icon

Urazila by vás takáto reakcia vášho priateľa?

22. aug 2020

Ahojte kocky, pisem anonymne, pretoze nechcem aby ma tu na zaklade prispevku niekto spoznal. Chcela by som si precitat vas pohlad na vec.
Situacia 1: boli sme s priatelom na korculiach, uzky chodnik, ja prva a on asi 10m za mnou. Oproti isiel spolocny znamy, chcela som sa pristavit na kus reci. Priatel nestihol ubrzdit a vrazil do mna. Vyletelo z neho: “laska, ved ty nebud taka tupa, si jak male decko niekedy”

Situacia 2: tlacili sme si spolocne fotky a zle nastavil format. Fotka ktora mala vyjst na dlzku vysla na sirku, ale podstata na nej bola, akurat to osekalo okolitu prirodu. Vravim mu, daj sem, mne sa paci, dam si ju do penazenky. Jeho reakcia: “a co si ty retardovana? Ved sa pozri, ved to uplne na h*vno vyslo”

Prva situacia sa zahovorila. Po druhej som mu dorazne vysvetlila, ze sa so mnou takym stylom nema bavit. Obhajoval sa, ze to nemyslel v zlom, vraj to zbytocne prilis riesim. Nasledne sa ospravedlnil.
Len dodam, ze sme spolu par mesiacov a tieto reakcie ma zaskocili, lebo inak vo vztahu nemame s nicim problem. Dotklo by sa vas to alebo to zbytocne zvelicujem kvoli citovej zainteresovanosti?

vilma7
22. aug 2020

Akože halo? Aby chlap povedal žene že je tupa??? Retardovaná? Po pár mesiacoch randenia? A čo príde potom o pár rokov??? V žiadnom prípade by som to netolerovala a ak by sa to opakovalo, dovi dopo...

vilma7
22. aug 2020

A neospravedlňuj ho, že si musela odrazu zabrzdiť. Mal by ísť za tebou tak, aby v prípade núdze zabrzdil hocikedy.

anita6666
22. aug 2020

Ak chces,napíš ip

jankapepe
22. aug 2020

1: mojko ja nemôžem za to že ty sa nevieš korčuľovať.....ak chceš ja ťa to naučím.
2: retardovaný si ty keď nevieš nastaviť správne tlač
3...4...5....
Raz by mi chlap povedal že som retardovaná či tupa zotrela by som jeho ego a považovala ho za odstrašujúci príklad 😁

katty2012
22. aug 2020

je to nielen jeho styl komunikacie, ale i postoj k zene. postoj bez ucty. toto sa jednym napomenutim a ospravedlnenim nezmeni, postoje si budujeme dlhodobo, mame ich v krvi. daj si pozor, pretoze z retardovanej a tupej dnes, moze byt zajtra - no ani nechcem povedat co...

miadi
22. aug 2020

Tupy je on ked do teba vrazil mal reagovat “ laska prepac nestihol som zabrzdit si ok ? Nic Ta neboli? Ste spolu len par mesiacov a on uz sa k tebe chova bez ucty je zakomplexovany a zo svojich chyb robi tvoj problem. Moj muz Po par mesiacoch spolužitia si vygooglil slovo po slovensky “Bohyna” 😆proste chlap by mal byt z teba aspon ten prvy rok paf a nie z teba robit retardovane tela čo budes o par rokov? Tvoj priatel mà primitivne a prehnane reakcie nie ty. Este budes o sebe pochybovat?Mna by to neurazilo mna by to odpudilo, Neurobila si nic čim by si si take zhadzovanie zaslužila.

lavender273
22. aug 2020

Ano vadilo by mi to. Z duse nenavidim ked niekto hadze za vsetko vinu na druheho.

andreatytler
23. aug 2020

Obe jeho reakcie su zle. Prva je extra zle lebo ta zhodil pred inym clovekom. Druhe je extra zle lebo urazil aj vsetkych mentalne chorych ludi co maju retardaciu.
Vztah je o tom ako zladit dvoch ludi ktori vyrastali v inom prostredi. Treba to vzdy debatovat, vychytat vsetko na com sa nezhodnete. Neignorovat. Pre neho to moze byt normalne ze ti povie ze si retardovana lebo pocul otca to hovorit mame a ona na to nic. Ale tvoji rodicia sa tak nerozpravali.
Ked ta predstavi rodicom, naplanuj si niekolko navstev u nich, najlepsie v roznych situaciach (doma, na vylete, v obchode) a pozoruj ako sa sprava otec k mame. Tak sa bude on spravat k tebe a potom pozoruj ako sa sprava mama k otcovi. To bude on ocakavat od teba a ked to nedostane bude zaskoceny a nebude vediet ako na to reagovat.
Potom mu to vsetko vysvetli a pozvy ho k vasim a obaja pozorujte tvojich rodicov a skus sa zamysliet ci sa spravas ako mama.

