Už mám toho dosť
Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.
Sledujem tuto temu, mam podobneho doma ako
@hope07
@tyrkys44
vlastne som to spominala aj v inych temach.
Moj muz je na dotyky iba ked z nich moze byt sex a ked sex nechce, tak vidim, ze moje dotyky len pretrpi. A sex je malokedy, takze vacsinou to je take, ze uz ja sa ani netulit nechcem k nemu, lebo vidim, ze mu to nie je take prijemne. Tiez si ma velmi nevsima ako zenu, hoci inac si zeny vsima az velmi, kebyze sme boli spolu 20 rokov tak sa necudujem, ale my nie sme manzelia ani styri roky este. On je spokojny, to len ja som nespokojna. Nejaky city vyjadrovat, na to on nie je, ale podla toho co on mi vravel, nie je to ani tak o tom, ze by nevedel city vyjadrit, ale proste veci nijak citovo nepreziva, nepotrebuje city k zivotu. Take ze lubim ta, mi napisal myslim, ze len raz a aj to len v smske a ked sme sa o tom bavili, ze preco mi to nehovori, tak povedal, ze on to nevie pouzivat tie slova, alebo ze to ze to nehovori neznamena ze to tak nie je, ale urcite ma ma velmi rad. To sme sa bavili pred svadbou este. Vzhladom na to, ze som pred nim chodila s jednym, co bol totalny opak, v kuse mi vyznaval lasku ale skutky ziadne, tak som tie veci s neprejavovanim lasky az tak neriesila pred svadbou a aj preto som si ho vzala, lebo ma tisic inych dobrych vlastnosti, mam v nom istotu, mozem sa nanho spolahnut v hocicom, pomaha mi a tak, ako clovek je velmi dobry. Ale jednoducho viem, ze nie som zena jeho zivota, taka bola asi len jedna (predo mnou). Takze vlastne som vedela do coho idem, ale nemyslela som si ze mi to tak velmi zacne vadit. On teda o tom vie, uz sme to vela krat riesili, on len mi vzdy povie, ze vie, ze je taky, ale snazi sa mi to aspon inac vykompenzovat, tiez mi kupuje darceky, hoci mna by ten fyzicky kontakt potesil viac. Trapi ma to, ale cim som s nim dlhsie, som s tym stale viac zmierena, uz mi to tak nevadi, beriem to tak, ze nemozem mat vsetko co chcem.
A presne ako pise @hope07, niekedy to tak na mna dolahne, a pytam sa sama seba, ci nestracam s nim svoje najkrajsie roky, ked mozno by bol pre mna niekto, kto by mi dal viac toho citoveho. Ale nikdy neviem, co sa z neho vykluje neskor, bude ma mlatit, alebo co a potom si poviem, ze aka som bola hlupa, ze som mala dobreho muza a pre nejake pocity som ho nechala.
no v dnesnej dobe to je velmi tazko a tazke je sa rozhodnut ci ostat ale hladat nieco lepsie.. lebo aj to lepsie sa moze zmenit na uplne nieco ine
@karolina2131 ach, to ma mrzi, ze aj ty sa citis v tomto tak opusteno. Ten moj mi to ale nekompenzuje nijak, ani darcekmy, ani spolocnymi zazitkami, nic. Je ako robot, praca, praca, sport a praca.
@hope07 a nieco take ako bowling skusit 🙂
@hope07 mozno si to tu uz pisala, prepac, ak sa ta spytam zasa na to iste, ale ako sa spraval Tvoj manzel od zaciatku vztahu a kedy si zacala badat zmenu? Staci mi jednou vetou opisat. Lebo napr problem u zakladatelky temy vznikol az cca pred rokom, teda ona ho zacala vnimat az vtedy, dovtedy si myslela, ze ma stastne manzelstvo.
Ako sa to tu pekne rozbehlo. Vidím, že ste sa mnohé v mojom príbehu našli. Čo je toto za dobu. Smutné.
Už ani neviem co dodať. Ďakujem za povzbudenie. Aj rady. Niektoré OK. Niektoré sa opakujú. Naposledy píšem. Ja som už toľko komunikovala a toľko sa snažila, že už stačilo.
