Urazili by ste sa?
Ahojte. Chcem vedieť len názor, po dlhej dobe, cize po nevydarenom manželstve kde som zazivala násilie a poníženost som dala opäť šancu vzťahu, ktorí sa začal prekvapivo pekne.. sice to netrvá ešte dlho, bojím sa viac otvoriť, a som opatrná nastala včera taká zvláštna situácia .. podla neho to bolo v ramci srandy 🙈 ale trochu som si to asi viac zobrala k srdcu neviem... Mna to skôr zamrzelo.. boli sme na korculoch som na nich rýchlejšia lebo na nich jazdim dlhsie a on pomalší, takze vzdy som ho čakala.. zakricala som ze som prvá no a on mi akoze v ramci srandy z dialky ukázal prostredník, nejak ma to zarazilo lebo som to nečakala, aj sme si to vyrozprávali, ospravedlnil sa, vysvetlil mi to tak, že machrujem ze som lepšia tak mi to ukazal ... Je to trapne také detinské ale neviem... Doteraz to bolo ako v rozprávke, pekne nežné správanie, romantické, milé, také úprimne.. a teraz toto 🤣 ako by ste reagovali vy 🙈🙈🙈 mam to hodiť za hlavu ? Som ozaj citlivá pováha aj potom co som zažila, ale tak ma to tak zarazilo... Nechcem robiť z komára somára... ani to uz nechcem vyťahovať, vyrozprávali sme si to, ospraveldnil sa viac krát aj do oci aj mi to napísal.. Dakujem za kazdu reakciu..
Nam je take spravanie cudzie, toto by mi moj manzel v zivote neukazal...ale to len btw.
Skor ma zaraza, ze si sa vratila k niekomu, kto Ta ponizoval...a Ty si k tomu citliva povaha....myslis ze sa zazracne zmenil? Myslim ze len hra divadlo a ten prostrednik by mal u teba zapnut kontrolku, ci sa pomaly nebude vracat do starych kolaji...
...ja nechapem bezdetne zeny, co sa vratia naspat k nasilnikovi...
@euka210 Ale (ak tomu dobre rozumiem) ona sa nevratila k byvalemu partnerovi, ale dala sancu vztahu s inym chlapom.
v prvom rade podotknem, že nečítam diskusiu, takže ak zopakujem niekoho, pardon 🙂 po prečítaní úvodného autorkinho príspevku tu dávam svoj názor. ty, autorka, si sa chovala ako malé decko (som prvá, som prvá!!!) a on sa choval ako hulvát (prostredník). kto z vás nesie väčšiu vinu na čudnom správaní, neviem posúdiť bez toho, aby som tam bola prítomná.
Zrovna na urazenie to nie je. Kazdy z vas povazuje za zabavne proste nieco ine. Pravdepodobne sa pohybuje medzi ludmi, ktori povazuju tento sposob vyjadrovania tiez za normalny. Vy sa zatial este len spoznavate. Nie vsetko bude vzdy dokonale. Urcite este v nejednej veci budete hladat spolocnu rec. Tento typ srandy uz na teba asi nepouzije. Zaujimavym ale mozu byt jeho reakcie, ked budete mat krizu a prestane sa kontrolovat.
Pri hradkach by som ti tiež ukázala prostredník a zasmiala sa na tebe 😂 asi som detinska
Ja byť na jeho mieste, tak neukážem prostredník, ale pomstím sa ti za to pri sexe. Po minúte by som zakričal "Prvý!!!" a išiel by som do sprchy 🙂
Mne by to vadilo. Vedz že teraz toto a potom príde aj niečo horšie. Ja som to reálne v živote od nikoho nezažila, nieto ešte od partnera.
Stalo sa to iba raz, .. a co sa týka toho mojho prvá on sa za ruky držať nechcel, chcel mať svoj priestor, lebo sa bal aby nepadol.. a ano trochu som sa predviedla, ale jeho gesto mi neprišlo príjemné.. necakala som to od neho, doteraz nič vulgárne neprejavil nezahrešil praveze naopak je proti tomu ..ale vidim 100 ľudí 100 názorov,...
Neboli sme tam, tak sa ťažko hodnotí. Ak ste si jeden druhého doberali, tak ti to ukázal zo srandy, ak sa koli tomu, že si bola prvá nahneval a ukázal to gesto v zúrivosti, tak to je zase úplne niečo iné.
Ak ste práve nesúťažili, že kto bude pri tom strome prvý, tak mi tiež príde nenormálne na niekoho, kto ledva stojí na korčuliach vykrikovať, že som prvá, prvá 🤦♀️ Treba byť frajer a súťažiť so seberovnými, byť ním ma to odradí chodiť s tebou ma korčule.