asia83
23. aug 2020

Prehodnotiť vzťah, kým ste ešte priatelia. Prikláňam sa ku rozchodu. V prvej situácii sa vás mal opýtať, či sa vám niečo nestalo. Ono muži na verejnosti radi robia zo seba "mužov", ktorých city nezmôžu. No váš priateľ je evidentne detinský egoista s nízkym sebavedomím.

opica_skorica
23. aug 2020

Uvedomuje si, ze sa rozprava so zenou? So zenou svojho zivota?
Nepredychala by som to.
Razne mu povedz, ze takto nie. Tri krat a dost.

ndrag
23. aug 2020

Raz mi nieco podobne odvrkol moj ex, vyzral si to tak, ze si to viac ku mne nedovolil. Uplne som ho vtedy za to zdrbbala ako sirotu, hned mu klesol hrebienok a potom sa este dlho ospravedlnoval. Ale bolo to uz jedno, lebo som sa s nim po par mesiacoch rozisla. Nieco to vtedy vo mne spustilo a hned mi spadli ruzove okuliare vo vztahu a potom to uz islo dole vodou. Odvtedy presli roky a ani raz mi nechybal.

ellieellie
23. aug 2020

Nenechala by som sa takto ponižovať, mám svoju hrdosť. Možno by som to dokázala odpustiť ako 20 ročná, ale ako 30 ročná už nie, vážim si samú seba. Navyše, keď si predstavím, že by sa následne takto rozprával s našimi deťmi....ach!

evica01
23. aug 2020

Retardovane moze vyzerat ta fotka. Srandy srandy, ale odtial potial.
To aj svojej mame tak hovori?
Vyzera, ze je to fajn chalan. Travite spolu cas. Este sa len spoznavate. Treba ho naviest na spravnu kolaj. Takisto aj on teba.
Mate na to celyyyyy zivot 😁

unicornlady
23. aug 2020

Ani asi nie urazilo, ako sklamalo. Nadávky do vzťahu proste nepatria.

lenuliatko84
23. aug 2020

No ty nie si domiesavav,aby a s tebou takto rozpraval

moonlight1210
23. aug 2020

Ked som bola este mlada a blba, tak som sa snazila takychto chudakov pochopit, ze im to “len vyletelo”, “on to tak nemyslel”,... (nechoval sa niekto tak ku mne, ale ku kamoskam a oni to ospravedlnovali a ja s nimi. mlade-naivne.)

teraz, ked som starsia, tak ti rovno poviem, ze prvy raz by som zdvihla obocie, druhy si urobila poznamku, ze nieco tu smrdi v state danskom. A zopakuje sa to uz len raz a bol by byvaly. Necakala by som, ze sa to zmeni.

Navyse po par mesiacoch vztahu ta ma nosit na rukach, lubit a mas byt pre neho to naj na svete, co je nedotknutelne.
Nie ta urazat v situaciach, ktore si zavinil sam.

Rad zrejme hadze svoje chyby na nieco/niekoho ineho. Vsimaj si, ci aj o inych veciach hovori tak, ze vzdy poukazuje na to, kto iny za to moze, nie on.
Ci pricasto nestretava samych debilov, ktori sposobili, ze on zazil blbu situaciu.

Ak hej, prehodnotila by som miesto sanci rozchod.
Lebo dnes stretava samych debilov a o rok bude zrazu zit s neschopnou kravou (alebo horsimi urazkami).
Radsej teraz par slz, ako potom cele slzave udolie.

marca12
23. aug 2020

Chlapec sa zacina ukazovat a tomu ver,ze sa to bude stupnovat

mareka49
23. aug 2020

Tupa a retardovana?
To su velmi trapne a velmi nedospele reakcie.
Vies co, vrat mu to.
Povedz mu ze je drbnuty a debil.
Ako sa zatvari.
Liecba sokom by mozno zabrala.
Nech to pociti.

sasi_timi
23. aug 2020

Teraz si tupá a retardovana. O rok budeš jebnuta pica? Maj hrdosť a nenechaj sa ponižovať od nevychovanca 🤞🏼

juliet86
23. aug 2020

takyto druh komunikacie by mi vadil u kazdeho... u kolegu kamarata to by nebol kamarat ci kamaratky. ma on uctu k sebe ? zdrbavali ho takto doma rodicía??? akoze... mne vadi ked svokoro povie co si sa s konom zrazila ked v noecom nesuhlasi.. za mna. nie

brita7777
23. aug 2020

Samozrejme, je to hulvat, lepsie to uz nebude, uz to bude iba horsie. Ak pridu deti, aj tie nebude mat problem pomenovat ako teba teraz. Ukonci to, existuju aj slusni muzi.

