icon

Urazili by ste sa?

dajana40
25. jan 2017

Ahojte, možno je to otázka ako zo školky ale ja chcem iba počuť váš názor. Som takmer rok nevestou a moja svorka aj svokor mi neboli schopní zagratulovat k meninám, a ani k narodeninám Podotýkam, že sme v ten den boli všetci doma. Stávalo sa mi to aj predtým, ked sme s manželom neboli svoji, mrzelo mato, ale teraz ma to mrzí ešte viac, pretože bývame spolu. Stretli ste sa sniečím podbným?

Strana
z4
dorottka
26. jan 2017

@wolfgirl a @celasapremenim Presne, aj mna to uz hrozne otravuje. Chlapova rodina je velka a oni oslavuju VSETKO, no faktze ja mam pocit, ze kazdy vikend sa daco oslavuje :D. Clovek by chcel aj trosku oddychnut a vylozit nohy a nie stale posedavat s tymi istymi ludmi veduc debaty o tom istom :P.

@dajana40 jj, svokrovci vyzeraju byt mimo, skus sa od toho odosobnit, lebo ta trafi slak, nestoji to za to. Moja 'svokra' mala vyvesane fotky mojho priatela a jeho ex frajerky (ex 2 roky, ked sme sa zoznamili) po celom dome este donedavna (sme spolu 4 roky) a kazdeho oslavovala zdrobneninou a mna celym menom, teda znie to fest formalne (priklad, volam sa Stanka, ale oslovuje ma Stanislava). Nic si z toho nerob, u mna to prestalo az vtedy, ked jej syn povedal, ze ja som jediny dovod, preco je este na Slovensku, inak by sa pratal a nevratil by sa. Vtedy sa zlakla, lebo je na nom zavisla a toto je jej najhorsia nocna mora a hned zmizli fotky, ja som zdrobneninka a odrazu sme naaaaajlepsie kamky. Uz aj dostanem normalne darceky a nie len obligatne ponozky (fakt, vsetci nalozene a ja jeden par, mne to ale uz skor smiesne bolo, ze ake ocividne) 🙄 trapas :D Cize uz s nou problem nemam, ale viem, ze je to fejk, a tak to aj beriem. Dospeli ludia, ale spravanie ako na zakladnej skole dakedy.

dajana40
autor
26. jan 2017

presne tak spravanie o ničom

sunny8
26. jan 2017

Urazit nie ale mrzi to velmi ... Viem o com hovoris... Mala som tak isto ked sme byvali u svokrovcov vsetci si vzajomne vzdy blahozelali a ked som mala narodeniny ja (a vedeli o tom bo moj muz stale o tom hovoril ze dnes je moj den a gratulovali mi pred nimi) a oni nic ani vtedy ... Zamrzi to clovek sa ptm citi taky zbytocny pre druhych.... My doma sme si vzdy kazdy sviatok oslavili dali darcek a pod

diablikovci
26. jan 2017

@dajana40 z toho so nič nerob moji svokrovci zabudli na manžela čiže ich syna aj na narodky aj meniny, ale predtým mu gratulovali len od kedy sme my spolu tak dajako zabúdajú. Mne boli potom nič. Ale mna skôr mrzí,že zabúdajú na vnúčatá aj dcéra mala meniny 19 a bolo sme tam 22a ani. Ale čo má ďalšie vnúča tak tam vie čo kedy má presne ešte aj hodinu narodenia vie a meno nášho syna ani poriadne nevedela a každému hovorila že sa vola Alex a on je Axel 😤 Napr prišiel svokryn brat s manželkou jej blahoželať tak slávnosti obed a pod a ohlásili sme sa my že príde a nič káva. Čiže to nerieš ale aký pozíc taký vráť

dajana40
autor
26. jan 2017

Mas pravdu to uz ja nezmenim skusenosti s tym mate hadam vsetci

katarinapekna
26. jan 2017

Riešis voloviny....ja sama si už ani nespomeniem na to, ze som o rok staršia nieto očakávať,že mi to budu pripomínať cudzí ľudia

catherinah
26. jan 2017

Tvoji svokrovci maju 42 rokov????
Kolko ma Tvoj manzel?

