Urazená svokra pre topánky
Ahojte vsetky, chcela by som vas poprosit o nestranny nazor...uz som zufala a najhorsie je to, ze aj manzel sa so mnou nebavi.
Ale k veci. Vcera k nam prisla svokra a priniesla pre malu topanky...ma len 6,5 mesiaca a uz zas sa splasila. Kupila ich v zdravotnickych potrebach, ale podrazka bola velmi tvrda, nedala sa ohnut ani pri prstekoch. Povedala som jej ze su pekne ale tvrde a ja jej take obuvat nebudem a nech uz zuiadne topanky nekupuje. Topanky jej chcem vybrat ja, ale este je na to cas. Manzel mi vynadal, ze ako sa to spravam, mam sa uvedomit.
Urazena odisla domov a odvtedy sa manzel so mnou nebavi.
Vzdy drzal stranu jej, mna sa nikdy nezastal. Vcera som bola aj unavena, nespala som celu noc, nemala som naladu na nic, ale bavila som sa s nou v klude, normalne.
Toto je len zlomok, odkedy mame malu tak mi ide svokra strasne na nervy, do vsetkeho sa stara.
Tak ja uz neviem, som ja nenormalna? Ja by som si ani synovcovi nedovolila kupit topanky....:/
@evka64 prehnane si reagovala, mala si sa podakovat, stym ze je este babo malicke a prve bude pouzivat capacky. Ved svokre povedz ze viac ocenis hracku pre babo, ja by som ocenila radsej obkecenie, topanky. Trosku diplomacie treba v komunikacii. Nie ze jej to nikdy neobujes lebo tebe sa zdaju tvrde....
Dievcata, ked sa tu bavime o nevhodnych darcekoch, tak niektore su ozaj ze top. Napriklad jeden z najhorsich darcekov ake som dostala, boli take pozlatene visiace nausnice. To, ze boli tazke by mi ani tak nevadilo, ako to, ze na jednej z nich bol obrazok psa ( civavy) a na druhej bol nejaky medailonik. Ja mam bijouteriu velmi rada, ale toto sa nedalo. K tomu som ako doplnok dostala biele tricko vo velkosti XL, mam ho ako pyzamo.
@trdelnik234 ziskala si super pyzamo 😊😊😊😊😊
darovanému koňovi sa na zuby nepozerá. na darmo sa to nehovorí. mala si topánky pochváliť a naveky odložiť. svokra je zrejme nadšená z bábätka a robí jej radosť nakupovať preň vecičky. treba sa vcítiť do jej kože a spraviť si po svojom.
Nech je to medzi vami ako chce,ale darovanemu koňovi.... A to je fakt. Odlozim a mozno o pol roka ti prídu presne take,ako hladas. Uz len to,ze v zdravotníckych potrebách( nie u cinana) sa cení. Niekedy treba sklopit usi,poďakovať... Asi by som sa ospravedlnila. ( keby ich kúpi tvoja mamina?! Urcite by to robila s najlesim úmyslom,takze sa na to pozri z druhej strany a otoc si to....niekomu kupis pekny darček a pošlu ta s ním kade ľahšie)... Hrdosť prec a verím,ze vies,čo je správne.... Drzim palce 😉
Baby, to co je za rada: "podakovat sa, usmiat, odlozit-len pre pokoj v rodine" Brrrrr
Trema ist na to Takten. Ano kupila, aj ja by som podakovala ale hned povedala, ze po prve, ok super, aaaale nabuduce prosim opytat sa co potrebujeme a ake, popripade ideme spolu na nakup vyberieme ona zaplati, ak naozaj nieco chce kupovat.
Ja som si to vybavila s mojimi rodicmi, tak, ze si skypneme (su 800 km daleko a na SK chodime tak (1-2 razy do roka) co a aku velkost hruba budeme potrebovat, ked budeme na SK.
So svokrovcami si to vybavil muz (svokra mala tendenciu malej kupovat satocky, co je pre nechodiace mimco totalne neprakticke). Sice su tiez 450 km daleko ale vramci republiky, obcas posle balik ale vzdy sa spyta co a aku velkost.
Topanky zo zasady kupujem ja vsetkym detom, viem co potrebuju a aku velkost.
