Uprednostňované vnúča
Ahojte baby.Idem si po rady,nazory ako reagovat na niektore situacie v rodine.Uprednostnovane vnuca nas synovec 4r. so strany svokrovcov.Myslim ze svokrovci to nerobia zamerne,maju tak isto radi nasho syna 3r. ako aj synovca,ale predsa su situacie,kedy je to do oci bijuce.Viem zmenit sa to neda,ale rada by som pocula vase postrehy ako reagovat ked sa nieco take stane,zase nerada by som bola za zlu nevestu.Spomeniem tri situacie ktore sa odohrali.Cez vianoce,sme s mm a deti isli po vecery k svokrovcom,synovec s jeho rodicmi tam uz boli.Samozrejme nas syn mal uz svoje darceky porozbalovane,lebo vsak synovec chcel.Dobre neriesila som.Kedze sme boli napeso nebrali sme vsetky darceky domov.Na druhy den ked sme po ne prisli lego co dostal nas syn samozrejme cele vybalene a poskladane lebo ved synovec si ho chcel poskladat,nas syn ho ani poriadne nevidel.Na narodeniny co dostal hracky este ani neboli svokrovci blahozelat a synovec uz vedel co nas dostane lebo ved samozrejme vsetky hracky musel predtym vyskusat co nas syn dostane.A naposledy co ma uz najviac nahnevalo.Synovec robil nasmu synovi zle,tak ho svokor vybresil tak do maleho nervy tak este viac mu robil zle.Tak ja som uz zakrocila,synovca slovne vyhresila,samozrejme ze sa zdul a nakoniec ostal od svokry synovec polutovany ale ze ved to nic,nic sa nestalo.
@snehuuulienka svokrovci si to pravdepodobne vobec neuvedomuju, ze to robia. Treba im otvorit oci presne ako si napisala. Na rovinu, ked k tomu dojde tak to riesit. Pretoze toto nemoze takto dalej pokracovat. Dieta to bude citit coraz viac, ze druheho starki uprednostnuju a bude sa k nim aj tak chovat.
proste ja som tiež pri takýchto situaciach zo začiatku aj ozvala aj som povedala ked sa mi to nepačilo ale za hodinku aj skôr bola ina situácia a zasa to bolo to iste v niektorých prípadoch sa to neda zmeniť mám to odskušané robia to možno automaticky ale to asi preto lebo to tak cítia chcu a to sa neda proste zmeniť, viem o čom hovorím možno su prípady ked si davaju pozor ked im poviete ale to nie je môj prípad a ešte ked bola moja mala uplne babtko tak som aj vela raz plakala pre to ked som pozrela na malu a predstavila som si ako ju nema rada alebo neviem ako to nazvať
@negymama Bolí ma srdce, keď to čítam. Máme to podobné. Akoby tento typ starých rodičov vyrábali kdesi cez kopirák ☹ Najhoršie je, že to bolí a človek sa s tým nevie ani po dlhom čase zmieriť. Bolí ma to nie kvôli mne, ale kvôli mojej dcére. Veď láska sa dá rozdávať, a nemusí ich to stáť ani cent, keď už by išlo o samotné škrobstvo. Lenže toto už nie je škrobstvo, ale hyenizmus.
@baklik my zijeme so svokrou a mamina moja o vchod dalej... a svokrine jedine vnyca, penazi ma plno, kupuje si v kuse porcelany do zbierky a maly dostal pod stromcek od nej hasicske auto z Pepca (najlacnejsie) a oblecko od nejakej zenskej kupene... ako neveavim, ze aj ja malemu nekupujem aj na mk, a vela mu tu, ale znosene pyzamo, tielka a slipy, to uz je moc...pritom moja mama ma mnimalny dochodok,ledva jej vyda na byvanie a stravu, ja jej prispievam este a ta eadsej sebe neda, len aby malemu aspon na velke sviatly dopriala
@katka253111 Zase by som z toho na vašom mieste tragédiu nerobila. Každý je iný, každý má iný vzťah k peniazom, každý považuje za dobrý/rozumný darček niečo iné. Niekto by rozdal aj posledný cent, niekto nie. Ale každý má právo rozhodnúť sa, čo urobí s vlastnými peniazmi. Nikto nemá povinnosť minúť istú sumu na vnúča/príbuzného/partnera. Láska sa nemeria peniazmi. Ak bývate u svokry a nie so svokrou (čo je teda dosť veľký rozdiel, ale niektorí to nerozlišujú a potom sa čudujú), možno to berie tak, že vnúčaťu toho už dáva dosť. Pokiaľ mu venuje lásku, to je hlavné. Tu majú ženy podstatne iný problém - že starí rodičia výrazne uprednostňujú jedno vnúča pred iným. A to by mi teda vadilo. Ale hnevať sa, lebo jeden starý rodič do dieťaťa investuje viac než druhý? To sa mi zdá trochu trúfalé.
