icon

Uprednostnila som rodinu pred kariérou

saiffffa
17. nov 2021

Ahojte, vystudovala som medicinu. Zacala som neskor ako sa zvykne, v 22r cca. Cize koncila som ako 28r kym ostatni cca ked mali 24-25r. Chcela som ist velmi za koznu ale zial situacia je taka, ze je to nadludsky vykon sa tam dostat. Skusala som rozne mesta. Dostala som sa len do brna ale kedze priatel dostal akurat dobru robotu v BA a ja nie som typ co sa rad stahuje, ostala som v ba a nasla si inu robotu. Dalsia vec ze potrebovala som uz najst robotu, odrobit 2r kvoli naroku na MD a chcela som davno dieta. Predsalen som mala vek vyssi uz. Tu mam zazemie a pomoc rodiny. Uprednostnila som rodinu nad tuzbou byt kozna. Ale vzdy ked si spomeniem na to alebo vidim zname ako to dokázali, som smutna. Poradte co dalej. Ma to vyznam skusit v 33r? Mozno ale ostanem s dalsim dietatom ak sa zadari na MD a RD...Cize mozno az v 36r...:/

Strana
z2
miriam11
17. nov 2021

@liljana mne príde, že to až tak veľmi nechceš, že si deťmi utvrdzujes ako si dobre spravila. Keď niečo veľmi chceš, tak si za tým ideš a nájdeš spôsob ako robiť to, čo chceš aj mat deti. Je to nesmierne ťažké, ale dá sa. Tak sa sama seba spýtaj, čo ďalej a odpoveď príde. Vždy, naozaj vždy existuje nejaké riešenie.

saiffffa
autor
17. nov 2021

@miriam11 po poriadku. Najprv som tuzila po medicíne, strasne moc no mala som rozne ine zivotne okolnosti. A napriek veku som sla aj neskor. Vedela som ze ak nepojdem tak budem si to vycitat. Bola som vacsinu casu najstarsia ale stalo mi to za to. Popritom ale zacala tuzba po detoch. Ked som videla tehotnu znamu, pichlo ma ako by som to aj ja uz chcela. Ta tuzba byt mama bola enormne silna. Takze som dostudovala, lebo pocas studia mediciny som si to nevedela predstavit. Mnohé spoluziacky prerusili štúdium, lebo je to o hubu mat dieta a dalej mat denne narocne studium. Potom som hladala miesto na koznom ale vzdy to muselo sediet aj do planu s detmi... keby som chlap je to jedno, mozem mat deti aj po 40tke. Ale ako zena som si nemohla dovolit cakat. Takze preto také rozhodnutie. Zvazovala som ze keby som 5r v brne a zacnem skusat tehotniet po 33r, aby som nebola nemilo prekvapena. Takze musela som si vybrat ci deti alebo kariera. Vzdy ked si tuto minulost prehravam v hlave tak mam pocit ze opat by som zvolila takto z danych moznosti. Ale to je minulost. Ja riesim buducnost. Ze ci sa ro da. V medicine mam pocit ze su ine pravidla hry ako ked sa o nejaky post uchadza clovek v korporate a pod. Tam taketo veci proste nehraju rolu si myslim. Ze zacat niekde v 36ke. Znamy sa naucil programovat v 35ke, lebo cchel zmenit oblast posobenia. A dal to.

sisa_s
17. nov 2021

@saiffffa z mojej skusenosti, poznam 3 baby, ktore isli na kozne, ale to su "kozne rodiny", vsetko po znamosti..nehovorim, ze neexistuje cerstvy absolvent, ktory sa dostal vdaka inemu nez znamosti, ale je to rarita..na tvojom mieste pokracujem v odbore, ktory si uz zacala...aj keby prijimali niekoho na kozne niekde, podla zivotopisu asi uprednostnia niekoho bez zavazkov, bez dlhorocnej pauzy, ktoru si budu vediet domysliet, ze mas deti

sabinka022
17. nov 2021

@saiffffa Ahoj. Ja som tiez menila odbor. Zacinala som na tvojom vysnenom koznom,kde som sa neskutocne nudila. Vydrzala som asi 9 mesiacov a v medzicase som hladala miesto na gynde,ktoru som od zaciatku chcela robit,ale nebolo nikde volne. Teraz som velmi stastna,ze som nabrala odvahu na zmenu a uz par rokov robim to,co ma bavi. Uznavam,ze dermatologia je vyhladavana a relativne malo miest volnych,ale urcite to nevzdavaj. Bez urazky a posmeskov(kedze som to zazila), si myslim, ze zrovna kozne nie je extremne narocny odbor,ktory by sa nedal zacat robit aj v 35tke. Drzim palce.

saiffffa
autor
17. nov 2021

@sabinka022 mozem ti napisat spravu? 🙂

sabinka022
17. nov 2021

@saiffffa jasne

kiki68
17. nov 2021

@saiffffa jasne, skus to aj v 36 😀 neboj to zmaknes. A k tomu mas rodinu, proste mas priority

saiffffa
autor
18. nov 2021

Dakujem za povzbudenie zeny 🙂

jozefmatej
18. nov 2021

@saiffffa Má to význam,choď za svojim snom!!!Buď šťastná,lebo to budeš banovať celý život!A 33?To si mladá baba nemáš sa čoho báť!

gabrielle023
6. máj 2025
@katren

@saiffffa ja som spravila to iste.....teraz 3 deti, 35 rokov, od skoly 16 rokov a od septembra studujem....ja som max. spokojna, ze som pockala.....nevedela som, co by som chcela studovat, teraz studujem to, co robim a bavi ma....

@katren a čo ste študovali? Ja si napríklad teraz po 20 rokoch od maturity pomaly trieskam hlavu, že som nešla na medicínu...

Strana
z2