Urazená svokra pre topánky
Ahojte vsetky, chcela by som vas poprosit o nestranny nazor...uz som zufala a najhorsie je to, ze aj manzel sa so mnou nebavi.
Ale k veci. Vcera k nam prisla svokra a priniesla pre malu topanky...ma len 6,5 mesiaca a uz zas sa splasila. Kupila ich v zdravotnickych potrebach, ale podrazka bola velmi tvrda, nedala sa ohnut ani pri prstekoch. Povedala som jej ze su pekne ale tvrde a ja jej take obuvat nebudem a nech uz zuiadne topanky nekupuje. Topanky jej chcem vybrat ja, ale este je na to cas. Manzel mi vynadal, ze ako sa to spravam, mam sa uvedomit.
Urazena odisla domov a odvtedy sa manzel so mnou nebavi.
Vzdy drzal stranu jej, mna sa nikdy nezastal. Vcera som bola aj unavena, nespala som celu noc, nemala som naladu na nic, ale bavila som sa s nou v klude, normalne.
Toto je len zlomok, odkedy mame malu tak mi ide svokra strasne na nervy, do vsetkeho sa stara.
Tak ja uz neviem, som ja nenormalna? Ja by som si ani synovcovi nedovolila kupit topanky....:/
Vcera sme sa o tomto bavili s muzom, sa normalne smial, ze mat jej problemy. A potom tu niektore komentare, ze SVOKRA TO PRESVIHLA 😀 Je to take trapne, babka kupila topanky - TO PRESVIHLA, zasluzila si aby ju nevesta urazila, treba jej ukazat kde jej jej miesto, trepe sa do teritoria matky 😀 😀 Ja naozaj nechcem nikoho urazit, ale normalnemu cloveku to pride trapne a primitivne 😀
@worker_falcon Ved som ti uz o tom napisala cely prispevok ze mne by taketo nieco abslutne nevadilo, podobne ako tu napr. simca06022011 tiez nechapem co sa take stalo...
Urazlive na nu som nevidela ale ani zakladatelkine vyhradzovanie sa voci nim, musel by si nalepit presny priklad, hladala som ale nenasla, ale necitala vsetko, nestiham.
Z toho co som citala, neraz ustupila (krst a pod.) a svokrusa tiez nebude neviniatko, ked sa stara do kojenia a sily/slabosti mlieka a pod. taku mat to je na palicu a zaroven muza maminaca, ked si nevytyci v takej situacii hranice za chvilu bude za sluzku.
@evka64 ale aj ostatne zastankyne nevhodneho spravania, dosadte si za svokru napriklad kolegynu z prace (pre niektore totizto uz len to, ze ide o svoku je ako zamavanie cervenym platnom pred bykom), ktora vam daruje knihu, lebo si vas oblubila a vie, ze rady citate (zaner, aky citate nevie, umysel je jasny, chce vas potesit), ale netrafi sa do zanru. Poviete jej: Pekny obal, ale ja nieco taketo necitam, ani nemienim, tak mi uz ziadne knihy nekupuj. Ste schopne toto povedat darcovi? Myslite si, ze by to nezranilo city darcu, alebo by nebol sklamany z vasej reakcie? Ak sa takto spravate aj pri prijmani darov, ktore nie su od svokry, tak fakt skoda debaty, lebo ocividne nevidite, ako mozete takouto prostorekostou ublizit.
Ved sa to da povedat aj inak. Dakujem, milujem citanie, tento zaner som zatial necitala, som zvedava, ci ma chyti za srdce.