Inak, ked uz sme pri tych topankach. Je hlupost kupovat 6 mesacnemu dietatu topanky, odlozit ich, ze ved ked bude chodit, tak ich vytiahnem. To je totalne somarina. Viete aku veku a siroku nohu bude mat cieta o ca. pol roka, ked zacne naozaj chodit? To nevie nik a neda sa to ani ZHRUBA predpovedat. Cize mozu byt dietatu male, uzke, tvrde atd.
nasa najmladsia a necelych 10 mesiacov a nemame doma ani topanky ani capacky ani nic podobne. Chalani mali capacky alebo nechceli to, tak malej sme ani nekupovali. Uz sa stavia na nohy ale "beha" bosa, najradsej bez vsetkeho, a mame ABS ponozky. Zatial fakt nic netreba. Prve topanky dostane, ked bude vediet sama chodit. To sa nam osvedcilo. Topanky su drahe, takze by mali pasovat po kazdej stranke aby sa noha dobre vyvijala.
A aj tak je najzdravsie behat bez vsetkeho. Cize len do mesta atd. topanky. Doma po zahrade a po dome stacia ponozky. Ani papuce nemame 😕
sorry za chyby. Blby mobil si robi co chce.
@evka64 mam taku situ svokru starala sa pri 1.dcere do vsetkeho, vsetko ona, ona , ona...ja som bola len chodiaca maternica. Fajne sme sa posekali a....nic svokra prezila a zatiahla rucnu.
Pri druhej dcere sa uz ani neodvazila mi ju vziat bez opytania, pri prvej mi ju vydrapovala. Tu myslim ze nejde o blbe topanky ale o to ze svokra nevie kde je jej miesto, lebo verim tomu ze ak by mi doniesol niekto napr bezdetna znama kvalitne 23ky topanky 6m decku, tak podakujem aj ked bohviekedy ich bude nostit...tu ide podla mna o to ze babka sa natiska matke do teritoria
ja som na to alergicka a vobec nie som ani zdvorila. Nie som sprosta ale kazdy musi pochopit kedy prestrelil.
Zaver: nechapem zeny ktore tvrdia ze pri darcekoch sa nestazuje... ja som dostala od svokry tak priebezne: pyzamo, sadu riadu, muz sveter,psychodelicke postelne pradlo a od svokra parfem za 80e kvetinkovy co ma napina z takych voni...mala som vsetko toto podakovat a cusat? opytala som si blocek a isla som si to vymenit za nieco normalne a nasledne som im to ukazala, ze "toto" je od nich
Ja som od svokry pre deti nedostala ziadne topanky, ledva nejake tricko a nosene 8 rokov skladovane handry po dietati jej milovanej dcerenky, suce akurat tak do smetneho kosa, pricom peniaze mala a ma ich dost, Netrapi ma to, nezijem s nou, nie som od nej zavisla a nie som jej nic dlzna.
@evka64 Ahoj, necitala som to cele. Nedalo by sa svokre vysvetlit, ze si cenis, ze ich kupila, ale bola by si radsej keby ste ich kupili spolu. Take, ake chces ty, take aby sedeli dietatku a svokra zaplati. 🙂
Svokry zili v inej dobe, kde boli aj ine topanky a vsetko bolo ine. Pokial nie je v jej okoli viac deti a nevsima si nove trendy tazko je to.
Moja mama casom zistila (a to uz ma 6 vnucat), ze oblecko z C&A, H&M, Next a pod. je ovela kvalitnejsie ako z lidlu napriklad. Tak si uz dava pozor, co kupi. Ale moja svokra taky prehlad nema. A tiez sa neopyta, co na Vianoce, lebo u nich to nie je zvykom 🙄
Chce to cas, pevne nervy a hlavne zapojit manzela, je to jeho mama a nech jej to vysvetli. Ale skusila by som jej navrhnut spolocny nakup, zistit jej financny strop a zvysok si doplatit.
@eeffka fuuuu tak ta tvoja svokra je ina zenula. Vdaka bohu su nasi rodicia z oboch stran daleko.Lebo neviem neviem. Na velku noc poslala svokra detom balik a bol tam balicek s coko cukrikmi ze len pre malu. Akoze coooo? 8 mesacnemu dietatu? Vies ja sa s nikym nehadam ale obcas mi pride, ako keby ti stari rodicia uz zabudli, ze aj oni mali deti. A hlavne obcas pokrutim hlavou nad mojou svokrou (a to mame fakt ze dobry vztah), ze robi veci ako keby nemala deti a tiez nespocetne mnozstvo vnucat, dokonca uz aj jedno cerstve pravnuca.
