icon

Urazila by vás takáto reakcia vášho priateľa?

22. aug 2020

Ahojte kocky, pisem anonymne, pretoze nechcem aby ma tu na zaklade prispevku niekto spoznal. Chcela by som si precitat vas pohlad na vec.
Situacia 1: boli sme s priatelom na korculiach, uzky chodnik, ja prva a on asi 10m za mnou. Oproti isiel spolocny znamy, chcela som sa pristavit na kus reci. Priatel nestihol ubrzdit a vrazil do mna. Vyletelo z neho: “laska, ved ty nebud taka tupa, si jak male decko niekedy”

Situacia 2: tlacili sme si spolocne fotky a zle nastavil format. Fotka ktora mala vyjst na dlzku vysla na sirku, ale podstata na nej bola, akurat to osekalo okolitu prirodu. Vravim mu, daj sem, mne sa paci, dam si ju do penazenky. Jeho reakcia: “a co si ty retardovana? Ved sa pozri, ved to uplne na h*vno vyslo”

Prva situacia sa zahovorila. Po druhej som mu dorazne vysvetlila, ze sa so mnou takym stylom nema bavit. Obhajoval sa, ze to nemyslel v zlom, vraj to zbytocne prilis riesim. Nasledne sa ospravedlnil.
Len dodam, ze sme spolu par mesiacov a tieto reakcie ma zaskocili, lebo inak vo vztahu nemame s nicim problem. Dotklo by sa vas to alebo to zbytocne zvelicujem kvoli citovej zainteresovanosti?

kakawah
23. aug 2020

Ano jemu je to prirodzene a asi tak nejak moze vyzerať aj vas vztah po rokoch. Alebo nemusi. Keby si to on uvedomil, a nechcel by sa spravat tak ako jeho otec, zeby na sebe zapracoval, napriklad koli zene ktoru velmi lubi.

macekovam
23. aug 2020

ja by som sa nanho vykaslala... ukazuje sa postupne v pravom svetle.. myslim ze bude aj horsdie.. aj ked to ze ta na verejnosti ponizuje je uz vrchol umna... a inak.. na korculiach spadol lebo je gramblavy... a fotku zle vytlacil lebo sprosty.. tolko asi o nom.kasli na neho.. bude sa tak s tebou bavit stale a neskor aj s detmi.. to ta zaboli este viac

zuzpap
23. aug 2020

chodíte spolu pár mesiacov, neviem koľkokrát si tam bola, ale zjavne je pre túto rodinu takéto správanie prirodzené, keď ani pred budúcou nevestou si nedávajú pozor...a to je zlé...v prvom rade, ver tomu, že on iný nebude...a v druhom, či chceš, či nie.."berieš" si aj rodinu partnera...tak neviem či budeš spokojná, keď tam budú deti chodiť na prázdniny...

sasa1310
23. aug 2020

po pár mesiacov retardovaná, po rokoch p.ča vy....aná

tripetta
23. aug 2020

@sasa1310 A možno aj nejakým tým monoklom.

rachel36a
23. aug 2020

Ked sa s tebou takto bavi po par mesiachoch, tak po par rokoch ti uz bude ako nadavat? Ja by som sa s takym chlapom okamzite rozisla

ivka185
23. aug 2020

Ja mam pocit z tych vasich reakcii ze to nejako velmi prezivate, vo vztahu ,manzelstve sa povie hocico a pokial to je myslene zo srandy alebo sa povie nieco take v navale zlosti, myslim tym nieco jemne nie zeby mi nadaval do p...i alebo nejako vulgarne to nie, to by bol problem, tak treba vediet , alebo sa tvarit nic som nepocula. Tak vam ten vztah aj vydrzi ale pokial sa budete chytat za kazde slovo tak to nema dlhu buducnost, treba vediet odpustit, niekedy sa povzniest cez to.Potom necudo ze s prepacenim mi povie ze som sprosta a uz nasleduje rozvod tak to robi vela mladych ludi nevedia a nedokazu vela veci riesit a potom len rozvod alebo rozchod a potom tolko rozvodov.Ja by som sa na to zasmiala a povedala mu s usmevom asi som po tebe.