No, veď ti ukázal tým jedným prstom, že si bola prvá. 😁
Píšeš "vždy som ho čakala". Čiže si mu takto ušla a "bola prvá" viackrát. A ešte mu to aj vykrikuješ, tak neviem, či si čakala, že ti povie "super, mám z teba radosť" ?
Pamätám si, ako som raz, ešte ako teenagerka, bola na vysokohorskej túre so svojou o 3 roky staršou sesternicou. Nie som žiadna "sračka", ale ona je (bola) vrcholová športovkyňa, takže hoci som letela za ňou s vyplazeným jazykom, proste som nemala šancu držať s ňou krok. Ona ma tiež takto čakala a keď som už bola meter od nej, zase vyrazila vpred tým svojim vražedný tempom. Poviem ti, že ten pocit si pamätám doteraz a to sa mi ani nevysmievala, že je prvá.
Nie je od neho pekné, že ti ukázal prostredník. Ale ty si sa prvá zachovala, ako nezrelé decko.
Po tom čo si zažila sa nečudujem, ze si opatrná. Ved počkaj a uvidíš čo sa z toho vykľuje. Hlavne nepodceňuj ani takéto malé signály. Mňa skôr zaráža ze ste na začiatku vzťahu, takže sa hra na chrumkaveho a keď si sa dotkla jeho ega, lebo ved ktorý chlap znesie prehru ? Tak sa takto nechutne vyjadril. Urcite si neospravedlňuj nejaké ďalšie jeho nevhodne prejavy.
No ja nie nejaky hulvat.. Ale tiez by som ti ukázala takéto gesto..
@marseillefan 🤣🤣🤣
@zooeynka úplný súhlas...na začiatku vzťahu jej ukaze prostredník, tak mne to normalne nepríde
@autorka myslím,ze od neho prehnané gesto, skôr si mal u teba "šplhnuť" a pochvalit ťa, že si šikulka a dat ti pusu...neviem si predstaviť,ze by mi manzel na začiatku vztahu ukázal prostrednik a nerobíme to ani teraz, aj ked srandujeme, neurazame sa navzájom ani zo srandy
Inak keby sa moj chlap zachova ako ty , tym ze ideme napr teraz na down hill, on s niekolkorocnymi skusenostami a ja vytraseny zaciatocnik a on mi zakazdym ujde a este bude vykrikovat aj ze je prvy tak tiez mu ukazem prostrednik a bolo by to posledny krat co by som nieco take s nim robila
Ja som taka istá a veľmi by ma to zaskočilo. Gesto doslovne znamená pojeb sa a pre mňa neakceptovateľné. Ani v rámci srandy. Keď chce niekto srandovat, nech sa páči ale nie vulgarizmy. Pre mňa ako ženu je to poníženie a keď teraz čítam že si mnohí takto prostredníka ukazujú doma tak je mi aj za nich hanba. Neviem som asi z iného cesto a úcta a rešpekt žene musí byť. Mne sa takéto primitívne prejavy nepáčia a nemienim ich akceptovať u nikoho.
Ak ste si to vyjasnili a ľutuje to tak fajn ale niektori chlapi sú burani teraz sa asi snaží lebo ste na začiatku, uvidíš ako ďalej....
Po znovu prečítaní diskusie mám dojem, že nájsť partnera musí byť niekedy sakra ťažké, pretože ľudia riešia každu prkotinu a nie je odpustené ani keď si človek svoju chybu uvedomí a ospravedlní sa.. kvôli 🖕by mal teraz chodiť po kanaloch, lebo nikto nikdy neurobil nič spontánne sprosté čo neskôr ľutoval..
Zaráža má vždy ako sa tu berie rôzne to čo si môže zo srandy dovoliť žena a čo si nesmie zo srandy dovoliť muž..
@jana_eyre_2
Podla mna by to nemalo byt delene na muza ci zenu, napr. aj tie "sexi zenske facky" vo filmoch, kedy nahnevana dievcina da facku chlapovi - no keby to urobil chlap zene, asi by to vyzeralo dost skaredo a dost by boli ludia pobureni.
Kazdopadne, prave pocas chodenia je dobre "vychytat" vsetko, co moze byt do buducna problemom a neraz su to prave tie prkotiny. Z rozpravania velmi vela ludi viem, ze pocas chodenia sa snazili cez vela veci preniest, nebrat to vazne, nerobit kvoli tomu dramu, ale potom v manzelstvach pri strese, unave, problemoch sa to len stupnovalo a zhorsovalo.