Ja chapem, ze sa vsetci tesia a hlavne moji rodicia, kedze copana je prva vnucka ale akoze odtial potial. Ono sa to da vsetko vydiskutovat aby sa nik necitil urazeni.
Moja mama tiez uz zacala, ze malej treba topanocky. Tak som jej povedala, v lete bude mat rok, ak zacne chodit, ked budeme v lete na SK, tak pojdeme spolu kupit. Ale take ako ja uznam za vhodne (ak vobec take na SK zozeniem 😕 ).
Inak ake su to "psychodelicke obliecky"? 😕 😀 😀
@yanni
mam spalnu v tlmenej vanikovej, pieskovej farbe a ona mi kupila postelne pradlo s cervenymi a zelenymi kruhmi cez seba... proste cista trefa 😀
joooj a zabudla som na prehoz na postel, vsetko bolo presne vysvetlene, ze tuto, tento za tolko.... uhmmmm kupila mi tuto, iny za inakolko ze vzor zebra 😀 , normalne sa na to nedalo pozerat, oci mi tahalo, tiez som si bola vymenit
Chapem, ze ti to prekaza, ale ona sa naozaj tesila a chcela Vam spravit radost. Naozaj treba byt viac diplomaticky v komunikacii. Ja to robim tak, ze ked idu deti k babkam, obleciem im to, co od nich dostali. Nech sa babky potesia 🙂 deti to par hodin vydrzia aj v nepohodlnych topankach. Pre pokoj v rodine. Ja mam skvelu svokru, ale nema moznost kupovat v znackovych obchodoch. Ked donesie detom veci od cinana, maju na doma. Alebo im vzdy necham niake veci u babky, aby mali na prezlecenie, ked sa tam ubabru. Aj nahradne topanky tam vzdy maju. Casom si aj moja svokra vsimla, ze jej darceky vymienam, alebo to nosia len doma, tak uz im radsej nekupuje, alebo sa ma opyta. Ale dospeli sme k tomu casom. Skus sa mozno ospravedlnit, ze si reagovala impulzivne, je to tvoje prve dieta a pod. Prehltni horku slinu. Este budes potrebovat pomocnu ruku a ver, ze sa ti zide.
@trdelnik234 moj ta tromfne. Ja som od muza dostala na Vianoce Altas hub 😄 este teraz sa na tom s kamaratkami zabavame
Ono v tomto treba najst taku zlatu strednu cestu a ta vedie zial aj cez taketo nedorozumenia, ze teda občas sa kupi blbost...ale to ja som mala taky ,,problém,, aj v rodine so švagrinou. Proste kazda mame svoje nazory, vkus a teraz bud nam konkretne povedia ze chcem toto a toto alebo dame peniaze a nech si kupia. Aj svokra nam povedala, ze nech jej povieme ked niečo, tak sme jej povedali, ze napr. nechceme trička s kostrami a lebkami atd...a povedala ok, beriem. Proste uz musime mat na nich viac trpezlivosti. To ako raz ešte prababka nam nukala nejake ,,čudo,, pre malu po neviem kom a kde to vyhrabala, ze nech jej to oblečieme - no s mužom sme na seba hadzali pohlady, ze to čo je za handru, ale usmievali sme sa, ze dakujeme a dali do tašky a uz ani neviem kde to je..v koši 100%. Mozno ani my na stare kolena nebudeme iní..kto vie...