dkethe
23. aug 2020

A inak je dobry a milujuci? To vyzera, ze je tak z domu nauceny, a prijemna laskava zena by toto zmenit vedela 🙂

derdia
23. aug 2020

Ahoj pocuj normalne mu vysvetli, ze to tebe vadi, ze to teba uraza, ze sa citis zle ked sa tak s tebou bavi a hlavne, ze ti to ublizuje, povedz mu co ty citis ked sa s twbou tak rozprava. .. A ak ta lubi a ma rad a vazi si ta tak si to dobre zapamata.... A nebude sa tak s tebou bavit. Jemu to pride normalne a asi tak bavi s kazdym... Ale proste ty mu povedz, ze s tebou to tak nebude. Je super inak, ze si takato tvrda v tomto lebo chlapovi to docvakne len ked mu to vysvetlis razne a priamo!

bluka2
23. aug 2020

Ultimatum. A aj keby to už nikdy nevyslovil, stále by som mala na mysli tieto 2 výkričníky, čo v preklade znamenajú žiadny rešpekt k tebe. Obávala by som sa, že ako to bude v situáciach, keď bude fakt menej harmonické obdobie. Napríklad, keď ste obaja unavení, lebo prišlo dieťa. Takže by som zrejme tak či tak išla už teraz z kratsej cesty

bluka2
23. aug 2020

@derdia ak si ju váži, tak nerozpráva proste - sa simple as that...

bluka2
23. aug 2020

@sasa1310 možno aj skôr

autor
23. aug 2020

@dkethe je dobry, verny, vela porobi v domacnosti, nakupi, navari, aj vyperie ked treba. Neuteka za kamaratmi, ked tak vola aj mna. Ale nie je zrovna citlivy, skor taky racionalny typ. Neobjime, nepohladka. Na rozhovory o problemoch vo vztahu mozem zabudnut, vzdy to zmetie zo stola s tym, ze on ziadny problem nema, to len ja si ich zbytocne vytvaram a komplikujem si zivot.

anita6666
23. aug 2020

Niekoho mi ten človek napadne pripomina,nie je to môj ex? 😀 Pozri,ak pre teba tamtie "vybrané slová" nie sú dostatočnym dôvodom na rozchod,tak zostaň,garantujem ti,že s ním neostanes,obzvlášť po tvojom poslednom príspevku a ver,že viem o čom hovorím. Samozrejme,že ti prajem,ale už vidíš,koľko veci ďalších ti vadí a čo všetko ďalšie sa vynára a tie pochybnosti budeš mať stále, to proste normálna žena neustoji dlhodobo.

elian
23. aug 2020

To je taká povaha s tym nic nespravíš a ak ti to vadí teraz - tak utekaj z kratšej cesty .... poznám takého človeka - napr. jeho zena nechtiac rozleje daco na stôl - prevráti oči a do toho na plne ústa " ty si grambľoša" to iste robí svojim deckám akýkolvek nezdar komentuje a este viac prehlbuje hanbu a strápnenie ....... ja som niekolkorát povedala, ze radsej klepnut lopatou po hlave a polka trestu uz mohla byt odsedená

andreatytler
23. aug 2020

Pride mi ze do teba nie je zalubeny tak ako to na zaciatku vztahu byva a ani ty do neho. Zalubeni chlapi na zaciatku vztahu zenu nosia na rukach a aj modre z neba by jej zniesli a to nie je on a niektore zeny maju na zaciatku vztahu na nose ruzove okuliare cez ktore nevidia chyby a problemy a to vobec nie je tvoj pripad. To ale neznamena ze to je zle a tento vztach nema sancu. Dva mesiace je velmi kratko. Este by som to neskoncila.
Moj nazor je ze dobry vtah je vela prace, drina a neustala makacka.... su chvile ked sa ide dolu kopcom a vtedy si to treba uzit ale potom zase treba tlacit hore kopcom. Len s niektorymi chlapmi budu tie kopce prilis strme a ta kratka rychla jazda dolu nestoji za to lopotenie.