celasapremenim
27. jan 2017

@dajana40 tak asi mame, ale inak ja mam velmi inteligentnych svokrovcov, takze do otvorenych stretov nejdu (svokre uz hapruje zdravie, tak jej to vyrazne pomohlo} a tympadom je to v pohode, clovek sa osetri, co je dolezite a co nie.... ich nezmenis, ale svoj postoj k veci ta moze oslobodit od riesenia debilin a sustredenia sa na to podstatne a to je: spokojny a usmiaty zivot :D
ja tam kludne na tu kavu raz za dva tyzdne skocim a ked oni dojdu sem, tak im podsuniem deti a musia riesit tie :D a svojho syna, zvrtam rec na nich jednoducho
a deti chodia aj castejsie ich pozriet, ak je casu...s muzom....to ja si spravim vtedy ten tichy den, ale s kamoskami den :D

womankc
27. jan 2017

@dajana40 toto by som ani neriešila , nevieš ako sa to dozvedel, kedy a od koho ..... to už sklzuješ do žabomyších vojen, chápem , že pri tomto ich prístupe už každá kravina ťa našpičkuje, ale zbytočne míňaš energiu a vytváraš negativizmus, čim ublížiš len sebe oni to majú v paží

0silvia0
27. jan 2017

@catherinah toto aj mňa šokovalo, takí mladí ľudia... mne z toho vychádza len to, že jej chcú týmto správaním naznačiť, že je u nich len tolerovaná, ale nemajú ju radi a čakajú, že sa mladí osamostatnia...

0silvia0
27. jan 2017

@dajana40 nerieš neriešiteľné, na oznamovanie tehotenstva neexistuje žiadna oficiálna príručka...

malyslonik
27. jan 2017

Ty mas slusnost a zagratulujes im, lebo si ich vazis a vies, ze im spravis radost.
Led oni toto v sebe nemaju, tak je to smutne.
Jedna baba pisala, ze nezagratulovala svokre a ta sa ohradila a potom jej to doplo - to je tiez dobry postup. Ale mne by to nedalo, proste je to hulvatske. Za to, ze niekto nema dost chochmesu sa spravat slusne - sa nebudem ja chovat rovnako ako on.

sardinka336
27. jan 2017

Boze moj ludia...ano zamrzi to, ale vyšší level fungovania je, ze ak niečo robim tak to robim zo svojho presvedčenia a preto lebo to chcem...a nie preto lebo očakavam, ze aj ten druhy to pre mna urobi. Ano, ludia maju rozne vlastnosti, su všelijako ,,neokrôchaní,, a čo...je to ich vec, možno to ze im ukazeme to lepšie čo sme schopní tak ich to inšpiruje, možno sa zamyslia...a mozno nie, ale to uz je ich vec, ich zivot, ich vklad, ktorý davaju do vztahov s najbližšími. Problémom ludí je, ze očakávajú od iných, že budu vnimat veci tak ako oni, reagovat tak ako si to oni predstavuju a vtedy je to ok, vtedy su spokojný. Ja som spokojná či mi svokra zagratuluje alebo nie. Moja svokra je dobrá, má svoj muchy ale verte, ze aj ja som rapel a kto neni ze? Naučila som sa brat to, čo mi kto ponuka...a nie očakavat a vyzadovat niečo, čo tí druhí nie su schopní urobit, nemaju to v povahe...verte, ze zivot s týmto postojom je ooovela prijemnejší.

0silvia0
27. jan 2017

@sardinka336 no to je pravda, ale k vyššiemu levelu žitia sa musíme dopracovať a to v tomto prípade bude asi dlhá cesta 😎

tutu_1
27. jan 2017

@sardinka336 👏👏👏

ukulela
27. jan 2017

... ad narideniny - byvaju spolu, tak ich zakladatelka "oficialne nepozvala" - mozno stacilo povedat - mama/otec, cez vikend si nic neplanujte, mam narodeniny a idem grilovat, pozyvam aj moju rodinu. ak nepovedala ani toto, mohli sa vykandit na to, ze ona nakupila kolace a maso na grilovacku .... tam uz je animozita na oboch stranach velka.
a suhlasim so @sardinka336 - gratulujem preto, lebo to ja povazujem za spravne/pekne/mile/slusne - a nie ze ocakavam reciprocne dary ....
podla veku svagra a svokrovcov usudzujem, ze zakladatelka je mlada horuca hlava.

sardinka336
27. jan 2017

@0silvia0 vieš čo ja sa k tomu prepracovavam tiez kazdu chvilu lebo som dost vztahovačny typ ...ale jednoducho som si rozumom povedala, ze ano...napr. moja svokra nie je na to aby išla deťmi na ihrisko, von, nezoberie ich jak je rok dlhy...ano, tak toto ma mrzi ALE!!! pomoze ak moze, postrazi ak treba, ked su deti u nej tak sa s nimi zahra, kupi im čo treba, nešetrí na nich, nekupuje ,,šmejdy,,. Skratka vidim ze čo mi ponuka a to beriem a som za to rada, neriešim to ze nema v povahe robit deťom prazdniny, ze ich nezoberie len tak na prespavačku skratka toto nema v povahe tak načo na to tlačit a zaoberat sa tym? Chcem vidiet to dobre, aj ked je to tažke, aj ked emocie so mnou hadzu sak sa poznam...je to aj o rozhodnuti ako budeme pristupovat k ludom. Skratka či budem vidiet tu čiernu bodku na bielom papieri alebo si všimnem to biele a nebudem sa sustredit na tu jednu bodku.

