Urobila som dobre?
Ahojte, potrebujem hneď vedieť ci to co som urobila je ok... Mame s manželom 3 deti a z toho jedno je novorodenec. Manzel si našiel novú prácu keď som otehotnela a začal v nej piť a aj znova fajčiť. Keď sme sa zobrali fajčiť prestal. Pije asi tak 2-3x do týždňa. Začali hádky minulý týždeň keď som mu nasla cigarety v aute a on mi celý čas od svadby tvrdil ze nefajčí ze keby fajčil tak mi to povie. Nakoniec som zistila ze teda fajčiť ani neprestal a teda niekoľko rokov ma klamal. A áno vedel to úžasné zamaskovať lebo sa v práci vždy prezliekal. Teraz toto pitie.. Ja som už zúfalá. Áno každý si sem tam vypije na nejakej oslave alebo niekde ale myslím ze 3x do týždňa už je viac ako dosť. Vždy na ďalší deň je tichá domácnosť a potom to aj tak prejde... No tento kra mi volal z prace a zase naliať. Tak som mu napísala ze ak do 15minut nebude doma tak zamyká a viac mu dvere neotvorim (také správy som písala tiež často čiže to už nebra vážne) samozrejme prišiel až o 3 hodiny naliaty ešte viac. Lenže ja som dvere zamkla a zatiahla všetky žalúzie. A teda on chvíľu stal pri dverách aj mi potom volal ci otvorím a povedala som nie. Takže odišiel neviem kam. Myslíte že dom urobila dobre? Ja už chcem jednoducho aby to pochopil, a neviem ako mu to vysvetliť ze takto sa správať nebude.
Par krát sme sa tak pohádali ze s tým nakoniec prestal no po týždni dvoch to bolo znova. Áno ja viem potrebuje zmeniť prácu a kolegov ktorí robia toto iste no to on nechce lebo sú to jeho kamaráti. ,prosím povedzte mi ci som urobila dobre... Akože mam aj strach ze kde pôjde spať a tak ale ja som fakt zúfalá a neviem ako si s ním dát rady. no to on nechce keďže sú to jeho dlhoroční kamaráti a jemu to takto vyhovuje.
V predošlej robote bol oki? Nechlastal?
@victory7897 nie nepil, teda keď bola nejaká oslava alebo udalosť tak si dal ale nie takto ako teraz
Chces celý zivot travit tym ze budes cakat na tieto pekné chvilky? Vztah ma byt krasny a sem tam aj nejaká búrka...nie žiť v búrke a čakať ze možno na jeden dva dni vyjde slnko 🙁
Tak jedine ultimátum, ina robota alebo odísť na pár dní nech sa spamäta...možno ani to nepomôže.. kamaráti vedia veľa toho nakecať do hlavy,hlavne keď oni doma nemajú všetko oki ..
Dobre si urobila. Ja neznášam city a chľast, nič by som netolerovala. Rodina ti nepomôže na neho zatlačiť? Lebo on už je alkoholik.
@victory7897 su aj kamaráti čo vedia aj pozdvihnúť len ich musí rozoznať on sám.... to trvá...
Keby nemate deti, tak sa pridam k ostatnym. Ale v tvojom pripade- 3 deti, z toho jeden novorodenec , no za mna si hrdinka ze si ho k nim nepustila. Toto fakt nemusia vidiet ozrateho otca, takyto priklad do zivota nepotrebuju. Naviac si mu dopredu povedala ze ho nepustis, vedel o tom a aj tak sa ozral. Vybral si alkohol, je to jeho rozhodnutie. Ty mas pravo tiez rozhodnut, ze s nim nechces byt. Keby nemas deti mozes sa zobrat a odist, ale s troma malymi a este k tomu chorymi detmi? Vobec sa ti necudujem.
Tvoj príbeh mi až veľmi pripomína môj.Ked čítam ako sa správa tvoj muž akoby som sa vrátila 12 rokov dozadu.
Ja som sa veľmi snažila po dobrom aj zlom, ale to pitie len gradovalo ...mne sa veľmi zhnusil. Na všetko som bola vždy sama, presne dieťa choré ...syn mal úraz, muž nedvíhal tel.lebo naliaty s kamošom,,,ja som mala nehodu na aute zas nedvíhal celý deň telefón...vtedy som si povedala načo mi je taký chlap?
Len sme sa hádali,,,ja som trpela ako kôň však spoluzavisla ...ťahal nás dole, prestala som sa smiať..úzkosti, Panické ataky kvôli tomu že som bola v napätí aký zas príde domov naliaty...hrozne ..
Je ex uz pár rokov a ja konečne slobodná a relatívne šťastná....
Ak doteraz ignoruje rozhovor a fakt že je obyčajný alkac skús rozvodové papiere na stôl ..ak ho ani toto nepreberie Radim ti odísť rozviesť sa. ...tie 3 dní " šťastia" za raz za mesiac či štvrťroka je nič...nula bodov...
Ach, ďakujem vám všetkým ktorí ste sa vyjadrili. Idem sa pokúsiť zaspať a uvidím co bude alebo nebude zajtra.
Nerob si o nho starosti, prespi u rodiny alebo u tych s ktorymi pil. Vobec si nezasluzi aby si sa o nho strachovala a brala na nho ohlad. Strachoval sa on o deti a o teba? Vie ze su chore, vie ze si na ne cely den sama a k tomu si v 6stonedeli, este sa zotavujes po porode… Vysr.l sa na vas. Toto ti treba takyto sebestredny a nezodpovedny chlap? Po praci sa mal ponahlat rovno domov a starat sa o vas. Ja by som mu dala jasne na vyber bud rodina alebo alkohol.