andreatytler
23. aug 2020

To s tym objimanim a pohladkanim mu treba vysvetlit, ze je to pre teba dolezite a ze ta to robi stastnou. Vela chlapov to nechape.
Objim ho ty prva. Ak ta objime spat, podakuj za objatie a pove mu ze jeho objatia su najlepsie na svete a ze ta robia nesmierne stastnou. Mozno to budes musiet urobit niekolko krat ale dojde mu to. Chlap potrebuje pocut pochvalu a ocenenie a vidiet ze robi zenu stastnou.

autor
24. aug 2020

@andreatytler uplne si sa trafila s tym zalubenim. Rozpravali sme sa o tom, niekolkokrat som mu totiz narovinu povedala, ze mi chybaju take tie chvile ako maju ini na zaciatku vztahu. my sme obdobie zalubenia ani nemali, nerandili sme spolu, neboli tam vobec take chvile, ked sa citis ako zalubene dieta a tesis sa na toho druheho. On mi na to povedal, ze to ze ma lubi dokazuje inym sposobom (skutkami) a nie prazdnymi recickami. Ano, robi veci ktore ini nerobia, ale tu zalubenost z neho az tak necitit.
Ked ho objimem, velakrat stoji ako solny stlp, naspat ma neobjime. Bola o tom debata tiez a vzdy par dni po tom sa snazi, ale citit z neho, ze to robi nasilu kvoli mne. On to nepotrebuje.

katrin69
24. aug 2020

Fuuuuha, zvládla si to vynikajúco... Pri prvej reakcii by som mu povedala naspäť, že nemá sa čo ozývať, však on nevie brzdiť. Môj manžel radšej na korčule pozerá cez obal, lebo predstava, že sa má na ne postaviť, sa mu ježia chlpy na rukách 😉
A pri druhej reakcii by som spustila gebrinu a pýtala pusu... Následne by som povedala, že nik mi neverí, že mám retardovaného ufóna za priateľa, že chcem fotku do peňaženky, a keď chce pozerať na okolitú krajinu, ktorá mu tam chýba, nech si vytlačí sebe ešte jednu...
Žiaľ, ja som papuľa a naozaj takáto situácia sa nám ešte nestala, u nás je humor troška iného rázu... Smejeme sa na tom, kde ostatní len zdvíhajú obočie. My sme takí najlepší kamaráti, ktorí sa našli a capli o seba v najväčšom teple a už sa nechceme odlepiť 😅
Dúfam, že ten tvoj dostane čoskoro rozum. Väčšinou ho chlapi dostávajú až po 30-tke, ale nie je to vždy tak 😉

derdia
24. aug 2020

No tak ak nema zaujem riesit to co teba trapi, tak si to racionalne povedz, ze to tak bude vzdy.... Poriadne porozmyslaj a ak si nie si 120% ista tak chod radsej kade lahsie... Naozaj... Ono sa to neopravi...

lucinkab
24. aug 2020

O par mesiacov ti uz aj nada...ruky prec od neho

andreatytler
24. aug 2020

To prvotne zalubenie je velmi prijemne ale pominie a potom nastava niekedy krute vytriezvenie. Pre mna je dolezite. Vzdy ked je vo vztahu zle, tak si pripomeniem ako som ho strasne lubila na zaciatku a to zmeni trochu pohlad na vec.
Ani moj muz ma nenosil na rukach ale ja som bola do neho taka buchnuta ze mi to nevadilo. Potom sa to trochu otocilo a on si zacal uvedomovat ze so mnou chce byt a ja som zase stratila ruzove okuliare a tak som ho zacala uzemnovat ked nieco prepalil a on sa nechal, lebo chcel so mnou byt.