kvetulienka253
27. jan 2017

neurazilo by ma to. Ja viem, ze ti moji mi zavolaju len preto, ze sa to akoze patri. Vidim za tym problem vyrovnat sa s istymi vecami v ich zivote, a preto oni city nejako neziju. Beriem, ze su aki su. Ja ich nezmenim. Velakrat ma to zamrzi nie kvoli sebe ale preto, ze maju rovnako vyprahnuty vztah aj k mojim detom.

wolfgirl
27. jan 2017

@ipetka Toto keby mi svokra povedala, tak just sa odstahujeme za hranice, nech vidi, co znamena ´ukradnut´. Niektorym ludom uz ani svatena voda nepomoze. Od negativizmu a urazok co najdalej, aj keby na opacny koniec sveta, lebo to z teba vysaje vsetku energiu a ty budes uz len nestastna. Nejake narodeniny su proti tomuto slaby odvar...

0silvia0
27. jan 2017

@sardinka336 presne tak, časom človek pochopí, že druhých ľudí nezmeníme, môžeme zmeniť len náš postoj k nim. A o tom to celé je, celá veda medziľudských vzťahov🙂

celasapremenim
27. jan 2017

@0silvia0 sag manipulatora a intrigana vlastne zivis tymi reakciami, akonahle sa mu to nedostava, tak vadne :D

dajana40
autor
27. jan 2017

Ukulela kedze spolu byvame, nevidim dovod robit oslawu w inej domacnosti.. Sardinka ty to beres zlahka, jeby to tebe robili neustale tak neviem.. A ano mala som w pazi ale teraz ked spolu byvame mato zadkocilo

ja som sa pytala otazku inu nez prednes o zivote

daakotaa
27. jan 2017

@dajana40 neries, ani mne svokrovci negratuluju...trocha to zaboli..no co uz. Ale na svagrinu cize druhu nevestu si zabudnut nedovoli..asi to bude v tom ze ona je pani doktorka.... 🙂

ipetka
27. jan 2017

@wolfgirl ver mi ze po tychto vykrikoch do tmy som jej velmi nalezite vysvetlila ze ked si toto mysli tak nech ja si tiez myslim o nej svoje ale ked to este raz vypusti z huby tak si zbalim saky paky a odidem aj s nasim synom a mozno blbo povedane v tej situacii ale uz maleho neuvidi ze si nenecham srat na hlavu od zakomplexovanej intriganky nad ktoru nieje a ze ked si potrebuje vybit svoje nervy nech sa ide osprchovat ladovou vodou.Ver mi ze aj ked ma brala za trubku po tomto vystupe pochopila ze to urobila prvy aj posledny krat a aj ked je moj vztah s nou cez zuby tak sa snazime tolerovat sa.Ja som velmi impulzivny clovek ale viem sa ovladat hlavne pred malym ale tymto ona vtedy prekrocila vsetky medze.

ukulela
27. jan 2017

@dajana40 nie, nepisala som, aby si oslavovala inde. ale o tom, ze aj ked byvate spolu, aspon akoze si ich pozvat mohla.
fakt ma mrzi, ze spolu nevychadzate, to sa moze upravit len jedinym sposobom. ist do svojho - ak to mate vo vyhlade, je tp pre teba velke plus.

catherinah
27. jan 2017

Ste zjavne este mladucki, zivotTa este oplieska vseliako. Asi Ta fakt nemaju radi, lebo je to divne. Keby maju 80 rokov, tak nepoviem.
Co na toTvoj manzel?

dajana40
autor
27. jan 2017

No on je tiez nastvany a hanbi sa podla mna za ich spravanie. . Tez nechape co to robia

catherinah
27. jan 2017

@dajana40 nech sa skusis nimi normalne porozpravat, ved je to ich syn.

mihula
27. jan 2017

@dajana40 ja si myslím,že na narodeniny treba pozvat dopredu,nik si nemusi pamatat tvoj den,zvlast starší ludia.Meniny si najde v kalendari

ukulela
27. jan 2017

@mihula ja ani meniny🙂 minuly rok som mala kalendar bez mien, vsetko slo mimo mna 🙂🙂🙂
inac ja gratulujem, aj na vybere darcekov si davam zalezat, ale moja zlata svokra mi vzdy zavola, ze svokor ma narodky/meniny, nech nezabudneme 🙂 a nepovazujem to za zle - aby bolo jasne. ja mam v hlave len datumy mojej polky rodiny, aj to len po sestry ... ich deti uz len cca ... skratka starsi mozog uz tak nefunguje 🙂

Strana
z4