A o tomto toto je, nie o drzani huby, nie skakani, ako svokra povedala, jednoducho je to o urcitom takte, vciteni sa do darcu, nie vzdy je vhodne na plnu hubu povedat, to co nam bezi hlavou.
ja by som podakovala, a nedala vediet ze sa mi nepacia...A uz vobec by som nepovedala, ze jej ich davat nebudem,..A malej by som ich neobula ked sa ti nezdaju...Zas svokra urobila pekne gesto, urcite vyhodila dost penazi ked ich kupila v zdravotnom a nie v cinaku..Mozno jej predavacka poradila, ak sa v tom nevyzna...Nabuduce pekne navrhni, ze mozete ist vybrat spolu..Niektore veci pre dobro v rodine sa svokram nevravia
pre mna by idealna situacia na tomto svete bola nasledovna - keby sa darca vopred opytal, co dieta potrebuje, podla instrukcii rodica by kupil dar - a to aspon v tej polovici pripadov. V tej druhej polovici pripadov, nech si darca kupuje, co sa mu paci a aj ked sa to rodicovi nepaci, tak vzdy za dar pekne s usmevom podakuje 😀. Ja sa tiez snazim riadit heslom darovanemu konovi na zuby nepozeraj, ale po pravde je tazke uz niekolko rokov tyzden co tyzden carovat usmev na tvari a byt nadsena z darov pre moje dieta, pre ktore nie je ziadneho vyuzitia okrem toho, ze zaberaju priestor, neustale ich musim pretriedovat a davat na charitu. Chapem, ze moji svokrovci tym nemyslia nic zle a nechcem ich ani uberat o radost z vyberania darcekov podla ich predstav, viem, ze maju pravo nakladat so svojimi peniazmi ako chcu, ale napr. tento tyzden mi prislo luto, ze nemam praktickych svokrovcov. Cez vikend doniesli dve folklorne babiky z dovolenky v Mexiku so sombrerami na hlavach - z ktorych bol uzitok 5 minut a odvtedy si na ne dcera nespomanula a uz ostanu zapadnute niekde prachom, as kym ich o cca pol roka nevyradim a neposuniem dalej. A presne cez vikend som dala za tenisky pre 4- rocne dieta 70 dolarov. Budu dobre tak na 3-4 mesiace, kym ich neznici. Preto si myslim, ze darca by predsalen mohol trosku vnimat aj to, ci jeho dar prinesie nejaky uzitok. To iba na margo toho vzdy drzat hubu, lebo som obdarovana 😀. Aj ked ja som poctivo hubu drzala 😀.
Noooo ja mozem povedat moju skusenost, ze moja svokra zatial co kupila malej nic nebolo dobre, mala len par mesiacov a ona jej kupila bodynko pre rocne dieta, mala zacala papat mrkvu a zacalo ju od nej zapekat a ona vykupila v celom obchode mrkvovu vyzivu a doteraz mi to stoji v skrini, alebo kupila troj mesacnemu dietatu malu 3 dcl flasu s mineralkou asi len preto ze tam videla nakreslene babatko a podobne veci. viac krat som jej povedala nech sa opyta ked chce nieco kupit a nie na taketo somariny vyhadzovat peniaze, len aby mala akoze ciarku urobenu ze jej nieco dala. na druhej strane chapem tiez mamicku ze prve topanocky chce svojmu dietatu kupit ona, minimalne ich vybrat, ked by uz aj peniaze na ne dala svokra. chapem svokru ze chce, ale ked aj ona mala svoje deti urcite im chcela ona taketo veci kupovat tak by sa mala asi stiahnut trochu a vydrzat. zvlast ked je to prve dietatko je to pre tu mamicku take vzacne a hlavne vsetko po prvy krat, myslim ze neskor ked babatko vyrastie alebo pridu dalsie uz oceni takuto pomoc svokry, ale zase treba si od zaciatku vytvorit hranice. to je potom podobne aj s hrackami, ja dietatu zakazem nejaku hracku a ono pri za starkou a ta mu ju hned kupi a pritom by bolo vhodne sa asi opytat rodicov, lebo je to potom komtraproduktivne co sa tyka vychovy.
baby ... mňa moja svokra tak miluje, že mi dala na meniny minule bonboniéru rok po záruke a dnu bola celá roztečená .... dlho ju tam musela pre mňa odkladať .... 😀 😀 😀
no ale som jej to nepovedala .... ale chlapovi patrične áno 😀 aj mu ju stále odkladám a ponúkam, i si nedá.... aspoň mu mám čo vyhadzovať na oči, keď sa mi bude hodiť ;)
takže za mňa ... darovanému koňovi na zuby nepozeraj ...
