Urazili by ste sa?
Ahojte. Chcem vedieť len názor, po dlhej dobe, cize po nevydarenom manželstve kde som zazivala násilie a poníženost som dala opäť šancu vzťahu, ktorí sa začal prekvapivo pekne.. sice to netrvá ešte dlho, bojím sa viac otvoriť, a som opatrná nastala včera taká zvláštna situácia .. podla neho to bolo v ramci srandy 🙈 ale trochu som si to asi viac zobrala k srdcu neviem... Mna to skôr zamrzelo.. boli sme na korculoch som na nich rýchlejšia lebo na nich jazdim dlhsie a on pomalší, takze vzdy som ho čakala.. zakricala som ze som prvá no a on mi akoze v ramci srandy z dialky ukázal prostredník, nejak ma to zarazilo lebo som to nečakala, aj sme si to vyrozprávali, ospravedlnil sa, vysvetlil mi to tak, že machrujem ze som lepšia tak mi to ukazal ... Je to trapne také detinské ale neviem... Doteraz to bolo ako v rozprávke, pekne nežné správanie, romantické, milé, také úprimne.. a teraz toto 🤣 ako by ste reagovali vy 🙈🙈🙈 mam to hodiť za hlavu ? Som ozaj citlivá pováha aj potom co som zažila, ale tak ma to tak zarazilo... Nechcem robiť z komára somára... ani to uz nechcem vyťahovať, vyrozprávali sme si to, ospraveldnil sa viac krát aj do oci aj mi to napísal.. Dakujem za kazdu reakciu..
Mas za sebou zle skusenosti, je uplne prirodzene, ze na nejaky druh spravania, slov, si viac citliva ako ludia bez tvojej skusenosti. Primerane citlivy muz to pochopi, treba len komunikovat a komunikovat.
@lulaby1982 trefne vysvetlene, super.

Je mi ľúto,že ste si prežila takuto náročnú životnú udalosť .Tým čo ste prežila tak budete mať vždy oveľa vyššie nároky na mužov ako bežné ženy,je to Váš obranný mechanizmus a budete mať zapnutý radar na najvyšší ton ,aby ste zachytila agresívne vibrácie, sonar bude snímať každý pohyb, slovo , polohu . Stačí,že sa otočí o 30 stupňov vlavodole a urobí nejaké aj nevinne gesto a môžete mať skresľujúcu info. Muži to budú mať ťažké sa k Vám dostať a Vy tiež to nebudete mať ľahké. Seba menší náznak agresie Vás rozhadze.
Len čo je možné akceptovať a čo nie? To,ale ako sa zachoval Vás partner nie je ok.Dobre súťaž ,kt ste si nechtiac rozohrali ,ten korčuliarsky svalom ,tak každá sutaz je agresívna a nabáda ku agresii. To čo ste povedala,že ste prvá, ono Vy ste to tak nemyslela ,ale je to agresívny výrok, je to tak, Vás partner mohol vyhodnotiť ,že ste voči nemu agresívna a preto automaticky jeho mozog vyhodnotil ohrozenie a reagoval spontánne emocionálnym mozgom,úplný reflex , tzv. das Reptilgehirn, jasterovym mozgom, vždy reaguje prvý , ten tu bol prvý sa vyvinul pre obranu človeka. Bol to reflex . Myslím si,že adekvátnu sociálnu odpoveď ste nemohli čakať.
Dôležité je ,že viete ,že pri súťaži reagujete agresívne, preto je dôležité pracovať na zvládaní emócií, haltovat ten jasterovy mozog. Ďalej super,že ste sa ospravedlnili, a ste si vysvetlili kto to ako myslel . To uvedomenie, že nabudúce to skúsim inak a nebudem mávať prostredníkom.
Choďte do terapie a nájdite odborníkov ,kt sa venujú týraným ženám, budem impertinentna , ale hlboko neverím,že bez odborného zásahu budete schopná vedieť vyhodnocovať čo je už agresia a čo asertivita. Nádej ,že to tak bude je skôr kontraproduktívna . Je naivné si to myslieť .