Upratujú vaši partneri?

27. dec 2023

Ahojte žienky, ako to máte u vás doma upratuje váš manžel/partner v domácnosti?
On je teraz doma má celozavodnu až do polky januára a je doma s našim 3 ročným. Ja robím aj medzi sviatkami aj soboty. A vždy keď dôjdem domov doma to vyzerá ako keby bomba vybuchla. Všetky hracky veci všade rozhádzané.
Dôjdem domov a môžem hneď upratovať. Nie raz sme sa kvôli tomu hádali sa s manželom. On tvrdí že nevládze pri malom upratovať a keď dôjdem ja domov z práce ide si oddýchnuť a ja musím upratať po nich. Potom len kričím aj na malého nech si upratuje po sebe aj na manžela. Ja utahana z práce dôjdem domov a všade bordel.
Viem že nemala by som kričať no strašne mi vadí ten neporiadok.

brigelka
27. dec 2023

Ahoj, ale ty nemusíš po nich upratovať. Prečo si ty nejdeš oddýchnuť ako väčšina mužov, ktorí prídu z práce? Koľko žien doma povie mužovi, keď príde z práce, že nevládze a ide si oddýchnuť a unavený manžel riadi a upratuje, keď príde domov? Upratuje ten komu viac vadí neporiadok. Poznám rodinu, v ktorej ani jednému neporiadok nevadí a je to tam ako po výbuchu. Ani keď príde návšteva. Len povedia, nevšímaj si neporiadok 😁 a vybavené.

0silvia0
27. dec 2023

Moj muz je doma od 15. 12., bude doma cely januar a februar a cele upratovanie prevzal do svojej rezie. Ja teraz 2 mesiace nebudem upratovat a nemusim vencit psa, tesim sa😄

diewcatqoo
27. dec 2023

U nas to bolo podobne, ked mal syn 3 roky a byval doma s manzelom. Ked som prisla z prace, akoby bomba vybuchla. Ale nehrotila som to nejako. Spolu sme potom upratali, ale nemalo to dlhe trvanie - dalsi den znovu to iste 🙂

vanilkovazmrzka
27. dec 2023

Navari, aj po sebe uprace.

2006_1211
27. dec 2023

Mi to mame rozdelené ja vždy robím obývačku, perem a ostatné okolo oblečenia a on zasa robí kuchyňu, a spálňu niekedy on niekedy ja, umýva zem on a ja zametam

januska12323
27. dec 2023

Neupratuj, oddychuj aj ty. Buď sa zbadá alebo aj nie.

viky173
27. dec 2023

tak mu povedz, nech upratuje on ked je doma

mclissa
27. dec 2023

Ano upratuje. Trvalo to, ale naucil sa.

mamusa123456789
27. dec 2023

Prídi domov, uvar si kávu a vyloz nohy

ivangeline
27. dec 2023

Upratuje ale menej dôsledne. Po deťoch ci s detmi. Umyva riad a vari castejsie. ;D

janettdamian
27. dec 2023

Áno, keď je treba upratuje. Ale nemáme už malé deti. Keď sme mali, tak si deti upratovali samé hračky (3r. aj v škôlke si upratujú). Zaleží či ostatné veci ako napr. riad, osobné veci (manželove) si po sebe uprace. A či trávi s dieťaťom aktívne čas, keď sú sami. Ako je dieťa náročné. To máš ako, keď je mama na RD a sťažuje sa, že manžel príde domov a nič nerobí. Všetci jej radia, že má žena za celý deň, toho dosť sama s dieťaťom. Veď si dohodnite pravidlá a tých sa držte vy dvaja + dieťa. Si oddýchni najskôr a potom upratujte spolu.

majlo1234
27. dec 2023

Nepratuj. U nas je to casto ako po vybuchu, ked dojde muz z roboty/zo sluzobky. Obcas si neodpusti poznamku, ale teda rozhodne sa nevrhne uoratovat. A ja sa nemienim zodrat, ked sa mi nechce, tak sa mi nechce.

alex49
27. dec 2023

NEUPRATUJ. Vyloz si nohy, sprav kávu a oddychuj. Teraz je domácnosť na mužovi, keď nestíha, tak bude žiť v bordeli.

autor
27. dec 2023

Práveže malý je dosť akčný a manžel si pri ňom ani nevydychne. Tak sa hrajú celý deň a popritom spravia kopa neporiadku. Jesť mu dá čo je navarené no v kuchyni tiež bordel riad do kominkov neumyty hračky všade rozhádzané.

natall113
27. dec 2023

Môj muž momentálne marodi už druhý mesiac ale pomáha ako sa dá, upratuje, naloží umývačky aj vyberie, niekedy uvarí, povysáva, umyje umývadlá a záchod. Stará sa aj o dcéru aby som si oddýchla neviem si predstaviť žeby len tak sedel doma

qwer2019
27. dec 2023

U nás muž neupratuje. Musím stíhať ja, práca, deti, domácnosť. No on je tak vychovaný, že o domácnosť sa žena stará

brrunetkaa
27. dec 2023

Samozrejme že upratuje. Naloží práčku, vyvešia, nakúpi, navarí atd. Všetko to, čo robím ja. Jedine nežehlí. Bývame v domácnosti spolu a spolu sa aj na jej chode podieľame Neviem si predstaviť mať doma muža čo čaká, že všetko spravím sama…to sa môže zbaliť a odísť 🤷🏻‍♀️ Nechápem ako niektoré môžete žiť pomaly ako slúžky a že to niektorým mužom nie je ani trochu blbé. Obaja pracujeme a veľa športujeme, takže vždy urobí každý z nás niečo čo práve treba.

