelom prestrieme stoly (ano, mnozne cislo, za jeden sa nezmestime, takze v nasej, nastastie veľkej, jedalni prestierame dva. Vyložím misy na servirovanie a tym to pre mna konci. Dcery a vnucky sa postarajú, obsluzia, pozbieraju riad, spracu zvysky jedal do nadob do chladnicky, nalozia umyvacku...
Ale aby som nekrivdila zatom, doma obcas navaria, jeden aj napecie a u nas vsetky opravy, udrzba, kosenie na chalupe. Vsetko funguje, asi preto, ze sa mame radi a vsetci spolu obre vychadzame.
@monsterablue na návštevu sa chodí na hodinu dve nie na 2 tyzdne