Tu pomôže jedine protialkoholické liečenie a manželská poradňa. Potom už len rozvod. Veď načo je ti taký chlap? Akurát tak na príťaž, že? 🤷😒
Ked je tak staty, ze si nevie odomknut vlastny barak, tak to je ozaj smutne.
Avsak ako ti tu nniekto pisal, dotiesit musis za triezva s nim.
No mna by zivot s alkoholikom nebavil.. Mne nevadi, ze ai ho vymkla, no snad niekde poriadne vymrzol a spamata sa ti
Necitala som Tvoje prispevky. Zle si napisaka asi prvy. Tebe asi vadi, ze ked je napity 3x tyzdenne tak Ti nepomaha vobec.
To sa riesi inak! Ked ostane chlastat, zbal deti a chod svokre, nie ze volat jej. Chod tam a rovno ju popros o pomoc, ze muz chodi na 3h slopat, pride deti sa ho boja, potom drichme... Lebo venovat sa babatku a dalsim dvom detom+ domacnost. Vzdy to bude na ukor deti.
Ked su svokrovci normalni, tak ho daju do laty. Ked nie, nemabuducnost taky vstah.
@nwnw svokrovcom je to jedno. S nimi komunikácia není žiadna
Mne by asi viacej vadilo to fajčenie. Tiež to z duše neznášam a takto ti dlhé roky klamať? Tak to je sila akože. Neviem ti ale ani poradiť ani povedať či si urobila dobre. Ale je to teda riadny somár...
Fajcenie by som mala u prdele,ale chlast nie . Nemam dobre spomienky na take nieco a zamkla by som uz tiez ked si neda rady
Ja ťa aj chápem,ale ty si uvedom,že ty nemáš právo mu rozkazovat čo sa týka fajčenia.toto preháňas,on je svojpravny človek a akokoľvek sa ti to nepáči,je to jeho vec..proste v tomto smere si hysterická,to je vec,ktorú mu nesmieš zakazovať lebo ako vidíš vzdať sa toho nechce a robí to poza tvoj chrbát,váz si toho naopak,že pred tebou nefajčí lebo vie,že ti to vadí..my sme s priateľom riešili to isté...spočiatku sa tváril,že prestal fajčiť a tiež dom po x mesiacoch prišla NATO,že mi klama fajčí,ale predo mnou a deťmi to nerobí,z jeho strany je to aspoň snaha a nejaký ústupok,tak aj ty by si mala ustúpiť v tom,že keď je mimo teba si môže fajčiť,tebe to nemá prečo vadiť.A čo sa týka alkoholu,v tom máš pravdu,toto by som neakceptovala,držím ti palce,je to ťažké
Urobila si dobre. On sa sam rozhodol ze bude pit aj ked vedel ze ti to vadi. A poniektorí tu veľmi zlahcuju alkoholizms.. deti sa na neho musia pozerať, nedá sa s ním rozprávať, čo z takého. Na tvojom mieste by som si dala námahu a pripravila rozvodové papiere, keď bude triezvy mu ich ukaz, ze bud sa porozpravate alebo ich hneď aj podpises a vidis ako sa zachová. Lebo ak znova odíde niekam prec tak o vas nestojí a je s vami len z pohodlnosti. Ak to bude chcieť riešiť zatlac na neho nech ide na liečenie/manželskej poradne.
@h2 hej, prehliadla som asi, fakt som to tam nevidela pardon. to je ale hrozne veľa detí vzhľadom k tomu, že im to očividne dlhodobo neklape
@gejb poniektoré nezľahčujú alkoholizmus, poniektoré tvrdia, že to, že ho vymkla, vôbec nie je riešenie, on sa zatne ešte viac. a ešte viac môže chlastať. viem, jeho problém. autorke prospeje rozvod. otázka znie, či dokáže finančne pokryť seba a deti (lebo výživné, ako dobre vieme, nepokryje všetky náklady, ktoré človek má nielen na deti, ale i na seba). ak nebude môcť prežiť, je to obrovský problém :(
@sheila121 ale ten dom je rovnako jeho ako jej - obaja maju pravo tam byvat. Ona ma novorodenca - cize nema sancu zarabat. A este dalsie dve deti k tomu. Otazka zitia s alkoholikom preto naozaj moze byt otazkou existencnou.
Ano urobila si dobre..neviem co tu niektore riesia ze si ho vymkla no chudacik..smrad je to doma 3 deti ty po porode a on ide zrat..moze sa hanbit zbytocna existencia takyto chlap..
A keď v práci pije aj so svojimi "súkmeňovcami", ako ide domov? Dúfam, že autom, ktoré šoféruje on alebo jeho alkoholický kolega, to odpadnem už úplne 😖
@kaktusik007 ona ho nevyhodila naveky. Ukázala, že ozran k deťom nepatrí. Písala, že deti majú z ozratného otca stres. On si musi uvedomiť, že má problém. 3x do týždňa prísť domov ozraty! Ignorovať fakt, že má dá chorého novorodenca, radšej chľast? Je to hajzel. Aj s cigaretami.

@victory7897 to áno, ale napríklad tieto vianoce keď sme boli spolu 3dni vkuse doma tak mi veľmi pomáhal, skoro celu štedrú večeru navaril on, povysaval izby, s deťmi sa bavil. No len skončili vianoce a skončilo aj to všetko. Zase je to ako predtým.