Inak ja neznášam posúvanie darov. To ma rozčuľuje, že niekto mi dá to čo dostal. Už aj môj muž má na to alergiu.
@jamika27 nooo o darcekom pre nas od svokry by som vedela tiez pisat - na narodeniny alebo meniny puding v sacku, na vianoce sviecka na baterky co zvyknu stari ludia kupovat na cintorin a podobne. raz som sa nahnevala a tie nazbierane pudingy som jej pribalila k jej darceku a odvtedy je s pudingom pokoj. no len zase ona vzdy dokaze vymysliet take veci ze mne to ani na rozum nepride.
fascinuje ma ten dvojitý meter. Ako niektoré vidia a sú citlivé na to, keď niekto je zlý na ne. Ale keď sú ony škaredé na niekoho iného, tak to je už OK, majú na to právo, je to normálne, môžu si predsa dupnúť, treba byť úprimný, je to ICH dieťa, ony sú matky, atď. Napadá ma "úríslovie": Ja som matka, kto je viac?", lenže ono sa to netýka iba matiek, ale vo všeobecnosti ľudí.
Vždy si skúste situáciu otočiť, či by sa vám páčilo a zdalo OK, keby sa k vám niekto tak zachoval, ako vy k niekomu. Tak, ako to predstavila @sisaka .
Som myslel, že empatia patrí do "povinnej výbavy"...
@svetluska82 asi tak...co by som ja dala aspon za snahu....nas matko dostal ako 10-mesacny na vianoce hrkalku 0+ a to som sa musela tvarit ze super...ked mal 2 roky doniesli 20 eur a kindercokoladu nakolko som nemala pripravenu ich pokladnicku a narychlo ju nevedela najst...tak 20 eur vzali domov...ja som dostala na narodeniny 2 flase 0.7l domacich zavaranych uhoriek v tesco taske...no utrpela som sok. Keby mi natrhali pred domom pupavu tak by to bolo 10000x lepsie. Proste cele zle...a pritom manzel je normalny, uplne inh ako oni...
ešte to tu nevykapalo???
ja mam praveze ,,nervy,, na svokru, lebo ona ma taky dobry vkus a nejako prestala detom kupovat lebo sa asi boji ze kupi zle, ja som na toto velmi neni to si musim priznat, behanie po obchodoch je u mna za trest. Kolko krát niečo take fajne kupila dcere v Nexte alebo Mayoral veci su kvalitne, sice ked som videla mikinu pre syna za 40 eur - ale to bola mikina s velkým M a nie dajaka handra...tak som si zase hovorila, ze ak to v škole stratí tak ho dorazím!!! 😀 😀
Len svokra sa asi boji, ze to detom bude male, zlé...ale topanky kupi - resp. idem kupit ja s dcerou do geoxu a ona preplati....No a ešte aby som sa sťažovala nie? Skačem ako blcha... 😀 😀
@sardinka335 Tá je dobrá...........