Ja tomu hovorim "red flags" a neraz my ludia to chceme zamerne ignorovat, prehliadat, lebo mame strach, ze "zostaneme na ocot".
Proste kazdy clovek ma hranice nastavene inak
@zmrzlinka2021 čiže podľa teba by toto bola červená čiara a kvôli jednému gestu by sa mali rozísť, hoc aj bol doteraz možno 3mesiace dobrý partner..
Ano, treba samozrejme sledovať správanie partnera, avšak netreba ani preháňať a pripisovať niektorým veciam väčší význam ako naozaj majú.. ja mám výborného muža už takmer 20rokov.. a ten muž urobil tiež pár chýb na začiatku vzťahu, tak ako som ich urobila aj ja, to totiž ľudia normálne robia a ak sú dvaja dostatočne inteligentni, na základe tych chýb si vytvárajú mantinely..
Pozri, ste spolu krátko,hrany sa obrusujú, pravidlá sa nastavujú... Mohlo to byť úplne nevinné, ťažko povedať, čo by som si o tom myslela. Keď ste si to vykomunikovali a on by to spravil zas, tak potom už by som sa nad ním zamyslela, že prečo mi to robí. To už by bol iný signál. Ale prvý krát, nuž nevedel kde je hranica 🤷. Už vie.
@jana_eyre_2
Netvrdim, ze ma byt automaticky rozchod, ale ucite by som bola podstatne obozretnejsia a viac sledovala jeho spravanie. A ak by som videla, ze s vela vecami nema problem, ma to inak nastavene, tak nemala by som problem sa rozist. Ved chodenie je o tom - o vzajomnom spoznavani sa a zistovani, ci si vyhovujeme, ci k sebe ladime, ci vieme si predstavit byt spolu cely zivot.
Ja mozno mam v tomto prisnejsi pohlad ako ty, lebo som z rodiny, kde som zazila otca chrapuna a na tieto veci som podstatne citlivejsia.
@zmrzlinka2021 ja som mala tiež problémové detstvo, otca ktorý trápil rodinu.. takže to zrejme nebude tým 😉
Nateraz ste si to vyjasnili, vec je uzavretá. Uvidis, čo pride ďalej (najmä pri nezhodách). To nevies, vsak sa iba spoznavate, na to slúži toto obdobie a randenie. Ďalej by som sa tým netrápila. Ak prídu iné nevhodne veci, určite si ich všimneš, ak nie zbytocne si kazis prítomnosť 🙃
@dskjhfdlkdjhl ahaaa...tak som zle pochopila 🤦♀️🤷♀️
Neries to. Inak my sme s otcom používali stredný prst ako komunikaciu. Bola som na VS. Aby sme sa nehádali, ked jeden s druhym nesúhlasili, tak sme iba ukazali stredný prst. Inak sme to robili do casu, kym moj syn nezačal uz vnímať veci, aby sa to nenaučil. To som mala 36 rokov 🤣🤣🤣 volali sme to tiché hádky a od vtedy sa nehadame 🤣🤣🤣 pre mna to nie je urážka a mozno aj ten tvoj to berie ako vtip.
Inak si to zoberte z opačnej strany. Idete s nádejným napadnikom na korčule a on vás xkrat čaká a dáva najavo, že je proste lepší a nakoniec to ešte aj slovne-doslovne nahlas potvrdí. By ma zaujímalo, kolke z vás by mu aspoň v duchu ten prostredník veru ukázalo. Ja určite (v duchu, nezvyknem používať vulgarizmy. Väčšinou)

V ramci situacie, ktoru si opisala by mi to nevadilo. Povazovala by som to za taky hrubsi humor, ku ktoremu sa mozno niekedy uchyluje. Na zaklade tejto jednej situacie by som to neprezivala.
Dolezite by pre mna bolo, ci ma taketo prejavy casto. Ak je to len sporadicky a v ramci srandy, tak viem taketo spravanie akceptovat a aj sa pobavit. Ale len v limitovanej miere.
Ak by podobne hruby humor bol na denom poriadku asi by to pre mna predstavovalo problem a poziadala by som ho nech prestane, lebo taketo spravanie je pre mna neprijemne. A ako najdolezitejsie vidim, ci by tuto moju poziadavku akceptoval. Uznal moju vyhradu, zariadil sa podla toho a podobne spravanie sa neopakovalo. Respektoval ma.
Ospravedlnil sa Ti. Vie ako sa ohladne toho citis. Ak sa podobne situacie nebudu opakovat, vobec by som to neriesila. A aspon uvidis, ci respektuje tvoje zelania.