@eeffka Ano, mala si sa podakovat a cusat, z tvojich slov citit drzost, ze ukazat svokre kde jej je miesto, a ze sa trepe do teritoria matky, lebo kupila vnucke topanky??? Akoze, byt muzom, a zena mi takuto dramu predvedie vykopnem ju do riti, ved nie je ani on somar aby jeho zena sa takto chovala k zene ktora ho odchovala. Mne svokra tiez darvoala vselico, nieco sa mi hodilo, nieco nie, ale urcite by som jej ani nikomu nikdy neofrflala darcek, je to trapne. Nehoorim keby svokra robila nieco horsie, pocula som aj pripady, ked svokra vojde do spalni zobudit si syna :D Ale to je zase iny level, to by som urcite riesila, ale zdrbat ju kvoli darceku je drzost a nevychovanost.
ja to beriem tak ze tvoja svokra ti tym ze priniesla malej topanky urcite nechcela ublizit. chcela ti pravdepodobne spravit radost, takze ja osobne ja ked som dost otvoreny typ na taketo situacie reagujem tak ze podakujem, odlozim..povedala by som ze na topanocky ma este dost casu a uvidis ako jej budu sediet ked zacne behat.
myslim ze vacsina dnesnych mamin zvadza trochu "boj" ci uz s mamami alebo svokrami s obuvou. pred 30 rokmi sa deti bezne obuvali do topanociek a to ovela skor a oveal tvrdsich...u nas tiez boli tendencie kupovat malemu topanky, lebo su "pekne"....moja svokra za prve topanky pre maleho dala vyse 70 EUR (krasne kozenne ECCO)....darmo som hovorila ze nech nekupuje lebo ma strasne siroku nozku a bude Problem mu nieco zohnat....jej sa zdali v obchode dost siroke tak kupila...a ano boli mu uzke...ale odlozila som do krabice, mozno dalsie dieta v rodine bude mat nozku uzsiu...nebudem predsa robit sceny a kazit si vztahy za taku banalitu....
alebo napr moja mamina mala furt poznamky ako to ze nase dieta je furt bose (mal 10 mes, este nechodil tak sme mu nic neobuvali, bol maj, vonku teplo tak bol vzdy len v ponozkach....) a moja Mama kazdu fotku na FB komentovala ze preco to dieta nema topanky 🙂 no proste nadych, vydych a ignorovat....
poviem pravdu ze pred rokmi som bola ovela prchkejsia, povedala som co si myslim a to bez rozmyslu ci niekomu ublizim alebo nie. Dnes premyslam....nie je sila cloveka povedat to co si rovno mysli, ale povedat veci ktore neublizuju....zivot je dost tazky ja bez toho aby sme si navzajom robili prieky, nie? 🙂
inac taka Rada co sa tych topanok tyka, ked ich nechces, mala ich nosit nebude. ked sa svokra bude pytat ci ich nosi, povedz ze zial uz sa jej ta nozka tak vyvinula ze jej nie su dobre...ze nabuduce ked bude chciet topanocky kupovat mozete ist spolu aj s malou (a ty budes pri tom a mozes vyberat 🙂
Ja som kojila,od svagriny som dostala cca od malého pol roka kaše...raz nestle,inokedy hami a takto dookola...bola šťastná a ja som sa prvé 4 razy tvárila že ďakujem,slušne a všetko...až kym sa má nepýtala že ako malemu chutilo...tu som jej povedala že malemu kašu nedávam nakolkonkojim a aj tak ma byť pre tak malé dieťa kasa značky akej pouzivas UM...zdula sa...ale že fest...tak som jej povedala že viem že to stojí veľa peňazí a nechcem aby ich Zbytocne vyhadzovala keďže nikto ich nemá nazvyš a slušné som jej povedala že oveľa vzácnejšie jej budem ak prinesie malemu banány alebo chrumy...od vtedy sme nemali ohľadom maleho darčekov spor...druhá si dodnes nedá povedať a brumiky nosí vždy aj napriek tomu že muž jej sám povedal že maly ma z tho ekzém...no čo ku káve padnú dobre...mas ľudí čo si dajú povedať ale slušne a iným nepomôže ani to...nabudúce vezmi podakuje a povedz že počkajú v skrini kym ich využijete...nič tým nepokazíte a potom ak príde povdz že sú už malé...
@evka64
no ked som citala Tvoj prispevok, tak som si hned povedala, ze by som uplne reagovala jak Ty, ale ked som si precitala reakcie, tak by som svokre povedala, ze dakujem za topanky, ale ze topanky chces kupovat Ty ako matka, ze ked chce platit mozete ist nabuduce spolu a dieta je este velmi male na prve topanocky...