@sardinka335 nevykapalo, ved svokra vz nevesta to je strasne vdacna tema 😁. A ked to poriedne, tak Ty mozes zalozit temu, ze svokra polavila v kupovani darcekov, co s tym? 😀
@natalym no šak musím ju ,,spucovat,, ...ale vazne! Deckám kupila pyžama v Slovenke - kvalitne a dobré. A ked je to aj väčšie nevadi. Ona ma vkus a taky ludia maju nakupovat 😀 😀 😀 Ešte aj mne kolko krát ponukla veci čo svoje vyradovala, ona sa oblieka v Rakusku, ziadne ,,Miletička style,, (nechcem urazit) aj to jej hovorim ze sak ,,mama, kedy budeš robit poriadky v skriniach?,, ...nechce sa jej...ale ani sa jej nečudujem, ma doma svoju mamu a ta ma demenciu a stara sa o nu, je rada, ze je rada. Ona aj mojmu muzovi kupi košele - nekrčive aby som nemusela zehlit, to je moja nočná mora zehlenie košelí.
@silvid preboha to fakt???? Ja dostavam bonbonieru, vino a 10e...to som este na tom dobre...A to ti zablahozelali a dali uhorky??? Nebolo im to trapne? Muz im nic potom nepovedal?
@sardinka335 Anciáša Ti, Ty máš ale svokru. ............. Inak aj ja keď kupujem tak kupujem také lepšie veci, ako by som si sebe. Ja mám rada také veci, sú síce drahšie ale dobré. Ale zase niekedy dá sa aj lacno nakúpiť a dobre, to musíš vedieť.
Mne moja svokra kupovala zásadne tepláky. Odkedy som jej povedala, že ak čosi chce, nech kupuje posteľné prádlo, tak kúpi, čo som rada, ale buď 100 % polyester alebo s prímesou polyesteru, neznášam to. No ale som ticho a niektoré aj používam.
@svetluska82 To boli parádne, domáce.
Neznášam bonboniéry.
@natalym tak ja by som s uhorkami nebola spokojna. Nech by boli akekolvek, uhorky si viem aj doma zavarit. Bonbonieru aj takmi zjedia chlapi doma. Inak ja neznasam to, ked sa chodi blahozelat lebo sa patri a cely rok nezakopne a nepride na navstevu vobec. Ale na sviatky pridu aj brat co ho nikdy nevidime a potrasu rukou a cakaju kolac, oblozenu misu a pod. Mne pridu taketo vztahy strasne chladne, a aj my ked ideme tak chcu ako darcek tiez 10e vino a bonbonieru...Proste uplne mi to pride divne, a ked som to povedala, tak vsetci kukali ze je tonormalne. Normalne by bolo kebyze sa zastavia sponntanne nie casto kedykolvek alebo vyberu nejaky darcek, a nie takto
@svetluska82 Ja uhorky môže byť, ale nie hnusné. 😉
@natalym no vidiš! ešte aj postelne nam kupila - take na zips, kvalitne, nejaky česky vyrobca uz si nepamätám aky ale zehlit to netreba a ked som videla v KIKA ze kolko to stoji - 30 euro vankuš a paplon obliečka....tak som len ,,preglgla,, ze teda ja osobne by som si take drahe nekupila.
@sardinka335 No vidíš, moja za 10 - 15 v nejakej akcii. Lenže povedz stojí to za to? Mohla jedno poriadne, a teraz mi zakaždým dáva toto. Som si pomohla. To už tie tepláky neviem či neboli lepšie, ale raz mi kúpila za sebou dvoje rovnaké a ešte aj tigrie. Mne 90 kg tigrie...........
Asi som taká šelma.......... 😀
@vedorka na tvojej správe som sa schuti zasmiala...čo sa týka tých dĺžok... viem si ťa predstaviť ako premeriavaš topánky miesto toho, aby si ich skúšala dieťaťu na nohu + pridala 1 cm. Ak by sme postupovali podľa teba, tak by sme mohli zakaždým utekať naspäť do obchodu, lebo má dcéra vyšší nart, takže ich potrebujeme vždy vyskúšať. A to, že ty nedokážeš niekoho obdarovať topánkami, a nevieš si to ani predstaviť, aj to o niečom svedčí... Ešte dobre, že schopní ľudia nevymreli...

@adkoalauri 😀 tak na toto sa naozaj uz neda nic povedat 😀