icon

Uvažujem nad opatrovateľkou deti

27. dec 2021

Ahojte, prosím o názor. Uvažujem nad opatrovateľkou k deťom z dôvodu nedostatku času pre seba, príležitostne (cca 4x týždenne 2 hod) Ked pôjdem do kina, športovať a pod. Ale mám taký problém so sebou, ja už mám teraz výčitky že ich chcem odložiť niekomu cudziemu z takých sebeckých dôvodov.

vler
•
27. dec 2021

Nie je to sebecke-aby si sa mohla postarat o inych musis sa tiez postarat o seba

iwesska
•
27. dec 2021

Tak 4x tyzdenne 2 hodiny je pravidelne,nie prilezitostne. Mne osobne sa to uz zda dost. Este tak 1-2x do tyzdna si to viem predstavit,aj to nie kazdy tyzden. Ale tak ty musis vediet ake su deti stare a lipnu na tebe.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
vler
•
27. dec 2021

Vo vela krajinach po 6 mesiacoch su uz mamy prec od deti, lebo sa musia vratit do prace lebo materska je kratka. Takze 4x tyzdenne po 2 hodinach sa mi vobec nezda vela aby si sa venovala sebe

autor
•
27. dec 2021

@iwesska máš pravdu, že je to už celkom pravidelne, ja som na deti sama a samé ich nemôžem nechať, sú ešte malé. Za posledné dva roky som pribrala 20kg a som úplne iný človek ako kedysi, zanedbaná, nedá sa mi ani ku kaderničke ísť. Potrebujem niečo začať so sebou robiť. S deťmi chodím von ale o športe sa hovoriť nedá.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
27. dec 2021

Pracujem, ale len doobeda.
@elizabet173

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
luccija
•
27. dec 2021

Mne sa to zdá dosť hodín, ale ak Ti to pomôže prečo nie?Keď robíš doobeda a deti sú asi v škôlke, škole prečo také aktivity nerobíš, pokým sú v inštitúciách?

vanda323
•
27. dec 2021

4 x do týždňa...by na mňa bolo viac trošku ale keď to tak cítiš ty , je to ok. Podľa mňa choď do toho určite

autor
•
27. dec 2021

@elizabet173 áno deti sú v škole a škôlke. Staršie dieťa ma krúžky 4x týždenne, takze potrebujeme sa presúvať, samé si ešte nezajde, čo tiež zaberá nejaký čas. Druhé beriem zo škôlky o 14:30. Pracujem prevažne doobeda ale sú dni kedy som do 14-15:00 v práci. Mám väčší dom a psa, treba aj upratať, variť, v lete zahradka, pokosiť, čiže prace je dosť. Keď chcem ísť s nimi kazdy deň von veľa času mi pre seba neostane. Proste jedine východisko vidím v opatrovateľke.

zuzi56
•
27. dec 2021

Ja by som to určite skúsila, mne sa to nezdá ako katastrofa. Radšej spokojná mama, ako nervózne furia(nemyslím v zlom).

lija22
•
27. dec 2021

ano. dobre uvazujes. ja som si brala opatrovatelku ku daleko mladsim detom, len aby som dospala a boli to vyborne investovane peniaze

borkavan
•
27. dec 2021

pozri, stale to môžeš upraviť. ked sa ti bude zdať, ze je to moc, tak ju zavoláš 2x do týždňa.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
krisbar
•
28. dec 2021

Urcite si najdi!! Aj na viac hodin. Spokojna mama, spokojne deti. Nikdy sa neporovnavaj s inymi, vo ini stihaju, ako ziju. Zi tak ako tebe vyhovuje. A zacni na sebe pracovat, aby si bola spokojna. Aj ked....20kg nadvaha je problem stravovania...ale to su vsetko spojene nadoby, zdrava mysel, zdrave telo.

autor
•
28. dec 2021

@krisbar ďakujem, áno je to problém stravovania, ale ten problém so stravou vznikol na základe niečoho. Ja to pripisujem únave a vycerpaniu a verím že šport mi pomôže získať energiu a hlavne psychickú pohodu.

samkolea
•
28. dec 2021

Tiez si myslim, ze je to ok. Ja som bola s prvym synom sama a mala som opatrovatelku 1x v tyzdni na 8hodin. Niekedy 2x za tyzden na 8hodin. Nakupila som si, vybavila ci sla na kupalisko, alebo len tak sedela doma.

autor
•
29. dec 2021

Baby, tie čo ste mali opatrovateľku, koľko ste jej platili za hod? Ďakujem

dmk_1
•
29. dec 2021

A tie,co ste mali opatrovatelku, v akom veku ste ju zacali brat k detom? (Do buducna tiez uvazujem)

agatky
•
29. dec 2021

Platim 10€/h na dvojicky maju 14m a chodi k nam cez vikendy vzdy ale iba na par hodin ked mamka alebo svokra nemoze

dmk_1
•
29. dec 2021

@samkolea kolko mal syn, ked si zabolala opatrovatelku?

lija22
•
29. dec 2021

platila som 4€ na hod. dvojicky mali nieco vyse roka. jej ulohou bolo ich dve hodiny kocikovat, prip sa motkat po vonku. 4€ az mi je to smiesne, bolo to pred siestimi rokmi. teraz mi som na jedno dieta ponukla tak 8-10€ max

samkolea
•
29. dec 2021

@dmk_1 mal 2 roky.