icon

Už mám toho dosť

tyrkys44
4. apr 2016

Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.

sannn
7. apr 2016

@alaguema tak ano,na tom niečo bude... Ja mu tiez uz istu dobu nic nehovorim. Lenze narozdiel od teba,mne to prekaza. Ked je nieco zle,nepoviem mu,lebo naco,ked zazijeme nieco vtipne,len pezducho hmka do telefonu... Nase kedysi hodinové telefonaty sa zcvrkli na 2-3 minuty,co sa postazuje on a to je vsetko. Tak co mam potom z takého muza ktoreho domov nezaujima kym tu nie je? Ja samozrejme chapem, ze niekomu to takto moze vyhovovat,no mne nie.

emilia25
7. apr 2016

@alaguema joj to ja pri 3 tehu som muzovy volala s plačom nech pride domov aspoň na víkend vtedy bol v prahe.tak si to vybavil a za pár hodin som ho malá doma.strašne zle som to znášala ked nebol pri mne.a pritom som nebola sama malá som svokru pri sebe ale išlo má od žiaľu smútku proste utrhnut ani fotky ani telefon nepomohli a to sme fskt ze pretelefonovsli aj 300minut za mesiac paušál jak splátka hypo.

sannn
7. apr 2016

@janickacrazy super ;).skvele vediet ze takto nie je len vo filmoch Ja sa zvyknem stazovat mame a sestre a pocuvam dookola iba ze naco som.si ho brala,aka som bola sprosta...mam toho uz teraz dost. A to som od neho este ani neodisla. Ked odidem,mozem isr aj s malym naspat k rodicov a to bude psycho. Mam uzasnych rodicov,o to neide,ale nebudu uzasny ked im naburam zivoty s depkou a s malym certiskom. Takze zatial zostavam,pretoze byvam vlastne sama s malym,ale potajomky snivam ze nas odialto unesie moj "princ". Hoci aj do garzonky ;)

sannn
7. apr 2016

@emilia25 to je krasne ;). Ja som v 7.mesiaci tehu dostala ceevnu chripku a moj muz si na cely vikend vypol mobil. Potom zavolal akoby nic a este mi dobre vynadal ze som jak mala a urazam sa

emilia25
7. apr 2016

@sannn to si neviem ani predstaviť.pri malej pocss tehu muz somnou furt lietal po pohotovosti a to mal pred nocnou a ďalšiu mal dvanástku chuda spal medzi nimi az 2hodiny a zas sme utekali a to uz som tam zostala.tak aspoň v nedelu sa vyspsl pred dslsiou nočnou.

janickacrazy
7. apr 2016

@sannn tvoj krásavec pracuje v zahraničí? to s tou črevnou chrípkou a vypnutým mobilom fakt svedčí o jeho "úžasnom" charaktere, by som mu to na tvojom mieste niekedy pekne vrátila, ked bude on chorý

alaguema
7. apr 2016

@emilia25 ale to už nie je láska, ale závislosť.Prepáč. Môj názor.

@sannn hmm..tak neviem. Osobne si myslím, že taký model, ako žijete vy, že muž pracuje v zahraničí, vzťahy devastuje. Môj chodieva na služobky, inak je doma. Možno ste sa odcudzili úplne...To musíš cítiť sama, že ako to je. To, čo píšeš v poslednom príspevku znie hrozne. Milujúci manžel so svojou tehotnou ženou takto nezaobchádza, to je jasné. A ako ste sa vôbec v takom štádiu dopracovali k tomu, že chcete dieťa?

