icon

Urobila som hlúposť a priateľ mi vynadal

motivujsadnes
7. apr 2021

Ahojte, urobila som hlúposť a môj priateľ mi za to vynadal. Bol hrubý, kričal nadával mi do spin a svin. Podotýkam že z mojej strany nešlo o neveru ani o pruser tohto typu. Od vtedy niečo vo mne zhaslo. Neviem ho ľúbiť, stále mi to rezonuje v hlave, tie slova a stále mám pred očami ten vyraz tvare. Plakala som, bol ešte agresivnejsi. Stalo sa to prvý krát. Mam však pocit že base hádky majú tendenciu stupňovať sa a každá ďalšia je zas o niečo horšia a drsnejšia. Sme spolu skoro 2 roky. Nemáme spolu žiadne záväzky. Mám odpustiť ?

elizabet173
7. apr 2021

@motivujsadnes ty sa tak rada týraš, keď si s takýmto mužom? Ako premýšľam, tak premýšľam, keby si ho poslala do kelu, bolo by ti neporovnateľne lepšie

leskovael
7. apr 2021

@motivujsadnes tak keď je tak ako píšeš, obhliadnuc od všetkého ako sa on zle chová (stále poznáme len tvoju verziu a podla mňa teda nieje ok čo si robila ty..) tak hádam si robíš srandu, keď sa pýtaš či mu máš odpustiť... Si už dávno v tomto nefunkčnom vzťahu, kde sa necítiš komfortne nemala byť... A k tejto situácii ani nemuselo prísť.

ifava
7. apr 2021

Niekto to dokaze bez problemov odpustit a hodit za hlavu, ale ja nie, nadavky su pre mna nieco, co vo mne zostane, co neviem prekusnut, ani ked je to v navale pocitov, zlosti a neviem coho vsetkeho. A moj nazor je, ze tieto veci sa zvyknu casom este stupnovat

katkami123
7. apr 2021

Nemal jej nadávať, mal sa s ňou rovno rozísť. Takéto splašené ovce, ktoré behajú od jednému k druhému a ešte klamú, nie sú vhodné partnerky na niečo dlhodobé.

aver01
7. apr 2021

Každý raz na teba zahuka 🌀

jankapepe
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
7. apr 2021

@motivujsadnes čítam tvoj príspevok o 19:48... vysvetli nám teda jednu vec. prečo si s ním, keď vlastne celý príspevok je v duchu, že si v tom vzťahu smutná? pre peniaze? ako fakt sa ťa pýtam...?

katkami123
7. apr 2021

..... Nechcem na neho nadaváť, ALE 😀😀😀 je taký a taký a taký ... to si sa tak aj bývalému na neho sťažovala? 😀

elizabet173
7. apr 2021

@aver01 k tomu si ako prišla?

makova333
8. apr 2021

Nevychadzam z udivu, kolko ludi povazuje nadavanie partnerovi za "ved si zasluzil" a prikazovanie s kym sa ma stretnut a s kym nie za uplne normalne. Kazda ex a kazdy ex by mali automaticky dostat zakalaci list, aby neskodili idylickemu novemu pariku. Ach jaj...

jana_eyre_2
8. apr 2021

@makova333 no po pár diskusiach som aj ja zaskočená čo sa dá všetko ospravedlnit a tolerovat.. sotenie partnera je v pohode, nadávanie partnerovi je v pohode.. 🤷 tak čo už, každý má latku položenú niekde inde..

mariejenka
8. apr 2021

@motivujsadnes rozchod by som volila...aj mas u neho bývanie,a to ťa drží,alebo neviem..no radsej nazad k rodičom,alebo si najst garzónku do nájmu,ale sama si sebe,a v klude..a nemusíš sa bat nič robiť,vikat písať si s kamarátmi