Niekto tu písal, že ma manžela zároveň najlepšieho priateľa. Gratulujem a v dobrom závidím. Môj muž o toľkých veciach nevie. Nezatazujem ho drobnostami. Ani na to nie je čas.
Tiež tu bolo spomenuté plakanie na rameni. No môžem snívať. Vždy keď som plakala nikdy za mnou neprišiel. Práve naopak, nevšímal si ma. Ani vtedy keď sme boli manželmi krátko. Ale to je už jedno. Naučila som sa neocakavat.
Program si sama aj s deťmi robím. V tomto problém nemám.
@tyrkys44
Neporadím, ale len toľko. Môj tiež toho nenarozpráva, väčšinou je ticho a buď je v robote alebo má v ruke diaľkové. Nezaťažujem ho drobnosťami ani väčšími vecami, lebo viem, že neurobí ani nepovie nič. Ja neplačem, nie som ten typ, málo. Program si robím vždy sama, nevadí mi to.
Napriek tomu, viem, že ma má rád. Teda snáď. 😉
@karolina2131 úplne ako u nás. Tiež som pred ním mala takého romantika. Zas mal iné chyby. Najskôr som to neriešila, lebo mi ešte vtedy lásku prejavoval pozornosťou, darčekmi a aj to fyzicno ešte fungovalo. Keď som bola vydatá prvé roky, stále som si hovorila, aké ja mam šťastie. Akého dobrého chlapa ja mam. Že mi na nom nič nevadí. A tak veľa sa zmenilo. Už to ani nie sme my. Tie roky. Tie ma mrzia najviac. Cítim že už to lepšie nebude 😀
Trošku sa to podoba na moje manželstvo,tiež bolo všeličo a sme spolu 23 rokov ,naučila som sa viac počúvať ale aj jeho sme ľudia a aj muži majú svoje ch vilky .Ja som sa nikde nezastavila neužila som si pedikúru kaderníka a pod. až teraz a bolo už neskoro skolabovala som .Život ide velm rýchlo treba sa zastaviť a porozmýšlať či rozvod stojí zato.Moja drahá rozvodom sa manželstvo nekonči ,problemi ešte len prídu .Mysli na deti .
@hope07 ty zjavne už milenca máš. Veď si to po sebe čítaj...On to s nami myslí vážne, bývali by sme uňho...Ak si už zašla až do týchto intencií, tak to nie je kamarátstvo.. Neviem ale potom ako si predstavuješ, že sa zmení tvoje manželstvo, ak ste v ňom traja. Tvoj muž asi nebude žiadny ťažký romantik, ani Othelo (za to, že nie je žiarlivý, buď len rada. Žiarlivosť NIE JE prejav lásky!!! Kedy to už pochopíte, ženy?), nie je ale pozorný, čo je chyba. Len tá sa ťažko napraví, zatiaľ čo ty budeš spriadať plány, ako budeš bývať s iným. Ani ja tam nevidím dôvod na rozbitie rodiny. Skús prehodnotiť svoje očakávania a reálne zhodnotiť, akej romantickej akrobacie je tvoj muž schopný a prispôsobiť sa tomu. Veď ti povedal, že ťa ľúbi. Niektorí muži to nevedia dávať najavo spôsobom, akým by žena chcela. To ale neznamená, že neľúbia. Plus stereotyp a tá istota, o ktorej hovorí tvoj kamoš...a ste tam, kde ste. Sex raz za 2 mesiace je naozaj málo. Ako to bolo predtým? Ak sa to zmenilo, tak prečo? Ako sa zvykneš prechádzať po dome? Veľa žien vyzerá doma pod kritiku a je zázrak, ak muž na ne vôbec dostane chuť. Teraz ma tu zjazdia ako sirotu, ale je to tak.

@natalym no ked to nejakej zene vyhovuje ok. Ale ja som sa nevydavala nato, aby som porodila dieta, starala sa onho, domacnost, muza, seba aby som vyzerala k svetu len nato, aby muz potom doma o mna ani nezakopol. Ked vidim, ako sa ini chlapi snazia aj po 10rokoch, ten moj nato kasle po 5tich, tak co bude o 10, 20? Ked sa nezmeni teraz, tak uz nikdy a taky zivot je nanic podla mna.