sannn
7. apr 2016

@alaguema neviem ci som bola zaslepena laskou,alebo on bol iny,ale jeho pravu tvar som zacala spoznavat ked som otehotnela. Bohuzial,moja hlupost ;(

sannn
7. apr 2016

@janickacrazy moc na to nemam prilezitost,kedze nie je doma. Pride na vikend po 2-3 tyzdnoch a vtedy chce byt s malym. Dva dni za zahraju a zas odchadza. Nemam mu moc ako ukazat ako by mu bolo bez nas. Raz som odisla s kamoskou a s malym do wellnessu na 3 dni,to bol prave na dovolenke doma a zatial co ja som si to tam vobec neuzila lebo som mala vycitky ze som odisla kes bol doma,on sa mi odvdacil rečami ako mu bolo dobre doma,ze si oddychol,ze bol poriadok.

maria1989
7. apr 2016

@sannn pracuje tvoj muž v zahraničí?

emilia25
7. apr 2016

@alaguema ako som písala bola som v 3 tehu a hormony proste robili gslibu.nebol mi ani pri porode pri tom 3 tehu ale zas to prežíval somnou cez telefon a dýchal somnou.takto mi behsl roky prec ci blsvs ci praha ci ine mests.doma som ho malá tak tyzden a zas siel prec tak som vzdy tešila na zimu to sme sa od seba nepohli aj 3 mesiace kým opet neodišiel.chvála bohu živnosť zrušil je na zmeny zamestnaný mám ho okrem 8hodin pri sebe.a je s nami.

sannn
7. apr 2016
maria1989
7. apr 2016

@sannn možno je sám nespokojný z tej práce, nie je s vami, postupne sa odcudzujete... či nie? nedala by sa robota tu? nezlepšilo by sa to myslíš?

janickacrazy
7. apr 2016

@maria1989 no pochybujem, žeby sa to zlepšilo, keby bol doma, ked mu nechýbali, ked prišiel a oni boli preč, ešte si aj pochvaľoval, moj muž tiež robil v zahraničí a my sme si volali každý den 2 hodiny, čo ma už uši boleli od mobilu otlačené a ked prišiel keby som nebola doma tak by sadol do auta a išiel za mnou tomu ver

ukulela
7. apr 2016

@sannn posledny krat pripominam, ze si koledujes o pruser - foto, svoje ko aj maleho, komarno je male a ty tu snivas o princovi a riesis plany na rozvod .... aj ked, keby sa to u vas prevalilo, mozno ti to pomoze nastartovat sa a vypadnut zo vztahu, kde nie si spokojna, no ozaj s holou ritou a k rodicom, kam sa teda netesis .... o princovi z garsonky nesnivaj, ries svoj zivot.

alaguema
7. apr 2016

@ukulela veru, veru...čudujem sa veľmi ženám, ktoré tu riešia svoje súkromie, delikátne témy, s fotkami v profile, miestom bydliska...

sannn
7. apr 2016

@ukulela dakujem. Ja mam svedomie ciste a o tomto vsetkom vie aj moj muz. Len mi bud neveri,alebo mu je to jedno.

maria1989
7. apr 2016

@ukulela princ z garsónky 😀 kriste, ja keď toto počujem..

borkavan
7. apr 2016

@sannn tebe len jednu radu... nebuď tak zaťažená na majetku. Viem, namakala si sa atď... ale no a čo.. keď sa to bude dať predať za rozumnu cenu, predaj. A je to uplne jedno, či si sa tam namakala alebo či tam tvoji starí rodičia maju korene alebo, či tá tehla je z japonska... ... viem, že to tak nie je... len príklad...
najdôležitejšia je vnutorná spokojnosť.
Istý čas som žila v Anglicku a tam ľudia absolutne nemaju problém opustiť majetky, predať a ísť niekde inde bývať. Su flexibilní. Aj ked len o ulicu dalej... lebo je to bližšie k parku. vážne.

magdalenaa
7. apr 2016

pre tyrkys44...alebo skús od seba ,nečakaj preber iniciatívu , ako ja a teraz sa mi celkom páči jeho prístup ,ani na začiatku to tak nebolo ako teraz ,nezahadzuj flintu do žita,pamätaj manželstvo je ako drahokam čím viac je okresané tým je vzácnejšie ,tak ako píše lolonka mate tri deti tak prosím kvôli deťom žena je tá čo udržiava oheň.Len tak ho chyť za ruku a povedz mu niečo pekné ,ale tak že to určite nebude čakať držím Ti palce vlastne Vám obom pa.