panelacikova
8. apr 2021

@makova333
@jana_eyre_2 podľa mňa nie sú v pohode ani hrubé nadávky, ani sotenie. osobne som však vyjadrila názor, že sa nečudujem, že ho vytočila.. ruku na srdce, dievčatá, keby vám poza chrbát váš muž alebo partner behal za svojou ex, hoci by nemali ani spoločné dieťa, nemali by ste sto chutí mu jednu vylepiť? no ja áno. iste, v mojom veku a po x životných skúsenostiach by som to už neurobila. len by som sa otočila a odišla. ale tak... človek sa učí po celý život. keby som mala 30 a málo skúseností, tak áno, vylepím a ešte aj navrieskam na neho 😀 😀 takže ja sa nečudujem ani tomu partnerovi. proste ho vytočila. nadával. nemal - na to príde, keď bude mať možno 50 a viac, že to nemá zmysel, alebo sa to nehodí... vekom prichádza aj viac rozumu. iste, niektorí ho nedostanú po celý život - zase je to na inú tému. ale ak vezmeme do úvahy konkrétny prípad, zrejme pomerne mladý, možno prchký chlap, ktorému žena možno aj zahýba. minimálne si to ten chlap myslí, keďže ho klamala do očí. ja by som si to tiež myslela, keby mi chlap pozeral do očí a tvrdil klamstvá. a potom by som to z neho vytiahla. verte či nie, už by som si myslela aj veci navyše... ja totiž naozaj neznášam klamstvo.
a čo sa týka celkovo prístupu žien z MK, už to tu tuším bolo povedané: keby to bolo naopak a urobil by to muž, že žene klame do očí a poza jej chrbát by behal za svojou ex, verte či nie, tak 95% žien by jej písalo, aký je to chuj a ko... a neviem čo a nech ho kopne do riti. ono niekedy je fakt dobré pozrieť sa na to absolútne nestranne a objektívne. a povedať si, ako by som sa cítila ja v jeho koži? naozaj by som to v pohode predýchala? naozaj by som reagovala pokojne? nebodaj by som sa chcela s jeho ex aj skamarátiť? každá minca má dve strany...

jana_eyre_2
8. apr 2021

@panelacikova vždy sa na problém pozerám z pohľadu čo by som robila na mieste druhého. Nikde netrvdim, že by som reagovala pokojne, to snáď nikde nie je u mňa napísané, ale mám za to, že sú veci čo sa netoleruju a nadávky a sotenie sú pre mňa dosť cez (len pre nezainteresovanych sotenie je iná diskusia, aby nevzniklo nedorozumenie)

Ak by mi partner škaredo nadával, neostavala by som s ním.. a však ani by som mu neklamala o stretnutiach (tiež je to premna dosť cez) - to však aj tak nepokladám za dôvod aby niekto druhého nazýval špinou a svinou.. ani by som neostavala s človekom ktorého sa bojim..

ako vravím, každý má latku niekde inde a každý tu aj napíše svoj názor na daný problém - tak ako ty, tak aj ja a človek čo tu diskutuje, tak s rôznymi názormi musí rátať..

panelacikova
8. apr 2021

@jana_eyre_2 ale ja s tebou úplne súhlasím. len uvádzam názor vychádzajúci z objektívnych skúseností - a to nepíšem teraz o sebe, ale vo všeobecnosti. súhlasím s tebou, čo sa týka spolužitia s niekým, tiež mám rovnaké názory, ako uvádzaš v poslednom príspevku. len som sa vžila do životov iných ľudí, ktorých poznám, do situácií, ktoré som zažila aj osobne, aj vo svojom okolí. z toho plynie ten môj záver: nečudujem sa mu, že sa vytočil. a čudujem sa jej, že s ním bola ešte predtým, než sa toto odohralo. ale tuším sa niekde spomína to, že je zabezpečený a bla bla bla (snáď si to nemýlim s inou diskusiou)... takže tam by bolo vysvetlenie.