petamich
27. dec 2023

prevadzkovy bordel = auticka vsade som neupratovala pocas dna ani ja a neupratuje ani manzel teraz, na co? aj tak to vyhadze 5x za den, upratuje potom vzdy ten co nekupe dieta

a co sa tyka starostlivosti o domacnost, tak aktualne beznu udrzbu robi on (umyvacka, riady, smeti, vysavanie, pracka, nakupy potravin) kedze bol par mesiacov na materskej a vacsie upratovanie to sa mu nechce, ja nevidim dovod, preco by som mala len ja, tak sa davnejsie rozhodol, ze radsej bude platit pani na upratovanie, takze ta chodi raz za x a robi velke upratovanie

sense
27. dec 2023

Keď som v práci a chlap ma voľno tak neupratujem a ani nevarím.
Rovnako keď mám ja voľno a on je v práci nečakám ze bude ešte upratovať a variť.

stanulienkat
27. dec 2023

Predpokladám, že keď si bola doma s dieťaťom doma ty, tak si musela stíhať všetko...

zmrzlinka2021
27. dec 2023

Autorka, a inak manzel ako funguje? Ako mate pomimo tohto podelene upratovanie.
U nas neexistuje, ze muz odpociva a ja upratujem, ci naopak..hanba by nas fackovala

autor
27. dec 2023

On upratuje pomôže mi v domácnosti keď treba niečo spraviť. No myslím teraz upratovanie pocas celého dňa čo dieťa rozhadze neuprace počas dňa ale nechá všetko nahromadit a potom je z toho bordel. On je doma venuje sa malému hra sa s ním 100 percentne lenže raz vytiahnu auto dráhu, raz lego inokedy knižky a proste s jedným prestanú hrať on si to neuprace ale echa všetko pohadzane v izbe a takto si vytiahnu x hračiek a je z toho neporiadok nedá sa ani kam stupit. Obývačka a kuchyňa to isté lebo všade malý vláči hračky. Ja dôjde domov z práce a vidím neporiadok aby som mohla ist donutra a mala kam stupit musím spraviť cestu teda poupratovať čo ma štve lebo som unavená z práce a hneď po príchode domov musím ten neporiadok upratať. Toto som myslela.

jesenzima
27. dec 2023

Keď je s deckami doma muž, tak "bordel po deckach" upratuje on, a keď prídem z práce a je tu výbuch, je mi to jedno. Kým idú spať tak si to upracú.takisto, keď som s deckami ja, upratujem s nimi/po nich ja ...

katka700
27. dec 2023

Má tvoje dieťa nejakú diagnózu? Dať hračky na miesto vie 18 mesačne dieťa. Trojročné dieťa (ak ho to naučili) vie že najprv musí hračku odložiť až potom zobrať ďalšiu. Nech to tatko syna naučí ak mu nechce behať za zadkom. Riady nech umyje keď prídeš domov. Ale prečo by nenechal bordel keď vie že prídeš a upraces.

autor
27. dec 2023

@katka700 Nemá žiadnu diagnózu malý, len je dosť akčný a ani na sekundu sa nezastaví vraj preto manžel nestíha po ňom upratovať. Ja som ho ucila poupratovať si po sebe na štýl že zahráme sa uz ťa to nebaví treba si to odložiť a miesto a potom si zobrať inú hračku malý to ovláda. Lenže manžel je naňho dosť mäkký a pri ňom nemusí upratovať potom to tak aj vyzerá.

lossless
27. dec 2023

Tu by sa skor hodilo naucit syna ze ked sa s niecim dohram/idem sa hrat s niecim inym, odlozim to

Nas ma 2 a pol a robi to od cca roka, niekedy musime napominat a dava na to pozor ten kto s nim je

autor
27. dec 2023

@lossless Syn to ovláda no pri manželovi nemusí upratovať on je naňho mäkký pri ňom nemá žiadne povinnosti ako pri mne.

miskamaryam
28. dec 2023

Ja to mám také isté ako vy .
Ja keď sa spýtam mojej malej otca aby mi pomohol on vacne že on má čistú izbu a že nemá čas .
,ja som sama s malou ale keď príde len keď mám nočne tak príde k malej našej dcére aj to všade je bordel ja som už ticho radšej a popracem všetko sama .

svetlonos
7. jan 2024

Hmmm... na jednej strane ta absolutne chápem. Na druhej strane - nebolo by fajn poprekracivat tie hracjy, muz nech uvari kávu/ caj pre vas oboch? Sadnete si na gauc, vylozite nohy a v objati malému precitate rozoravku.
Vieš, bude potom lepsia atmosféra a bordel upracete spolu.
Inak neviem aky styl poriadku mate ale dibre su bednicky na lego, autodraha, auta, plysaky...
Kedysi som chcela mat vsetko pekne vylozene na policiach. Na to ake treba rovnake zmyslanie a dôslednosť partnera. On taky nie je a skoda nicit vztahy a vrieskať. Tym totiz nic nevyriesis.
My mame par hraciek na polickach, zvysne v bednicka v regali. Idealne je mat 2 prazdne a upratane je v pripade raz dva. Je to sice len schovany neporiadok ale rodinna pohoda 😁