@evka64 ahoj, ja mám svokru nákupnú maniačku. Už som si zvykla, bez ohľadu na to či sa mi to páči či nepáči vždy jej za oblecko a obuv podakujem, keď sa nám to nepáči tak to darujem, keď sa páči tak nosíme. Už som sa s tým za tých 8rkov zmierila. Zo začiatku ma to rozčuľovalo, hnevalo ale už sme ju vychovali aspoň tak že keď má nakupovaniu mániu tak zavolá že čo potrebujú ale aj tak donesie toho oveľa viac. Ono to má aj výhody aj nevýhody. Je to na tebe, mňa si muž zastane, nestavia sa na jej stranu, skôr by som riešila muža ako svokru 😀drzim palce.
este jednu reakciu dam 🙂
ja fakt nerozumiem ako niekomu vobec moze napadnut, ci skor ma odvahu kupovat oblecenie a obuv, ci nausnice a podobne 😀 sama som robila v obchode a velkosti mam v oku aj vkus myslim ze mam a v zivote by som si na to netrufla 😎
ja si neviem predstavit ist kupit co i len mame ci svagrinej nieco take. kde beru ludia tu odvahu ze sa trafia do vkusu, potrieb, velkosti a vsetkeho co s tym suvisi. fakt nie som narocna ale zatial vseky podobne darceky dobre myslene co som kedy dostala, tak to boli proste vyhodene peniaze....
Bože môj ženy, ja budem dvojnásobná svokra raz. No mám sa na čo tešiť... hahaaaaaa. Ale viem už teraz, že nech čokoľvek urobím, bude to zle. A budem celkom rada, ak sa ma moji synovia občas aj zastanú. 😅
@guinevre ake zdrbat? dakujem nehodi sa poprosim blocek?
milujem taketo moralistky ... figu vies lebo fakt nepotrebujem vesat na kona kazdu somarinu ale len take pikosky aby si pochopila ze nie kezdy zije s rozpravkovou Babickou
ideme na dovolenku dojdu za nami, prekvapenieeeeeee
mame silvest oslavu , o 20,00 zvonia pred dverami ...prekvapenieeeeeeeee
pridem do bytu ( mojho) svokra na gauci ................ prekvapenieeeeeeeeeeeee 😀
Moj muz je rad ze tieto veci riesim z jeho rodicmi ja, lebo on by to nedal... ja nie som zvyknuta nechat zo sebou orat a oni nejak nevedeli pochopit ze ja nie som ich 3.dieta... uz pochopili a zaradili sa.
Aktualne uz par rokov ked nieco potrebuju sa dohodnu so mnou, takze to take hrozne so mnou nebude. Takze klidek
@lubiduch hihi musism sa zasmiat na tych bosych nohach. my sme este väcsi extrem. mal 9 mesiacov a tiez nema ani topanky, ani capacky a uz ani ponozky. Ponozky vyzuva a kedze sme v teplych krajoch takmer kazda foto je bez ponoziek. ked s nasimi skypujem tak mama chyta hysaky, ze zase je bosa???? A co mam robit, ked si furt tie ponozky vyzuva. Rano ju muz pooblieka a ako si prvy krat vyzlecie ponozky, tak tak je cely den. ed je tu pre boha ziveho 40 stupnov v tieni. 😕
A topanky uz ani nekomentujem. "Kupuju" jej zo vsetkych stran hadam od narodenia. Chalani potrebuju boty, nie copana. 😠
@evka64 podla mna si jej povedala dobre. Naco sa tvarit ze je vsetko ok ked to tak nie je a byt pokrytec?! nakoniec by si skoncila s 15 nevhodnymi topankami v skrini a naco?

@evka64 chapem,ze ta to zerie..
Ja mam so svokrovcami sice dobre vztahy,ale tiez ma obcas nejake veci stvu- napr.tiez prve naozajstne topanly(nie papucky),som chcela kupit ja. No kupili oni,tazko sa mu obuvali. Ale..zakusla som si do jazyka,lebo mali z toho radost,ze mu kupili,tak som im ju nechcela kazit a ani pri inych nakupoch.
Aj mne,ked kupia oblecko,nie vsetko je nositelne pre mna. Tak len podakujem a nenosim... Robim to tak pri vsetkom. Tiez by som bola nie sice urazena,ale dost sklamana,keby niekto zareagoval ako ty. No zas z teba hovori asi aj ta unava,co by zase mohla pochopit tvoja svokra.