styrizuby
8. apr 2021

@motivujsadnes Tento vztah je potrebne ukoncit. Do lepsieho uz nepojde, bude sa uz len zhorsovat. Netreba vahat a proste sa rovno (najlepsie dnes)rozist. Podla toho, co pises, ten vztah nebol uz davno zdravy, partner vidi v zene (nie len v tebe, ale v zene ako takej) nie rovnocennu partnerku ale skor sluzku a cloveka, ktory bude za kazdych okolnosti skakat ako on bude pyskat a ocakavat. Preto si myslim, ze aj to klamstvo, lebo vies, ze by bol ohen na streche, aj ked sa nic nestalo, v tom vztahu nie si slobodna a potom robis aj veci, ktore si potom vycitas. U neho si stratila doveru, kedze on chce mat vsetko pod palcom, taketo nieco ho muselo velmi nahnevat a neovladol sa. Ak budete pokracovat, jeho nedovera sa bude prehlbovat a tvoja sloboda a sebavedomie sa bude iba zmensovat a budes viac a viac trpiet. Nie len kvoli urazkam ale aj psychickemu tyraniu a neslobode. Chodte od seba, hladaj si iny typ muza. Takeho, ktory ta nebude ubijat, pri ktorom nemusis kontaktovat ex zo zufalstva, popripade, ak aj ex skontaktujes, nebudes mat najmensi problem mu to povedat. Drzim palce, toto zabal.

makova333
8. apr 2021

@panelacikova nie nemala by som chut mu strelit, mna ziadne ex nevytacaju. Ale to nie je podstata, lebo kazda sme ina. Ale! zaujimalo by ma preco to robi poza moj chrbat (ci ze by som sem zahrnula aj nejaku vlastnu sebareflexiu), ci vyvadzam uz len pri zmienke, ze niekoho predomnou mal alebo on nie je vysporiadany s byvalym vztahom alebo s dotycnym/ou zostali priatelia a teda funguju aj na principe ked mam problem vykecam sa kamoske/kamosovi a bude mi lepsie. A tak by som iniciovala debatu na tuto temu. Ak by nebola ochota (resp. prisli by vycitky, nadavky...), hold dovi dopi. Vies, to ze niekomu nieco vadi, neznamena, ze ok ja sa prisposobim, ide o tom zistit preco a ci za tym nie je chorobna ziarlivost, ktora do vztahu nepatri.

jana_eyre_2
8. apr 2021

@panelacikova veď ani ja sa mu nečudujem že sa vytočil - nikde predsa netvrdím opak.. ale odpovedala som na komentár ktorý hovoril o tom že je zvláštne koľko ľudí nadávanie pokladá za normálne.. tak som pridala že ma to tiež zaskočilo..

panelacikova
8. apr 2021

@jana_eyre_2 mne by vadilo, keby mi muž nadával. stalo sa, že prišla hádka a v návale zlosti niečo povedal, aj nepekné. ale viem, že som v danom momente urobila nejakú chybu - komunikačnú - aj ja. čiže po vychladnutí som mu to aj povedala. to a ono nebolo vhodné, dotklo sa ma to, ale.... viem, prečo to bolo a je mi to ľúto. pokúsim sa nabudúce reagovať inak. na čo bolo odpoveďou takisto ospravedlnenie a daná situácia sa neopakovala. ak takých situácií bolo zo 4-5 maximálne a to za 5 rokov.... ale nebola som ani špina ani sviňa. to by sa ma fakt hlboko dotklo. faktom je, že niekedy ani ten, čo sa cíti dotknutý, neprizná, že možno aj on urobil chybu, tá tzv. sebareflexia, ako uvádzaš aj ty
@makova333 neviem teda, či si myslela tú sebareflexiu na toho chlapa či na autorku, osobne som názoru, že aj autorka by sa mala nad sebou zamyslieť. tento jej vzťah síce považujem za vzťah, ktorý nie je v poriadku zrejme od začiatku, ale vo všeobecnosti sa mnohokrát cítia ženy ukrivdené, aký je muž k nim zlý a neviem čo... ale máloktorá sa zamyslí nad tým, prečo to došlo až takto ďaleko? naozaj je vždy na vine len ten muž? čiže tá sebareflexia by mala fungovať na oboch stranách, inak postupne ten vzťah bude padať postupne na hubu a jeden tam bude vždy víťaz a druhý porazený...