Ale je to skvely pocit ked ta muz zboznuje ako bohynu. Ak je to pre teba dolezite,myslim ze zial tu ziadna debata nepomoze. On to tak neciti a nemyslim ze to bude niekedy inac. Moze sa to zlepsit ale zalubenie sa stava len na zaciatku vztahu.

Nie je do teba zalubeny a kedze ta este dobre nepozna myslim ze nema strach ta stratit. Preto mu nerobi problem ti povedat urazky. Vela ludi berie vztah na zaciatku s rezervou a s tym ze uvidia ako to pojde dalej a nechavaju si otvorene zadne vratka.
Moj muz mal strach zo zavazkov. Bal sa ze ho necham a tym mu ublizim, tak radsej do toho na zaciatku nedal vela citov.

autor
24. aug 2020

@andreatytler toto urcite nie je rovnaky pripad, ani zdaleka 🙂 on sa do vztahov vrha bez akychkolvek pochybnosti, po 4 dnoch od prveho stretnutia mi povedal, ze ma lubi. dokonca po mesiaci hovoril o svadbe, ak nam to bude klapat. Nie je zrovna typ chlapa, ktory si dava pozor aby si neublizil, praveze mi to pride, ze on do toho ide stylom “ked toto nevyjde, skusim inde”. On sa emocionalne neviaze, alebo sa mu to dari az prilis dobre skryvat.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
24. aug 2020

Ano... urcite su tam tie zadne dvierka ze ked to nevyjde skusim inde. Vies co... podla mna toto uz urobil v predchadzajucich vztahoch a zeny ho vzdy pekne poslali kade lahsie. A on chudak asi nevie ze preco a nechce sa novu spalit.
To ako sa do vztahu hrnul je trochu divne... nieco mi tu nesedi.☹

kassandra25
24. aug 2020

Obe velmi zle. Zrejme inteligenciou neoplyva. Asi by si si mala vybrat z inych kruhov svojho nastavajuceho. Nechcem nikoho urazit, ale tito ucnovkari, to nie je bohvieake terno.

seraa
24. aug 2020

Urazilo .. ale to je jeho štýl a zvyk asi sa tak v rodine bavia.. daj mu sancu a cas nech sa doslova preuci a kontroluje ale ak sa to bude stupňovať radsej rozchod.. ale je to podla mna len sprostý zvyk a jeho netrpezlivosť s ľudmi

jana_eyre_2
24. aug 2020

Samozrejme že by sa ma to dotklo, takto sa nerozpravam ani s ľuďmi ktorí by si to zaslúžili..

simca06022011
24. aug 2020

Ako prvu reakciu by som pochopila, a predychala. Lebo moze sa vazna vec stat.. mne ked mala takto zabrzdi a ja sa idem zabit aby som ju nezramovala, tak tiez si ponadavam. Ale ta druha je trochu cez... ako keby posomral, ze to na h*** vytlacilt a v nedas si to do penazenky atd.. a vytlacil znovu pochopim. Ale preco teba ma oznacit za retardovanu? Ako odveci... to by som si aj ja vydiskutovala s nim. Ono moze to byt zvykom, moj chlap ma oblubene slovo idiotko... raz mi to povedal a tanier po nom skoro letel.. a u nich sa to BEZNE pouziva v diskusiach.. nechapem. ja som bola taka vytocena, aky som mu ja idiotko (inak ze som nic neurobila, normalne sme sa bavili a jasne, mala som na nieco trochu iny nazor ako on :D ). Podotykam, ze som to za roky u neho nepocula... az ptom som si vsimla, ze je to bezny zargon u nich na hocikoho, hocikde.. Pouzil par krat, ale take meno ake som mu ja za to dala, sem ani nenapisem... a poopakovala som to viac krat a cuduj sa svete spamatal sa:D a odvtedy som nic take nepocula... je proste problem prucit niekoho ak ma takyto slovnik. Moja mama napr. hresi ako dlazdic, a fakt ze to sa neda oducit :DD

jana_eyre_2
24. aug 2020

@kassandra25 podľa mňa nie je terno posudzovať niekoho podľa výšky vzdelania..