mamcotka
23. aug 2020

Ako napísala heliet . . Teraz ešte k tomu pridal laska
.. nabudúce vynechá to slovo a už budeš len tupaa pod. On je zvyknutý na takýto slovník takže budeš často počuť od neho takéto veci a na svoju adresu

mondolina
23. aug 2020

Pravdaže urazilo....mne najhoršie čo mne môj muž povedal bolo popleto, keď som niečo dobabrala.

sara07
23. aug 2020

už by som s ním dávno nebola, časom to bude horšie ked si už nebude musiet dávat pozor a bude ta mat istejšiu

stanulik33
23. aug 2020

No ja s mužom sme si takto nikdy nehovorili, len raz v hádke. Po pár mesiacoch by sa mi to zdalo sakra podozrivé. Aby z toho časom neboli facky...

hama007
23. aug 2020

Najprv ťa urazí a potom sa ospravedlní. Ono keby povedal, že ty moja trúbka a pri tomto oslovení by to skončilo, tak v pohode. Takýto štýl komunikácie mi je veeeeľmi povedomí. Ver tomu, že o niekoľko mesiacov ti povie ku*va a neospravedlni sa a dokonca ťa v smeje za to, že si citlivka.

luthine
23. aug 2020

On skusa, ako daleko ho pustis. Raz by si mu presla bez slova 'tupu', potom este 'retardovanu' a o tyzden by to bola 'krava' a o tyzden na to este horsie. Pri prvej hadke by ta trosku sotil a v tej dalsej uz by si skoncila na zemi. Presne takto si tieto typy hladsju svoje obete, ktore potom mozu terorizovat roky. Normalna zena ako ty mu hned na zaciatku vysvetli ze ee, toto nie, pripadne rovno utecie, co by som asi urobila aj ja. Ty budes nestastna, lebo on tvoje hranice nikde neprestane pokusat, ale aj on, lebo nebude mat na kom uplatnovat model, ktory sa mu tak paci- teda vychovavat, zhadzovat, sem-tam zavalasit, ked neposluchas. Myslim si, co baby: takyto clovek sa nikdy nezmeni, je to prilis hlboko v nom.

kakawah
23. aug 2020

Asi to ma z domu. Ako sa otec spraval a vyjadroval k jeho mame, tak sa on bude spravat a vyjadrovat k tebe. Neviem ci si uz mala možnosť sa stretnut s jeho rodicmi, ale vsimaj si ked u nich budes.

autor
23. aug 2020

@kakawah jeho rodicia sa medzi sebou bavia “cez zuby”. Je to jedno z tych manzelstiev, ktore drzia 40 rokov “lebo sa to patri”. Neraz som na navsteve bola svedkom toho, ako mama povedala: no kde mas tie rozvodove papiere? Uz 20 rokov o tom rozpravas, daj ich sem nech mam od teba svaty pokoj. Otec nepekne rypa do vsetkych a vzdy to otoci na srandu. Ma to veru z domu, uvidim teda ako sa to bude vyvijat, lebo v prvom rade by si on mal uvedomit, ze nieco robi zle. Mne to ale pride, ze mu je to takto prirodzene. Az ked vidi podla mojej reakcie ze to prehnal, tak ho to zaskoci a ospravedlni sa.

