Už mám toho dosť
Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.
@maria1989 tak už som to tu párkrát napísala v iných témach a niektorých žien sa to dotklo...že veď mu porodili deti a sú v jednom kole, a čo by on mal chcieť aby ona bola ako miss, veď on tiež nie je Brad Pitt a pod. Akurát zabúdajú, že u mnohých mužov sex funguje hlavne cez vizuál.
@maria1989
@alaguema
@natalym pravdu mate baby, len tu asi nejde o vyzor. Zakladatelka pisala urcite, ze sa o seba stara a teraz vyzera lepsie ako pred rokmi. Tiez si myslim, ze hope prilis dopredu rozmysla o druhom muzovi, aky by bol otec a tak. Este by mala dat sancu manzelstvu, hlavne ked sama pisala, ze jej muz jej vyhrazky neberie vazne, nevidi ziaden problem. Mozno ho odchodom vyburcuje k cinom. Ja podstatu problemu nechapem v tom, ze zeny tu chcu nejake prehnane prejavy romantiky denno denne. Ved jasne, ze nemozno cakat, ze mi muz bude neustale vyznavat lasku, nosit mi kvety a vymyslat romanticke vylety vo dvoch...ale uz len ten sex raz za mesiac, dva - ved to je katastrofa. Ako sa ma citit taka zena v manzelstve, ktore je relativne kratke, ked vsetky ostatne sa stazuju na opak, ze im muz neda pokoj...uz len tam ja vidim dost nezaujem zo strany muza a tam by mi svietila asi najvacsia kontrolka
@hope07 ad milenec - netvrdím, že máte spolu sex, ani ma to nezaujíma, je to tvoja vec. Ale je to niekto, s kým si robíš plány, uvažuješ o spoločnom živote...tak snáď to nie je iba kamoš 😎
Ad láska a jej prejavy - úplne ťa chápem, netvrdím, že mne by to stačilo, ale vyzerá to tak, že tvoj muž, je proste taký. Ako píšeš - introvert, chladnejší typ, bez nejakej extra potreby telesného kontaktu. Možno žije v tom, že ti svoju lásku dáva najavo tým, že sa stará o rodinu, opraví ti auto, natankuje...Neviem. Skús si prečítať knihu 5 jazykov lásky. Myslím, že aj v tejto téme ju už niekto spomenul. Každopádne, opustiť muža, otca tvojich detí, ktorý ťa ľúbi, len to dáva najavo inak, než by si chcela, je podľa mňa unáhlené.
@alaguema
@hope07 prečítala som si všetko a ja by som takého muža opustila. Nie hned, samozrejme, že by som sa snažila... ale ak by sa nič nezmenilo tak hej. V láske, partnerstve ide o dvoch a nie o jedného. A ked ten druhý je degeš a nechápe, že žena potrebuje sa cítiť ako ženou... a nevie to dať, tak je totálny sebec a egoista a je jedno kolko jazykov lásky existuje alebo tak.
Tu ide o to, či su obaja spokojní alebo nie. A očividne @hope07 to vadí. Prečo by práve ona mala čítať knihu 5 jazykov lásky a prispôsobiť sa?????? Prečo si ju neprečíta manžel a nezačne niečo robiť????
Na lásku treba dvoch, na sex treba dvoch a na objatia treba tiež dvoch.
Mne ani kniha päť jazykov lásky nepomohla. Len som trochu viac vďaka nej pochopila
@alaguema Je to iba kamos, mozno raz by som s nim bola a mozno s niekym uplne inym. O to nejde. Ja som tu knihu citala, a dokonca som ju davala citat aj muzovi a myslis, ze to nejako pomohlo? nie. A ako mi dava lasku najavo? Ze sa postara o rodinu? Nehnevaj sa, ale to je jeho povinnost, starat sa o dieta, dokonca aj zo zakona, taka ista, ako sa musim starat ja a to robim x veci navyse. O mna sa nestara ze vobec. Keby som citila, ze ma lubi, tak by som sem nepisala. 😔 Ja som velmi tolerantny clovek a necakam, ze mi bude denne lasku vyznavat. Ale nehnevaj sa, aby ma nechal 3 mesiace bez sexu, bez pritulenia, bozkov, objati, mileho slova, kolkokrat dojde domov a ani len nepozdravi? To je laska? Nie , urcite nie je. Ani podla ziadnej knihy.
@borkavan dakujem za pochopenie. Ved to, ze ja sa mozem snazit kolko chcem, ked sa nezacne aj on, tak co este mozem spravit? Ja mam fakt pocit, ze mu na mne uz vobec nezalezi a len ma vyuziva na full servis. respektive ako som uz pisala, misia splnena, zenu ma, dieta ma, byvanie ma, tak co by sa snazil...
@borkavan vies co z jeho strany urcite, z mojej az tak nie. Lebo ja chcem aby ma lubil muz a nie ten druhy. Len uz stracam nadej. A nechapem to. Pretoze sa o seba staram, konfek.velkost mam ako pred porodom (38), vzdy sa snazim byt upravena, dovolim si povedat ze nie som ani blba. Mam kamosky, konicky. Nechcem od neho ziadne drahe dary, ani dovolenky, len aby mi prejavil lasku, nejaku uctu, uznanie. Keby som nemala maleho, tak uz som isto na praskoch zo zufalstva ze ma v tejto domacnosti nikto nema rad. Tiez si mala kedysi takeho "exota"?
Och,opisala si presne moj zivot,az na to,ze my mame len jedno dieta ;). Tiez zostavam len preto,ze nie je doma. Planujem sa financne osamostatnit a hadam naberiem odvahu odist. Aj ked ma strasne skrie predstava,ze ja budem zit v chudobe a v prenajme so synom a jemu ostane vsetko co sme vybudovali spolu. Vytazim z toho co najviac....drzim ti palce
@sannn tak to chápem, ale potom toho, čo ste vybudovali, až tak veľa nie je, keď splácate krátko. A jemu ostane to, čo bude ešte dlhé roky splácať. Tebe je zrejme ľúto, že nebudeš mať to, čo by si mala, keby si s ním zostala, no niekedy má pokoj väčšiu hodnotu, ako akýkoľvek majetok. Ty si tomu najlepšie rozumieš, či je pre teba únosné, aby si s ním zostala dlhšie, alebo bude najlepšie, keď to čím skôr ukončíš.
@emilia25 ked splácajú krátko, tak asi by im nič nezostalo po predaji alebo veľmi málo, čiže sa to neoplatí a okrem toho jej muž určite nebude chcieť predať dom, na ktorom sa možno aj sám nadrel, my sme tiež stavali a moj muž by ho určite predať nechcel, ani keby traktory padali
@janickacrazy To mss pravdu ked clovek tam necha svoje mozole ťažko by to opúšťal.to som písala len ako možnosť.
No nedokážem si predstaviť co i len den bez slovíčka milujem ľúbim z oboch strán.mne dokonca muz aj spieva do telefónu a vyznáva mi lasku všetko pekne co ho napadne a vôbec mu nevadi ze okolo neho má kopec kolegov.a ja sa usmievam jak slniečko.objatia pusy su u nás uplne normalne.fakt si to neviem predstaviť.

@alaguema kto by ťa čo zjazdil, veď pravdu máš.