makova333
8. apr 2021

@panelacikova myslala som to na osobu (je jedno ci zena ci muz), ktorej partner poza chrbat niekam chodi (kamkolvek hoc aj na pivo), preco to robi. Preco nemoze povedat partnerovi/partnerke idem na pivo. A moze tam byt milion dovodov od toho, ze partner mal doma skusenost s otcom/matkou alkoholikom, cez to, ze netravi cas s nou/nim az po tom, ze dotycny je alkoholik. Zamerne som dala nieco ine ako ex, aby som ukazala podstatu. Ja netvrdim, ze muz je dobry/zly a zena naopak. Nic nie je ciernobiele. Ale akekolvek nadavky, nebodaj bitky alebo zakazovanie s kym sa kto moze a nemoze stretavat do vztahu nepatri.

panelacikova
8. apr 2021

@makova333 ja súhlasím. len doplním, že ani by k takýmto situáciám nedochádzalo, keby sa ľudia riadili pravidlom: nebudem mu/jej robiť to, čo nechcem, aby mi on/ona robili...

chocolatte1
8. apr 2021

@dollyzv tak potom môj ma lubi ako koňa. Rozbila som mu úplne nové auto. Malo cca mesiac, navyše vredycto bola uplna novinka a bolo to prvé auto ten model, ktorý sa predal na SK.
Dostal sa, či som ok, či sa nikomu nič nestalo a či viem autom dôjsť do servisu alebo ma volať asistenčnú.
Chlap, ktorý by mi nadal začatie blbiny by mi zavri nestal ani náhodou.
@motivujsadnes Môj bývalý bol presne ten typ, občasne škaredé slovo po pár mesiacoch, brutálne nadávky po pol roku a o pár mesiacov by bolo čo?
Kopla som ho do prdele, zablokovala všetky kontakty na neho a totálne ignorovala. Neskôr som sa od jeho známej dozvedela, že detto to bolo s jeho ex predo mnou a tu dokonca niekoľkokrát udrel.
Moja rada .... utekaj !!!

katkati
8. apr 2021

Nebuď s ním. A ty si sa iste poučila, že klamať vo vzťahu nie je dobre. To, aby sme si mohli vážiť sami seba 🙂

katkami123
8. apr 2021

@makova333 a čo ma čo robiť ex v súčasnom vztahu? Takí tam nemajú čo hľadať.

makova333
8. apr 2021

@katkami123 cize ty sa s nikym okrem svojho muza nestretavas? Ziadne kamaratky, kamarati? Ono zalezi v akom vztahu je tam ten ex. Ako treti do partie tam urcite nepatri, ako kamos s ktorym su hranice udane, preco nie. Ale myslim, ze je nacase tuto nasu debatu (aj debatu v inej teme) ukoncit. Pekny vecer.

aver01
8. apr 2021

@elizabet173 šak normálne šak je rok 2021

zuzanapjat
8. apr 2021

@motivujsadnes ukončiť to. Nie si pri ňom sama sebou.

katkami123
9. apr 2021

@makova333
Stretávam sa s kamarátkami aj inými ale čo s tým ma ex? Ex nikdy nemôže byt iba kamarát, je to človek, ktorého som kedysi milovala a intímne s ním žila. Kamaráti sú predsa z nejakého dôvodu iba kamaráti a nechodila som s nimi a s ex som zase z nejakého dôvodu posunula kedysi vzťah vyssie ako na kamaratstvo. Pri ex budú vždy postranné úmysly.

panelacikova
9. apr 2021

@katkami123 s týmto absolútne súhlasím. pokiaľ človeka s bývalým partnerom nespájajú maloleté deti, nevysporiadaný majetok apod., nie je dôvod na stretávanie sa. ale toto "dajú" v podstate len ľudia, ktorí sa vnútorne absolútne vyrovnali s rozchodom a uzatvorili danú kapitolu. ja napríklad nechápem, keď tu občas čítam (na MK), že žena má už život s iným, aj deti, ale kontaktuje sa s ex a zaujíma sa o jeho život a o jeho povedzme novú partnerku (pritom nemali deti). proste tomu nerozumiem, mne je to proti srsti skrátka.

srdeenko19
23. feb 2022

@motivujsadnes ahoj, napíšeš nám, ako vás vzťah nakoniec dopadol?