borkavan
7. apr 2016

@sannn fuha, dala som ti lajk na to, že ti chýba láska, priatelstvo, smiech... lebo to mal byť smutný lajk.
Asi je fakt lepšie byť bez muža ako sa tatko trápiť a utápať v nefungujucom vzťahu.

borkavan
7. apr 2016

@sannn hehe, len do garzonky nie. To by si sa aj s "princom" pozabíjala v takom malom priestore. Ale tak držím ti palce, nech sa to vyrieši tak ako ty chceš a je pre teba najlepšie.

ukulela
7. apr 2016

@sannn svedomie mozes mat ciste, to nie je problem. vies, ale pises, ze planujes rozvod, ale az ked z toho budes mat daco financne - tak aby ti manzel neskrizil plany .... lebo potom ti ostane len vyzivne a izba u rodicov.

borkavan
7. apr 2016

@alaguema vieš na jednej strane s tebou súhlasím, že @hope07 dala tu len jej pohlad na vec. Ale zas, aj z pár komentov sa dá vycítiť, či je to len "neuspokojená ženská" alebo má vážne doma problém.
Ale jedno s tebou súhlasím.... ak je žena milá na muža, všetko je OK. Proste chlap si zoberie a ostane aktívny len pri milej žene. Je mu jedno ako vyzerá, či sa podobá alebo nepodobá na jeho vkus, čo nosí oblečené. Pokiaľ vyslovene nie je žena XXXL a muža vzrušujú XS, tak ak je žena MILÁ 90 % zo každého dňa, tak je s ňou a ostáva pri nej a je aj on milý.

lenže potom su tu takíto degeši.. . čo si spravia svoje - postavia dom, zasadia strom a splodia syna. a koniec, utrum, bodka, padla. stačí, ak doma maju navarené, opraté, ako tak čisto a hlavne KLUD. To su sebci a egoisti podla mňa.

borkavan
7. apr 2016

@sannn
@hope07
baby, ja vám vážne odporúčam film Fireproof. Dá sa pozrieť po česky online a volása to V jednom ohni.
Neviem, či to môže zabrať aj v skutočnosti, neskušala som to. Ale tie, čo túžite aby sa muž zmenil, to skuste a potom riešte problémy.

@alaguema

sannn
7. apr 2016

@borkavan vdaka ;)

sannn
7. apr 2016

@ukulela to zas nie,ze ked z toho budem mat nieco financne...to som nikde nepisala. Neviem odist,lebo nemam prijem. Snad naberiem odvahu odist ked bude maly skolkar a ja budem pracovat. Ja od muza nic nechcem. Len syna a psa. A to som mu tiez povedala

mima4
7. apr 2016

@sannn a nechcete vas vztah dat do poriadku?

sannn
7. apr 2016

@mima4 ale samozrejme že ano. Len sa nam moc nedari

ukulela
7. apr 2016

@sannn v prvom prispevku si pisala, ze ta skrie, ze muzovi ostane dom a ze z toho vytazis co najviac. ak si to tak nemyslela, tak to tak vyznelo ... a teda velmi neverim, ze sa snazite (obaja - muz a ty) dat vas vztah do poriadku. inac by si nemala reci o osamostatneni a princovi atd, ale by si riesila mozno poradnu (ked nie pre oboch, najprv pre seba, na ujasnenie si co vlastne chces) a potom dake spolocne aktivity. chlap je kamionista? alebo co? nemoze byt z casu na cas s nim von? kazdy treti vikend, co ste spolu, rodinu dokopy nedate ... najma ked nekomunikujete.
nezavidim ti tvoju situaciu.