dilino
23. aug 2020

To by som jednoznačné ukončila bez vysvetlenia ked je normálny pochopi prečo nechceš pokračovať vo vzťahu.Ako pišu ostatne teraz je to že si z jeho pohľadu retardovana, a tupá keby mňe toto povedal priateľ na začiatku vzťahu kde má byť všetko super tak už by ma nebolo.Kde sme úcta rešpekt, ked si to dovolil teraz neskôr to bude ešte horšie to mi ver.Skúša čo môže a aj ja sa priklanam k názoru že to vydel a počul doma.Keby mňa ponižil priateľ pred známym a ešte spoločným ktorý to môže povedať niekomu dalšiemu našmu spoločnemu znamemu prišla by som domov zbalila si veci a už by má nebolo.Načo ti je taký vzťah ved to je choré odstup s kratšej cesty.Chodite spolu pár mesiacov a ON sa takto správa bude to len horšie môj osobný názor.Ked ti šepka intuicia že to nieje dobre a sama máš pochybnosti je to len chviľu a už sa ukazal tak asi ho máš nechať a ísť za niečim lepšim.Nič nieje náhoda všetko je osud asi to tak malo byť.Nezaťažuj s atým máš tu vo fore aj skusenosti ktore ženy/prispievateľky tu pišu aj zo svojej vlastnej skusenosti.Moja rada ukonči to skôr než by si mala s nim deti.Voľba odisť ked nemate deti je vždy ľahka ak by to bolo opačne vždy by to bolo horšie.Ukonči to sama citiš že to nieje dobré.Pozorni sice je ako pišeš ale to čo ti povedal pred znamym spoločným a potom v obyčajnej druhej situáci to len vypoveda o ňom aký v skutočnosti je.Ak by to bolo že vyťah niekoľko ročný a bol by veľký konflikt z niečoho povieš si dobre ušli mu nervy ospravedlnil sa aj ked už by mi blikala kontrolka že je to zlé. Ale nie v situáci ako bolo korčuľovanie ON musi predvydať že sa niečo môže stať aj ked ide autom šoféruje vždy tam musi byť predvydavosť.Za mňa určite nie hned by som sa zbalila a odsťahoval nič by som s nim viac neriešila a vyhybala sa mu ak by ma obťažoval silou mocou čo s astálo by som mu to na rovinu povedala.Určite ťa čaka čosi lepšie ako vyjadrovanie sa dementa na tvoju adresu.Teraz nad tým rozmyšľam že bol na teba sprostý pred spoločným známym čo ak by ste išli na nejaku oslavu, večierok, svatbu, a bolo by tam kopec vašich spoločných znamych a ON na teba by začal ty tupá ,ty dement, použivam jeho slova, endaj bože nejaký vulgarizmus to do vzťahu nepatri a aj akokoľvek by to bolo akože zo srandy toto za srandu absolutne nepovažujem že ťa častuje nádavkami zo slovníka ako z 5 cenovej v krčme.Moja rada je ukonči to kým je čas a nie nenahovaraj si nezlepši sa to skôr zhorši.Ak by ste mali deti a toto budu vydieť otec nádava mame a budu to použivať aj deti kvôli tomu že je to správne no nie nieje.Odid kým je čas držim ti veľmi 🙏aby si sa dokazala rozhodnuť správne.Vždy je voľba ak by si s arozišla teraz je to vždy lepšie po pár mesiacoch ako keby to bolo rok ,dva, a viac.Ver mi to tak malo byť že si ho mala mať otestovaného na začiatku.Ako pišeš v inom je super ako môže byť super ked toto robi.Chlap vo vzťahu by nemal ponižovať ženu ved je preňho rovnocena partnerka vydel to doma preto toto robi.Len aby ti pred tými znamymi neurobil taku scénu že nikdy na to nezabudneš.A že sa správaš ako dieťa okomentoval prvú situáciu slovami a ON je čo sedliak čo mu trči slama s topánok.Mám kamáratku ženu ako pišeš len kvôli tomu že sa to patri sú spolu v rokoch majú spolu dvoch synov otca majú debila za ňou snoril za kamáratkou ked ešte len s ňou iba chodil, žiarlil na nu ľudia a rodina ju odhovarali odneho ale nedala si povedať .A výsledok roky stratene pán je veľko podnikateľ páradne sa mu dari vyzera super na svoj vek nik by mu toľko nehadal hoci už je dôchodca.A moja kamáratka jeho žena chorá na žalúdok má tažke vredy, zo stresu za tie roky aj za nádavky minule ked som tam bola na navšteve vravela že keby vtedy pred 50 rokmi bola odstupila s kratšej cesty nebola by mala problémy a mohla mať páradny život .A jej muž si uživa obdiva mladých ohrievačiek posteli pokiaľ ONA ho čaka doma celý život že bol taký chladny že sa nevedel usmievať nič, že vždy chcel mať len pravdu, ked nebolo po jeho nádaval jej a a dvaja synovia ten starši ten je ako tak má ženu dvoch dospelých synov ale ten mladši no boh má poteš čisty otec debil ženu po rozvode vyhodil na ulicu zo dňa na deň malu dcéru si zobral ON , už teraz je ta dcéra dospela a nádva aj dcére že je šľapka ako jej matka, a rôzne ine nádavky bil ten syn svoju ženu ponižoval ju aj ked jej svokra povedala žeby odstupila nevesta že bude zlé neverila jej nie ON syn si vybojoval svoje a urobil jej zo života peklo.To chceš tak dopadnuť a byť ponižovana ukonči to ked to trvá krátko radšej teraz ako potom má byť zle a trpieť nielen ty ale aj deti.Rady ti tu môžeme písať ale rozhodnutie je na tebe.Len aby neskôr nebolo ešte horšie, nádavky, bitky, a vydeľovanie penazi.Vždy je voľba len sa správne rozhodni.