@monika2012 Ja s tebou samozrejme abolútne súhlasím, no ich uhol pohľadu je iný. Podľa nich som bola najmilovanejšia... Ibaže som bola "taká šikovná, že vedeli, že sa o seba postarám sama". Teda ja som dostala veľké hnedé. Ale oni to neberú ako krivdu, a nepochopili by ani, kebyže sa im za to otočím chrbtom. Jednoducho to vnímajú tak, že dali tomu, kto viac potreboval.
@monika2012 Dodávam, že je to blbost, nebola som najmilovanejšia a ten dom je iba vrchol ľadovca. Odo mňa vlastne ani nikto nič nečakal, bola som taký posledný nechcený prívažok . Toto je len ich argument, keď som sa ozvala, či by nebolo spravodlivé dávať deťom rovným dielom.
@miluna777 Je jedno, ci je jedno dieta sikovnejsie a druhe ma v zivote mozno viac smoly. Treba delit rovnakym dielom za kazdych okolnosti. Je to dobre aj pre spravne fungovanie vztahov v rodine. Jednoducho je to fer: fifty fifty.
@monika2012 Znova súhlasím, no oni to žiaľ tak nevidia. Zatiaľ u žiadneho vážneho rozhodnutia nie som, som rada že mám svoj život a nič od nich nechcem. No uvidíme, ako to bude ďalej.
Ja neviem mne by takéto veci nevadili, ale to som ja.Svokra nech si robí ako uzná za vhodné, každý nech si žije svoj život a hlavne nech "neprepiera"druhých...Určite by aj ona našla na tebe chyby, ale pravdepodobne ich nerieši...😊
@katka253111 Vidis to zo svojho pohladu a nemozes poznat pohnutky toho druhého, preco to robi. Chapem, ze chces pre dieta to najlepsie a pre Teba/vas hodnotne. Nemozes ale rozhodovat o tom, ako a na co maju pouzivat peniaze ti druhi.
Podobne ako pise @rybka16 si myslim, ze pridanu hodnotu vztahov tvori nieco ine ako hmotne veci a ich mnozstvo.
Dakujem baby za rady a nazory.Vidim ze to mate niektore ovela zlozitejsie ako my.U nas to nie je az take zle svokrovci by nam dali aj posledne.Svokra je taka ze ona detom vsetko dovoli,ja viem ze keby nas maly chce rozbalovat cudzie darceky tak aj jemu nepovie nie,len aby deti boli spokojne.
@snehuuulienka Velmi dobra poznmka ze deti si dovolia len tolko,kolko im dospeli dovolia,musim si to zapamätat 🙂
@erickatt z malého neviem ci vyrastie sebec lebo ako som uz pisala on je takyto suveren len doma,respektive u svokrovcov a aj to len voci nasmu synovi a ked tam nie je muz(toho sa boji ako cert kriza)....ked je mimo domu je to jedno zakriknute a ustrachane dieta.

@mamulkababulka
ako reagovat ??
no najblizsie,ak sa nieco take stane,treba sa ozvat pred svokrovcami.
Ze teda vadi to a to,ze ako by sa to pacilo synovcovi,keby to bolo opacne,zeby vas syn rozbaloval jemu vianocne darceky a prekvapenia.
Tam je chyba jednoznacne u svokrovcov,ze mu to vobec dovolia.
Dieta si dovoli len tolko,kolko mu dovolia dospeli.Maly za to nemoze,avsak treba im to povedat ihned v tej situacii a na rovinu